Νέα

Προσωπική άποψη για ταινίες/δυνατές σκηνές

• Μέλος που άνοιξε το νήμα in_between
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 13K
  • Εμφανίσεις 649K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

aristos 45 sec

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2013
Κριτικές
3
Like
21
Πόντοι
16
Παίχτη heartbreaker83,

1.
2.Το μοντάζ (montage ή film editing ) "υπακούει" σ αυτό που θέλει να "δείξει" σαν τελική μορφή ο σκηνοθέτης αλλά δεν έχει να κάνει άμεσα με τον τρόπο γυρίσματος ( μονοπλάνο κλπ)

3. :thumbsup:

επίσης πρόχειρα τώρα, δες τις ταινίες του Michael Mann ( Collateral, Insider, blackhat ) και για τις απορίες σου...

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16
Είναι ο τρόπος με τον οποίο ο σκηνοθέτης αποφασίζει με την κάμερα του  να ακολουθήσει τον πρωταγωνιστή και γενικά την πορεία του έργου, αν δεις το Birdman θα το εμπεδώσεις κατευθείαν.

Το διαβασα τυπε απο τα λινκς του χαους

Μονοπλανο στην σημερινη ορολογια συνηθιζεται να λεγεται το one take, δηλαδη μονο μια καμερα καταγραφει την σκηνη, ανοιγει στην αρχη και κλεινει στο τελος της σκηνης χωρις να εχει γινει κοπτοραπτικη μεταξυ διαφορων ληψεων

Στην κλασσικη ορολογια ομως ειναι το πλανο που τραβαει μια σταθερη καμερα κινουμενη αποκλειστικα στον αξονα της οριζοντια η καθετα

Επιτελους θα μπορω να κανω και εγω ψαρωτικες κριτικες για ταινιες, γιατι μεχρι τωρα ελεγα ειτε καλη ειτε βλεπεται ειτε γτπ και δεν ειχε κυρος η αποψη :cheesy:

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
Ευχαριστω τυπε

Θα μελετησω τα λινκς

Μια ερωτηση για το δυο

Αν καταλαβα καλα το μονταζ ειναι να κανει ενας ταινια, ενωνοντας καποιες απο τις σκηνες που εχουν γυριστει. Αφου θελει να δειξει ο σκηνοθετης κατι γιατι δεν κανει αυτος το μονταζ και το κανει αλλος? Και το "κρυφο" μονταζ τι ειναι?
Υπό τις οδηγίες του σκηνοθέτη, έστω "διακριτικές" γίνεται το μοντάζ απλά επειδή είναι μια πολύ εξειδικευμένη και δύσκολη διαδικασία θέλει τον "ειδικό" του. Το "καλό" μοντάζ είναι πραγματικη τέχνη κι όχι μόνο τεχική, είναι αυτό που δίνει "ρυθμό" στην ταινία. "Κρυφό" λέγεται το μοντάζ όταν οι σκηνές "ενώνονται" με τρόπο μη αντιληπτό στο μη εξασκημένο μάτι, σα να είναι ολη η σεκάνς (άθροισμα σκηνών) μία λήψη.

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
Επιτελους θα μπορω να κανω και εγω ψαρωτικες κριτικες για ταινιες, γιατι μεχρι τωρα ελεγα ειτε καλη ειτε βλεπεται ειτε γτπ και δεν ειχε κυρος η αποψη :cheesy:
Δες τα videos που έβαλα, είναι χαρακτηριστικά. ;)
Εδώ μέσα εκφράζουμε προσωπικές απόψεις και μόνο και κανένας πιστεύω δεν διεκδικεί κανένα "αλάθητο".

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16
Δες τα videos που έβαλα, είναι χαρακτηριστικά. ;)
Εδώ μέσα εκφράζουμε προσωπικές απόψεις και μόνο και κανένας πιστεύω δεν διεκδικεί κανένα "αλάθητο".

Το touch of evil ειναι το αγαπημενο μου νουαρ, και μεσα στο προσωπικο μου τοπ 5 ολων των ταινιων

Και τις ταινιες που λετε αυτου με τα μονοπλανα τις εχω δει :grin:

Ομως λογω της ελλειψης τεχνικης καταρτισης ειναι καπως περιεργο οταν με ρωτανε γιατι μου αρεσε η ταδε ταινια και ενω ξερω οτι μου αρεσε, δεν μπορω να περιγραψω με ακριβεια γιατι

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16

Θυμαμαι οταν ειχα δει το πολιτης κεην ειχα ξενερωσει. Οταν ομως μου εξηγησε καποιος τι καινοτομιες ειχε η ταινια και με τι πρωτογονα μεσα (για τα σημερινα δεδομενα) γυριστηκε την ξαναειδα με αλλο ματι και φυσικα ανανεωμενο ενδιαφερον

Και πιο προσφατα ειδα το "εξολοθρευτης αγγελος" του μπουνιουελ αλλα απο καποιο σημειο και επειτα ηθελα να το βαλω στο φαστ φοργουορντ. Αντιθετα οταν ειχα δει το los olvidados το γουσταρα με χιλια
Γιατι το εξολοθρευτης αγγελος θεωρηται το αριστουργημα του μπουνιουελ?

