Νέα

Προσωπική άποψη για ταινίες/δυνατές σκηνές

• Μέλος που άνοιξε το νήμα in_between
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 13K
  • Εμφανίσεις 646K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

taurus1

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Μαρ 2006
Κριτικές
31
Like
1.458
Πόντοι
6.305
HABEMUS PAPAM
Του Nanni Moretti με Michel Piccoli, Jerzy Stuhr , Renato Scarpa ,Nanni Moretti
Ιταλική Δραματική ταινία (το τονίζω είναι δράμα και όχι κωμωδία)
Ο πάπας πεθαίνει και οι καρδινάλιοι μαζεύονται για να εκλέξουν νέο πάπα..Ο νεοεκλεγείς όμως ξαφνικά αισθάνεται αδύναμος να υπηρετήσει στη θέση του..Ένας ψυχαναλυτής (άθεος) καλείται να βοηθήσει τον πάπα..
Για να είμαι ειλικρινής ξεκίνησα να τη δω νομίζοντας πώς είναι κωμωδία..Το αντίθετο..Είναι δράμα και κατά τη γνώμη μου αφελές..Παρουσιάζεται λοιπόν το κονκλάβιο ως μια παρέα πράων,ειρηνικών,καλοκάγαθων κυρίων που την ώρα της ψηφοφορίας τρέμουν μήπως εκλεγούν στη θέση του πάπα,φοβούμενοι την ευθύνη..Οι άνθρωποι δλδ που θα σκότωναν τη μητέρα τους για να γίνουν όχι πάπες,αλλά απλοί καρδινάλιοι,μιας εκκλησίας που τα εγκλήματά της είναι αναρίθμητα..
Αλλά και από υπόθεση? Ο πάπας τριγυρνά ινκόγκνιτο στη Ρώμη ,ενθυμούμενος το όνειρό του να γίνει ηθοποιός, ενώ ο ψυχαναλυτής είναι κλεισμένος στο Βατικανό παίζοντας χαρτιά και διοργανώνοντας αγώνες βόλευ..
Σκέτο αλαλούμ..Στην αρχή πίστευα πώς ο σκηνοθέτης είχε την πρόθεση να θίξει τον παπικό θεσμό, το πώς εκλαμβάνεται ο πάπας ως επί γης θεός,την προσμονή του λαού για το ποιός θα εκλεγεί (λες και θα δώσει λύση ο όποιος πάπας στα προβλήματα),στη συνέχεια όμως μας παρουσιάζονται τόσο συμπαθείς οι καρδινάλιοι πού σου έρχεται να τους λυπηθείς..
Η ταινία είναι κάτω του μετρίου, έχει αργό ρυθμό,χωρίς ένταση..Αξιοσημείωτη η παρουσία του γερόλυκου Michel Piccoli (85 ετών) στο ρόλο του πάπα.

Συνημμένα

• MV5BMTMxMzQ5ODI2NF5BMl5BanBnXkFtZTcwNzExMjcwNQ@@__V1__SY317_CR4,0,214,317_.jpg
    MV5BMTMxMzQ5ODI2NF5BMl5BanBnXkFtZTcwNzExMjcwNQ@@__V1__SY317_CR4,0,214,317_.jpg
    16,8 KB · Εμφανίσεις: 17

sferdeklos

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
22
Πόντοι
66
"Black swan" είναι και υποτίθεται οτι είναι θρίλλερ με θέμα μια μπαλαρίνα που παίρνει το ρόλο της πρωταγονίστριας στο μουσικοθεατρικο "Swan lake" αλλα κάπου μπερδευει στο μυαλό της τον ρόλο του λευκού και του μαυρού κύκνου. Ψιλομέτριο με θέμα που εχει ξαναχρησιμοποιηθεί στο παρελθόν. Γενικά ο Αρονόφσκι αν και καλός είναι λίγο υπερκτιμημένος (λογικο αφου είναι Εβραίος).

Παλι μαλακιες γραφεις ρε Μικρουτσικε του bou.;
Μηπως εισαι οπαδος του Αυτοκρατορος Λεων του Σοφου;
[video] [video]http://www.youtube.com/watch?v=VzA2fIjmEf0[/video] [/video]
...απαραδεκτα πραματα... :2funny:

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.591
Πόντοι
4.765
Τυποι το καλυτερο black swan του ειναι του Jim Carrey :grin: :rockon:

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.252
Πόντοι
8.535
Horrible Bosses

Τρελό γέλιο.
αν κ τα γουστα ειναι υποκειμενικα,για μενα ηταν ψιλο-απαραδεκτο.... :P :P
ειδικα ο ηθοποιος που δουλευει με την ανιστον στο οδοντιατρειο ειναι εκνευριστικοτατος κ η φωνη του ειναι σπαστικη...μετρια εως χαλι...

taurus1

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Μαρ 2006
Κριτικές
31
Like
1.458
Πόντοι
6.305
THE GUARD
Tου John Michael McDonagh με Brendan Gleeson, Don Cheadle και Mark Strong
Ιρλανδική αστυνομική/κωμωδία
Ο Boyle (Brendan Gleeson) είναι ένας αστυνομικός σε μια μικρή πόλη της Ιρλανδίας..είναι αυτό που θα λέγαμε politically incorrect (πίνει εν ώρα υπηρεσίας,κλείνει ραντεβού με πόρνες,έχει σχέσεις με τον ΙΡΑ,πού και που παίρνει και κανά χαπάκι)..
Όταν φτάνει στην πόλη ένας πράκτορας του FBI λόγω μιας υπόθεσης ναρκωτικών η περιπέτεια ξεκινά..
Η ταινία προτείνεται ανεπιφύλακτα σε όσους αρέσει το υποδόριο,φλεγματικό χιούμορ, οι ιστορίες μοναχικών αστυνομικών που τα βάζουν όχι μόνο με τους κακοποιούς αλλά και με τους διεφθαρμένους συναδέλφους τους..ευρηματικοί κακοί (σε μια σκηνή συζητούν για φιλοσόφους)..
Προσοχή ,μην περιμένετε να δείτε σκηνές μεγάλων κυνηγητών κτλ..Η κορύφωση της δράσης βρίσκεται στο τέλος της ταινίας και μοιάζει βγαλμένη από γουέστερν με φόντο όμως την ακτή της Ιρλανδίας.
Σημείωση ο σκηνοθέτης είναι αδελφός του Martin McDonagh που είναι ο δημιουργός του In Bruges ,ταινία στην οποία έπαιζε ο  Gleeson.

Συνημμένα

• MV5BMTgxNTIwOTk5OV5BMl5BanBnXkFtZTcwMDA5Njk2NQ@@__V1__SY317_.jpg
    MV5BMTgxNTIwOTk5OV5BMl5BanBnXkFtZTcwMDA5Njk2NQ@@__V1__SY317_.jpg
    23,1 KB · Εμφανίσεις: 12

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
HABEMUS PAPAM
Του Nanni Moretti με Michel Piccoli, Jerzy Stuhr , Renato Scarpa ,Nanni Moretti
Ιταλική Δραματική ταινία (το τονίζω είναι δράμα και όχι κωμωδία)
Ο πάπας πεθαίνει και οι καρδινάλιοι μαζεύονται για να εκλέξουν νέο πάπα..Ο νεοεκλεγείς όμως ξαφνικά αισθάνεται αδύναμος να υπηρετήσει στη θέση του..Ένας ψυχαναλυτής (άθεος) καλείται να βοηθήσει τον πάπα..
Για να είμαι ειλικρινής ξεκίνησα να τη δω νομίζοντας πώς είναι κωμωδία..Το αντίθετο..Είναι δράμα και κατά τη γνώμη μου αφελές..Παρουσιάζεται λοιπόν το κονκλάβιο ως μια παρέα πράων,ειρηνικών,καλοκάγαθων κυρίων που την ώρα της ψηφοφορίας τρέμουν μήπως εκλεγούν στη θέση του πάπα,φοβούμενοι την ευθύνη..Οι άνθρωποι δλδ που θα σκότωναν τη μητέρα τους για να γίνουν όχι πάπες,αλλά απλοί καρδινάλιοι,μιας εκκλησίας που τα εγκλήματά της είναι αναρίθμητα..
Αλλά και από υπόθεση? Ο πάπας τριγυρνά ινκόγκνιτο στη Ρώμη ,ενθυμούμενος το όνειρό του να γίνει ηθοποιός, ενώ ο ψυχαναλυτής είναι κλεισμένος στο Βατικανό παίζοντας χαρτιά και διοργανώνοντας αγώνες βόλευ..
Σκέτο αλαλούμ..Στην αρχή πίστευα πώς ο σκηνοθέτης είχε την πρόθεση να θίξει τον παπικό θεσμό, το πώς εκλαμβάνεται ο πάπας ως επί γης θεός,την προσμονή του λαού για το ποιός θα εκλεγεί (λες και θα δώσει λύση ο όποιος πάπας στα προβλήματα),στη συνέχεια όμως μας παρουσιάζονται τόσο συμπαθείς οι καρδινάλιοι πού σου έρχεται να τους λυπηθείς..
Η ταινία είναι κάτω του μετρίου, έχει αργό ρυθμό,χωρίς ένταση..Αξιοσημείωτη η παρουσία του γερόλυκου Michel Piccoli (85 ετών) στο ρόλο του πάπα.
Μου άρεσε υπερβολικά.

Ο Πάπας ήταν συμπαθέστατος, η όλη φάση μου άρεσε πάρα πολύ και δε ξέρω γιατί.

Η καταπληκτική σκηνή στο τέλος που ανακοίνωσε "Προσευχηθείτε για μένα, ο καθοδηγητής τον οποίο έχετε ανάγκη δεν είμαι εγώ, δε μπορεί να είμαι εγώ" και βλέπεις την απελπισία στους παπάδες τη στιγμή ακριβώς που ξεκινάει το απίστευτο "miserere" του Arvo Part. Για μένα από τις καλύτερες σκηνές που έχω δει ποτέ.

Θα ψάξω να βρω οπωσδήποτε ταινίες του ίδιου σκηνοθέτη.

foot_employer

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2010
Κριτικές
4
Like
0
Πόντοι
16
Θα ψάξω να βρω οπωσδήποτε ταινίες του ίδιου σκηνοθέτη.

Αν θες οπωσδήποτε να δεις κάτι από Moretti, δες "Caro Diario" (Αγαπημένο μου Ημερολόγιο) και "La stanza del figlio" (Το δωμάτιο του γιου μου).

Και μετά όποια άλλη θες :grin:

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Αν θες οπωσδήποτε να δεις κάτι από Moretti, δες "Caro Diario" (Αγαπημένο μου Ημερολόγιο) και "La stanza del figlio" (Το δωμάτιο του γιου μου).

Και μετά όποια άλλη θες :grin:

Μπήκαν στην ουρά. Θα δω τη πρώτη αύριο. Θα δω τη δεύτερη μεθαύριο.
Ευχαριστώ.

taurus1

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Μαρ 2006
Κριτικές
31
Like
1.458
Πόντοι
6.305
Rien à déclarer Του Dany Boon με Benoît Poelvoorde, Dany Boon και Julie Bernard
Ένας Βέλγος ,πού μισεί τους Γάλλους, αστυνομικός σε τελωνείο αναγκάζεται να συμμετάσχει σε μια μικτή μονάδα με έναν Γάλλο αστυνομικό την περίοδο της κατάργησης των γαλλο-βελγικών συνόρων (1993)..
Η ταινία χωρίς να προσθέτει κάτι το καινούριο είναι διασκεδαστική,σατιρίζει τα στερεότυπα των λαών,τη γραφειοκρατία,έχει αστείες σκηνές ακόμα και σκηνές δράσης..
Αξιοπρεπής επιλογή για ένα ευχάριστο βράδυ.

ΥΓ  Στο ίδιο μήκος κύματος και η παλαιότερη,αλλά κατά τη γνώμη μου καλύτερη <<Bienvenue chez les Ch'tis>>

Συνημμένα

• MV5BMjIxNDM3ODEzMl5BMl5BanBnXkFtZTcwNjI2NDI1NA@@__V1__SY317_CR10,0,214,317_.jpg
    MV5BMjIxNDM3ODEzMl5BMl5BanBnXkFtZTcwNjI2NDI1NA@@__V1__SY317_CR10,0,214,317_.jpg
    27,4 KB · Εμφανίσεις: 11

Angelus

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Κριτικές
23
Like
418
Πόντοι
3.275
Drive 2011

Αρκετά καλή ταινία.

taurus1

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Μαρ 2006
Κριτικές
31
Like
1.458
Πόντοι
6.305
Don't Be Afraid of the Dark
Tου Troy Nixey με Katie Holmes, Guy Pearce και Bailee Madison
Ένα νεαρό κορίτσι πηγαίνει να μείνει με τον πατέρα του και την καινούρια του φιλενάδα σε μια έπαυλη που ανήκε σε έναν διάσημο ζωγράφο (ο οποίος εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μαζί με το γιο του).Σύντομα το κορίτσι θα έρθει αντιμέτωπο με τα πλάσματα που ευθύνονται για τις εξαφανίσεις..
Πρόκειται για θρίλερ παραγωγής του Guillermo Del Toro (που ανήκει και στους σεναριογράφους)
Τα θετικά..συμπαθητική ερμηνεία από τους ηθοποιούς,ωραίο το σπιτάκι (η έπαυλη για την ακρίβεια),ωραία τερατάκια..
Τα αρνητικά..αν σκοπός της ταινίας είναι να τρομάξει/καθηλώσει το θεατή αποτυγχάνει!!τα τερατάκια μάλλον γέλιο προκαλούν.
το σενάριο μπάζει (ο επιστάτης δέχεται επίθεση από τα τερατάκια και λέει ότι είναι ατύχημα,ενώ έχει σημάδια από χτυπήματα με εργαλεία και η αστυνομία δεν ερευνά κάν)..
Σε γενικές γραμμές μέτρια προς το κακή ταινία.
Κάποιος πρέπει να πει στους παραγωγούς πώς αυτό που δε βλέπεις είναι πιο τρομακτικό από αυτό που βλέπεις..ειδικά αν αυτό που βλέπεις δε θα τρόμαζε ούτε γάτα!

Συνημμένα

• MV5BNjkzNjE2NjM5N15BMl5BanBnXkFtZTcwMzQ1MjIwNg@@__V1__SY317_.jpg
    MV5BNjkzNjE2NjM5N15BMl5BanBnXkFtZTcwMzQ1MjIwNg@@__V1__SY317_.jpg
    12,8 KB · Εμφανίσεις: 16

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Don't Be Afraid of the Dark
Tου Troy Nixey με Katie Holmes, Guy Pearce και Bailee Madison
Ένα νεαρό κορίτσι πηγαίνει να μείνει με τον πατέρα του και την καινούρια του φιλενάδα σε μια έπαυλη που ανήκε σε έναν διάσημο ζωγράφο (ο οποίος εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μαζί με το γιο του).Σύντομα το κορίτσι θα έρθει αντιμέτωπο με τα πλάσματα που ευθύνονται για τις εξαφανίσεις..
Πρόκειται για θρίλερ παραγωγής του Guillermo Del Toro (που ανήκει και στους σεναριογράφους)
Τα θετικά..συμπαθητική ερμηνεία από τους ηθοποιούς,ωραίο το σπιτάκι (η έπαυλη για την ακρίβεια),ωραία τερατάκια..
Τα αρνητικά..αν σκοπός της ταινίας είναι να τρομάξει/καθηλώσει το θεατή αποτυγχάνει!!τα τερατάκια μάλλον γέλιο προκαλούν.
το σενάριο μπάζει (ο επιστάτης δέχεται επίθεση από τα τερατάκια και λέει ότι είναι ατύχημα,ενώ έχει σημάδια από χτυπήματα με εργαλεία και η αστυνομία δεν ερευνά κάν)..
Σε γενικές γραμμές μέτρια προς το κακή ταινία.
Κάποιος πρέπει να πει στους παραγωγούς πώς αυτό που δε βλέπεις είναι πιο τρομακτικό από αυτό που βλέπεις..ειδικά αν αυτό που βλέπεις δε θα τρόμαζε ούτε γάτα!
Σωστός ο νεανίσκος! Πράγματι αυτό που δε βλέπεις είναι πιο τρομακτικό από αυτό που βλέπεις, καθώς και θα ήθελα να προσθέσω, αυτό που υπονοείτε είναι πολύ πιο τρομακτικό από αυτό που λέγεται.

Φιλαράκι μέχρι στιγμής όσες ταινίες έχεις προτείνει μου άρεσαν.

alexm4n

Τιμημένος
Εγγρ.
13 Αυγ 2009
Κριτικές
61
Like
14
Πόντοι
1.366
Killer Elite
Me Jason Statham, Clive Owen και Robert De Niro
Αγγλικη παραγωγη και φαινεται!Υπερβολικο σεναριο, υπερβολικος ο Statham (βεβαια σε αλλες ταινιες του εχει κανει χειροτερα!
Σωζεται ο Clive Owen που του πανε οι ρολοι που παιζει σκοτεινους τυπους και το περασμα του De Niro!
Υπερβολικη η προπαγανδα υπερ της SAS για να γινει πιο δραμτατικη η ενταση και να δικαιολογιθει η εντονη δραση!
Ασχετο που απο την αρχη της παρουσιας της SAS στο Ιρακ και το Αφγανισταν απο το 2001 εχει
χασει το ενα τριτο της δυναμης της (απο τα 600 ατομα τα 200περιπου σκοτωθηκαν η εμειναν αναπηροι)!
Αλλη μια ταινια δρασης που την βλεπεις ευχαριστα και μετα απο λιγο την ξεχνας! :grin:

sferdeklos

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
22
Πόντοι
66
Battleship... υποσχομενο δειχνει.
[video] [video]http://www.youtube.com/watch?v=8NNQqHsIc-4[/video] [/video]

taurus1

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Μαρ 2006
Κριτικές
31
Like
1.458
Πόντοι
6.305
Flypaper
Του  Rob Minkoff  με τους Ashley Judd, Patrick Dempsey και Octavia Spencer
Τί είναι χειρότερο από το να βρεθείς σε μια τράπεζα εν ώρα ληστείας? Μα φυσικά να βρεθείς σε μια τράπεζα την ώρα που εξελίσσεται ληστεία από δυο ομάδες ληστών..
Περιπέτεια/κωμωδία η οποία χωρίς να είναι κάτι το εξαιρετικό, δεν κουράζει,έχει καλές στιγμές,αστείους χαρακτήρες,ανατροπές μέχρι το τέλος.

Συνημμένα

• MV5BMzU3NjM1MTk5NF5BMl5BanBnXkFtZTcwNDI4NDQ4NQ@@__V1__SY317_.jpg
    MV5BMzU3NjM1MTk5NF5BMl5BanBnXkFtZTcwNDI4NDQ4NQ@@__V1__SY317_.jpg
    16,7 KB · Εμφανίσεις: 14

Karaman 7

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Ιουν 2009
Κριτικές
384
Like
5.766
Πόντοι
11.585
Απλα το βρηκα τρα-γι-κο.!! σεναριο που ξερεις απο την αρχη τι θα γινει, πλοκη μηδεν, απλα καθεσε και περημενεις να πεσουν οι υποτιτλοι μιας και παιζει η μουναρα Κουνις, η οποια ηταν τραγικη και αυτη θα ελεγα, που αν δεν επαιζε αυτη δεν...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom