aristos 45 sec
Μέλος
- Εγγρ.
- 24 Φεβ 2013
- Κριτικές
- 3
- Like
- 21
- Πόντοι
- 16
Αν σου πω ότι όταν το έγραφα, σκεφτόμουνα την αντίδραση σου?
Η διορατικότητα σου με ξεπερνά...
Αν σου πω ότι όταν το έγραφα, σκεφτόμουνα την αντίδραση σου?
και δε θα χασεις!!Το "12 Angry Men" είναι, για εμένα, στις 2-3 καλύτερες ταινίες που έχω δει έως σήμερα.
Ο "Εξολοθρευτής Άγγελος" θα είναι μία από αυτές που θα ψάξω να τις δω σύντομα.
Νεος Κιουμπρικ" θεωρειται (δίκαια) ο Paul Thomas Anderson.
Ειναι φορμαλιστης, ειναι θεαματικος, ειναι ουσιαστικος...
Κανει αλφαδιασμενο, αλλά συγχρονως πολυ ανθρωπινο σινεμα. Με ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ερμηνειες.
Αντιθετως ο Fincher και ο Nolan (τους αναφερω μαζί επειδη βρισκονται σε παρομοιες ηλικιες), δεν εχουν καταφερει να ξεπερασουν το τεχνικο επιπεδο και να βγαλουν εντονα συναισθηματα επι της οθονης.
Κατα κύριο λογο, παραγουν "ποιοτικο popcorn".
O Nolan με συγκινησε μόνο με το Interstellar, επειδη μ' επιασε πολύ η θεματολογία. Και η μουσικη. Και το κομματι του CGI- για τη δουλεια που χρησιμοποιηθηκε...
Νομιζω πως αυτη η ταινια ηταν η υπερβαση του Nolan.
Κατ' εμε, ο συχγρονος Coppola ειναι ο Denis Villeneuve. Δηλαδη ο καλυτερος της "Βιομηχανίας".
Ως νέο Kubrick θα μπορουσα να χρισω τον PTA.
Παει παραπερα απ' τη Βιομηχανία του Hollywood. Κανει cinema d' auteur.
μεγιστε kosamf γιατι τοση καψα με τον paul t. anderson? το there will be blood με ειχε κουρασει απιστευτα, στο inherrent vice με ειχε παρει ο υπνος, το boogie nights ηταν καλη ταινιουλα, 7/10 ας πουμε, το magnolia ηταν τοσο καλο για να ρεφαρει?? κατα τ αλλα εχει κανει μονο κατι short videos απ οτι βλεπω. εγω χτες ειδα το straight story και γινομαι συνεχεια μεγαλτερος fan του lynch!! οχι αδικα.."Νεος Κιουμπρικ" θεωρειται (δίκαια) ο Paul Thomas Anderson.
Ειναι φορμαλιστης, ειναι θεαματικος, ειναι ουσιαστικος...
Κανει αλφαδιασμενο, αλλά συγχρονως πολυ ανθρωπινο σινεμα. Με ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ερμηνειες.
Αντιθετως ο Fincher και ο Nolan (τους αναφερω μαζί επειδη βρισκονται σε παρομοιες ηλικιες), δεν εχουν καταφερει να ξεπερασουν το τεχνικο επιπεδο και να βγαλουν εντονα συναισθηματα επι της οθονης.
Κατα κύριο λογο, παραγουν "ποιοτικο popcorn".
O Nolan με συγκινησε μόνο με το Interstellar, επειδη μ' επιασε πολύ η θεματολογία. Και η μουσικη. Και το κομματι του CGI- για τη δουλεια που χρησιμοποιηθηκε...
Νομιζω πως αυτη η ταινια ηταν η υπερβαση του Nolan.
Κατ' εμε, ο συχγρονος Coppola ειναι ο Denis Villeneuve. Δηλαδη ο καλυτερος της "Βιομηχανίας".
Ως νέο Kubrick θα μπορουσα να χρισω τον PTA.
Παει παραπερα απ' τη Βιομηχανία του Hollywood. Κανει cinema d' auteur.
οτι καλυτερο εχει περασει στο ειδος..Η επιτομη του γουεστερν
Και εγώ έχω μια αδυναμία σε τέτοιες ταινίες.Συνήθως, αυτές οι ταινίες κλειστού χώρου με όπλο το δυνατό σενάριο και τις ικανότητες των ηθοποιών
να σε κρατήσουν σε εγρήγορση με την ερμηνεία τους χωρίς άλλα στηρίγματα, εφφέ, και γαρνιτούρες,
είναι εγγυημένα καλές. Θυμάμαι, παλιότερα και το "The Man from Earth" που όλη η υπόθεση βρισκόταν
στο καθιστικό ενός σπιτιού με μια παρέα φίλων. Θυμάμαι επίσης τα αριστουργηματικά "12 Angry Men"
του Λιούμετ και τον "Εξολοθρευτή Άγγελο" του Μπουνιουέλ. Από τα πρόσφατα, το εξαιρετικό που είδα,
ήταν το "The Hatefull Eight" του Ταραντίνο, που επίσης στο μεγαλύτερο μέρος του παιζόταν σε κλειστό χώρο.
Χρειάζεται πολύ γερές βάσεις ένα τέτοιο έργο για να κρατήσει το ενδιαφέρον αμείωτο.
Την συγκεκριμένη ταινία που προτείνεις, την έχω ήδη κατεβασμένη και στα προσεχώς.
φιλε κατεβασε το rope του hitchcock!!! γαμαει και δερνει!!Και εγώ έχω μια αδυναμία σε τέτοιες ταινίες.
The man from earth (πολύ δυνατό, παααααααααρα πολύ δυνατό)
12 Angry men (αξιόλογο)
Ο εξολοθρευτής Άγγελος (αριστούργημα - όταν το είδα πρώτη φορά, το είδα στο καπάκι άλλη μια, είχα πάθει πλάκα, όχι μόνο σενάριο αλλά και εκπληκτική σκηνοθεσία)
Hatefull eight (δυνατό)
Αν έχει κανένας να προτείνει αντίστοιχες, ανυπομονώ !
Το έχω δει πριν πολλά χρόνια. Γενικά όταν ήμουν μικρούλης με θυμάμαι να βλέπω Χίτσκοκ, αλλά νομίζω πως τότε μου άρεσε για διαφορετικούς λόγους από σήμερα.φιλε κατεβασε το rope του hitchcock!!! γαμαει και δερνει!!
Το έχω δει πριν πολλά χρόνια. Γενικά όταν ήμουν μικρούλης με θυμάμαι να βλέπω Χίτσκοκ, αλλά νομίζω πως τότε μου άρεσε για διαφορετικούς λόγους από σήμερα.
Το 'χω δει, μου άρεσε πάρα πολύ.Μια ιδιότυπη ταινία κλειστού χώρου, εντελώς πρωτότυπη καθώς έχει γυριστεί εξ ολοκλήρου μέσα
σε ένα αυτοκίνητο, που όμως κατορθώνει να κρατά αμείωτη την αγωνία και το ενδιαφέρον του
θεατή (σε αυτό βοηθάει τόσο η έξοχη ερμηνεία του Τόμ Χάρντυ όσο και η υπόθεση) είναι το Locke (2014).
Είχε ξαναπροταθεί αρκετά παλιότερα αλλά είναι καλό με την ευκαιρία να την ξαναθυμηθούμε. Ενδιαφέρουσα περίπτωση.
Το τέλος θα μπορούσε να παραταθεί ίσως για κανα εικοσάλεπτο επιπλέον, ώστε να κλείσει πιο στρωτά, όμως και
πάλι μιλάμε για μια ταινία που και μόνο η σύλληψή της την κάνει one of a kind...
Πολλά μπράβο στα παιδιά που έχουν κάνει κάποιες πολύ καλές προτάσεις για ταινίες που έτυχε να μην έχω πάρει χαμπάρι παρόλο που προσπαθώ να ψάχνομαι, και αναφέρομαι σε παλιές ταινίες, κυρίως προ 80s
Παρακάτω είναι η συλλογή μου από παλιές (έως το 1980) ταινίες. Σε όποιον αρέσουν οι παλιές ταινίες, στη λίστα θα βρει πολύ ωραία κομμάτια:
[...]
Οποιαδήποτε άλλη πρόταση......please do
μεγιστε kosamf γιατι τοση καψα με τον paul t. anderson? το there will be blood με ειχε κουρασει απιστευτα, στο inherrent vice με ειχε παρει ο υπνος, το boogie nights ηταν καλη ταινιουλα, 7/10 ας πουμε, το magnolia ηταν τοσο καλο για να ρεφαρει?? κατα τ αλλα εχει κανει μονο κατι short videos απ οτι βλεπω. εγω χτες ειδα το straight story και γινομαι συνεχεια μεγαλτερος fan του lynch!! οχι αδικα..
Αγαπητέ Πάνο, ωραία η λίστα που παρέθεσες. Ωστόσο θεωρώ τεράστια παράλειψη την απουσία του "Τhe Sting" (1973)
γαματη ταινια!!!Και μακράν μια από τις καλύτερες και εξυπνότερες ταινίες, στην κομπιναδόρικη γραμμή παράδοσης του "The Sting"
είναι το αργεντίνικο "Nueve Reinas" (Nine Queens) του 2000. Ασύλληπτη ταινία με φοβερές ανατροπές...
σουπερ ταινια, κλασικη θα ελεγα..Αγαπητέ Πάνο, ωραία η λίστα που παρέθεσες. Ωστόσο θεωρώ τεράστια παράλειψη την απουσία του "Τhe Sting" (1973)
για villeneuve συμφωνω, πολυ δυνατος, με σειρα που μου αρεσαν ομως 1)incendies 2) arrival 3)sicario τα εχουμε ξαναπει εχεις ενσταση εδω χαχαχαχ interstellar δεν εχω δει ακομα, αξιζει να φαω ενα 3ωρο? το elle θελω να το δω αμεσα!! h hubert ειναι γαμω τις ηθοποιαρες!! το children of men το ειχα δει πιο παλια αλλα δε με ειχε εντυπωσιασει οσο το snowpiercer ας πουμε, το birdman επισης ειναι στις αμεσες προτεραιοτητες. Οσο για το blade runner βγαινει στις 5/10 στο σινεμα, λεω να παμε να αραξουμε απο αρχες του μηνα απ εξω, θα γινει χαμος χαχαχαχαO PTA εχει ενδο-κινηματογραφικο ενδιαφερον.
Αν δεις τις ταινιες του ως απλος θεατης, ειναι αληθεια οτι κουραζουν και φαινονται περίεργες...
Παντως, το There Will be Blood μού 'χε φανει αριστουργημα οταν το ειδα (μικρος). Δηλαδη, οχι για καλλιτεχνικους λόγους. Δεν καταλαβαινα Χριστό απο σινεμα.
(Μετά το ξαναειδα.)
Στο πιο mainstream κομματι: Ηδη ανεφερα τον Villeneuve, τον Fincher, τον Nolan ως top-3 κορυφαία μαστόρια.
(Ξανα)ειδα σημερα το "Social Network" και εντυπωσιαστηκα.
Ειναι πολυ βαθεια ταινια. Ισως η καλυτερή του.
Σε παρομοια θεματολογία, με ειχε εντυπωσιασει και το "Steve Jobs" (Danny Boyle) => Σεναριο, σκηνοθεσία και ερμηνειες με ΤΕΡΑΣΤΙΑ αρχιδια.
Απο Villeneuve εχουμε παρει: Sicario, Arrival και -προσεχως- Blade Runner 2049 (Χυνω και μόνο που το σκεφτομαι...)
Από Nolan εχουμε παρει το Interstellar και διάφορα άλλα ενδιαφεροντα πραγματα, που ομως δεν εχουν και τόση ουσία (δλδ ειναι καθαρα ψυχαγωγικα).
Επισης, το "Elle" του Verhoeven, το "Children of Men" (Cuaron) και το "Birdman" (Inarritu) => Αριστουργηματα!
Αυτα παιζουν στην αλλη ακρη του Ατλαντικου.
Περαν τουτων, ουδεν.