dimmits
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 2 Μαΐ 2008
- Κριτικές
- 183
- Like
- 3.259
- Πόντοι
- 8.535
εξαιρετικο...το ειχα ξανα-αναφερει εδω κ το ξαναλεω.δειτε το.
πολυ μαπα αυτο το lone survivor.
καλυτερα να εβλεπα το superman.
πολλα τα κουφα και τα τρελα και σιγουρα οχι
σαν τις old school πολεμικες που γουσταραμε
Αν ξεπεράσεις τη διαφημιση που κάνουν στα επιλεκτα σώματα τους οι Αμερικάνοι και δεις λίγο πιο σοβαρα τις ταινίες θα βάλεις τα γέλια-κλάμματα με τη στρατηγική τους αντίληψη και τις τακτικές τους :
Στο lone survivor μια ομαδα από 4 σούπερ επίλεκτα κομαντα τα κάνει εντελώς ΣΚΑΤΑ και χάνει τ' αυγα με τα πασχάλια όταν χάνει την επικοινωνία με το κέντρο επιχειρήσεων και πέφτει σε μια ομάδα βοσκών και πρέπει να πάρει 2-3 απλές αποφάσεις.
Στο black hawk down , ολόκληρος υποστρατηγος (γαμω τα Γουεστ Ποιντ...) στέλνει μια ολόκληρη ομάδα επιλέκτων στο στόμα του λύκου για να απαγαγουν στενούς συνεργατες Σομαλού πολέμαρχου.
- να μη σχολιασω το πόσο μαλακισμενη είναι η γενική ιδεα της απαγωγης των Σομαλων και το κατα πόσο θα επηρεαζε τον πολέμαρχο (στ' αρχιδια του...)
- να σταθούμε στα στοιχειώδη :
- στελνεις μέσα σε εχθρική πόλη πεζοπόρα τμήματα με 2-3 χαμβι και υποστηριξη από ελικόπτερα. Το Σταλινγκραντ δεν το ακουσες ποτέ...
- τα ελικοπερα ειναι εκτεθημενα στα RPG των σομαλών οι οποιοι φυσικά τους γαμανε τα ραμματα από τις στεγες.
- απλα καμμενα λαστιχα κοβουν την ορατοτητα απο ψηλα και απλα οδοφραγματα παγιδευουν την αυτοκινητοπομπη στο κεντρο της κολασης.
- για καθε ελικοπτερο που πεφτει εσυ διασπας ετι περαιτερω τις παγιδευμενες ομαδες σου και τις διασκορπίζεις ολο και περισσοτερο σε ασκοπες αποστολες
διάσωσης
- συνεχίζεις να εμπλέκεις τα εντελώς ακαταλληλα ελικοπτερα σου στο να υποστηριζουν πεζούς και αυξανεις τις απώλειες σου και τη συγχυση.
- αφου τα εχεις κανει τελειως σκατά, θυμασαι οτι χρειαζεσαι μηχανοκινητη μεραρχια για να μπει στην πόλη κι αρχίζεις να κλαιγεσαι στον ΟΗΕ (που τον ειχε γραμμενο στ' αρχιδια σου ως τοτε)
Ένας δικός μας διοικητης σε κομαντα μου ειχε πει καποτε, ότι "εγω δε θέλω Ζορό και σούπερμαν στην ομαδα μου. Θέλω βεβαια να είναι εκπαιδευμενοι, αλλά κυρίως θελω να ειναι αποφασισμενοι και να μπορούν να σκέφτονται κάτω από πίεση"
συμφωνωΑν ξεπεράσεις τη διαφημιση που κάνουν στα επιλεκτα σώματα τους οι Αμερικάνοι και δεις λίγο πιο σοβαρα τις ταινίες θα βάλεις τα γέλια-κλάμματα με τη στρατηγική τους αντίληψη και τις τακτικές τους :
Στο lone survivor μια ομαδα από 4 σούπερ επίλεκτα κομαντα τα κάνει εντελώς ΣΚΑΤΑ και χάνει τ' αυγα με τα πασχάλια όταν χάνει την επικοινωνία με το κέντρο επιχειρήσεων και πέφτει σε μια ομάδα βοσκών και πρέπει να πάρει 2-3 απλές αποφάσεις.
Στο black hawk down , ολόκληρος υποστρατηγος (γαμω τα Γουεστ Ποιντ...) στέλνει μια ολόκληρη ομάδα επιλέκτων στο στόμα του λύκου για να απαγαγουν στενούς συνεργατες Σομαλού πολέμαρχου.
- να μη σχολιασω το πόσο μαλακισμενη είναι η γενική ιδεα της απαγωγης των Σομαλων και το κατα πόσο θα επηρεαζε τον πολέμαρχο (στ' αρχιδια του...)
- να σταθούμε στα στοιχειώδη :
- στελνεις μέσα σε εχθρική πόλη πεζοπόρα τμήματα με 2-3 χαμβι και υποστηριξη από ελικόπτερα. Το Σταλινγκραντ δεν το ακουσες ποτέ...
- τα ελικοπερα ειναι εκτεθημενα στα RPG των σομαλών οι οποιοι φυσικά τους γαμανε τα ραμματα από τις στεγες.
- απλα καμμενα λαστιχα κοβουν την ορατοτητα απο ψηλα και απλα οδοφραγματα παγιδευουν την αυτοκινητοπομπη στο κεντρο της κολασης.
- για καθε ελικοπτερο που πεφτει εσυ διασπας ετι περαιτερω τις παγιδευμενες ομαδες σου και τις διασκορπίζεις ολο και περισσοτερο σε ασκοπες αποστολες
διάσωσης
- συνεχίζεις να εμπλέκεις τα εντελώς ακαταλληλα ελικοπτερα σου στο να υποστηριζουν πεζούς και αυξανεις τις απώλειες σου και τη συγχυση.
- αφου τα εχεις κανει τελειως σκατά, θυμασαι οτι χρειαζεσαι μηχανοκινητη μεραρχια για να μπει στην πόλη κι αρχίζεις να κλαιγεσαι στον ΟΗΕ (που τον ειχε γραμμενο στ' αρχιδια σου ως τοτε)
Ένας δικός μας διοικητης σε κομαντα μου ειχε πει καποτε, ότι "εγω δε θέλω Ζορό και σούπερμαν στην ομαδα μου. Θέλω βεβαια να είναι εκπαιδευμενοι, αλλά κυρίως θελω να ειναι αποφασισμενοι και να μπορούν να σκέφτονται κάτω από πίεση"
Σόρρυ ρε παιδιά αλλά και στις δύο ταινίες τονίζεται συνεχώς τα λάθη και οι παραλείψεις στις επιχειρήσεις που έγιναν και για αυτό απέτυχαν κιόλας....ένας από τους λόγους που έγιναν αυτές οι 2 ταινίες, ήταν και αυτός!!!!
Παρόλα αυτά αν είναι να βλέπουμε τέτοιου είδους ταινίες και να τις κρίνουμε έτσι, είναι σαν να βλέπουμε ταινίες με θέμα το ποδόσφαιρο και να κρίνουμε τον ηθοποιό αν κλώτσησε σωστά την μπάλα.....
Πάμε παρακάτω!!!!!
Σόρρυ ρε παιδιά αλλά και στις δύο ταινίες τονίζεται συνεχώς τα λάθη και οι παραλείψεις στις επιχειρήσεις που έγιναν και για αυτό απέτυχαν κιόλας....ένας από τους λόγους που έγιναν αυτές οι 2 ταινίες, ήταν και αυτός!!!!
Παρόλα αυτά αν είναι να βλέπουμε τέτοιου είδους ταινίες και να τις κρίνουμε έτσι, είναι σαν να βλέπουμε ταινίες με θέμα το ποδόσφαιρο και να κρίνουμε τον ηθοποιό αν κλώτσησε σωστά την μπάλα.....
Πάμε παρακάτω!!!!!
Tυπε μονος σου λες οτι κανουν διαφημιση τα Αμερικανικα Στρατα και μια σειρα ποιο κατω τους δειχνει να τα κανουν σκατα. Αναιρεις ο ιδιος αυτα που γραφεις.
Χαλαρωσε και δες ταινιουλα...δεν πας σε πολεμο να πολεμησεις..η ταινια που εγραψα (Lone Survivor) εμενα μου αρεσε πολυ και γιαυτο μπηκα στον κοπο να γραψω να την δειτε. Ιδια γουστα δεν εχουμε, αλλα στο imbd ολοι συμφωνουνε με τα δικα μου .. αξιζει την βαθμολογια της και τις πολυ καλες κριτικες που πηρε
Παμε παρακατω
Flipped
Ρομαντικη Κομεντι με πρωταγωνιστες 2 παιδακια (ενα κοριτσακι και ενα αγορακι που το ενα αγαπαει το αλλο αλλα δεν βισκει ανταποκριση και στην πορεια συμβαινει ακριβως το αντιθετο) και τις οικογενειες τους !!! Καλογυρισμενη ταινια βασισμενη σε βιβλιο αν θυμαμαι καλα, με εξυπνους διαλογους που την ειδα με ενδιαφερον.
το ειδα σημερα,καλο ηταν...οχι κατι συγκλονιστικο,αλλα γενικα οκ...αστυνομική περιπετεια που βλεπεται ευκολα και ευχαριστα, με τον Ορλαντο σε ρολο γοη μπατσου που θα τον λατρεψουν γκομενιτσες και πουστρακια
εξαιρετικο...το ειχα ξανα-αναφερει εδω κ το ξαναλεω.δειτε το.
ετσι, γενικα βλεπεται χαλαρα χωρις να κουραζει...το ειδα σημερα,καλο ηταν...οχι κατι συγκλονιστικο,αλλα γενικα οκ...
Σωστά Geopa,Σόρρυ ρε παιδιά αλλά και στις δύο ταινίες τονίζεται συνεχώς τα λάθη και οι παραλείψεις στις επιχειρήσεις που έγιναν και για αυτό απέτυχαν κιόλας....ένας από τους λόγους που έγιναν αυτές οι 2 ταινίες, ήταν και αυτός!!!!
Πάμε παρακάτω!!!!!
αστυνομική περιπετεια που βλεπεται ευκολα και ευχαριστα, με τον Ορλαντο σε ρολο γοη μπατσου που θα τον λατρεψουν γκομενιτσες και πουστρακια
το ειδα περυσι,μου ειχε αρεσει... ;)ετσι, γενικα βλεπεται χαλαρα χωρις να κουραζει...
ειδα κι αυτο
πιο πολυπλοκη υποθεση, αλλα χωρις κατι το συγκλονιστικο....νομιζω οτι οι βαθμολογιες ειναι αντιπροσωπευτικες
θα τα τσεκαρω ολα σιγα-σιγα,θενκς.
Αυτά είναι του 666...