Νέα

προστιμο για οδήγηση υπο μέθη

• Μέλος που άνοιξε το νήμα metalfun
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 29
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

metalfun

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Κριτικές
2
Like
23
Πόντοι
16
Καλημέρα,

λόγω του παρακάτω γεγονότος, θα ήθελα τη γνώμη σας για να καταλάβουμε όλοι εδώ μέσα που βαδίζουμε :

Φίλος μου βγήκε πριν από 1 μήνα με παρέα Σάββατο βράδυ και ήπιε το Βόσπορο μαζί με την Προποντίδα. επιστρέφοντας στο σπίτι του, τον σταμάτησε η Τροχαία σε τυχαίο έλεγχο και του έκανε αλκοτέστ. όταν είδαν οι μπάτσοι ότι ήταν πιωμένος του έγραψαν πρόστιμο 750 € και του είπαν ότι δεν μπορούσε να οδηγήσει το αυτοκίνητο σπίτι του, αλλά θα έπρεπε να το πάρει ο συνοδηγός του εφόσον και αυτός δεν ήταν πιωμένος. Αφού έκαναν και στο συνοδηγό αλκοτέστ & τον βρήκαν πιωμένο τους είπαν ότι ή θα καλέσουν κάποιον στις 4 πμ για να πάρει το αυτοκίνητο ή θα πρέπει να το μεταφέρει γερανός της αστυνομίας (πράγμα το οποίο θα κόστιζε επιπλέον). Ο φίλος αναγκάστηκε να πάρει το πατέρα του τηλέφωνο και να έλθει αυτός να το πάρει.

Έχουμε αρχίσει επιτέλους να γινόμαστε άνθρωποι? Τι ισχύει σε άλλες χώρες? Ξέρω πχ. ότι στη Σουηδία, το Σουηδό τον καταλαβαίνεις από το τι διαθέσεις έχει το Σαββατόβραδο, από το τρόπο που έρχεται στο ραντεβού. Αν έρθει με ταξί, θα τον μαζεύουν με τα κουταλάκια. Αν έρθει με το αυτοκίνητο δεν θα πιεί ούτε ποτήρι κρασί, γιατί ξέρει ότι έτσι και τον πιάσουν, καλύτερα να τον γαμήσει η εθνική μπάσκετ των ΗΠΑ, παρά να του επιβάλουν κυρώσεις.

analskipper

Σπουδαίος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
32
Like
3.700
Πόντοι
3.427
Αν ήπιε τον Βόσπορο και έπιασε τιμόνι στη συνέχεια .... έπρεπε να τον γαμήσουν τον φονιά ....
Κάποια στιγμή σε αυτό τον γαμημένο τόπο πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε να παίζουμε με τις ζωές των άλλων απλά για να κάνουμε εμείς το κέφι μας !!!!!

infernoman

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2008
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
1
αν θυμαμαι καλα πλεον εχει και αυτοφωρο οταν εχεις υπερβει το οριο και την επομενη ευελπιδων

thourios

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2006
Κριτικές
2
Like
10
Πόντοι
16
Επίσης έχει και δικαστήριο το οποίο γράφεται στο ποινικό μητρώο αν δεν βάλεις δικηγόρο να σε ξελασπώσει. Αυτό ισχύει φυσικά πάνω από κάποιο όριο κατανάλωσης και αφού σου έχουν παρακρατήσει και το δίπλωμα για κάποιο διάστημα.
Ο τελευταίος ΚΟΚ γαμάει και δέρνει σε αυτό το θέμα και καλά κάνει. Τα όρια κατανάλωσης είναι πολύ μικρά. Στα δύο ποτάκια τρως πρόστιμο και από εκεί και πάνω σε φυστκώνουν κανονικότατα.

Εγγρ.
17 Ιουλ 2013
Like
4
Πόντοι
16
Αν τα πρόστιμα ήταν υπέρογκα (5.000 ευρώ ας πούμε) κι όποιος δεν είχε να πληρώσει πήγαινε μέσα για 2 χρονάκια κανείς μα κανείς δεν θα έπινε και θα έπιανε τιμόνι μετά.Να εφαρμόζεται όμως ο νόμος,όχι απλά να υπάρχει.

Ο βλάκας Έλληνας σου λέει εγώ θα πιω,ξέρω να οδηγώ,δε με πιάνει εμένα το αλκοόλ,σιγά μη με πιάσουν για αλκοτέστ κι άλλες τέτοιες πίπες. :jerking:

Κατάντια...

OP
OP
metalfun

metalfun

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Κριτικές
2
Like
23
Πόντοι
16
αν θυμαμαι καλα πλεον εχει και αυτοφωρο οταν εχεις υπερβει το οριο και την επομενη ευελπιδων
Αυτός δεν είχε αυτόφορο, άρα δεν είχε υπερβεί κάποιο συγκεκριμένο όριο. Στο μόνο πράγμα που διαφωνώ είναι στο γεγονός ότι το πρόστιμο ήταν 700 ή 750 € αν το πλήρωνες σε 15 ημέρες & τα μισά αν το πλήρωνες στο μισό χρόνο. Κατά την γνώμη μου σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να είναι 1500 €  και να πρέπει να το πληρώσεις αμέσως διαφορετικά πηγαίνεις στην ψηρού μέχρι να τα βρεις.

Κάποτε με σταμάτησαν σε μια μικρή γαλλική πόλη (Meau) 40 χλμ έξω από το Παρίσι για παραβίαση STOP και μου έδωσαν 65 € πρόστιμο. Μάλιστα επειδή δεν είχα όλα τα λεφτά σε μετρητά, μου είπαν να μην ανησυχώ και μου παρουσίασαν μηχανάκι πιστωτικής και τα τράβηξαν. όχι, όπως εδώ στο Ελλαδιστάν, που έτσι και είσαι με ξένες πινακίδες δεν σε σταματάνε καν γιατί οι αγράμματοι μπάτσοι δεν ξέρουν ούτε να πουν Hello πόσο μάλλον να τιμωρήσουν τον άλλο για παράβαση του ΚΟΚ.

TempT

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Like
6
Πόντοι
16
Καλημέρα,

λόγω του παρακάτω γεγονότος, θα ήθελα τη γνώμη σας για να καταλάβουμε όλοι εδώ μέσα που βαδίζουμε :

Φίλος μου βγήκε πριν από 1 μήνα με παρέα Σάββατο βράδυ και ήπιε το Βόσπορο μαζί με την Προποντίδα. επιστρέφοντας στο σπίτι του, τον σταμάτησε η Τροχαία σε τυχαίο έλεγχο και του έκανε αλκοτέστ. όταν είδαν οι μπάτσοι ότι ήταν πιωμένος του έγραψαν πρόστιμο 750 € και του είπαν ότι δεν μπορούσε να οδηγήσει το αυτοκίνητο σπίτι του, αλλά θα έπρεπε να το πάρει ο συνοδηγός του εφόσον και αυτός δεν ήταν πιωμένος. Αφού έκαναν και στο συνοδηγό αλκοτέστ & τον βρήκαν πιωμένο τους είπαν ότι ή θα καλέσουν κάποιον στις 4 πμ για να πάρει το αυτοκίνητο ή θα πρέπει να το μεταφέρει γερανός της αστυνομίας (πράγμα το οποίο θα κόστιζε επιπλέον). Ο φίλος αναγκάστηκε να πάρει το πατέρα του τηλέφωνο και να έλθει αυτός να το πάρει.

Έχουμε αρχίσει επιτέλους να γινόμαστε άνθρωποι? Τι ισχύει σε άλλες χώρες? Ξέρω πχ. ότι στη Σουηδία, το Σουηδό τον καταλαβαίνεις από το τι διαθέσεις έχει το Σαββατόβραδο, από το τρόπο που έρχεται στο ραντεβού. Αν έρθει με ταξί, θα τον μαζεύουν με τα κουταλάκια. Αν έρθει με το αυτοκίνητο δεν θα πιεί ούτε ποτήρι κρασί, γιατί ξέρει ότι έτσι και τον πιάσουν, καλύτερα να τον γαμήσει η εθνική μπάσκετ των ΗΠΑ, παρά να του επιβάλουν κυρώσεις.

καποιο λαθος κανανε

αν εισαι στην κατηγορια προστιμου 700 ευρω τοτε σου αφαιρουν και την αδεια επιτοπου για 3 μηνες και την παιρνεις πισω αφου πρωτα εχεις πληρωσει το προστιμο

πιο κατω εχει κατηγορια προστιμου 200 ευρω χωρις αφαιρεση αδειας και πιο πανω εχει προστιμο 1200 ευρω και αφαιρεση αδειας για 6 μηνες και 2 μηνες φυλακη

οι 3 κατηγοριες ειναι αναλογα το ποσο αλκοολ ανιχνευουν στο αιμα σου

KOK αρθρο 42

OP
OP
metalfun

metalfun

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Κριτικές
2
Like
23
Πόντοι
16
Αν τα πρόστιμα ήταν υπέρογκα (5.000 ευρώ ας πούμε) κι όποιος δεν είχε να πληρώσει πήγαινε μέσα για 2 χρονάκια κανείς μα κανείς δεν θα έπινε και θα έπιανε τιμόνι μετά.Να εφαρμόζεται όμως ο νόμος,όχι απλά να υπάρχει.

Ο βλάκας Έλληνας σου λέει εγώ θα πιω,ξέρω να οδηγώ,δε με πιάνει εμένα το αλκοόλ,σιγά μη με πιάσουν για αλκοτέστ κι άλλες τέτοιες πίπες. :jerking:

Κατάντια...

Να θυμήσω ότι πριν από κάποια χρόνια, είχε ένας εισαγγελέας μια έξυπνη ιδέα, όπου αν κάποιος βρισκόταν σε αλκοτέστ να έχει περισσότερο από ένα όριο του κατάσχανε το αυτοκίνητο. Το μέτρο αυτό ήταν το καλύτερο γιατί ο κωλοέλληνας αντέχει τα πάντα εκτός αν του θίξεις την φαλλική του προέκταση το αυτοκίνητό του. Για ένα διάστημα περίπου 2 μηνών,δεν τολμούσε κανένας να βγει και να πιεί και να πάρει μετά το αυτοκίνητο, τα ατυχήματα του Σαββατοκύριακου είχαν μειωθεί περίπου 80%, αφού κάποια γομάρια έχασαν το αυτοκίνητό τους. Αλλά οι κουφάλες οι δημοσιογράφοι (οι οποίοι στην αρχή φώναζαν για τα θανατηφόρα ατυχήματα λόγω μέθης  - συγκεκριμένα ένα στη Γλυφάδα με μια εργαζόμενη γυναίκα και ένα στο RIBAS στη Βάρκιζα με θύμα άλλο άτομο)καταδίκαζαν αυτή την τακτική και εντέλει το μέτρο καταργήθηκε. Έτσι γυρίσαμε στα παλιά!!!!

OP
OP
metalfun

metalfun

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Κριτικές
2
Like
23
Πόντοι
16
καποιο λαθος κανανε

αν εισαι στην κατηγορια προστιμου 700 ευρω τοτε σου αφαιρουν και την αδεια επιτοπου για 3 μηνες και την παιρνεις πισω αφου πρωτα εχεις πληρωσει το προστιμο

πιο κατω εχει κατηγορια προστιμου 200 ευρω χωρις αφαιρεση αδειας και πιο πανω εχει προστιμο 1200 ευρω και αφαιρεση αδειας για 6 μηνες και 2 μηνες φυλακη

οι 3 κατηγοριες ειναι αναλογα το ποσο αλκοολ ανιχνευουν στο αιμα σου

KOK αρθρο 42
έχεις δίκιο. Ξέχασα να αναφέρω ότι του αφαίρεσαν και το δίπλωμα για 3 μήνες. Αλλά αυτός στα αρχίδια του, αφού οδηγάει χωρίς δίπλωμα παρόλο που έχει ανάγκη το αυτοκίνητο λόγω επαγγελματικών λόγων

Εγγρ.
17 Ιουλ 2013
Like
4
Πόντοι
16
Να σου πάρει το αμάξι επίσης πολύ καλό,δεν θυμάμαι αν όντως εφαρμόστηκε που λες αλλά μου φαίνεται πολύ αποτελεσματικό.

nickpie2008

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
8.296
Πόντοι
2.456
έχεις δίκιο. Ξέχασα να αναφέρω ότι του αφαίρεσαν και το δίπλωμα για 3 μήνες. Αλλά αυτός στα αρχίδια του, αφού οδηγάει χωρίς δίπλωμα παρόλο που έχει ανάγκη το αυτοκίνητο λόγω επαγγελματικών λόγων

Φαντασου λοιπον ποσο διπλα  :jerking: ειναι ο φίλος σου δολοφόνος

thourios

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2006
Κριτικές
2
Like
10
Πόντοι
16
Ο φίλος μάλλον τσίμπησε το πρόστιμο Β κατηγορίας

Περιεκτικότητα αλκοόλ; 0,80-1,10
700 Ευρώ πρόστιμο.
Αφαίρεση επιτόπου της άδειας κυκλοφορίας για 90 ημέρες  9 βαθμ point system και ακινητοποίηση οχήματος.

nickpie2008

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
8.296
Πόντοι
2.456
Ο φίλος μάλλον τσίμπησε το πρόστιμο Β κατηγορίας

Περιεκτικότητα αλκοόλ;.  0,80-1,10
700 Ευρώ πρόστιμο.
Αφαίρεση επιτόπου της άδειας κυκλοφορίας για 90 ημέρες  9 βαθμ point system και ακινητοποίηση οχήματος.

Τσιμπησε και το παρασημο του μαλακα...
Ευτυχως που δεν σκοτωσε καποιον...
Αλλα ξεχασα...ειναι οδηγαρα...συγγνωμη

OP
OP
metalfun

metalfun

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Κριτικές
2
Like
23
Πόντοι
16
Να σου πάρει το αμάξι επίσης πολύ καλό,δεν θυμάμαι αν όντως εφαρμόστηκε που λες αλλά μου φαίνεται πολύ αποτελεσματικό.
Εφαρμόστηκε γιατί θυμάμαι ότι τα τηλεοπτικά συνεργεία ήταν δίπλα στα μπλόκα και κινηματογραφούσαν που οι μπάτσοι σταματούσαν μεθυσμένους τους έκαναν αλκοτέστ και τους έπερναν τα αυτοκίνητα

Αν θυμάμαι ήταν το χειμώνα του 1998

nickpie2008

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
8.296
Πόντοι
2.456
Το πιο αποτελεσματικό μετρο είναι ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑΞΙ ΑΜΑ ΘΕΣ ΝΑ ΠΙΕΙΣ ΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ...
Για τη  :jerking: του αλλουνού δε θα σκοτωθω εγω επειδή έπεσε πανω μου επειδή τα έτσουξε αυτός.

Εγγρ.
17 Ιουλ 2013
Like
4
Πόντοι
16
Το πιο αποτελεσματικό μετρο είναι ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑΞΙ ΑΜΑ ΘΕΣ ΝΑ ΠΙΕΙΣ ΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ...
Για τη  :jerking: του αλλουνού δε θα σκοτωθω εγω επειδή έπεσε πανω μου επειδή τα έτσουξε αυτός.
Είναι τόσο απλό κι όμως υπάρχουν τόσοι βλάκες που δεν το κάνουν.Τι να πεις...

nickpie2008

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
8.296
Πόντοι
2.456
Είναι τόσο απλό κι όμως υπάρχουν τόσοι βλάκες που δεν το κάνουν.Τι να πεις...
Δυστυχώς ΕΜΕΙΣ αλλάζουμε τα πράγματα...Άμα ο φίλος που άνοιξε το post πχ "εκοβε" κάθε σχέση μαζί του λόγω αυτού που έκανε λιθαράκι λιθαράκι θα άλλαζε η καθημερινότητα μας..οσο ρομαντικό κι αν ακούγεται...
Φαντάσου δε την ανωριμότητα του ανθρώπου αυτόυ που ενώ γνωρίζει πως το δίπλωμα είναι η δουλεια του το γραψε κι αυτό στ αρχίδια του.(όπως εγραψε και εμας ολους που είχαμε την ατυχια να οδηγάμε κοντα του)

OP
OP
metalfun

metalfun

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Κριτικές
2
Like
23
Πόντοι
16
Δυστυχώς ΕΜΕΙΣ αλλάζουμε τα πράγματα...Άμα ο φίλος που άνοιξε το post πχ "εκοβε" κάθε σχέση μαζί του λόγω αυτού που έκανε λιθαράκι λιθαράκι θα άλλαζε η καθημερινότητα μας..οσο ρομαντικό κι αν ακούγεται...
Φαντάσου δε την ανωριμότητα του ανθρώπου αυτόυ που ενώ γνωρίζει πως το δίπλωμα είναι η δουλεια του το γραψε κι αυτό στ αρχίδια του.(όπως εγραψε και εμας ολους που είχαμε την ατυχια να οδηγάμε κοντα του)
Τον συγκεκριμένο φίλο - γνωστό τον είχα σε κάποια εκτίμηση μέχρι που έμαθα για το συμβάν αυτό, οπότε και έπεσε πολύ στην εκτίμησή μου. Γενικώς δεν γουστάρω τους ανθρώπους που κάνουν αυτό για το οποίο κατηγορούν τους άλλους (μεγάλο ποσοστό Ελλήνων δηλαδή).

nickpie2008

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
8.296
Πόντοι
2.456
Τον συγκεκριμένο φίλο - γνωστό τον είχα σε κάποια εκτίμηση μέχρι που έμαθα για το συμβάν αυτό, οπότε και έπεσε πολύ στην εκτίμησή μου. Γενικώς δεν γουστάρω τους ανθρώπους που κάνουν αυτό για το οποίο κατηγορούν τους άλλους (μεγάλο ποσοστό Ελλήνων δηλαδή).
Ασφαλώς δεν κατηγορώ εσένα αλλα όλους μας που επιτρέπουμε να γίνονται αυτά δίπλα μας..

Επισκέπτης
Το καλύτερο είναι να υπάρχουν ειδικά ΤΑΞΙ για μεθυσμένους

Είναι ειδική περίπτωση ο σουρωμένος σαν πελάτης...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom