Δεν έχω πρόβλημα να σου απαντήσω
Η συμμετοχή μου στο νήμα είναι περιορισμένη και το παρακολουθώ περιστασιακά. Βασικά το θεωρώ σε έναν βαθμό τοξικό με βρισιές , ειρωνείες και φανατισμένους οπαδούς των δύο αντίπαλων πλευρών και δεν μπαίνω συχνά. Οπότε δεν είχα δει τί έχεις ποστάρει αλλά και να το είχα δει πάλι δεν θα αντιδρούσα θετικά ή αρνητικά για τον ίδιο λόγο που ποτέ δεν έχω αντιδράσει θετικά ή αρνητικά και σε video της αντίθετης πλευράς και αναφέρομαι σε αυτά που βάζουν οι υποστηρικτές των Ρώσων. Μιλάμε για έναν ορυμαγδό από video και εικόνες που πολύ δύσκολα μπορείς να αποφανθείς για αυτά. Τα αγνοώ γιατί δεν είμαι σε θέση να ξέρω τι είναι αληθινό και τι προϊόν προπαγάνδας - σκηνοθετημένο μιας και το πρώτο πράμα που πεθαίνει σε έναν πόλεμο τελικά είναι η αλήθεια.
Είμαι βέβαιος ότι γίνονται εγκλήματα πολέμου κυρίως από παραστρατιωτικές ομάδες και μισθοφόρους τύπου Βάγκνερ γιατί ιστορικά όπου υπάρχουν τέτοιες ομάδες πάντα γίνονται εγκλήματα πολέμου αλλά δεν έχω την αφέλεια πού έχουν ορισμένοι να πιστεύω ότι αυτά γίνονται μόνο από την μία ή την άλλη πλευρά. Αυτό που λέω σε καμία περίπτωση δεν εξισώνει τον επιτιθέμενο με τον αμυνόμενο, τον θύτη με το θύμα.
Ναι
το ηθικό πλεονέκτημα είναι με τους Ουκρανούς μιας και η δική τους χώρα έχει δεχθεί εισβολή και το έχω γράψει και στο παρελθόν. Πιθανότατα δεν θα ήμουν τόσο ουδέτερος και θα τους υποστήριζα πιο ανοικτά (μιας και ποτέ δεν είχα Ρωσόφιλα αισθήματα) αν δεν έπεφτε εκείνο το μαύρο κατά την διάρκεια της ομιλίας του Ζελενσκι στην Κυπριακή βουλή όταν η πρόεδρος αναφέρθηκε στην Τουρκική εισβολή και κατοχή ώστε να μην αναγκαστεί να πάρει θέση. Παρότι κατανοώ τους λόγους που το κάνανε αυτό οι Ουκρανοί κάπου με πάγωσε...
Αντέδρασα μόνο στο πόστ με τους Αρμένιους και τον Τουρκοαζέρο δικτάτορα Αλιεφ και παλιότερα σε ένα παρόμοιο πόστ πάλι του zero για τον βομβαρδισμό μιας δομής του ΟΗΕ στην Συρία και την δολοφονία 4 ανήλικων κοριτσιών κουρδικής καταγωγής από τους Τούρκους. Ο λόγος που το έκανα είναι σαν αντίδραση γιατί θάφτηκαν στην κυριολεξία από τα περισσότερα ΜΜΕ. Δεν μπορεί να υπάρχουν 2 μέτρα και 2 σταθμά.
εδώ είναι το παλιό ποστάρισμα μου
https://edition.cnn.com/2022/02/11/politics/blinken-ukraine-russia-quad-melbourne/index.html Οι ΗΠΑ το εχουν σιγουρο , τι συνεπειες λετε να εχει στην Ελλαδα και στις μπουρδελοκαταστασεις ? :think:
www.bourdela.com
Τώρα σχετικά με τον zero και στις 2 περιπτώσεις που ανέφερα παραπάνω (αυτές έχω δει και σε αυτές έχω αντιδράσει) ο zero δεν ζητά να εκφέρουμε άποψη για τη σύγκρουση Αρμενιων-Αζέρων ή Κούρδων-Τουρκων, άλλωστε τόσο στην μία όσο και στην άλλη περίπτωση η θέση μας ως λαός είναι ξεκάθαρη - άσχετα τι κάνουν οι κυβερνήσεις. Αν δεις και στις 2 περιπτώσεις αναρωτιέται γιατί κάποια εγκλήματα τυγχάνουν μεγαλύτερης προβολής από κάποια άλλα από τα ΜΜE (με γλαφυρό τρόπο και μπεε!! αλλά η ουσία αυτών που θέλει να πει δεν αλλάζει)
Δεν ξέρω αν σε κάλυψα , καλά να περνάς
ΥΓ είχα σκοπό να μην σου απαντήσω ή να σε ξεπετάξω με μια σύντομη απάντηση αλλά διαβάζοντας προσεκτικά το ποσταρισμά σου αποφάσισα πως μάλλον δεν είσαι κομμάτι της τοξικότητας του νήματος οπότε σου αξίζει μία πιο σωστή απάντηση.