Νέα

Ρατσισμος κατα Ελληνα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα geoMan
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 22K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Κριτικές
11
Like
610
Πόντοι
596
Ετσι οπως το ρωτας, ΟΧΙ.

ο σεκιουρητάς σε αυτά που ανέφερα έχει την ίδια δικαιοδοσία με ένα πολίτη η με έναν αστυνομηκό ?
που και οι μπάτσοι δεν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν... αλλά λέμε τώρα

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Αν καταλαβαινω καλα την ερωτηση, προφανως μονη η φραση "παλιοναζί Πολωνοι" ειναι μια εξυβριση που δεν πληροί τις αντικειμενικές προυποθεσεις του νομου αυτου. Ο νομος αυτος οπως τον διαβαζω, θελει να προστατευσει την Πολωνία απο οποιον προσπαθει να την συκοφαντησει (συγκροτημενα ομως, με τροπο που να προκαλεί υπόνοιες σε οποιον τριτο το διαβασει) στη διεθνη κοινοτητα.
Περαιτερω με ρωτας αν θα δικαιολογειτο αγνοια νομου απο εμενα τον Ελληνα, που θα γραψω π.χ. ενα τετοιο αρθρο? Προφανως η αγνοια νομου δεν μπορει να αφορα δίκαια άλλων κρατων. Μπορει το δικαιο της Ουγκαντας να θεωρει παρανομο το να γραφουμε και το ονομα της χωρας. Εγω δεν οφειλω να το γνωριζω, ή ακομη και να το εφαρμοζω αυτο.

Nαι καταλαβα, ηθελα να δω πχ πως λειτουργει ενα τετοιο νομοθετημα, για ποινικοποιηση ισχυρισμων κλπ. Γιατι συμπτωση και σημερα διαβασα για αυτη τη νομοθετικη πρωτοβουλια και τωρα που το ειπε ο αλλος το θυμηθηκα και λεω μια και εχουμε τον αλεξ, ας τον εκμεταλλευτουμε για κανα μαθημα νομικων :grin:

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.306
Πόντοι
1.686
εσείς που γνωρίζετε από νομικά..
ένας πολίτης (όχι αστυνομικός) έχει δικαίωμα να κάνει σωματικούς ελέγχους, να ψάξει την τσάντα  άλλου πολίτη  η να διώξει από ένα δημόσιο χώρο έναν άλλο πολίτη ?

για πείτε αστέρια μου ?  :boobies:

Οι χώροι του Ηλεκτρικού και του Μετρό ΔΕΝ είναι δημόσιοι χώροι
όπως είναι το δημόσιο νοσοκομείο.
Ασχέτως αν εισέρχεται το κοινό.

Επίσης , και άλλοι χώροι, που νομίζεις ότι είναι δημόσιοι, ΔΕΝ είναι.
Για παράδειγμα τα γραφεία της ΕΥΔΑΠ και της ΔΕΗ , παρότι είναι
ανοιχτά στο κοινό, ΔΕΝ είναι " δημόσιοι χώροι " .
Με βάση τα άρθρα 985 ΑΚ και 334 του ΠΚ, μπορεί και ο ιδιώτης
να διώξει με τη ΒΙΑ κάποιον από τους ΜΗ δημόσιους χώρους.
Σαφώς , αν ειχε εντολη, ο σεκιουριτάς μπορούσε
να διώξει με τη ΒΙΑ κάποιον από το χώρο του Ηλεκτρικού ή του Μετρό.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.292
Πόντοι
8.006
ο σεκιουρητάς σε αυτά που ανέφερα έχει την ίδια δικαιοδοσία με ένα πολίτη η με έναν αστυνομηκό ?
που και οι μπάτσοι δεν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν... αλλά λέμε τώρα
Νομιζω αναφερθηκε παραπανω οτι δεν προκειται για "δημοσιο χωρο" με τη στενη εννοια του ορου. Εχει να κανει με τους ορους της σύμβασης μισθωσης του χώρου απο το δημόσιο.

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.306
Πόντοι
1.686
Νομιζω αναφερθηκε παραπανω οτι δεν προκειται για "δημοσιο χωρο" με τη στενη εννοια του ορου. Εχει να κανει με τους ορους της σύμβασης μισθωσης του χώρου απο το δημόσιο.

:rockon: :rockon: :rockon:

Ακριβώς .
ΔΕΝ είναι "δημόσιος χώρος" το μετρό και ο ηλεκτρικός,
όπως είναι η πλατεία Ομονοίας.

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
493
Πόντοι
186
Προφανως ομως καποιον καλο δικηγορο ειχες και το ηξερε και σε εσωσε.

Θα με πιστεψεις αν σου πω οτι αναγκαστηκα να ψαξω μονος μου στο ιντερνετ; Οτι βριστηκα ασχημα με τον οικογενειακο δικηγορο και συμβολαιογραφο οι οποιοι, οταν εξεθεσα τα λαθη τους, τολμησαν να μου κανουν κηρυγμα περι της ηθικης υποχρεωσης μου να αποπληρωσω τα χρεη του συγγενη μου!!!!!!!!!!!!!! Ενος ανθρωπου εθισμενου στο τζογο απο τον οποιο δεν ειδα ουτε δεκαρα τσακιστη οσο ζουσε!

Εναν δικηγορο απο το χρυσο οδηγο πηρα και κερδισα τη δικη αφου πρωτα συζητησα διεξοδικα μαζι του την υπερασπιστικη γραμμη. Μπαινοντας στην αιθουσα του δικαστηριου δεν ηταν σιγουρο οτι θα εβγαινα κερδισμενος απεναντι στο τιμ της γιουρομπανκ...

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
εσείς που γνωρίζετε από νομικά..
ένας πολίτης (όχι αστυνομικός) έχει δικαίωμα να κάνει σωματικούς ελέγχους, να ψάξει την τσάντα  άλλου πολίτη  η να διώξει από ένα δημόσιο χώρο έναν άλλο πολίτη ?

για πείτε αστέρια μου ?  :boobies:

με συγκαταθεση ναι, χωρις συγκαταθεση οχι. να ξερεις τι θεωρειται δημοσιος χωρος για το τριτο.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
εκτος χωρας ναι. εαν βρεθεις εντος οφειλεις κ εισαι υπολογος στους νομους καθε χωρας.

Kαι αυτο μηπως οι αρχες της χωρας τον διωξουν και μολις πατησει το εδαφος τον μαγκωσουν πχ? Αλλα και παλι αν πεις μονο τη φραση αρκει για κατηγορια? Εξαρταται και το τι ακριβως λεει ο νομος.
Πχ αν γραψω εδω καποιος κατι και αρνηθει το ολοκαυτωμα, αρκει για καποιον που θελει να το κυνηγησει να στοιχειοθετησει κατηγορια? Η μαι απλη φρασουλα δεν αρκει?

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
14.749
Πόντοι
2.606

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.292
Πόντοι
8.006
Θα με πιστεψεις αν σου πω οτι αναγκαστηκα να ψαξω μονος μου στο ιντερνετ; Οτι βριστηκα ασχημα με τον οικογενειακο δικηγορο και συμβολαιογραφο οι οποιοι, οταν εξεθεσα τα λαθη τους, τολμησαν να μου κανουν κηρυγμα περι της ηθικης υποχρεωσης μου να αποπληρωσω τα χρεη του συγγενη μου!!!!!!!!!!!!!! Ενος ανθρωπου εθισμενου στο τζογο απο τον οποιο δεν ειδα ουτε δεκαρα τσακιστη οσο ζουσε!

Εναν δικηγορο απο το χρυσο οδηγο πηρα και κερδισα τη δικη αφου πρωτα συζητησα διεξοδικα μαζι του την υπερασπιστικη γραμμη. Μπαινοντας στην αιθουσα του δικαστηριου δεν ηταν σιγουρο οτι θα εβγαινα κερδισμενος απεναντι στο τιμ της γιουρομπανκ...
Τελος καλο ολα καλα τύπε.

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Εδω μπαινει το θεμα της "συγγνωστής νομικής πλάνης" η οποια τουλαχιστον στον ελληνικο ποινικο κωδικα υφισταται. Κατα κανόνα το "συγγνωστό" (συγχωρητέο) αφορά αλλοδαπούς που δεν γνωριζουν καποιες ειδικες διαταξεις. Προφανως εαν η Πολωνια δεν προβλεπει τη συγγνωστη νομικη πλανη, θα καταδικασθω.

στην ουγκαντα δε νομιζω. στις αραβικες χωρες σιγουρα οχι

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.292
Πόντοι
8.006
Kαι αυτο μηπως οι αρχες της χωρας τον διωξουν και μολις πατησει το εδαφος τον μαγκωσουν πχ? Αλλα και παλι αν πεις μονο τη φραση αρκει για κατηγορια? Εξαρταται και το τι ακριβως λεει ο νομος.
Πχ αν γραψω εδω καποιος κατι και αρνηθει το ολοκαυτωμα, αρκει για καποιον που θελει να το κυνηγησει να στοιχειοθετησει κατηγορια? Η μαι απλη φρασουλα δεν αρκει?

Εδω μπαινει το θεμα της "συγγνωστής νομικής πλάνης" η οποια τουλαχιστον στον ελληνικο ποινικο κωδικα υφισταται. Κατα κανόνα το "συγγνωστό" (συγχωρητέο) αφορά αλλοδαπούς που δεν γνωριζουν καποιες ειδικες διαταξεις. Προφανως εαν η Πολωνια δεν προβλεπει τη συγγνωστη νομικη πλανη, θα καταδικασθω.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Σιγα το κατορθωμα. Ανετα μπορεις να βγεις εξω με ανθρωποκτονια σε 4 χρονια, χωρις να υπαρχει τιποτα παρανομο στη διαδικασια.
Παραδειγμα.
Παιρνεις ενα ελαφρυντικο στη δικη και τρως 12 χρονια.
Εισαι ηδη προφυλακισμενος 1,5 χρονο, μενουν 10,5.
Κάνεις εργασια στη φυλακη, οπότε η μια μερα μετραει για μιαμιση.
Επιπλεον δικαιουσαι στα 3/5 της ποινης (όπου στον αριθμητή θα βαλεις την ΜΙΑΜΙΣΗ μερα), να κανεις αιτηση αποφυλακισης με ορους λογω καλης διαγωγης.
Πες μου ποτε βγαινεις, και πες μου αν ειναι μαγκια του δικηγορου, ή απλως το προβλεπει ο νομος.
Γιατι ξερεις, ειναι γνωστο φαινομενο καποιοι δικηγοροι να παρουσιαζουν ως μαγκιά τους οτι καταφεραν κατι, που απλως ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ.

Ειναι μαγκια του να παρει ελαφρυντικο προφανως. Επισης ποια η διαφορα καθειρξη και φυλακιση?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.292
Πόντοι
8.006
Ειναι μαγκια του να παρει ελαφρυντικο προφανως. Επισης ποια η διαφορα καθειρξη και φυλακιση?
Φυλακιση ειναι η στερητικη της ελευθεριας ποινη απο 10 μερες εως 5 χρονια και καθειρξη ειναι η στερητικη της ελευθεριας ποινή απο 5 χρονια έως 20 χρονια (πρόσκαιρη κάθειρξη) ενώ υπάρχει και η κάθειρξη δια βίου (ισόβια κάθειρξη).

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.306
Πόντοι
1.686
Το βιβλίο

του Μ. Βελεγράκη " Η έννοια της Δημόσιας Κτήσης
στο Ελληνικό Δίκαιο "
τα αποσαφηνίζει αυτά .

http://[URL unfurl="true"]www.biblionet.gr/images/covers/b180337.jpg[/img[/URL]]

Το έχω σε pdf .

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Κριτικές
11
Like
610
Πόντοι
596
Οι χώροι του Ηλεκτρικού και του Μετρό ΔΕΝ είναι δημόσιοι χώροι
όπως είναι το δημόσιο νοσοκομείο.
Ασχέτως αν εισέρχεται το κοινό.

Επίσης , και άλλοι χώροι, που νομίζεις ότι είναι δημόσιοι, ΔΕΝ είναι.
Για παράδειγμα τα γραφεία της ΕΥΔΑΠ και της ΔΕΗ , παρότι είναι
ανοιχτά στο κοινό, ΔΕΝ είναι " δημόσιοι χώροι " .
Με βάση τα άρθρα 985 ΑΚ και 334 του ΠΚ, μπορεί και ο ιδιώτης
να διώξει με τη ΒΙΑ κάποιον από τους ΜΗ δημόσιους χώρους.
Σαφώς , αν ειχε εντολη, ο σεκιουριτάς μπορούσε
να διώξει με τη ΒΙΑ κάποιον από το χώρο του Ηλεκτρικού ή του Μετρό.

πχ στα σκυλάδικα οι ιδιοκτήτες έχουν δικαίωμα να πετάνε έξω κόσμο με την ΒΙΑ ?  :grin:

δλδ ο σεκιουρητάς αν κινηθεί νομικά θα πει πήγα να τον διώξω με την βια και θα δικαιωθεί...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom