Νέα

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μηνύσεις - Διώξεις στο Internet (κ στην Ελλάδα)

• Μέλος που άνοιξε το νήμα vasos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 511
  • Εμφανίσεις 36K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
...την εποχή που όλοι είχαμε 56αρια μόντεμ, αυτός πρέπει να είχε δορυφορική ή μισθωμένη Τ1

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ... πρόσβαση σε Ακαδημαϊκό Δίκτυο είχε... μέχρι που κάποιος εξωτερικός "Σύμβουλος" *  τούς άνοιξε τα μάτια κι έκλεισαν την τρύπα... :grin:

* Γειά σου ρε Νίκο ;)

Vanzel

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2006
Κριτικές
1
Like
62
Πόντοι
6
λέει πουθενά για τους υπότιτλους; λέει ότι απαγορεύεται η αναπαραγωγή όλου ή μέρους του έργου. μπορεί να πει κανείς ότι μέρος του έργου είναι οι διάλογοι, οπότε απαγορεύεται και η αναπαραγωγή της μετάφρασής τους. μιας κι έκανες παραλληλισμό για το σεμινάριο, ο δικός μου παραλληλισμός με το βιβλίο απορρίπτεται;

Το μπορεί να πει κανείς δεν μου λέει τίποτα...δεν αναφέρεται ρητά και υπάρχει σαφώς κενό νόμου...άρα δεν είναι τόσο απλό για να τους διώκτες να πετύχουν καταδίκη...

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Παιδιά, νομίζω ότι η Ιστορία (ναι, με καφαλαίο «Ι») μας διδάσκει, και πρέπει να διδασκόμαστε απ’ αυτή.

Το διαδίκτυο σήμερα είναι ότι ήταν το ραδιόφωνο (και οι ασύρματοι) τις δεκαετίες του 1920, 30, 40 (στον πόλεμο), και του 1950.
Τι έγινε τότε?
Πριν «εξαπλωθεί» το πράμα, λίγοι ασχολιόντουσαν, λίγοι το ξέρανε, και ούτε νόμοι υπήρχαν, ούτε διώξεις γινόντουσαν για χρήση συχνοτήτων.
Εξαπλώθηκε όμως το πράμα, άρχισε να γίνεται ενοχλητικό για τους «κρατούντες», οπότε μπήκε σε καλούπια.
Απαγορευόταν (ακόμα απαγορεύεται) να «εκπέμπει» κανείς ραδιοκύματα, και σε ακραίες περιπτώσεις απαγορευόταν ακόμα και η ακρόαση.  Να σας θυμίσω ότι οι Γερμανικές αρχές κατοχής «σφράγιζαν» τα ραδιόφωνα του κόσμου ώστε να μη μπορούν να πιάνουν BBC και άλλους «εχθρικούς» σταθμούς.  Για πομπούς δε το συζητάμε, ήταν λόγος για εκτέλεση.

Σήμερα το διαδίκτυο είναι σε αυτά τα χνάρια.  Πριν 10 χρόνια ένα ελάχιστο ποσοστό χρηστών υπήρχε, μπορεί να κατέβαζαν τσόντες και περίεργα πράματα, αλλά η επίδρασή του στην κοινωνία ήταν πολύ μικρή.
Σήμερα δείχνει ότι γιγαντώνεται, και ότι η διακίνηση των ιδεών τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη μέσω αυτού του καινούριου μέσου.  Και η κουτσή Μαρία σε λίγο θα έχει ADSL και θα κάνει ακόμα και τα supermarket ψώνια της μέσω διαδικτύου.

Δεν είναι δυνατό αυτή η τεχνολογική αλλαγή να γίνει χωρίς να εφαρμοστεί ένα νέο νομικό πλαίσιο, προσαρμοσμένο στα χαρακτηριστικά του νέου μέσου.  Θα γίνει αυτό.  Σε άλλες περιπτώσεις (Ιράν, Κίνα, κλπ) ανελεύθερα καθεστώτα θα επιβάλλουν ανελεύθερα μέτρα, σε άλλες περιπτώσεις (Σουηδία, ΗΠΑ, Καναδάς, Monaco, κλπ) το νομικό πλαίσιο θα είναι πιο ελεύθερο.  Αλλά κάτι θα γίνει, δε θα μπορεί να βγαίνει ο καθένας και να ανεβάζει φωτογραφίες του Πάπα να τον παίρνει, και να μην αντιδράσει ο Πάπας.

Τα πνευματικά δικαιώματα και τα υπόλοιπα επί μέρους θέματα θα λυθούν, απλώς θα πάρει καιρό να γίνει αυτό. Και ίσως, μέχρι να λυθούν όλα αυτά τα θέματα που θα προκύψουν, να έχει εξελιχτεί το μέσο, ή να έχει βρεθεί ένα διαφορετικό, και μέχρι να γίνει το νομικό πλαίσιο να είναι ήδη ξεπερασμένο.

Θυμάμαι όταν ήμουν παιδί, με τι λαχτάρα ήθελα να έχω “walkie-talkie”, που στη χώρα μας ήταν απαγορευμένα (με βάση νόμους «περί κατασκοπείας»!), ενώ στην Αμερική τα ξαδέρφια μου έπαιζαν κάθε μέρα με αυτά.  Σήμερα εδώ έχει ο καθένας κινητό τηλέφωνο.

Οι καιροί αλλάζουν, και σε σχέση με το internet, είμαστε πάνω στην αλλαγή.
Μη θεωρείτε (όλοι όσοι μπαίνετε εδώ) ότι το internet είναι κάτι ΔΕΔΟΜΕΝΟ για τις μεγάλες μάζες των πληθυσμών του πλανήτη. Είμαστε πρωτοπόροι, έχοντας στη διάθεσή μας αυτό το μέσο.  Και οι όποιες νομοθετικές ρυθμίσεις δε θα στοχεύουν εμάς, αλλά τις μεγάλες μάζες που έπονται.
Αυτές τους πονάνε, και όχι ο πλέζουρας που ανεβάζει τα καλλιτεχνικά τοπία του.

Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε (σαν πρωτοπόροι που είμαστε) είναι να έχουμε το νου μας να μη γίνουμε Ιραν. Και αν διαπιστώσουμε κάτι τέτοιο πάει να γίνει, να δώσουμε σύρμα, μπας και καταφέρουμε να το σταματήσουμε.

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Mιλάς για τον τύπο που σου έκανε κόπια ένα πρόγραμμα και στο άφηνε σε ένα γκαράζ στην Αθήνα και πήγαινες μετά και το έπαιρνες. Ζήταγε θυμάμαι 10-20000 δραχμές, ανάλογα το πρόγραμμα. Τώρα θα κάνει διακοπές στη Χαβάη!

Κάποιες φορές τα έκανε αυτός διανομή με το ποδήλατο,ή έκλεινε ραντεβού σε κάποιο σταθμό του ΗΣΑΠ (για ευνόητους λόγους δε λέω που) και κάποια φορά,τα άφηνε σε έναν περιπτερά σε κεντρική οδό της Αθήνας!Για τα windows NT είχε ζητήσει 8000 δρχ το 2000!

Jules_Jordan

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
12
Like
191
Πόντοι
6.055
Καλημέρα παίδες,

δεν έχω δυστυχώς ευχάριστα νέα....Και το subs4u και το movieplace ΕΚΛΕΙΣΑΝ πριν λίγες ώρες ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ. Ηταν ίσως απο τα μεγαλύτερα πορταλ του είδους. :tickedoff:

nsbowler

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2006
Κριτικές
11
Like
1.375
Πόντοι
491
Γεια σας παιδια...εγω ειμαι συνδρομητης στο κατεβαζω τα παντα σχεδον ετομα υποτιτλισμενα....ερωτηση...με τη ψηφηση του νομοσχεδιου παιζει να εχω προβημα?

Borg

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2008
Like
4
Πόντοι
16
Το Gt.net έχει πρόβλημα εδώ και 2 μέρες ?

πατάω login και δεν με βάζει μέσα με τίποτα ...

Jules_Jordan

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
12
Like
191
Πόντοι
6.055
Γεια σας παιδια...εγω ειμαι συνδρομητης στο κατεβαζω τα παντα σχεδον ετομα υποτιτλισμενα....ερωτηση...με τη ψηφηση του νομοσχεδιου παιζει να εχω προβημα?

Μπα δεν νομίζω....άλλωστε είπαν και στη φυλακή θα μοιράσουν απο ένα laptop σε κάθε κρατούμενο! :2funny: :2funny:

nsbowler

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2006
Κριτικές
11
Like
1.375
Πόντοι
491
Αυτη τη στιγμη που μιλαμε ειμαι ηδη συνδεδεμενος και κατεβαζω κανονικοτατα φιλε μου Borg

wind11

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2006
Κριτικές
1
Like
1
Πόντοι
6
Πως τον επιασε δηλαδη?
και γιατι δεν πιανουν εκατομμυρια αλλους?
Στην Αμερική πια τους εντoπίζουν κανονικά. Επειδή συνήθως είναι πιτσιρικάδες ή φοιτητές, στην αρχή τους στέλνουν ενα προειδοποιητικό γράμμα. Αν κάποιος συνεχίσει τότε του κόβουν τον κώλο. Αυτό πέρασε και στην Αγγλία. Για άλλες χώρες δεν ξέρω. Επίσης δέχτηκαν αυστηρές ειδοποιήσεις όλα τα sites που διακινούν free υλικό. Ένα από αυτά το Soulseek, που δούλευε σαν FTP κλείδωσε κανονικά. Στείλαν κάτι ειδοποίησεις στα μέλη/χρήστες αλλά για να βρεις άκρη πρέπει να ξέρεις να σπας κωδικούς της NASA.

Borg

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2008
Like
4
Πόντοι
16
Αυτη τη στιγμη που μιλαμε ειμαι ηδη συνδεδεμενος και κατεβαζω κανονικοτατα φιλε μου Borg

Και εγώ είμαι συνδεδεμένος και κατεβάζω κανονικά, αλλά δεν μπορώ να μπω στο site να δω τι καινούργιο έχει βγει από προχτές ...

μόλις τώρα προσπάθησα να μπω πάλι και πηρα το μήνυμα "Site is down due Server works, we will be back soon!"

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom