Νέα

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μηνύσεις - Διώξεις στο Internet (κ στην Ελλάδα)

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα vasos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 511
  • Εμφανίσεις 36K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Μηνύματα
8.672
Like
86
Πόντοι
66
Αστυνομικές επιχειρήσεις ακόμα και σε χώρες του εξωτερικού για τη σύλληψη ατόμων που διακινούν υλικό παιδικής πορνογραφίας προαναγγέλλει μέσω της συνέντευξή του ο προϊστάμενος του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. κ. Μανώλης Σφακιανάκης. Ο ίδιος θεωρεί ζήτημα χρόνου την ποινική δίωξη όσων “κατεβάζουν” δωρεάν από το διαδίκτυο αρχεία μουσικής ή βίντεο και αποκαλύπτει ότι η υπηρεσία του δέχεται καθημερινά καταγγελίες ιδιωτικών εταιρειών που πέφτουν θύματα ηλεκτρονικών επιθέσεων...

Σύμφωνα στοιχεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, 750.000 χρήστες του διαδικτύου αναζητούν κάθε στιγμή υλικό παιδικής πορνογραφίας!
Ποια η έκταση του προβλήματος συγκεκριμένα στην Ελλάδα;
Από 2004 έχουν συλληφθεί 250 άτομα για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ποια τα επόμενα βήματα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την καταπολέμηση του φαινομένου;
Μέσα στο επόμενο τετράμηνο οι Ελληνικές αρχές και το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα μπορούν να πραγματοποιούν διεθνείς επιχειρήσεις διώκοντας και παραδίδοντας στις αστυνομικές αρχές των άλλων χωρών παιδόφιλους που βρίσκονται εκτός των Ελληνικών συνόρων.

Πόσο εκτιμάται ο ετήσιος τζίρος της βιομηχανίας της παιδικής πορνογραφίας;
Σύμφωνα με στοιχεία της Ε. Ε. ανέρχεται σε 250 δις ευρώ.

Τι δυνατότητες παρέμβασης έχετε σε περιπτώσεις που η πρόσβαση σε ιστοσελίδες με παιδοφιλικό περιεχόμενο γίνεται από συνδέσεις που αντιστοιχούν σε χώρους εργασίας και όχι "οικιακούς" υπολογιστές;
Οι εταιρείες που απασχολούν υπαλλήλους και τους εξασφαλίζουν ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο θα πρέπει να θωρακιστούν με ειδικά προγράμματα λογισμικού ώστε να μην μπορεί ο υπάλληλος να εισέρχεται σε site και να κατεβάζει υλικό παιδικής πορνογραφίας. Σε περίπτωση που εντοπίσουμε παράνομο υλικό στα ηλεκτρονικά αρχεία εταιρείας και δεν μας υποδείξουν τον δράστη, τότε, σύμφωνα με τη νομοθεσία που ισχύει ήδη από το 2008, την ευθύνη έχουν οι ιδιοκτήτες - υπεύθυνοι κατά νόμο της εταιρείας.

Η Γαλλική κυβέρνηση προωθεί μέτρα για την ποινική δίωξη όσων "κατεβάζουν" από το διαδίκτυο μουσική και ταινίες δίχως να πληρώνουν. Ποιο το καθεστώς που ισχύει στη χώρα;
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, απαγορεύεται να “κατεβάζεις” ταινίες ή τραγούδια. Το ζήτημα ωστόσο είναι ότι η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων δεν δικαιολογούν άρση απορρήτου. Παρανομούν, δίχως όμως να έχουμε δικαίωμα να προχωρήσουμε σε άρση απορρήτου για την αποκάλυψη της ταυτότητάς και την ποινική τους δίωξη. Υπάρχει βέβαια μια γνωμοδότηση από τον πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Γιώργο Σανιδά πλην όμως η γνωμοδότηση είναι γνωμοδότηση.

Δεν υπάρχει πίεση από τις εταιρίες προς αυτή την κατεύθυνση;
Από τη στιγμή που η Γαλλία έθιξε το ζήτημα, θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. Τα εκατομμύρια που χάνονται, είναι πολλά και οι πιέσεις από τις εταιρείες τεράστιες.

Έχετε κατηγορηθεί ότι ασκείτε έλεγχο σε Blogs πλήττωντας την ελευθερία του μέσου. Τι απαντάτε;
Οι μόνοι που δεν κυνηγάμε τα blogs είμαστε εμείς. Κάθε χρήστης είναι εν δυνάμει blogger. Είναι ότι καλύτερο έχουμε για την ελευθερία της έκφρασης. Πλην όμως σε περιπτώσεις που οι διαχειριστές υποπέφτουν σε κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις τότε η νομοθεσία δικαιολογεί άρση απορρήτου.

Πρόσφατα εκλάπησαν αρχεία από ιδιωτικές εταιρείες και κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο. Είναι οι Ελληνικές εταιρείες εκτεθειμένες σε τέτοιου είδους απειλή;
Οι μεγάλες εταιρείες κάνουν σοβαρές επενδύσεις, δαπανούν ωστόσο τα λιγότερα χρήματα στην ασφάλεια των πληροφοριακών τους συστημάτων. Ας μην προκαλεί εντύπωση λοιπόν ότι με αυτή την νοοτροπία είναι εντελώς ξεκρέμαστες απέναντι και σε ένα μαθητευόμενο χάκερ!

Δεν είναι συνάρτηση του κινδύνου που διατρέχουν τα χρήματα που θα επενδύσουν στην ασφάλεια;
Στη χώρα μας καταγράφονται αρκετές επιθέσεις από, ξένους κατά κύριο λόγο χάκερς. Έχουμε καθημερινά καταγγελίες για deface σε εταιρείες. Έχουμε φτάσει σε σημείο να δέχεται τράπεζα επίθεση και ο υπεύθυνος ασφαλείας να μην γνωρίζει τι πρέπει να κάνει και να απευθύνεται για βοήθεια σε εμάς. Τότε όμως είναι πλέον αργά γιατί δεν έχει μηχανισμούς να εγκλωβίσει ίχνη που θέλουμε. Δεν είμαστε μάγοι. Βάσει στοιχείων που βρίσκουμε μετά από επίθεση οδηγούμαστε στους δράστες...

Με τις προαναγγελίες αυτοκτονιών στο διαδίκτυο τι συμβαίνει;
Πλησιάζουμε τα 75 κρούσματα. Κάθε υπόθεση προκαλεί συναγερμό στην υπηρεσία. Ενημερώνουμε εισαγγελέα, συντάσσουμε δικογραφία, κινητοποιούνται ψυχολόγοι Η υπηρεσία έχει σώσει αρκετά παιδιά από τα οποία έχουμε εισπράξει τις καλύτερες ευχές.

Τελικά ελευθερία και ασφάλεια συνυπάρχουν στην περίπτωση του διαδικτύου;
Το διαδίκτυο είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή. Χωρίς αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει τίποτα. Εκείνο που επιδιώκουμε είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να έχουν ασφαλή πλοήγηση, να προστατέψουμε πολίτη από τους κινδύνους που πιθανόν διατρέχει..


 

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Μηνύματα
8.672
Like
86
Πόντοι
66
Αστυνομικές επιχειρήσεις ακόμα και σε χώρες του εξωτερικού για τη σύλληψη ατόμων που διακινούν υλικό παιδικής πορνογραφίας προαναγγέλλει μέσω της συνέντευξή του ο προϊστάμενος του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. κ. Μανώλης Σφακιανάκης. Ο ίδιος θεωρεί ζήτημα χρόνου την ποινική δίωξη όσων “κατεβάζουν” δωρεάν από το διαδίκτυο αρχεία μουσικής ή βίντεο και αποκαλύπτει ότι η υπηρεσία του δέχεται καθημερινά καταγγελίες ιδιωτικών εταιρειών που πέφτουν θύματα ηλεκτρονικών επιθέσεων...

Υπενθυμίζω τα σχετικά μας posts στο ανάλογο thread...
 

geo33(1)

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιαν 2006
Μηνύματα
694
Like
14
Πόντοι
6
Όταν κατεβάζουμε video και τραγούδια από το youtube υπόκεινται και αυτά στο νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας ?
Δηλαδή υπάρχει πρόβλημα στο εν λόγω site αν κάνουμε download ?
 

o palios

Μέλος
Εγγρ.
18 Οκτ 2007
Μηνύματα
953
Like
2
Πόντοι
6
αλλο η παιδικη πορνογραφια και αλλο να κατεβαζεις  τραγουδια Η ταινιες .
Δεν υπαρχει σχετικος νομος στην Ελλαδα.
Υπαρχει βεβαια παντα η δυνατοτητα Αμερικανικων υπηρεσιων να εισβαλουν στο σπιτι σου Η στην επιχειριση σου ,αν κρινουν οτι υπαρχει θεμα ασφαλειας.
Ανατρεξτε στους ορους του 7/10
 

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Μηνύματα
4.547
Like
11
Πόντοι
16
Υπαρχει βεβαια παντα η δυνατοτητα Αμερικανικων υπηρεσιων να εισβαλουν στο σπιτι σου Η στην επιχειριση σου ,αν κρινουν οτι υπαρχει θεμα ασφαλειας.
Ανατρεξτε στους ορους του 7/10

ας τολμήσουν... το μόνο μου πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα η ζωοκτονία τιμωρείται ακριβά...
 

meredi

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Μηνύματα
2.485
Κριτικές
3
Like
78
Πόντοι
16
καλα..καλα... Γαλια θα μας κανουν και εδω! Ειναι πολλοι οι φοροι απο τις πωλησεις που χανονται...
φπα σε cd, cvc, cinema
 

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Μηνύματα
8.672
Like
86
Πόντοι
66
Γνωμοδότηση του Eισαγγελέα Αρείου Πάγου Ι. Τέντε επαναλμβάνει τις θέσεις του τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά και τίθεται εκ νέου υπέρ της άρσης του απορρήτου της επικοινωνίας μέσω Internet, αντίθετα με την ισχύουσα νομοθεσία που δεν προβλέπει την άρση του απορρήτου για πλημμελήματα...

Γνωμοδότηση προς ΑΔΑΕ
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες με σημερινή γνωμοδότησή (υπ’ αριθμ. 12/2009) του απαντάει σε ερώτημα της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), σχετικά με την άρση του απορρήτου της επικοινωνίας μέσω Internet, στις περιπτώσεις που αναρτούνται υβριστικά κείμενα.
Το διευκρινιστικό ερώτημα της ΑΔΑΕ τέθηκε μετά την αμφιλεγόμενη γνωμοδότηση (υπ’ αριθμ. 9/2009) του τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά με την οποία είχε ταχθεί υπέρ της άρσης του απορρήτου της επικοινωνίας μέσω Internet ακόμη και για αδικήματα πλημμεληματικής μορφής στις περιπτώσεις που "τελείται οποιοδήποτε έγκλημα μέσω του Διαδικτύου ή των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων".

Οι γνωμοδοτήσεις αντίθετες με τη νομοθεσία
Αντίθετα με τη γνωμοδότηση Σανιδά και Τεντέ η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει την άρση του απορρήτου μόνο για αδικήματα κακουργηματικής μορφής μέσω Εισαγγελικού Διατάγματος ή Βουλεύματος Δικαστικού Συμβουλίου.

Διώξεις εταιρειών παροχής internet
Εξάλλου, στις 21 Ιουλίου 2009 είχαν ασκηθεί διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για τα αδικήματα της υπόθαλψης εγκληματία και της απείθειας από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατά παντός υπευθύνου στις ιδιωτικές εταιρίες τηλεπικοινωνιών Forthnet, ΟΤΕ, Hellas on Line και Tellas επειδή οι συγκεκριμένες εταιρίες δεν είχαν παραχωρήσει τα σχετικά στοιχεία που τους ζητήθηκαν από τις Αρχές στο πλαίσιο της διαδικασίας μηνύσεων που είχαν υποβληθεί για σειρά κατηγοριών για αδικήματα μέσω κινητών τηλεφώνων και blogs, καθώς οι σχετικές διώξεις είχαν βασιστεί αποκλειστικά και μόνο στη γνωμοδότηση Σανιδά.

«Δεν συντρέχει δικαιολογητικός λόγος προστασίας του απορρήτου»
Ο κ. Τέντες αναφέρει στη γνωμοδότησή του ότι για την επικοινωνία μέσω Internet «δεν συντρέχει δικαιολογητικός λόγος προστασίας του απορρήτου» στις περιπτώσεις που αναρτούνται υβριστικά, απειλητικά ή εκβιαστικά δημοσιεύματα.
Ειδικότερα, ο κ. Τέντες αναφέρει, μεταξύ των άλλων, στη γνωμοδότησή του ότι «οι περιπτώσεις στις οποίες οι ανακριτικές αρχές για την εντόπιση του δράστη εξυβριστικών, συκοφαντικών, απειλητικών, εκβιαστικών τηλεφωνικών κλήσεων ή μηνυμάτων, κατά την διενέργεια προκαταρκτικής εξετάσεως, προανακρίσεως ή κυρίας ανακρίσεως, κατόπιν εγκλήσεως κατά κανόνα του παθόντος, δέκτη των εν λόγω κλήσεων κλπ., ζητούν την ανακοίνωση εκ μέρους των παρόχων υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών στοιχείων σχετικών με την ταυτότητα ή τη θέση της συνδέσεως ή του χρήστη, εκφεύγουν του προστατευτικού πεδίου της διατάξεως του άρθρου 19 § 1 του Συντάγματος. Στις προαναφερόμενες περιπτώσεις δεν πρόκειται για επικοινωνία ή ανταπόκριση κατά την έννοια της συνταγματικής διατάξεως. Οι επαφές αυτές ως, εκ του σκοπού και του περιεχομένου τους, το οποίο είναι ευθέως εγκληματικό, αφενός δεν συνιστούν «ανταλλαγή απόψεων, διανοημάτων κλπ.» και αφετέρου δεν γίνονται στο πλαίσιο σχέσεως οικειότητας και εμπιστευτικότητας».
Εν συνεχεία η γνωμοδότηση δηλώνει ότι «οι ανακριτικές αρχές, ανταποκρινόμενες στο προστατευτικό καθήκον του Κράτους, εκδηλούμενο ως θετική υποχρέωση αυτού προς διασφάλιση της ανεμπόδιστης και αποτελεσματικής ασκήσεως των δικαιωμάτων του ατόμου, κατ’ άρθρο 25§1 του Συντάγματος, και ενεργούσες σύμφωνα με τη συνταγματική επιταγή για παροχή έννομης προστασίας (άρθρο 20 του Συντάγματος) και τιμωρήσεως των εγκλημάτων (άρθρα 96§1 και 87§1 του Συντάγματος) μπορούν, στα πλαίσια του δικαιώματός τους να συγκεντρώνουν τα αναγκαία αποδεικτικά στοιχεία για τη βεβαίωση του εγκλήματος, να ζητούν τα προαναφερόμενα στοιχεία, χωρίς την προηγούμενη τήρηση της διαδικασίας άρσεως του απορρήτου του εκτελεστικού της διατάξεως του άρθρου 19 § 1 εδ. β΄ του Συντάγματος Ν. 2225/1994, αφού, όπως ελέχθη, δεν πρόκειται για απόρρητο».
«Είναι αυτονόητο, ότι πρέπει να διενεργείται κυρία ανάκριση ή προκαταρκτική εξέταση ή προανάκριση μετά από παραγγελία εισαγγελέα καθώς και ότι ο τακτικός ανακριτής ή ο παραγγέλλων εισαγγελέας, σύμφωνα με βασική αρχή ισχύουσα επί των ανακρίσεων, θα ζητήσει τα στοιχεία για τα οποία γίνεται λόγος αφού, μετά τήρηση των αρχών της αναλογικότητας, κρίνει ότι, βάσει των στοιχείων που μέχρι τη στιγμή εκείνη διαθέτει, είναι δυνατόν να υποτεθεί ευλόγως ότι μόνο με αυτό το μέσο θα γίνει δυνατή η βεβαίωση του εγκλήματος και η ανακάλυψη του δράστη».

Κώδικας:
[URL unfurl="true"]http://news247.gr/a/4!103813[/code[/URL]]
 

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Μηνύματα
10.311
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Δημοσίευσε στο Facebook γυμνές φωτογραφίες της πρώην του

Η δεύτερη σύλληψη στη χώρα μας για δημοσίευση δεδομένων στον τόπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook αποτελεί γεγονός.

Αυτή τη φορά, δράστης είναι ένας 28χρονος Θεσσαλονικός, ιδιοκτήτης εστιατορίου, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία ότι «ανέβασε» στο Facebook γυμνές φωτογραφίες της πρώην αρραβωνιαστικιάς του.

Το θύμα, μια 29χρονη Ρουμανικής καταγωγής, κατήγγειλε το περιστατικό στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανέλαβε τη διενέργεια έρευνας για να εντοπίσει τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη.

Όπως προέκυψε, ο δράστης δημιούργησε ένα ψεύτικο λογαριασμό στο Facebook με τα στοιχεία της πρώην γυναίκας του και στη συνέχεια ανήρτησε γυμνές φωτογραφίες της. Μάλιστα στο λογαριασμό είχε δημοσιεύσει και τα τηλέφωνα της 29χρονης, με την οποία έχει ένα παιδί πέντε μηνών και το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε διάσταση.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι αλλά και το κατάστημα του 28χρονου στην περιοχή του Πανοράματος βρέθηκαν τα ψηφιακά ίχνη που άφησε και στη συνέχεια συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και αναμένεται να παραπεμφθεί στον εισαγγελέα.

]
 

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Μηνύματα
6.325
Κριτικές
14
Like
4.873
Πόντοι
3.715
σημερινό ...:

Οι Βρυξέλλες πιέζουν την Ελλάδα για την εφαρμογή της τρομο-οδηγίας, την οποία αποδέχτηκε πλήρως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στην ομόφωνη απόφαση που ελήφθη το 2006 από τους 27, αλλά στη συνέχεια δεν τη μετέφερε στο εθνικό δίκαιο.
Η Επιτροπή κατέθεσε χθες στο Ευρωδικαστήριο προσφυγή κατά της Ελλάδας για μη ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της οδηγίας 2006/24 , η οποία προβλέπει τη διατήρηση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που παράγονται ή υποβάλλονται σε επεξεργασία σε συνάρτηση με την παροχή διαθέσιμων στο κοινό υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών ή δημόσιων δικτύων επικοινωνιών. Η προθεσμία για τη μεταφορά της οδηγίας έληξε στις 15 Σεπτεμβρίου 2007. Για την ίδια οδηγία εκκρεμούν ενώπιον του Ευρωδικαστηρίου προσφυγές κατά της Ιρλανδίας, της Αυστρίας, της Ολλανδίας και της Σουηδίας.
Η εν λόγω οδηγία που υιοθετήθηκε και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο τότε πρόεδρος του οποίου Χανς Γκερτ Πέτερινγκ είχε μιλήσει για «θρίαμβο της δημοκρατίας» (!!!) - προβλέπει (άρθρο 5) ότι οι κατηγορίες των χρηστών που θα αποθηκεύονται τουλάχιστον για έξι μήνες και λιγότερο από δύο χρόνια είναι οι εξής:

1. Σταθερή και κινητή τηλεφωνία:
α) Ο τηλεφωνικός αριθμός του καλούντος,
β) το όνομα και η διεύθυνση του συνδρομητή ή του εγγεγραμμένου χρήστη.

2. Διαδίκτυο και υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τηλεφωνίας μέσω του Διαδικτύου:
α) Ο αποδοθείς κωδικός ταυτότητας χρήστη, ο τηλεφωνικός αριθμός οι οποίοι δίνονται σε κάθε επικοινωνία που εισέρχεται στο δημόσιο τηλεφωνικό δίκτυο,
β) το ονοματεπώνυμο και η διεύθυνση του συνδρομητή ή εγγεγραμμένου χρήστη στον οποίο είχε αποδοθεί κατά τον χρόνο επικοινωνίας διεύθυνση ΙΡ (πρωτοκόλλου Διαδικτύου),
γ) κωδικός ταυτότητας χρήστη ή αριθμός τηλεφώνου.

Τα αναγκαία δεδομένα για τον προσδιορισμό του προορισμού της επικοινωνίας που προβλέπει η νέα οδηγία είναι:

1. Σταθερή και κινητή τηλεφωνία:
α) ο καλούμενος αριθμός, στις δε περιπτώσεις όπου υπεισέρχονται συμπληρωματικές υπηρεσίες, όπως προώθηση/εκτροπή κλήσης,
β) ο αριθμός ή οι αριθμοί τηλεφώνου προς τους οποίους προωθήθηκε η κλήση,
γ) ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις των συνδρομητών ή εγγεγραμμένων χρηστών,
δ) ημερομηνία και ώρα έναρξης της επικοινωνίας.

2. Διαδίκτυο και υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:
α) ο κωδικός ταυτότητας χρήστη ή ο αριθμός τηλεφώνου του σκοπούμενου αποδέκτη διαδικτυακής τηλεφωνικής κλήσης,
β) ονοματεπώνυμο και διεύθυνση του συνδρομητή ή εγγεγραμμένου χρήστη και κωδικός ταυτότητας χρήστη του σκοπούμενου αποδέκτη της επικοινωνίας,
γ) δεδομένα αναγκαία για τον προσδιορισμό της ημερομηνίας, ώρας και διάρκειας της επικοινωνίας.



Ελευθεροτυπία.
 

wolfakis7

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2009
Μηνύματα
17.071
Like
7
Πόντοι
166
τις φωτογραφιες της πρωην μπορουμε να τις βρουμε;;; χαχα
 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.869
Like
60
Πόντοι
66

Δεν έχει σημασία αν ενδώσαμε ή όχι ακόμα.
Στο τέλος θα ενδώσουμε.
(Εδώ ενέδωσαν οι Ελβετοί και αποκαλύπτουν φορολογικά στοιχεία των τραπεζικών πελατών τους στο IRS των ΗΠΑ, εμείς θα πούμε το "ΟΧΙ" για τα e-mail?  Πάει, πέρασε το 1940...! )

Η ουσία είναι ότι ΟΛΑ τα τηλεφωνήματα και τα e-mail (ίσως και τα chat) καταγράφονται.
Δε σημαίνει αυτό ότι κατ' ανάγκη τα διαβάζει κάποιος, αλλά ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΙ, μπορεί να μπει στους δίσκους και να βρει τις καταγραφές.

Προς γνώσιν και συμμόρφωσιν.
 

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Μηνύματα
6.325
Κριτικές
14
Like
4.873
Πόντοι
3.715

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Μηνύματα
8.672
Like
86
Πόντοι
66
ΑCTA - η μυστική συνθήκη που θα επιβάλλει διεθνώς τα συμφέροντα των ΗΠΑ ???

Ένα από τα πιο καλοφυλαγμένα μυστικά της ψηφιακής εποχής μας, ήλθε απροσδόκητα στη δημοσιότητα. Μην περιμένετε να γράψουν γι αυτό οι μεγάλες εφημερίδες. Τα συμφέροντα είναι τεράστια και προς το παρόν αδιευκρίνιστα. Οι διαρροές άρχισαν τον Οκτώβριο όταν μαθεύτηκαν από έγγραφα που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο οι μυστικές διαβουλεύσεις επιτροπών που δούλευαν για την συνθήκη ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement). H υπερβολική μυστικότητα με την οποία η επιτροπή κάλεσε ειδικούς από μεγάλες εταιρίες (ενδεικτικά: Google, eBay, Dell, Verizon, Intel, Business Software Allliance, Time Warner, Sony Pictures κλπ.) κίνησε πολλές υποψίες. Φαινομενικά προετοιμάζεται μια διεθνής συνθήκη για την προστασία από τα πλαστά και παραχαραγμένα εμπορεύματα. Όμως περιλαμβάνονται και άλλες προβλέψεις όπως π.χ. για το Internet. Πριν λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι τρεις χώρες οι ΗΠΑ, Καναδάς και Νότιος Κορέα μονόγραψαν προσχέδιο της συνθήκης που περιλαμβάνει παράρτημα για το Internet με το οποίο καθιστούν υπεύθυνους τους ISP για όλο το (παράνομο)περιεχόμενο που διακινείται – ακόμη και αν δεν είναι αποθηκευμένο σε server τους. Επίσης επιβάλλουν την αστυνόμευση των τριών κτυπημάτων (Three Strikes Rule) δηλ. την αποσύνδεση μετά τρεις προειδοποιήσεις όσων χρηστών παρανομούν. Αυτό δεν θα ήταν κατ’ ανάγκην καλό ή κακό, αν ο ίδιος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας δεν είχε απορρίψει αυτές τις προτάσεις. Προς το παρόν οι ενδείξεις συνηγορούν πως μέσω της ΑCTA, όπως έγινε μέσω του WTO (Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου) που επέβαλε την παγκοσμιοποίηση των αγορών, οι ΗΠΑ θα προσπαθήσουν να επιβάλουν με σιδηρά πυγμή το μοντέλο της απόλυτης προστασίας του υλικού που διακινείται στο internet, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των μεγάλων εταιριών.

 

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Μηνύματα
8.672
Like
86
Πόντοι
66
Ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας κατ' επάγγελμα από κοινού σε βαθμό κακουργήματος άσκησε χθες ο Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Ιωάννης Μητσιόπουλος σε βάρος ενός 32χρονου, κάτοικο Ρόδου, ιδιωτικό υπάλληλο, που συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου το απόγευμα της Τρίτης και κατά ενός 23χρονου φοιτητή, ο οποίος αναζητείται.
Οι ανωτέρω φέρονται σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί να ήταν διαχειριστές ιστοχώρου-κοινότητας μελών με την επωνυμία τα μέλη της οποίας είχαν μέσω της πρόσβασης τους στο forum αυτής να κατεβάζουν στους υπολογιστές τους μουσικά κομμάτια διάφορων καλλιτεχνών, ταινίες ελληνικές και ξένες αλλά και ηλεκτρονικά παιχνίδια γνωστών εταιρειών.
Πρόκειται για την πρώτη σύλληψη που πραγματοποιείται πανελλαδικά για τη λειτουργία ιστοσελίδας που παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες τους να έχουν πρόσβαση σε "πειρατικά" αντίγραφα ταινιών, dvd και παιχνιδιών, μετά από την υποβολή σχετικής μήνυσης της Εταιρίας Προστασίας Οπτικοακουστικών Εργων (ΕΠΟΕ).

Συγκεκριμένα το πρωί της Τρίτης ο κ. Θεόδωρος Πετσίνης εκπρόσωπος της ΕΠΟΕ υπέβαλε μήνυση κατά των ανωτέρω κατηγορούμενων.
Στη μήνυση της ΕΠΟΕ αναφέρεται ότι οι ανωτέρω διαχειριστές της ιστοσελίδας με την επωνυμία συγκέντρωναν με ίδια πρωτοβουλία και ειδικό προς τούτο σχεδιασμένο ηλεκτρονικό σύστημα στην ως άνω ιστοσελίδα, παράνομα και χωρίς την εκ του νόμου προβλεπόμενη προηγούμενη γραπτή άδεια των δικαιούχων εταιρειών μελών της ΕΠΟΕ διαδικτυακούς συνδέσμους που αντιστοιχούν και παραπέμπουν σε οπτιακουστικά έργα πάσης φύσεως. Καταγγέλθηκαν παραπέρα ότi μεσολαβούν ώστε να καθίστανται προσιτά στο κοινό, μέσω του διαδικτύου και συγκεκριμένα μέσω της ανωτέρω ιστοσελίδας οπτιακουστικά έργα ενώ προτρέπουν τρίτους να παραβιάζουν τις διατάξεις του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
Σύμφωνα με την ίδια έγκληση οι μηνυόμενοι αλλά και άλλοι που αναζητούνται είχαν συστήσει με ίδια πρωτοβουλία μια κλειστή κοινότητα (Forum) η οποία λειτουργεί με αποκλειστικό σκοπό τη χωρίς δικαίωμα ανταλλαγή μεταξύ των μελών χρηστών του forum αρχείων που περιέχουν οπτιακουστικά έργα.
Στη συγκεκριμένη κοινότητα έχουν πρόσβαση μέσω του διαδικτύου μόνον χρήστες μέλη οι οποίοι έχουν υποβάλει σχετικό αίτημα στους διαχειριστές της ιστοσελίδας.
Αναφέρεται παραπέρα ότι οι χρήστες μέλη του forum χωρίς δικαίωμα και γι' αυτό παρανόμως ανεβάζουν και αποθηκεύουν οπτιακουστικά έργα στους υπολογιστές εξυπηρέτησης του δικτύου του παγκοσμίως γνωστού ιστότοπου με την ονομασία rapidshare ενώ παρέχουν μέσω του forum οδηγίες στους χρήστες μέλη.
Η ΕΠΟΕ ισχυρίζεται παραπέρα ότι οι μηνυόμενοι καλούσαν τους χρήστες μέλη του forum να καταβάλουν σ' αυτούς υπό το μανδύα της δήθεν δωρεάς συγκεκριμένα χρηματικά ποσά και μάλιστα απαιτώντας ελάχιστη καταβολή από 15 έως 45 ευρώ υποσχόμενοι, σε κάθε περίπτωση, να παράσχουν, σε αντάλλαγμα, συγκεκριμένα οφέλη και πλεονεκτήματα, που κατά κύριο λόγο έχουν να κάνουν με τη διευκόλυνση και την επιτάχυνση της διαδικασίας της παράνομης διακίνησης και ανταλλαγής αρχείων.
Αναφέρεται παραπέρα ότι ο αριθμός των χρηστών μελών της συγκεκριμένης ιστοσελίδας ανέρχεται σε 285.000.
Από την έρευνα που διεξήγαγε η EΠΟΕ, όπως τονίζεται στην έγκληση οι μηνυόμενοι χρησιμοποιούσαν για τις ως άνω πληρωμές τη γνωστή διαδικτυακή εταιρεία PAYPAL.
Eπισημαίνεται παραπέρα ότι στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα και μέσω του forum αυτής υπήρχαν προς διάθεση 14.000 οπτιακουστικά έργα εκ των οποίων 5.500 περίπου ανήκαν σε εταιρείες μέλη της EΠΟΕ.
Περαιτέρω από την έρευνα προέκυψε ότι η παράνομη διακίνηση ή και ανταλλαγή των 14.000 οπτιακουστικών έργων συντελέστηκε περίπου 200.000 φορές εκ των οποίων 90.000 φορές περίπου αφορούσαν σε οπτιακουστικά έργα τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα των οποίων ανήκουν σε εταιρείες μέλη της ΕΠΟΕ.
Η ΕΠΟΕ υπολογίζει την οικονομική ζημία που υπέστη με την ίδια μήνυση στο εξωφρενικό ποσό του 1.800.000 ευρώ!!!
Ο κ. Πετσίνης της ΕΠΟΕ επεσήμανε ότι από την έρευνα που έγινε στον επίμαχο ιστοχώρο η διαχείριση αυτού γινόταν από τρία άτομα με τα ψευδώνυμα "Εvi", "Lionheart" και "Μat".
Για τον διαχειριστή με το ψευδώνυμο "Εvi" η ΕΠΟΕ δεν κατόρθωσε να συλλέξει κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο που αφορά την ταυτότητα του. Για τον διαχειριστή με το ψευδώνυμο "Lionheart" διαπιστώθηκε ότι στο προφίλ που έχει καταχωρημένο αναφέρει ότι είναι γεννημένος στη Ρόδο το 1977 και στην ίδια σελίδα είχε έναν σύνδεσμο (link) που παραπέμπει στην ιστοσελίδα που διατηρεί στον ιστοχώρο Facebook. Πηγαίνοντας στην ιστοσελίδα του στο Facebook διαπιστώθηκε ότι διατηρούσε άλλο link για την ιστοχώρο ενώ δηλώνει διαχειριστής της ιστοσελίδας αυτής.
Σε ότι αφορά τον διαχειριστή με το κωδικό όνομα "Mat" διαπιστώθηκε ότι η διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του είναι αυτή που προβάλλεται στο ενώ διαπιστώθηκε ότι διαφήμιζε και άλλες ιστοσελίδες. Από τον έλεγχο των διαφημιστών διαπιστώθηκε έτσι η ταυτότητα και του δεύτερου κατηγορούμενου.
Εν πάση περιπτώσει εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ο πρώτος κατηγορούμενος πατέρας δύο παιδιών αρνήθηκε κατηγορηματικά τα καταγγελλόμενα σε βάρος του. Ισχυρίστηκε συγκεκριμένα ότι διαχειριστής της ιστοσελίδας είναι ο "Mat" τον οποίο έχει δει μόνο μια φορά πριν από 4 περίπου χρόνια και πήγε για καφέ μαζί του στη Ρόδο. Αφού τόνισε ότι η μόνη επικοινωνία που έχει μαζί του είναι μέσω του διαδικτύου τόνισε ότι έχει μπει στην ιστοσελίδα και έχει δώσει συνδέσμους με κάποια τραγούδια τα οποία και έχουν ανεβεί και διατίθενται από την ιστοσελίδα. Τόνισε ωστόσο ότι τα συγκεκριμένα τραγούδια δεν πωλούνται και είναι παραγωγές δικές του καθώς εργάζεται και ως disc jokey. Eπεσήμανε ακόμη ότι δεν έχει ανεβάσει ποτέ ταινίες στην ιστοσελίδα αλλά και ότι δεν έχει κωδικούς πρόσβασης στο server του και καμία οικονομική απολαβή.
Τόνισε ότι έχει κωδικό για να μπαίνει στο forum και ότι είχε ζητήσει να διαγραφεί ο κωδικός του αυτός. Επεσήμανε ότι ο "Mat" τον είχε χαρακτηρίσει διαχειριστή στην ιστοσελίδα χωρίς όμως αυτός να ασκεί την οποιαδήποτε διαχείριση.
Σημειώνεται ότι στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του που κατασχέθηκε δεν βρέθηκαν ταινίες παρά μόνο ορισμένα comics που έβλεπαν τα παιδιά του.
Εν πάση περιπτώσει θα απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή του Β' Τμήματος Ρόδου κ. Θ. Δουκάκη την Παρασκευή.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Ακης Μεϊμάρης.

 

Επισκέπτης
Ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας κατ' επάγγελμα από κοινού σε βαθμό κακουργήματος άσκησε χθες ο Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Ιωάννης Μητσιόπουλος σε βάρος ενός 32χρονου, κάτοικο Ρόδου, ιδιωτικό υπάλληλο, που συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου το απόγευμα της Τρίτης και κατά ενός 23χρονου φοιτητή, ο οποίος αναζητείται.
Οι ανωτέρω φέρονται σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί να ήταν διαχειριστές ιστοχώρου-κοινότητας μελών με την επωνυμία τα μέλη της οποίας είχαν μέσω της πρόσβασης τους στο forum αυτής να κατεβάζουν στους υπολογιστές τους μουσικά κομμάτια διάφορων καλλιτεχνών, ταινίες ελληνικές και ξένες αλλά και ηλεκτρονικά παιχνίδια γνωστών εταιρειών.
Πρόκειται για την πρώτη σύλληψη που πραγματοποιείται πανελλαδικά για τη λειτουργία ιστοσελίδας που παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες τους να έχουν πρόσβαση σε "πειρατικά" αντίγραφα ταινιών, dvd και παιχνιδιών, μετά από την υποβολή σχετικής μήνυσης της Εταιρίας Προστασίας Οπτικοακουστικών Εργων (ΕΠΟΕ).


1 κλείνουν...10 θα ανοίγουμε...

ΦΙΛΑΚΙΑ...ιντερνετικοί καουμπόιζζζζζζζζζζ......

:pipa1: :pipa1: :pipa1: :pipa1: :pipa1: :pipa1: :pipa1:
 

marianna2004

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2007
Μηνύματα
3.442
Κριτικές
3
Like
1
Πόντοι
16
αρχισαν τα ιδια και στην ελλαδα?περιεργο πρωτη φορα το ακουω!η τηλεοραση το ειπε?
 

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Μηνύματα
4.241
Like
465
Πόντοι
36
Kάποτε θα φτάναμε κι εμείς σ' αυτό το σημείο... :sunglasses:

Αλλά το ποτάμι δε γυρίζει πίσω.  ;)

Μισοάσχετο: Το DEMONOID ξανάνοιξε  :rockon: :rockon: :rockon:
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom