Νέα

Προσωπική άποψη για ταινίες/δυνατές σκηνές

• Μέλος που άνοιξε το νήμα in_between
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 13K
  • Εμφανίσεις 653K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

KRITIKOS1985

Σεβαστός
Εγγρ.
6 Ιουν 2011
Κριτικές
55
Like
371
Πόντοι
1.640
Όχι και αδιάφορο ρε φίλε...

Μια χαρά ένταση έχει κ συγκίνηση εκεί που πρέπει...

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.939
Πόντοι
3.475

Taste of Cherry.

Μεγαλη ταινια!

:rockon:  :rockon:  :rockon:

Sailock

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Κριτικές
9
Like
320
Πόντοι
281
Τα Χριστούγεννα ειναι εποχή για παλιές ταινίες , προσωπικά είχα όρεξη για κωμοδια , όποτε σας προτείνω :

Booty Call 1997 , ταιριάζει και με τα μέλη του site

Εγγρ.
26 Μαρ 2015
Like
41
Πόντοι
16

MV5BMjM1NTc0NzE4OF5BMl5BanBnXkFtZTgwNDkyNjQ1NTE@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg

Έκατσα χθες είδα το terminator genisys.. Εντάξει βλέπεται η ταινία για να περάσεις την ώρα σου και επειδή εγώ γενικά είμαι φαν του Άρνολντ και τα πρώτα terminator ήταν πολύ δυνατές ταινίες.. Ωστόσο τα έχουν μπερδέψει πολύ τα πράγματα στις τελευταίες 2 ταινίες και δεν πολυβγαίνει νόημα αν κάτσεις και το σκεφτείς! Έναν αχταρμά τα έχουν κάνει με τα ταξίδια στο χρόνο.

Εγγρ.
26 Μαρ 2015
Like
41
Πόντοι
16

MV5BZGVjMmExMDctNGFhNy00M2UzLWI5MTEtYmE0NzhiODVkYWQ4XkEyXkFqcGdeQXVyMTQxNzMzNDI@._V1_UY268_CR1,0,182,268_AL_.jpg

Καλή ταινιούλα για να περάσεις την ώρα σου, αλλά δεν έχει κανέναν σκοπό που δημιουργήθηκε.. Η υπόθεση πιο άσκοπη πεθαίνεις!
Απορώ πως κάτι τέτοιες ταινίες έχουν βαθμολογίες αυτής της τάξης, ενώ άλλες ταινιάρες δεν φτάνουν καν το 7! Λογικά οι κουλτουριάρηδες μπαίνουν και ψηφίζουν όπως να ναι..

Επισκέπτης

MV5BZGVjMmExMDctNGFhNy00M2UzLWI5MTEtYmE0NzhiODVkYWQ4XkEyXkFqcGdeQXVyMTQxNzMzNDI@._V1_UY268_CR1,0,182,268_AL_.jpg

Καλή ταινιούλα για να περάσεις την ώρα σου, αλλά δεν έχει κανέναν σκοπό που δημιουργήθηκε.. Η υπόθεση πιο άσκοπη πεθαίνεις!
Απορώ πως κάτι τέτοιες ταινίες έχουν βαθμολογίες αυτής της τάξης, ενώ άλλες ταινιάρες δεν φτάνουν καν το 7! Λογικά οι κουλτουριάρηδες μπαίνουν και ψηφίζουν όπως να ναι..
Για μια τοσο παλια ταινια πρεπει να λαμβάνεις υποψιν σου την εποχη στην οποια  παίχτηκε και να έχεις εικονα αυτη της εποχης...

Αν το ψαξεις λιγο θα δεις ποσο καινοτόμος σε καποια θεματα ήταν η ταινια στην εποχη της...εκεί ειναι η αξία της, δεν προκειται για μια κλασικη ταινια...

Επισκέπτης
images

Μολις γυρισα απο αυτο...

"Ενα τιποτα με στυλ" ή " ο Τζαρμους εκαψε φλατζα" θα βαζα ως τιτλο...

Απιστευτα αργή ταινία...περιμενα να δω που θα το παει...τελικα δεν το πηγε πουθενα.

Ο John Lurry ειχε πει σε μια συνεντευξη οτι ο Tom Waits- οτι λεει ειναι ψεματα, ενω ο Τζαρμους ειναι ο πιο βαρετός ανθρωπος που εχει γνωρισει. Μετα απ' αυτη την ταινια, αυτο θυμηθηκα...

Ηλιθιο αμερικανικο χιουμορ κονσερβα, κατι "χαριτωμενες" λεπτομερειες χωρις βαθύτερο νοημα και σκοπο να πρωταγωνιστουν συνεχως... διαρκη πλανα απο ενα κοπροσκυλο μπουλντογκ- γιατι αλλωστε ειναι τόσο αστειο ενα σκυλι που κοιταει ή καθεται...
Και μια τελευταια σκηνη και καλα ποιητικη; και καλα συμβολικη; τι στον πουτσο ηθελε να πει (αν ηθελε) δεν καταλαβα...και γιατι δηλαδη να σπασω το κεφαλι μου να συλλαβω τον "τόσο βαθυ" παραλληλισμο σε μια ταινια που μ εχει κουρασει ήδη τοσο;

Αδεια ταινια, δεν εχει να πει τιποτα και κουραζει. Αυτά. :hi:

tomahok

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Κριτικές
1
Like
3.349
Πόντοι
606
στα παπαρια μας..

Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Λίγα με τον Tom Waits, να μην γίνουμε μπίλλιες ναούμ'...  >:(

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.939
Πόντοι
3.475

1) Οταν μιλατε, ή γραφετε, για μερικες απ' τις μεγαλυτερες ταινιες ολων των εποχων, βουτηξτε και λιγο τη γλωσσα στο μυαλο...

2) Ποιος νοιαζεται για το σκορ του IMDB?? Δε σημαινει τιποτα απολυτως.
Κατ' εμε, η αξία μιας ταινιας αποτυπωνεται καλυτερα απο εναν μεσο ορο: Metacritics - Rotten Tomatoes.
(Και παλι, υπαρχουν ταινιες του 7 που ειναι, κατα τη γνωμη μου, 10/10)

3) Μια προταση (για οσους καταλαβαινουν 5 πραγματα):
Το "Exotica", του Egoyan.
Μιλαμε για Αριστουργημα.

Εγραψα παραπανω και για το Taste of Cherry.

4) Μολις πριν απο λίγα λεπτα, ενας φιλος με πηρε τηλεφωνο εξοργισμενος με το Paterson!
Οι ταινια εχει τοσο υψηλες κριτικες, ωστε θα παω σιγουρα να τη δω.
Ωστοσο, εχει αρχισει να μυριζει η τζαρμουσικη μπουρδα και φοβαμαι...

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.939
Πόντοι
3.475

Α, ενα μικρο Υστερογραφο:

Οταν μιλαω για "Rotten Tomatoes", δεν εννοω το ποσοστιαιο σκορ (που δεν σημαινει τιποτα).
Εννοω τον βαθμο στα δεκα.

Αυτο κρατηστε το κατα νου.

topgun83

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2010
Κριτικές
8
Like
3.107
Πόντοι
736
1) Οταν μιλατε, ή γραφετε, για μερικες απ' τις μεγαλυτερες ταινιες ολων των εποχων, βουτηξτε και λιγο τη γλωσσα στο μυαλο...

2) Ποιος νοιαζεται για το σκορ του IMDB?? Δε σημαινει τιποτα απολυτως.
Κατ' εμε, η αξία μιας ταινιας αποτυπωνεται καλυτερα απο εναν μεσο ορο: Metacritics - Rotten Tomatoes.
(Και παλι, υπαρχουν ταινιες του 7 που ειναι, κατα τη γνωμη μου, 10/10)

3) Μια προταση (για οσους καταλαβαινουν 5 πραγματα):
Το "Exotica", του Egoyan.
Μιλαμε για Αριστουργημα.

Εγραψα παραπανω και για το Taste of Cherry.
φιλε ειδα αυτο χτες βραδυ , τα πολλα σχολια ειναι περιττα, η ταινια τα σπαει, και σαν ατμοσφαιρα και σαν μουσικη και σκηνοθετικα και σαν ηθοποιοια!! 9/10 απο μενα. Ειμαι σιγουρος οτι την εχεις δει και θα ηθελα τη γνωμη σου. Τελος ειδα πριν 2-3 μερες το throne of blood , για εμενα ο kurosawa ειναι χαλαρα στους 5 top.

4) Μολις πριν απο λίγα λεπτα, ενας φιλος με πηρε τηλεφωνο εξοργισμενος με το Paterson!
Οι ταινια εχει τοσο υψηλες κριτικες, ωστε θα παω σιγουρα να τη δω.
Ωστοσο, εχει αρχισει να μυριζει η τζαρμουσικη μπουρδα και φοβαμαι...
φιλε ειδα αυτο χτες βραδυ , τα πολλα σχολια ειναι περιττα, η ταινια τα σπαει, και σαν ατμοσφαιρα και σαν μουσικη και σκηνοθετικα και σαν ηθοποιοια!! 9/10 απο μενα. Ειμαι σιγουρος οτι την εχεις δει και θα ηθελα τη γνωμη σου. Τελος ειδα πριν 2-3 μερες το throne of blood , για εμενα ο kurosawa ειναι χαλαρα στους 5 top. φοβερη ταινια, ατμοσφαιρα, toshiro mifune, τι αλλο να πει κανεις  :rockon: :rockon: :rockon:

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.939
Πόντοι
3.475
H συγκεκριμενη ταινια του Malle μού 'χει ξεφυγει...
Παντως, γενικοτερα, ΔΕΝ ειμαι φαν του τυπου.

Θα την τσεκαρω, αφου λες οτι ειναι τοσο καλη.

ΥΓ- Ο Kurosawa μαζι με τον Welles και τον Melville ειναι, για μενα, οι μεγαλυτεροι δημιουργοι του κλασικου σινεμα (δηλ. πριν το Μοντερνο και το "New Hollywood").

Δες ο,τι βρεις απο Melville (Τους αλλους δυο, θα τους ξερεις - ηδη - καλυτερα).

topgun83

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2010
Κριτικές
8
Like
3.107
Πόντοι
736
H συγκεκριμενη ταινια του Malle μού 'χει ξεφυγει...
Παντως, γενικοτερα, ΔΕΝ ειμαι φαν του τυπου.

Θα την τσεκαρω, αφου λες οτι ειναι τοσο καλη.

ΥΓ- Ο Kurosawa μαζι με τον Welles και τον Melville ειναι, για μενα, οι μεγαλυτεροι δημιουργοι του κλασικου σινεμα (δηλ. πριν το Μοντερνο και το "New Hollywood").

Δες ο,τι βρεις απο Melville (Τους αλλους δυο, θα τους ξερεις - ηδη - καλυτερα).
απο welles ειχα δει πιο παλια μονο το citizen cane, δε μπορω να εκφρασω αποψη, αλλα απο melville ειδα πρωτα τιο army of shadows το οποιο τα σπαει κατα την ταπεινη μου γνωμη, 9/10, σαν αφορμη αυτο κατεβασα ολες τις υπολοιπες ταινιες του που εχουν καλες κριτικες, μετα ειδα και το δολοφονο με το αγγελικο προσωπο, 7,5-8/10 για μενα, τωρα θελω να δω τον κοκκινο κυκλο καποια στιγμη!! kurosawa εχω δει αρκετες ταινιες, νομιζω πανω απο 10 και ολες για μενα ειναι απο 8/10 και πανω :rockon: :rockon:

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.939
Πόντοι
3.475
απο welles ειχα δει πιο παλια μονο το citizen cane, δε μπορω να εκφρασω αποψη, αλλα απο melville ειδα πρωτα τιο army of shadows το οποιο τα σπαει κατα την ταπεινη μου γνωμη, 9/10, σαν αφορμη αυτο κατεβασα ολες τις υπολοιπες ταινιες του που εχουν καλες κριτικες, μετα ειδα και το δολοφονο με το αγγελικο προσωπο, 7,5-8/10 για μενα, τωρα θελω να δω τον κοκκινο κυκλο καποια στιγμη!! kurosawa εχω δει αρκετες ταινιες, νομιζω πανω απο 10 και ολες για μενα ειναι απο 8/10 και πανω :rockon: :rockon:

O Welles ειναι ο πατερας του συγχρονου σινεμα (δλδ του σινεμα που βλεπεται μεχρι σημερα, χωρις τη δικαιολογια της "ιστορικοτητας"...)

Ο τροπος κινηματογραφησης του, του φωτισμου και των φακων που χρησιμοποιει αναδεικνυει με το βελτιστο δυνατο τροπο την ιστορια, ενω ο ρυθμος του μονταζ και της δρασης ειναι τετοιος ωστε να σε κραταει "στην τσίτα".
Δηλαδη, να ΜΗΝ απαιτει την υπομονη/συναινεση/θετικη προδιαθεση του Κοινου, οπως προγενεστερες "μεγαλες ταινιες" (γερμανικος εξπρεσσιονισμος, γαλλικος ιμπρεσσιονισμος, κλασικο Hollywood, σοβιετικη πρωτοπορια => μη προσιτες στον μεσο σημερινο θεατη, που εχει συνηθισει σε άλλους ρυθμους, χρωμα, ομιλια κλπ...)

Ετσι, ναι μεν ο Orson Welles ΔΕΝ ειναι αυτο που θα λεγαμε "auteur" (κινηματογραφιστης που δημιουργει δικα του συμπαντα, ή αλλαζει την ιδια την τεχνη του σινεμα), αλλά εφτασε σ' ενα βαθμο αρτιοτητας 20 χρονια μπροστα απ' την εποχη του.

Πχ το "Citizen Kane" ΔΕΝ ειναι μια ταινια που θα τρελανει το σημερινο θεατη (ο οποιος εχει περασει, ξανα και ξανα, την ιδια θεματολογια, με πιο πολυπλοκους - περιτεχνους - ψυχολογικους ορους), αλλά αν τη δεις 100% τεχνικα, και σκεφτεις το πότε εγινε, αντιλαμβανεσαι γιατι βαθμολογειται με 9 και 9,5 σε διαφορα σαιτ κριτικων => Κυριολεκτικα, ειναι ενα manual σκηνοθεσιας - μονταζ! Εχει συμπυκνωσει - βελτιστοποιησει ολες τις τεχνικες που υπηρξαν απο καταβολης κινηματογραφου, εως σημερα.

Αν θες να δεις την αγαπημενη μου ταινια απο Welles, δες το Lady from Shanghai. Την ταινια οπου επεβαλλε στη Rita Hayworth να γινει ξανθια...
(Φανταζομαι θα ξερεις οτι, εκτος απο ξανθια, την εκανε και γυναικα του)

Ενταξει, απο Melville παρ' τα ολα σβαρνα. Ο "Κοκκινος Κυκλος" ειναι ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ.

topgun83

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2010
Κριτικές
8
Like
3.107
Πόντοι
736
φιλε με εχει στεναχωρησει το γεγονος οτι εχω προσπαθησει 2 φορες να δω tarkovsky , την πρωτη το solaris και προσφατα το nostalghia και στα 2 με πηρε ο υπνος!! το nostalghia ομως το εβαλα και το ειδα παλι και εχω να πω οτι εχει φοβερη ατμοσφαιρα και πλανα απιστευτα  :rockon: :rockon: , το solaris δε μπορω να πω οτι μου ειχε κανει εντυπωση,εσυ τι γνωμη εχεις?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom