Νέα

Προκαλεί η Ένωση Αθέων, Διοργανώνει πάρτι με κοψίδια την Μεγάλη Παρασκευή!

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Ampelale
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 84K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
154.320
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Με το ζορι εκχριστιανιστικαμε ως Ελληνες
Ειναι σαν να εκσιλαμιζομασταν επι τουρκοκρατιας και τώρα εσυ να μιλούσες υπερ της μπουργκας απεναντι σε εμας που θα λέγαμε οτι ειναι ενα σιχαμερο κατάλοιπο που μας επεβαλαν οι ανατολιτες
Ε ωραια, εσυ ξεφυγες γιατι ησουν εξυπνος κι εμεις παραμειναμε χαζοι. Γιατι ασχολεισαι?
 

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Μηνύματα
18.273
Like
600
Πόντοι
246
Με το ζορι εκχριστιανιστικαμε ως Ελληνες
Ειναι σαν να εκσιλαμιζομασταν επι τουρκοκρατιας και τώρα εσυ να μιλούσες υπερ της μπουργκας απεναντι σε εμας που θα λέγαμε οτι ειναι ενα σιχαμερο κατάλοιπο που μας επεβαλαν οι ανατολιτες
ποιος ακριβως μας το επεβαλε τυπε μου;
 
Εγγρ.
25 Δεκ 2014
Μηνύματα
522
Like
192
Πόντοι
6
Οι δηλώσεις, είναι ένα πράγμα. Οι αποδείξεις, στην Επιστήμη, είναι άλλο. Αν υπήρχαν πραγματικές αποδείξεις, κι όχι συλλογισμοί, θα είχαν αναγκαστεί να τις δεχτούν. ....Είναι η γνώμη μου, πως αυτές οι συγκυρίες δείχνουν πως το σύμπαν δημιουργήθηκε για να το κατοικεί ο άνθρωπος.» (Heeren, F. 1995. Show Me God. Wheeling, IL, Searchlight Publications, p. 200.)....Χεστήκαμε για τη γνώμη του. Που είναι τα αδιάσειστα στοιχεία του;

Στα αρχιδια μας τοτε και η γνωμη του Χοκινγκ.

Που είναι τα αδιάσειστα στοιχεία του;
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Κάποιος να σε πληροφορήσει ότι οι εγκέφαλοι είναι ορατοί στις μαγνητικές τομογραφίες;

λάθος ... στην μαγνητική τομογραφία δεν είναι ορατός ο εγκέφαλος .. στην μαγνητική τομογραφία απεικονίζεται μια σκια του εγκεφάλου όπως αυτή προκύπτει εξ ανακλάσεως μαγνητικών πεδίων...

ο εγκέφαλος είναι ορατός μόνον αν ανοίξεις το κεφάλι και φυσικά δεν μπορεί να τον δεί ο κάτοχος του
 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
154.320
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Μηνύματα
11.868
Like
14.814
Πόντοι
3.656

Συνημμένα

  • μαγνητικη.jpg
    μαγνητικη.jpg
    273,6 KB · Εμφανίσεις: 24

AntonisAnt2

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2017
Μηνύματα
2.447
Κριτικές
1
Like
531
Πόντοι
96
Τι λες ρε μεγαλε.

Δηλαδη αν εγω κανω δηλωση οτι υπαρχει Θεος θα πρεπει πρεπει οι αλλοι να μου αποδειξουν οτι δεν υπαρχει?

Και στο κατω κατω ποιος ηταν ο Χοκινγκ? Ουτε Νομπελ δεν πηρε γτ τα μαθηματικα που χρησιμοποιουσε ηταν αφηρημενα και δεν μπορουσαν να επιβεβαιωθουν.

ετσι οπως το γραφεις δεν βγαινει νοημα και αναιρεις τα οσα γραφεις
 

AntonisAnt2

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2017
Μηνύματα
2.447
Κριτικές
1
Like
531
Πόντοι
96
Δεν ειναι μεταφυσικος ο θεος, απολυτως φυσικος ειναι.

αυτο ειναι αυτο που πιστευεις και μπραβο σου οσο το κρατας για τον εαυτο σου

απο τη στιγμη που το λες δημοσια αποδειξε το και ειμαι μαζι σου
 
Εγγρ.
25 Δεκ 2014
Μηνύματα
522
Like
192
Πόντοι
6
Δηλαδη αν πω εγω οτι ειδα εναν εξωγηινο θα πρεπει ΕΣΥ να αποδειξεις πως δεν ερχονται εξωγηινοι στην γη??

Αν πεις οτι ειδα εξωγηινο θα πρεπει να το αποδειξεις.

ΑΝ πει ο Χοκινγκ οτι δεν υπαρχει Θεος θα πρεπει να το αποδειξει.
 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
154.320
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006


Βάρβογλης Χάρης
Στα μαθηματικά υπάρχει Θεός
Ευρωπαίοι μαθηματικοί απέδειξαν έπειτα από 40 χρόνια τη θεωρία περί της ύπαρξης του Θεού του Γκέντελ με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  29/06/2014 05:45
Στα μαθηματικά υπάρχει Θεός

Κοινή χρήση
119

emailεκτύπωση


Υπάρχει Θεός; Το ερώτημα αυτό απασχολεί τους φιλοσόφους και τους θεολόγους εδώ και δεκάδες αιώνες. Ξαφνικά πριν από λίγους μήνες εμφανίστηκε η είδηση ότι δύο ευρωπαίοι μαθηματικοί, χρησιμοποιώντας έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και τη σχετική θεωρία του αυστριακού μαθηματικού Κουρτ Γκέντελ, κατάφεραν να αποδείξουν μαθηματικά την ύπαρξη του Θεού! Το τι ακριβώς απέδειξαν και με ποιον τρόπο σχετίζεται άμεσα με την κατανόηση της Μαθηματικής Λογικής και των κανόνων που τη διέπουν.

Το θεώρημα του Θεού
Λίγο πριν από τον θάνατό του ο μεγάλος αυστριακός μαθηματικός Κουρτ Γκέντελ (Kurt Gödel) δημοσιοποίησε μια μαθηματική απόδειξη για την ύπαρξη του Θεού την οποία επεξεργαζόταν επί 30 χρόνια. Η απόδειξη αυτή βασίζεται στη σύγχρονη αξιωματική θεμελίωση των Μαθηματικών, η οποία με τη σειρά της αποτελεί συνέχεια της αρχαιοελληνικής μαθηματικής παράδοσης και της Γεωμετρίας του Ευκλείδη. Σε αυτόν τον τρόπο θεμελίωσης ξεκινάμε με τη διατύπωση αξιωμάτων, δηλαδή υποθέσεων που δεν αποδεικνύονται αλλά φαίνονται προφανείς. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια των αξιωμάτων και της Μαθηματικής Λογικής, μπορούμε να αποδείξουμε θεωρήματα και να οικοδομήσουμε μια ολόκληρη θεωρία. Για παράδειγμα, ένα από τα πέντε αξιώματα της Ευκλείδειας Γεωμετρίας είναι το ότι όλες οι ορθές γωνίες είναι ίσες μεταξύ τους. Ο Γκέντελ προσπάθησε να «αποδείξει» την ύπαρξη του Θεού ως ένα θεώρημα ξεκινώντας από ένα σύνολο πέντε αξιωμάτων που φαίνονται «προφανή» στο πλαίσιο της Μαθηματικής Λογικής.

Η «απόδειξη» αυτή φάνηκε εξαρχής ότι είχε δύο αδύνατα σημεία. Πρώτον, είναι άραγε τα αξιώματα όντως προφανή και, δεύτερον, είναι άραγε συμβατά μεταξύ τους ώστε να μην έχουν κρυφές ασυνέπειες; Για το πρώτο δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα, αφού τα αξιώματα στα Μαθηματικά μπορεί να φαίνονται «λογικά» αλλά κατά τα άλλα είναι αυθαίρετα, οπότε ο Θεός υπάρχει αν τα αξιώματα αυτά αληθεύουν. Το δεύτερο όμως αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας για πάνω από 40 χρόνια επειδή έπρεπε να αποδειχθεί ότι τα πέντε αυτά αξιώματα δεν περιέχουν κρυφές αντιφάσεις και άρα είναι αυτοσυνεπή.

Το κατόρθωμα των δύο ευρωπαίων μαθηματικών, του Γερμανού Κρίστοφ Μπεντζμίλερ (Christoph Benzmüller) και του Αυστριακού Μπρούνο Βολτσενλόγκελ Παλέο (Bruno Woltzenlogel Paleo), ήταν ότι κατάφεραν να αναπαραστήσουν τα αξιώματα του Γκέντελ και τους συλλογισμούς του με μαθηματικά σύμβολα. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια εξειδικευμένου λογισμικού που χειρίζεται έννοιες λογικής σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, μπόρεσαν αφενός μεν να διαπιστώσουν ότι τα αξιώματα δεν περιέχουν κρυφές αντιφάσεις και αφετέρου να επιβεβαιώσουν την απόδειξη του θεωρήματος.

Ιδέα με αρχαίες βάσεις
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, πέρα από το καθαρά μαθηματικό μέρος, η βάση της απόδειξης του Γκέντελ περί της υπάρξεως του Θεού δεν ήταν εντελώς καινούργια αφού έμοιαζε με το επιχείρημα του άγγλου θεολόγου και φιλοσόφου του 11ου αιώνα Ανσέλμου του Καντέρμπουρι, το οποίο, με τη σειρά του, βασίζεται στη μέθοδο της «εις άτοπον απαγωγής» των αρχαίων ελλήνων φιλοσόφων και μαθηματικών. Ο συλλογισμός του Ανσέλμου ήταν ο εξής:

1. Ο Θεός είναι η υπέρτατη ύπαρξη.

2. Η ιδέα του Θεού υπάρχει στη σκέψη μας.

3. Μια ύπαρξη που υπάρχει τόσο στη σκέψη όσο και στην πραγματικότητα είναι ανώτερη από μια ύπαρξη που υπάρχει μόνο στη σκέψη.

4. Αν ο Θεός υπήρχε μόνο στη σκέψη μας, τότε θα μπορούσαμε να συλλάβουμε την ιδέα μιας ανώτερης ύπαρξης η οποία υπάρχει και στην  πραγματικότητα.

5.  Αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε μια ύπαρξη ανώτερη από τον Θεό.

6. Αρα ο Θεός υπάρχει στην πραγματικότητα.

Η βασική συνεισφορά του Γκέντελ ήταν η μαθηματική περιγραφή του παραπάνω συλλογισμού και ειδικά των σημείων 3 και 4. Εκεί χρησιμοποίησε την έννοια της πιθανής αλήθειας μιας πρότασης, η οποία επεκτείνει την αριστοτελική λογική που δέχεται ότι μια πρόταση είναι είτε αληθής είτε ψευδής.

1+1 κάνουν 2;
Ο Γκέντελ έγινε διάσημος σε νεαρή ηλικία όταν διατύπωσε το περίφημο «θεώρημα της μη πληρότητας». Συνέπεια του θεωρήματος αυτού είναι ότι, στο πλαίσιο της «Απλής Αριθμητικής» των ακεραίων αριθμών, η οποία βασίζεται σε αξιώματα όπως το γνωστό «1+1=2», υπάρχουν προτάσεις που δεν είναι δυνατόν να διαπιστώσουμε αν αληθεύουν ή όχι βασιζόμενοι μόνο στα αξιώματα αυτά. Οι προτάσεις αυτές χαρακτηρίζονται από μια αυτοαναφορά και το πιο γνωστό ανάλογό τους στο πλαίσιο της απλής λογικής είναι το παράδοξο του αρχαίου έλληνα φιλοσόφου Ευβουλίδη, σύμφωνα με το οποίο «αν κάποιος παραδεχθεί ότι ψεύδεται, αυτό που λέει είναι αλήθεια ή ψέμα;». Η πρόταση αυτή οδηγεί σε φαύλο κύκλο, αφού αν η πρόταση είναι αληθής συμπεραίνουμε ότι ο συνομιλητής μας ψεύδεται ενώ αν η πρόταση είναι ψευδής συμπεραίνουμε ότι ο συνομιλητής μας λέει την αλήθεια. Το θεώρημα της μη πληρότητας του Γκέντελ είχε σοβαρότατες συνέπειες στη θεμελίωση των Μαθηματικών με βάση την αξιωματική μέθοδο, η οποία στη δεκαετία του 1920 φαινόταν ότι θα κατάφερνε να ενοποιήσει όλους τους κλάδους αυτής της επιστήμης σε ένα ενιαίο οικοδόμημα. Παράλληλα όμως υπήρξε ο λόγος που του προσφέρθηκε το 1940 μια θέση στο Ινστιτούτο Προχωρημένων Σπουδών του Πρίνστον, όπου και παρέμεινε ως καθηγητής ως τον θάνατό του το 1978. Η συνεισφορά του Γκέντελ στη θεμελίωση της Μαθηματικής Λογικής αναγνωρίστηκε επανειλημμένως, με σημαντικότερο κατά τη γνώμη μου το βραβείο Αϊνστάιν του Ινστιτούτου που του απονεμήθηκε το 1951 από τον ίδιο τον Αϊνστάιν, ο οποίος ήταν συνάδελφός του σε αυτό το ίδρυμα και στενός φίλος του. 

Οι συνθήκες θανάτου του Γκέντελ ήταν πολύ ασυνήθιστες και αποτέλεσαν την έμπνευση για το θεατρικό έργο «Δέκατη έβδομη νύχτα» του Απόστολου Δοξιάδη. Ο Γκέντελ έπασχε από έλκος του δωδεκαδακτύλου και ακολουθούσε, με δική του πρωτοβουλία, μια πολύ αυστηρή δίαιτα. Σιγά-σιγά άρχισε να πιστεύει ότι τον δηλητηριάζουν και κατέληξε να αρνείται να φάει το φαγητό του. Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, θα έλεγε κανείς, αποτέλεσε το κορυφαίο λογικό παράδοξο υλοποιημένο - και όχι διατυπωμένο - από τον θεμελιωτή της Μαθηματικής Λογικής. Αν δεν έτρωγε, ήταν σίγουρο ότι ο Γκέντελ θα πέθαινε από ασιτία. Αν έτρωγε ίσως να πέθαινε από δηλητηρίαση - αλλά και ίσως όχι. Ο Γκέντελ, πέρα από κάθε λογική, διάλεξε ενσυνείδητα την πρώτη επιλογή - και πέθανε από ασιτία.

Ο κ. Χάρης Βάρβογλης είναι καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ.



   
   
 
Εγγρ.
25 Δεκ 2014
Μηνύματα
522
Like
192
Πόντοι
6
κανεις λαθος εδω ... δεν ξεκινησε καποιος απο το μηδεν να ισχυριζεται οτι δεν υπαρχει θεος

αντιθετα καποιος πρωτοειπε δημοσια ο θεος υπαρχει - ε ας μας το αποδειξει να τελειωνουμε

οσο κραταει το μεταφυσικο και το τι πιστευει για τον εαυτο του και μεσα στους ναους κανενα προβλημα - οταν το λεει ομως δημοσια (και προσπαθει να το επιβαλλει και στους αλλους) ε καπου εκει αρχιζουν τα προβληματα

Ποιος το επιβαλλει τυπε και με ποιον τροπο? Εξηγησε μου σε παρακαλω.
 

AntonisAnt2

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2017
Μηνύματα
2.447
Κριτικές
1
Like
531
Πόντοι
96

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Μηνύματα
18.273
Like
600
Πόντοι
246
ο θεος ουτε αποδεικνυεται οτι υπαρχει
ουτε αποδεικνυεται οτι δεν υπαρχει
αφ ης στιγμης δεν γινεται αισθητος με τις 5 αισθησεις του ανθρωπου οι οποιες ειναι η βαση της παρατηρησης η οποια ειναι η βαση του πειραματος το οποιο ειναι η βαση της αποδειξης ΔΕΝ γινεται να αποδειχθει ΕΞ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

οποιος ζηταει απο τον αλλον να του αποδειξει οτι υπαρχει η οτι δεν υπαρχει θεος ειναι βλαξ
οποιος ισχυριζεται οτι απεδειξε οτι υπαρχει η οτι δεν υπαρχει θεος ειναι 2 φορες βλαξ
 
Εγγρ.
25 Δεκ 2014
Μηνύματα
522
Like
192
Πόντοι
6
Γιατί βρε ηλίθιο ον το Νόμπελ δίνεται μόνο σε επιστήμονες που έχουν αποδειχτεί πειραματικά οι θεωρίες τους.
Αλλά που να το μάθεις αυτό στο κατηχητικό.

Βρε καραγκιοζακο. Πως να παρει νομπελ αν τα μαθηματικα του δεν εστεκαν? Ολα θεωριες εηταν
 

AntonisAnt2

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2017
Μηνύματα
2.447
Κριτικές
1
Like
531
Πόντοι
96
Ποιος το επιβαλλει τυπε και με ποιον τροπο? Εξηγησε μου σε παρακαλω.

οπως ειπα απλα και στον χασοδικη προχτες για να τον τρολαρω εγω που ειμαι δωδεκαθειστης,

μεχρι προσφατα (2017) δεν ημουν αναγνωρισμενη θρησκεια, δεν εχω νομικο στατους θρησκειας (ειμαι απλα σωματειο), στους ναους της θρησκειας μου δεν μπορω να παω να προσευχηθω (αν δεν τους καταπατησαν/κατεστρεψαν οι χριστιανοταλιμπαν στο παρελθον), δεν μπορω να χτισω καινουργιο ναο ή να καω σε αποτεφρωτηριο στην ελλαδα γιατι δεν επιτρεπουν την δημιουργια τους οι μητροπολιτες

σου φτανουν αυτα για επιβολη ?

 
Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Μηνύματα
11.868
Like
14.814
Πόντοι
3.656
Βάρβογλης Χάρης
Στα μαθηματικά υπάρχει Θεός
Ευρωπαίοι μαθηματικοί απέδειξαν έπειτα από 40 χρόνια τη θεωρία περί της ύπαρξης του Θεού του Γκέντελ με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή
ό το ίδρυμα και στενός φίλος του.  

Οι συνθήκες θανάτου του Γκέντελ ήταν πολύ ασυνήθιστες και αποτέλεσαν την έμπνευση για το θεατρικό έργο «Δέκατη έβδομη νύχτα» του Απόστολου Δοξιάδη. Ο Γκέντελ έπασχε από έλκος του δωδεκαδακτύλου και ακολουθούσε, με δική του πρωτοβουλία, μια πολύ αυστηρή δίαιτα. Σιγά-σιγά άρχισε να πιστεύει ότι τον δηλητηριάζουν και κατέληξε να αρνείται να φάει το φαγητό του. Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, θα έλεγε κανείς, αποτέλεσε το κορυφαίο λογικό παράδοξο υλοποιημένο - και όχι διατυπωμένο - από τον θεμελιωτή της Μαθηματικής Λογικής. Αν δεν έτρωγε, ήταν σίγουρο ότι ο Γκέντελ θα πέθαινε από ασιτία. Αν έτρωγε ίσως να πέθαινε από δηλητηρίαση - αλλά και ίσως όχι. Ο Γκέντελ, πέρα από κάθε λογική, διάλεξε ενσυνείδητα την πρώτη επιλογή - και πέθανε από ασιτία.

Ο κ. Χάρης Βάρβογλης είναι καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ.    
   

Ο Άνθρωπος λοιπόν που ΕΠΕΛΕΞΕ να πεθάνει από ασιτία, ώστε να μην τον δηλητηριάσουν, πίστευε στο Θεό. ΟΚ. Τι άλλο μπορώ να πω; Δεν είμαι τόσο καλός Μαθηματικός, αλλά ΜΑΛΛΟΝ ο Γκέντελ ήταν ψυχασθενής, βάσει της επιλογής του. Επιλέγω να μην ακολουθήσω την πίστη του, είδα που τον οδήγησε. Στην τρέλα
 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
154.320
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
οπως ειπα απλα και στον χασοδικη προχτες για να τον τρολαρω εγω που ειμαι δωδεκαθειστης,

μεχρι προσφατα (2017) δεν ημουν αναγνωρισμενη θρησκεια, δεν εχω νομικο στατους θρησκειας (ειμαι απλα σωματειο), στους ναους της θρησκειας μου δεν μπορω να παω να προσευχηθω (αν δεν τους καταπατησαν/κατεστρεψαν οι χριστιανοταλιμπαν στο παρελθον), δεν μπορω να χτισω καινουργιο ναο ή καω σε αποτεφρωτηριο στην ελλαδα γιατι δεν επιτρεπουν την δημιουργια τους οι μητροπολιτες

σου φτανουν αυτα για επιβολη ?
Αντωνη εισαι οντως δωδεκαθειστης? Συμμετεχεις σε σχετικες δρασεις δηλαδη?
 

AntonisAnt2

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2017
Μηνύματα
2.447
Κριτικές
1
Like
531
Πόντοι
96
ο θεος ουτε αποδεικνυεται οτι υπαρχει
ουτε αποδεικνυεται οτι δεν υπαρχει
αφ ης στιγμης δεν γινεται αισθητος με τις 5 αισθησεις του ανθρωπου οι οποιες ειναι η βαση της παρατηρησης η οποια ειναι η βαση του πειραματος το οποιο ειναι η βαση της αποδειξης ΔΕΝ γινεται να αποδειχθει ΕΞ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

οποιος ζηταει απο τον αλλον να του αποδειξει οτι υπαρχει η οτι δεν υπαρχει θεος ειναι βλαξ
οποιος ισχυριζεται οτι απεδειξε οτι υπαρχει η οτι δεν υπαρχει θεος ειναι 2 φορες βλαξ

α γεια σου

κρατα το λοιπον για τον εαυτο σου το τι πιστευεις μεταφυσικα και μπραβο σου για την πιστη σου
 

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Μηνύματα
18.273
Like
600
Πόντοι
246
οπως ειπα απλα και στον χασοδικη προχτες για να τον τρολαρω εγω που ειμαι δωδεκαθειστης,

μεχρι προσφατα (2017) δεν ημουν αναγνωρισμενη θρησκεια, δεν εχω νομικο στατους θρησκειας (ειμαι απλα σωματειο), στους ναους της θρησκειας μου δεν μπορω να παω να προσευχηθω (αν δεν τους καταπατησαν/κατεστρεψαν οι χριστιανοταλιμπαν στο παρελθον), δεν μπορω να χτισω καινουργιο ναο ή καω σε αποτεφρωτηριο στην ελλαδα γιατι δεν επιτρεπουν την δημιουργια τους οι μητροπολιτες

σου φτανουν αυτα για επιβολη ?
οντως εισαι δωδεκαθειστης η τρολαρεις;
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom