ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ
Οι φωτιές δεν αποτρέπονται ΟΣΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ.Τελεία.
όπως και ο σεισμός,και η πλημμύρα,και η γρίπη και ΟΛΑ ΟΣΑ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Αν είναι άχρηστος ο Καραμανλής,είναι και ο Ισπανός,ο Γάλλος,ο Αυστραλός,ο Καλιφορνέζος
Στο κάτω κάτω ΕΙΝΑΙ ΑΣΕΒΕΙΑ και προς τους πυροσβέστες,που κάνουν μία από τις πιο επίπονες δουλειές που υπάρχουν για ψωροφράγκα,να γράφει ο κάθε αβανταδόρος από την άνεση του καναπέ του όποια παπαριά του κατέβει
Καταρχάς οι εκφράσεις τύπου "Χωνέψτε το" είναι για τα παιδάκια και τους δούλοπάρικους. Ακόμα τουλάχιστον και σκεφτόμαστε και μιλάμε ελεύθερα, και κανένας δεν θα μας επιβάλει την κατα τα άλλα σεβαστή άποψή του.
Ο άνθρωπος κατάφερε να αναπτύξει τεχνολογίες και μέσα για να προστατευτεί από τα φυσικά φαινόμενα σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Δυστηχώς ακόμα δεν έχει βρεθεί κάτι να μας γλιτώσει από την ανικανότητα. Ο Καραμανλής ίσως να είναι άχρηστος, ίσως και όχι. Αυτό θα το κρίνει ο καθένας.
Είναι όμως λίγος, και έχει γύρω του τουλάχιστον κατώτερους από αυτόν. Ένας ηγέτης πρέπει να μπορεί να επιλέγει συνεργάτες, να είναι μεθοδικός, παραγωγικός και τουλάχιστον να μην επιτρέπει στον εαυτό του να δέχεται τις κουταμάρες του κάθε Αντώναρου που είναι δίπλα του. Τον δικό μου καναπέ κύριε Ψυχίατρε τον έχω πληρώσει εγώ, και ,κανένας δεν θα μου απαγορεύσει να κάθομαι. Όπως έχω πληρώσει το σπίτι μου, τους φόρους μου και ότι άλλο μου ζητάει το γαμοκράτος που εμείς φτιάξαμε. Έχω κάθε δικαίωμα (όπως και κάθε πολίτης που πληρώνει) να κρίνω ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΩ.
Όσο για τους άλλους που ανέφερες, σε πληροφορώ ότι και η Γαλλία, και η Αυστραλία και η Ισπανία, αλλά και όλες σχεδόν οι χώρες του Δυτικού κόσμου, έχουν δημιουργήσει συστήματα διαχείρισης του κινδύνου (για πρόληψη) αλλά και διαχείρισης κρίσης (για καταστολή) που στην Ελλάδα ούτε στα καλύτερα όνειρά μας. (Ενδεικτικά αναφέρω το AS/NZS 4360:2004 που είναι ίσως το αρτιότερο στον πλανήτη). Και αυτά δεν είναι θεωρίες, γιατί τα έχω δει με τα μάτια μου να λειτουργούν.
Και εδώ αρχίσαμε σήμερα τα ποιός φταίει και πως όλα λειτουργησαν τέλεια. Αυτά και θα επανέλθω..