Ρητορικη η ερωτηση, ομως τυπε χαουζ αφου το εχεις καλα το θεμα, θα ηταν καλη ιδεα (για μενα :grin: ) να κανεις ενα θρεντ με κλασσικες ταινιες οπου θα εξηγεις γιατι ειναι κλασσικες. Η εστω να τις ποσταρεις σε αυτο εδω.

Επισκέπτης
Θυμαμαι οταν ειχα δει το πολιτης κεην ειχα ξενερωσει. Οταν ομως μου εξηγησε καποιος τι καινοτομιες ειχε η ταινια και με τι πρωτογονα μεσα (για τα σημερινα δεδομενα) γυριστηκε την ξαναειδα με αλλο ματι και φυσικα ανανεωμενο ενδιαφερον

Και πιο προσφατα ειδα το "εξολοθρευτης αγγελος" του μπουνιουελ αλλα απο καποιο σημειο και επειτα ηθελα να το βαλω στο φαστ φοργουορντ. Αντιθετα οταν ειχα δει το los olvidados το γουσταρα με χιλια
Γιατι το εξολοθρευτης αγγελος θεωρηται το αριστουργημα του μπουνιουελ?

Ρητορικη η ερωτηση, ομως τυπε χαουζ αφου το εχεις καλα το θεμα, θα ηταν καλη ιδεα (για μενα :grin: ) να κανεις ενα θρεντ με κλασσικες ταινιες οπου θα εξηγεις γιατι ειναι κλασσικες. Η εστω να τις ποσταρεις σε αυτο εδω.

γιατί ρε μαν τι είσαι ιστορικός της τέχνης δες ράμπο να χορτάσει το μάτι σου :idiot:

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
Υπάρχει ήδη "θέμα" εδώ και κάμποσα χρόνια.

Για το αν το "τόχω" σου απάντησα παραπάνω, ΜΟΝΟ προσωπικές απόψεις εκφράζω δε διεκδικώ καμιά "αυθεντία".
Όπως όλοι μας εδώ μέσα θέλω να πιστεύω.

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16
γιατί ρε μαν τι είσαι ιστορικός της τέχνης δες ράμπο να χορτάσει το μάτι σου :idiot:

Τα εχω δει ολα τα ραμπο  :rockon:

Για αυτο την ψαχνω παραπερα, τα αλλα τα εχω εξαντλησει

Υπάρχει ήδη "θέμα" εδώ και κάμποσα χρόνια.

Για το αν το "τόχω" σου απάντησα παραπάνω, ΜΟΝΟ προσωπικές απόψεις εκφράζω δε διεκδικώ καμιά "αυθεντία".
Όπως όλοι μας εδώ μέσα θέλω να πιστεύω.

Το εχω δει το "θεμα" απο τα πρωτα ποστ. Δεν εχει αναλυση ομως η καθε ταινια :-. Ουσιαστικα ειναι μια τρεηλερ-λιστα

Ρε τυπε εχεις καλες αποψεις και διαβασμενες, αυτο λεω (για τον κινηματογραφο..Για μουσικη και γκομενες νταξ κανεις δεν ειναι τελειος :grin: ). Καλο ειναι να τις εκφραζεις, υπαρχουν καποιοι που ενδιαφερονται γαι την οπτικη αυτη

Επισκέπτης
Τα εχω δει ολα τα ραμπο  :rockon:

Για αυτο την ψαχνω παραπερα, τα αλλα τα εχω εξαντλησει

εγώ δεν θα πήγαινα τόσο πίσω αυτά είναι για πολύ λίγους που καταλαβαίνουν ή για ψώνια που πουλάνε μούρη, αν χρειάζεσαι κάποιον να σου εξηγήσει πράγματα και άρα να σου υποβάλει την ιδέα ότι μια ταινία είναι αριστούργημα ενώ εσύ προηγουμένως την έβλεπες και χασμουριόσουν δεν έχει κανένα νόημα να πιέσεις τον εαυτό σου σ'αυτήν την κατεύθυνση έτσι πιστεύω εγώ γνώμη μου ;)

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16
εγώ δεν θα πήγαινα τόσο πίσω αυτά είναι για πολύ λίγους που καταλαβαίνουν ή για ψώνια που πουλάνε μούρη, αν χρειάζεσαι κάποιον να σου εξηγήσει πράγματα και άρα να σου υποβάλει την ιδέα ότι μια ταινία είναι αριστούργημα ενώ εσύ προηγουμένως την έβλεπες και χασμουριόσουν δεν έχει κανένα νόημα να πιέσεις τον εαυτό σου σ'αυτήν την κατεύθυνση έτσι πιστεύω εγώ γνώμη μου ;)

Ισα ρε

Εισαι προκατελημμενος

Αν δεις πιο πριν ειπα οτι μου αρεσουν

Δεν πιανω το πως ο σκηνοθετης, οι ηθοποιοι μου περνανε αυτη την υποβλητικη αισθηση

Δες εσυ καποια να αποφασισεις οτι ειναι οντως μαλακια και το συζηταμε
Nα δες αυτο μια και γουσταρεις και το ειδος
www.imdb.com/title/tt0020629/]http://www.imdb.com/title/tt0020629/[/url]

Δες ξερω γω τα πρωτα 30 λεπτα, αν δεν σου αρεσει κλειστο. Τι εχεις να χασεις? :sunglasses:

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
Το εχω δει το "θεμα" απο τα πρωτα ποστ. Δεν εχει αναλυση ομως η καθε ταινια :-. Ουσιαστικα ειναι μια τρεηλερ-λιστα
Για να καταλάβω, θες "ανάλυση" για 100 + 20 ταινίες?
Ελπίζω να κάνεις πλάκα.
Είναι απλά μια προσωπική λίστα, αν τη "βλέπεις" σαν trailer λίστα τότε κακώς κάθησα και την έφτιαξα.

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16
Για να καταλάβω, θες "ανάλυση" για 100 + 20 ταινίες?
Ελπίζω να κάνεις πλάκα.
Είναι απλά μια προσωπική λίστα, αν τη "βλέπεις" σαν trailer λίστα τότε κακώς κάθησα και την έφτιαξα.

Καμμια σχεση

Θα ηθελα σε ταινιες που δεν ειναι εξοικειωμενος ο μεσος θεατης να γραφεις και δυο λογια, οχι απλα να παραθετεις το τρεηλερ . Απο εκει και περα το ποσο μακρια θα το πας στην αναλυση εξαρταται απο τις προσωπικες σου καβλες. Αυτα ισχυουν για ολους που ποσταρουν εδω, οχι μονο για σενα. Νο μπιγκ ντιλ φυσικα και ετσι τα βολευω, αλλα μιας και ρωτησες... :rolleyes:

Για την λιστα αυτο λεω ειναι μια λιστα Και πολυ καλως την εφτιαξες. Δεν ειναι ομως αυτο που ειπα στο πιο πανω ποστ αλλα και στην προηγουμενη παραγραφο

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
Επαναλαμβάνω για να το ¨κλείσουμε".
Δε μπορώ να ξέρω με ποιες απ αυτές τις 120 αυτές ταινίες είναι εξοικειωμένο το οποιοδήποτε μέλος εδώ.
Οπότε και να ήθελα και να μπορούσα δε θα ήταν δυνατόν να επεκταθώ σε "αναλύσεις".
Είναι απλά μια προσωπική λίστα η οποία δεν είναι "αντιγραφή" από πουθενά όμως.
Φτιάχτηκε από μνήμης και μόνο. Γι' αυτό κι είναι "κλειδωμένο" σαν θέμα.
Δες τη αν θες σαν μια "αφετηρία", σαν έναυσμα, τόχω γράψει κιόλας στο νήμα αυτό αν θυμάμαι καλά πως αυτό το σκοπό και μόνο έχει.

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
Touch of Evil του Orson Welles
αυτη σε κατι σεμιναρια κινηματογραφου που ειχα παρακολουθησει μνημονευοταν για την αρχικη σκηνη της με το μονοπλανο που λετε οποτε πρεπει να διδασκετε στις αντιστοιχες σχολες
επισης ο ταραντινο που ειναι και ο αγαπημενος μου κυριως για το παθος του για την μεγαλη οθονη εχει κανει ενδιαφερον μονοπλανα στο pulp fiction , η σκηνη οπου ο μπουτς πηγαινει στο σπιτι να παρει το ρολοι του

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom