Από τον πρόλογο του Άρη Καραμπεάζη για τη συνέντευξή τους στο
Έντεκα λόγοι για τους οποίους πολλοί εκεί έξω δεν θέλουν περισσότερους Κόρε Ύδρο (όχι όμως εμείς):
1) Ιστοριοδίφες της σύγχρονης δυτικής μουσικής παραμύθας και μόνο δύνανται να αναφέρουν έτερη περίπτωση συγκροτήματος, που έδρασε πέρα από οποιαδήποτε σκηνή, σκηνικό, παρέα, πόλη-θρύλο, τρελό χορηγό κ.λ.π. και κατάφερε να φτάσει σε τέτοιου μεγέθους καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Ακόμη και το βορειοδυτικό Wisconsin είχε κάποτε τη δική του μουσική σκηνή, η Κέρκυρα ποτέ. Θυμάμαι και την περίπτωση των "Μικρές Περιπλανήσεις" που εκ της άγονης γραμμής ορμώμενοι άλωσαν τα ούτως ή άλλως θολά ύδατα του εντέχνου ελληνικού τραγουδιού... Εδώ κανένας Νίκος Παπάζογλου όμως δεν υπήρξε για να συνδράμει στο μπουρλότο. Οι Κόρε Ύδρο αποτελούν το τέλος της D.I.Y. αισθητικής και δράσης και της ανεξάρτητης μουσικής επίθεσης. Μέχρι νεωτέρας ασφαλώς.
2) Ρώτησα άπαντες: μουσικούς δημοσιογράφους αστέρες, μη αστέρες, αστερίσκους, αλλά και σχεδόν ανύπαρκτους. Υπαλλήλους δισκογραφικών, συναυλιάρχες και παραγωγούς φίρμες. Ελληνικές ροκ περσόνες και τα ρέστα. Δεν ρώτησα τον ουρανό κατόπιν προτροπής του ποιητή. Κανένας δεν δέχτηκε τηλεφώνημα από τους Κόρε Ύδρο για "βοήθεια". Respect.
3) Είναι το πρώτο ελληνικό συγκρότημα από καταβολής κόσμου του οποίου τα μέλη ακούνε καλύτερη μουσική από τους ακροατές τους και ψάχνονται ανεπανόρθωτα με τις μουσικές τους εμμονές. Δεν το αποδεικνύει μονάχα η διασκευή στο All My Little Words των Magnetic Fields, αλλά και μια καθημερινή επίσκεψη στο koreydro.gr. Το ξέρεις το τραγούδι της ημέρας ή χρειάζεται να ψαχτείς στο Allmusic; Εγώ μόλις το έκανα (5-12-2006: The Hold Steady: chill out tent-Boys And Girls In America 2006)
4) Έχουν οργανωθεί σε εγκληματικό βαθμό. Υποστηρίζονται αισθητικά και τεχνοκρατικά από την Ανούσια Ένταση (σπιτικές παραγωγές). Διατηρούν studio που καταλήγουν σε παραγωγές αξιώσεων με υποδομές που θα έκαναν τους πρώιμους Pavement να χαμογελάσουν ειρωνικά. Μετατρέπουν το lo-fi σε μεγαλούργημα και το "κάντο μόνος σου" σε επιτακτική ανάγκη για την επίτευξη του ιδανικού αποτελέσματος. Είναι επικίνδυνοι για τεμπέληδες μουσικούς που καταριούνται νυχθημερόν την δισκογραφία, το internet, τις εταιρίες παραγωγής και την κοινωνία εν γένει.
5) Δε θυμίζουν Σιδηρόπουλο, Τρύπες και Σπαθιά. Δεν παίζουν new wave και γκαράζ. Δεν είναι οργισμένοι (νομίζεις). Έχουν περάσει την μουσική τους εφηβεία χωρίς να τους γνωρίζεις καν. Δεν τους καλούν στα μεγάλα ροκ φεστιβάλ. Εκφράζουν παρά ταύτα τις ερωτικές σου απογοητεύσεις περισσότερο από όσο μπορείς να αντέξεις. ΟΚ?
6) Έχουν περισσότερο χιούμορ από ότι όλη η υπόλοιπη ελληνική σκηνή μαζί. Δεν μπορώ να φανταστώ πως μπόρεσαν να "ηρεμήσουν" και να ηχογραφήσουν τον στίχο "θέλω να μπω μες στο πλυντήριο και με τα ρούχα να γυρίσω...". Μεταφέρουν την επικίνδυνη για όλους μας μουσική μελαγχολία στο επίπεδο που της πρέπει: της αυτοαναίρεσης και του άκρατου σαρκασμού. Την ευτελίζουν και την αποθεώνουν!
7) Το πάλευαν δεκατρία χρόνια (πόσα;) προτού καν κάποιος ενδιαφερθεί έστω και να μάθει για αυτούς. Υποθέτω ότι κάπου στην εφταετία αισθάνονταν πραγματικά no future για ότι κάνουν. Κι αν τώρα εσύ είσαι ενοχλημένος από το hype που τους χαρίζουμε, περίμενε δώδεκα χρονάκια μέχρι να σου δοθεί η ευκαιρία να εκφράσεις τα παράπονα σου.
8) Στους στίχους τους συνυπάρχουν ο Αλέξης Κωστάλας, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο Ζακ Στεφάνου, η Δήμητρα Γαλάνη, μία Χριστίνα, όλη η Λευκάδα και πολλοί άλλοι οι οποίοι βρίσκονται εκεί πάντα για ουσιαστικούς λόγους! Όπως θα διαβάσετε και στη συνέντευξη "τα βιώματα τους λιώνουν σίδερα" και μουσικά στεγανά και στερεότυπα...
9) Πολύ πριν το my space νταβαντούρι φόρτωναν το site τους με τόνους από ακυκλοφόρητες μουσικές, ιδανικά άχρηστα EP, σπάνια live ντοκουμέντα και γενικότερα οτιδήποτε μπορεί να σε πείσει να φανατιστείς με ένα συγκρότημα.
10) Αποκόμισαν επαίνους από τους κατά γενική ομολογία αυστηρότερους κριτές του Mic (έχω διεξάγει σχετικό γκάλοπ). Διαβάστε εδώ τι έλεγε σε ανύποπτο χρόνο ο Πάνος Πανότας για το "Αν όλα τέλειωναν εδώ" και πώς στιγμάτισαν μια για πάντα τα λόγια του Μπάμπη Αργυρίου την "Φτηνή Ποπ Για Την Ελίτ".
11) Και ας μην γελιόμαστε: χαρακτήρισαν το Mic ως το pitchforkmedia.com της Ελλάδος. Εξ ου και αναγκάζομαι να υποκλέπτω την αισθητική των δικών τους κειμένων για όσα παραπάνω διαβάσατε! Ανεπιτυχώς ασφαλώς...