Βρε Alex και εσένα σου φαίνονται λίγα; Ή υπάρχουν αρκετά ώστε να ξοδεύονται με τέτοιο τρόπο; Κυνικά ομολογούν την κατασπατάληση ως αυτονόητη και το ότι κατακρίνεται είναι λαϊκισμός;
Όσο για τα 15 μέτρα της σεκόγιας στο κήπο του πρέσβη ως υπόθεση εργασίας να υποθέσουμε ότι ισχύει. Ρώτησε οποιοδήποτε κηπουρό της πιάτσας πόσα δίνει για παράδειγμα ημερήσια αμοιβή στον/στους βοηθούς και τι κάνουν για να βγάλουν το μεροκάματο.
αυτό που μου την σπάει και γίνομαι αντιδραστικός φίλε είναι η χωρίς καμμιά απολύτως σκέψη υιοθέτηση αυτών που γράφονται και η συνεχιζόμενη ελληνική μαλακία του "φταίνε οι άλλοι"..
στο συγκεκριμένο παράδειγμα της κοπής του κλαδιού ενός δέντρου, έτρεξες να κάνεις κριτική για το ποσό χωρίς να γνωρίζεις τίποτε για τις συνθήκες...
μπορεί να ήταν πάρα πολλά και η δουλειά να ήταν ένα πεντάλεπτο με ένα χειροπρίονο... μπορεί όμως να ήταν και μια δουλειά που έπρεπε να έρθει μηχανημα με αναβατόρι, να ανέβει κάποιος καμμιά δεκαπενταριά μέτρα στον αέρα, να στερεώσει το κλαδί και να το δέσει για να το κατεβάσει ο παπαγάλος, να το κόψει με αλυσοπρίονο και αφού το κατεβάσει να το μεταφέρει και καμμιά δεκαπεντατριά χιλιόμετρα να το πετάξει...
χωρίς λοιπόν να γνωρίζουμε τις πραγματικές συνθήκες δεν κάνουμε κριτική.. εγώ αυτό ξέρω και αυτό ακολουθώ...
το ίδιο ισχύει και για την πτήση στις Βρυξέλλες... δεν γνωρίζω ούτε πόσοι πήγανε, ούτε πότε το έμαθε ο χοντρός ότι έχει έκτακτη σύσκεψη, ούτε τι άλλες υποχρεώσεις είχε που μπορεί να τον κρατούσαν στο νησί κοντά στην οικογένεια του... δεν γνωρίζω τις συνθήκες δεν κάνω κριτική...
και ειδικά δεν υιοθετώ άκριτα αυτά που γράφουν οι σαβουροφυλλάδες και τα σαβουρομπλόγκ στα οποία γραφόμενα τους αυτοαναιρούνται (επίτηδες φυσικά έτσι ώστε αν έχουν κάνει πατάτα να βγούνε και να πούνε "μα εμείς το γράψαμε...")