Αν τον πανε Τριπολη μια χαρα θα τη βγαλει. Αν τον στειλουν αλλου δεν βγαζει 2 μηνο. Την οικογενεια του λυπαμε.
Για τέτοια αδικήματα, μόνο Τρίπολη ή Γρεβενά πηγαίνουν οι κρατούμενοι.
Oταν ο νόμος σου δινει 2 δυνατοτητες(αναστολή ή μη),οι οποίες και οι 2 ειναι νομιμοτατες δυνατότητες,τοτε για ποιον λόγο να ελεγχθουν οι δικαστές;;Για τα ματια του κόσμου ως συνηθως;;Κατοπιν εορτης;
Φυσικά ΚΑΚΩΣ δινεται η δυνατοιτητα αναστολής.Δεν υπάρχει σε ΚΑΜΙΑ χωρα παγκοσμιως αναστολή σε τετοια βαριά αδικηματα,εκτός αν εχεις καρκινο στο τελευταιο σταδιο και αυτό πάλι παιζεται.
Ειναι αδιανόητο αυτο που συμβαινει εδω.Χωρίς καμία εξηγηση.
Οι προϋποθέσεις της μη αναστολής της έφεσης ήταν και είναι παρόμοιες με αυτές της προσωρινής κράτησης. Κατά τη γνώμη μου, επιεικέστερες για τον κατηγορούμενο είναι στην αναστολή της έφεσης.
Eτσι ακριβως.Αμα δουνε οτι οι 3 δικαστες ψηφισαν να κρατηθει και οι 4 ενορκοι να αφεθεί ελευθερος,θα πρόκειται για μεγιστο τσιρκο.
Λείπουν πολλά στοιχεία για να κρίνουμε τι έγινε. Πιθανή η μαλακία, αλλά πιθανό να έγινε και το αυτονόητο υπό τα τότε δεδομένα.
Για να επέμβει ο Αρειος Πάγος,προφανως θα πήρανε ενα τηλεφωνο στη γραματεία του δικαστηριου και θα ρωτήσανε ποιοι ψήφισαν τί.
Με αυτά που έχω δει, είμαι σίγουρος ότι απλά έγινε η παραγγελία από τη Πρόεδρο, χωρίς να ασχοληθεί παραπάνω.
Παντως εάν αρχισουν να ελέγχονται πειθαρχικά οικ δικαστές για την κρίση τους,θα οδηγηθούμε σε τραγελαφικά αποτελέσματα π.χ. αυριο θα ρωτανε τον δικαστή "γιατι αθωωσες τον ταδε;".Μιλάμε για καφκικά σενάρια.
Σιγά μωρέ, το πολύ πολύ να φάνε καρέκλες κι αυτοί.
Δεν θα γίνουν τραγελαφικά πράγματα. Ξέρεις τι θα γίνει; Για τον επόμενο καιρό δεν πρόκειται να ξαναδώσουν αναστολή στην έφεση σε κανέναν. Κόντρα στο νόμο, κόντρα σε όλα. Δεν ξαναπαίρνεις αναστολή για τον επόμενο χρόνο, πάει και τελείωσε. Θα γεμίσει ο Κορυδαλλός.