Νέα

Προκαλεί η Ένωση Αθέων, Διοργανώνει πάρτι με κοψίδια την Μεγάλη Παρασκευή!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Ampelale
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 84K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
600
Πόντοι
246
οπως και πολυ χειροτεροι σου διαβαζαν οταν εσυ πηγαινες στα παρτυ και επαιζες κιθαρα και περασαν σε καλυτερες σχολες απο σενα
εδω πραγματι δε μιλας σαν οικονομολογος. μιλας σαν ορθολογιστης και μελετητης των γραφων
ομως οταν επρεπε να σκεφτεις λογικα και να μελετας περισσοτερο εσυ επαιζες το πουλακι σου
αρα οσα μας λες σημερα ειναι μια απλη υποκρισια

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.941
Πόντοι
3.656
και ποιός σου είπε ρε Μπρόκολε ότι η πίστη είναι θέσφατο και οι δοξασίες της, οι επιταγές της κλπ δεν επιδέχονται αμφισβήτησης ???

Συγνώμη, αυτό υπέθετα. Ότι όποιος δηλώνει πιστός σε οποιαδήποτε θρησκεία τη δέχεται σαν θέσφατο, αυτή άλλωστε είναι η έννοια του δόγματος. Είσαι σίγουρος ότι αυτή η άποψή σου είναι σύμφωνη με τη θέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας;

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Συγνώμη, αυτό υπέθετα. Ότι όποιος δηλώνει πιστός σε οποιαδήποτε θρησκεία τη δέχεται σαν θέσφατο, αυτή άλλωστε είναι η έννοια του δόγματος. Είσαι σίγουρος ότι αυτή η άποψή σου είναι σύμφωνη με τη θέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας;

ρε παίκτη μου για να καταλάβω ένας που λέει ότι είναι μαρξιστής ασπάζεται ΟΛΗ την κοσμοθεωρία του Μάρξ ?

και το ΚΚΕ μπορεί να έχει θέση αλλά ορισμένα μέλη του να διαφωνούν με κάποιες θέσεις και απόψεις... ακόμη και το ΚΚΕ...

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
600
Πόντοι
246
μποκολε εισαι σιγουρος οτι το να παιζεις κιθαρα και να πηγαινεις σε παρτυ στις πανελληνιες ειναι συνφωνο με τις αρχες του ορθολογισμου;

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.941
Πόντοι
3.656
οπως και πολυ χειροτεροι σου διαβαζαν οταν εσυ πηγαινες στα παρτυ και επαιζες κιθαρα και περασαν σε καλυτερες σχολες απο σενα
εδω πραγματι δε μιλας σαν οικονομολογος. μιλας σαν ορθολογιστης και μελετητης των γραφων
ομως οταν επρεπε να σκεφτεις λογικα και να μελετας περισσοτερο εσυ επαιζες το πουλακι σου
αρα οσα μας λες σημερα ειναι μια απλη υποκρισια

Και καλά έκαναν, αν αυτές ήταν οι επιλογές τους. Ο τελευταίος άνθρωπος που θα κρίνει οποιονδήποτε για τις επιλογές του, είμαι εγώ. Και δεν είμαι υποκριτής. Υποκριτής θα ήμουν αν έγραφα ότι σκοτώθηκα στο διάβασμα, αλλά την τελευταία στιγμή αρρώστησα, έπαθα ψυχολογικό, πέθανε η γιαγιά μου, με χυλοπίτωσε η γκόμενα, ο Ερμής ήταν ανάδρομος, με μάτιασαν. Έντιμα έγραψα ότι ποντάρησα στις μεσαίες δυνάμεις μου και πέρασα σε μια μεσαία σχολή χωρίς δα να σκοτωθώ  

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.485
Πόντοι
5.006
Πάρε θέση. Ποιά είναι η άποψή σου. Ήρθαν οι πιγκουίνοι, τα καγκουρώ κι οι βραδύποδες στην Κιβωτό;  

τυπε πραγματικα θα ηθελα να παρω θεση σε αυτό το καιριο και φλεγον ζητημα, αλλα δυστυχως δεν επεσε στο κεφαλι μου ενας 15κιλος τελεμες τυρι όταν ημουν μικρος ώστε να υποστω ανεπανορθωτη εγκεφαλικη βλαβη και να καταληξω σαν εσενα... :S :'(

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.941
Πόντοι
3.656
μποκολε εισαι σιγουρος οτι το να παιζεις κιθαρα και να πηγαινεις σε παρτυ στις πανελληνιες ειναι συνφωνο με τις αρχες του ορθολογισμου;

Ναι, γιατί αν δεν δώσεις διέξοδο στον ατμό την εποχή με τις μεγάλες καύλες μπορεί να αποκτήσεις ψυχοσωματικά προβλήματα. Και ποτέ δεν ξέρει κάποιος ποιο είναι το όριο θραύσης του. Δεν βλέπω όμως να απαντάς ουσιαστικά σε όσα έθεσα

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.941
Πόντοι
3.656
τυπε πραγματικα θα ηθελα να παρω θεση σε αυτό το καιριο και φλεγον ζητημα, αλλα δυστυχως δεν επεσε στο κεφαλι μου ενας 15κιλος τελεμες τυρι όταν ημουν μικρος ώστε να υποστω ανεπανορθωτη εγκεφαλικη βλαβη και να καταληξω σαν εσενα... :S :'(

Σε συμπονώ φίλε μου. Όχι ότι περίμενα να απαντήσεις, απλά περίμενα την αιτιολογία

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.941
Πόντοι
3.656
ρε παίκτη μου για να καταλάβω ένας που λέει ότι είναι μαρξιστής ασπάζεται ΟΛΗ την κοσμοθεωρία του Μάρξ ?
και το ΚΚΕ μπορεί να έχει θέση αλλά ορισμένα μέλη του να διαφωνούν με κάποιες θέσεις και απόψεις... ακόμη και το ΚΚΕ...

Έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο και το εννοώ. Όμως τα μέλη του ΚΚΕ που θα ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ να θέσουν αμφισβήτηση (μια και χρησιμοποίησες αυτό το παράδειγμα), απλά θα διαγραφούν

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
600
Πόντοι
246
Και καλά έκαναν, αν αυτές ήταν οι επιλογές τους. Ο τελευταίος άνθρωπος που θα κρίνει οποιονδήποτε για τις επιλογές του, είμαι εγώ. Και δεν είμαι υποκριτής. Υποκριτής θα ήμουν αν έγραφα ότι σκοτώθηκα στο διάβασμα, αλλά την τελευταία στιγμή αρρώστησα, έπαθα ψυχολογικό, πέθανε η γιαγιά μου, με χυλοπίτωσε η γκόμενα, ο Ερμής ήταν ανάδρομος, με μάτιασαν. Έντιμα έγραψα ότι ποντάρησα στις μεσαίες δυνάμεις μου και πέρασα σε μια μεσαία σχολή χωρίς δα να σκοτωθώ 
αρα το παραδειγμα ζωης σου απεχει απο τα πιστευω σου
τι αξια εχει καποιος να διδασκει και να μην εφαρμοζει;
καμια
ειναι ενας υποκριτης οπως και ο χριστιανος που γαμαει στα μπουρδελα

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο και το εννοώ. Όμως τα μέλη του ΚΚΕ που θα ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ να θέσουν αμφισβήτηση (μια και χρησιμοποίησες αυτό το παράδειγμα), απλά θα διαγραφούν

εεε γιαυτό και η Χριστιανική Πίστη και η Χριστιανική Εκκλησία δεν είναι ΚΚΕ... τι θες να κάνουμε δηλαδή ???

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.941
Πόντοι
3.656
αρα το παραδειγμα ζωης σου απεχει απο τα πιστευω σου
τι αξια εχει καποιος να διδασκει και να μην εφαρμοζει;
καμια
ειναι ενας υποκριτης οπως και ο χριστιανος που γαμαει στα μπουρδελα

Δεν θέλω να πιστεύω. Θέλω να γνωρίζω. Και συνεχίζεις να προσπαθείς να με υποτιμήσεις, απλά γιατί δεν φαίνεται να είσαι ικανός να απαντήσεις. Αν απαντήσεις, συνεχίζουμε. Τώρα αν συνεχίσεις να ασχολείσαι με οποιοδήποτε κομμάτι μου, δεν θα συνεχίσω τη συζήτηση. Όπως είδες και εσύ και όλοι οι άλλοι, δεν ασχολήθηκα καθόλου με το άτομό σου, δεν έψεξα τις επιλογές σου και δεν σε υποτίμησα. Είναι σαφές το παιχνίδι σου

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.941
Πόντοι
3.656
εεε γιαυτό και η Χριστιανική Πίστη και η Χριστιανική Εκκλησία δεν είναι ΚΚΕ... τι θες να κάνουμε δηλαδή ???

Λάθος παράδειγμα διάλεξες. Αν διαφωνείς με την Ορθόδοξη Εκκλησία είσαι αιρετικός και άλλες εποχές θα σε απέκοπταν από το σώμα της Εκκλησίας (αφορισμός). Η τιμωρία αυτή, ήταν τρομερή. Σε απέφευγαν όλοι, δεν είχες επαφή σχεδόν με κανένα  

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.485
Πόντοι
5.006
Σε συμπονώ φίλε μου. Όχι ότι περίμενα να απαντήσεις, απλά περίμενα την αιτιολογία

τυπε εγω ασχολούμαι μονο με απλα θεματα...πχ. να καταρρίψω την θεωρια του λιακοπουλου περι κοιλης γης, να καταρρίψω τους ισχυρισμούς του σωρρα για τα 3 τρις που εχει κτλ...δεν ασχολούμαι με σοβαρα θεματα περι πιγκουινων και νωε…. :S :S :S :S

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
600
Πόντοι
246
Δεν θέλω να πιστεύω. Θέλω να γνωρίζω. Και συνεχίζεις να προσπαθείς να με υποτιμήσεις, απλά γιατί δεν φαίνεται να είσαι ικανός να απαντήσεις. Αν απαντήσεις, συνεχίζουμε. Τώρα αν συνεχίσεις να ασχολείσαι με οποιοδήποτε κομμάτι μου, δεν θα συνεχίσω τη συζήτηση. Όπως είδες και εσύ και όλοι οι άλλοι, δεν ασχολήθηκα καθόλου με το άτομό σου, δεν έψεξα τις επιλογές σου και δεν σε υποτίμησα. Είναι σαφές το παιχνίδι σου
απλως σε κερναω λιγο απο το φαρμακο σου
ειναι ευκολο να δειχνεις με το δαχτυλο και να κατηγορεις για υποκρισια τους αλλους
ειδικα οταν εχεις ακαλυπτο το κωλαρινι σου

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.941
Πόντοι
3.656
τυπε εγω ασχολούμαι μονο με απλα θεματα...πχ. να καταρρίψω την θεωρια του λιακοπουλου περι κοιλης γης, να καταρρίψω τους ισχυρισμούς του σωρρα για τα 3 τρις που εχει κτλ...δεν ασχολούμαι με σοβαρα θεματα περι πιγκουινων και νωε…. :S :S :S :S

Μα στους χριστιανούς πιστούς απευθύνθηκε ο Λιακόπουλος, άσχετα αν έλεγε μπούρδες ότι τον στήριζε το Άγιο Όρος και αναγκάστηκαν να βγάλουν ανακοίνωση. Ο Σώρρας είναι απατεώνας, ανάμεσα στις χιλιάδες που υπάρχουν. Τι σχέση έχει με το αν έγινε ο Κατακλυσμός του Νώε; αυτό είναι δογματικό θέμα και ή το δέχεσαι, ή όχι 

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
600
Πόντοι
246
αποριες χριστιανου
οταν ο ζαχαριας παπαντωνιου εγραφε οτι "σε μια ρωγα απο σταφυλι επεσαν οχτω σπουργιτες και τρωγοπιναν οι φιλοι τσιριτρι τσιριτρο" εννοει οτι οντως 8 σπουργιτες επεσαν σε μια legit ρωγα απο σταφυλι και τρωγοπιναν οι φιλοι;
επισης στην αντιγονη του σοφοκλη ο τραγικος αυτος ποιητης της δεκαρας μας επρηξε τα μπεγλερια για το αν θα θαψει η οχι το ψοφιμι του αδερφου της παρα την απαγορευση του θειου Κρεοντα; τι μας νοιαζουν εμας τα οικογενειακα τους; τι εννοεις οπου κρεοντας ο ανθρωπινος νομος και οπου αντιγονη ο θειος νομος;
τι εννοεις οτι καποιος μπορει να γραφει μεταφορικα, συμβολικα η με ανθρωπομορφικες εκφρασεις;
τι εννοεις οτι οταν καπου γραφει οτι 7 ζευγαρια πιγκουινων μπηκαν σε ενα ξυλινο καραβι μπορει να θελει να πει κατι αλλο ΕΥΡΥΤΕΡΟ απο το οτι ο κοσμος καταστραφηκε αλλα σωθηκαν 7 ζευγαρια απο καθε ειδος;

Επισκέπτης
Μαγκιά είναι να φτιάξεις τη δική σου θρησκεία

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.941
Πόντοι
3.656
αποριες χριστιανου
οταν ο ζαχαριας παπαντωνιου εγραφε οτι "σε μια ρωγα απο σταφυλι επεσαν οχτω σπουργιτες και τρωγοπιναν οι φιλοι τσιριτρι τσιριτρο" εννοει οτι οντως 8 σπουργιτες επεσαν σε μια legit ρωγα απο σταφυλι και τρωγοπιναν οι φιλοι;
επισης στην αντιγονη του σοφοκλη ο τραγικος αυτος ποιητης της δεκαρας μας επρηξε τα μπεγλερια για το αν θα θαψει η οχι το ψοφιμι του αδερφου της παρα την απαγορευση του θειου Κρεοντα; τι μας νοιαζουν εμας τα οικογενειακα τους; τι εννοεις οπου κρεοντας ο ανθρωπινος νομος και οπου αντιγονη ο θειος νομος;
τι εννοεις οτι καποιος μπορει να γραφει μεταφορικα, συμβολικα η με ανθρωπομορφικες εκφρασεις;
τι εννοεις οτι οταν καπου γραφει οτι 7 ζευγαρια πιγκουινων μπηκαν σε ενα ξυλινο καραβι μπορει να θελει να πει κατι αλλο ΕΥΡΥΤΕΡΟ απο το οτι ο κοσμος καταστραφηκε αλλα σωθηκαν 7 ζευγαρια απο καθε ειδος;

Το τι μπορεί να εννοεί, το λες τώρα. Αν κάποτε τολμούσες να πεις ότι ΙΣΩΣ η θεόπνευστη Βίβλος δεν είναι ακριβής, θα είχες πρόβλημα. Οι πονηριές για τα ποιητικά εφευρέθηκαν όταν η Επιστήμη είχε αποδείξει ότι όλα αυτά δεν έστεκαν. Μίλησα για το ότι η Γη δεν κινείται, ότι ο ήλιος γυρνάει γύρω από τη Γη, ότι αγνοούσαν τη φωτοσύνθεση κλπ. Κι αν ο θεός υπήρχε, γιατί τους ενέπνευσε αυτές τις ανοησίες;  Ανάγκασε χιλιάδες λογικούς να φύγουν από την πίστη. Ας έγραφε τη πλήρη αλήθεια. Αλλά μια και ανέφερες τον Χώκινγ είχε γράψει ότι η ύπαρξη του θεού δεν είναι απαραίτητη για την εξήγηση του Σύμπαντος. Αν κάποιος τον καταρρίψει, κερδίζει Νόμπελ και την παγκόσμια αναγνώριση. Πού είναι; Αν υπήρχαν τέτοια στοιχεία θα μας τα είχαν τρίψει στη μούρη και θα αναγκαζόμασταν να τα δεχτούμε. Για΄τι οι απολογητές δεν τα βρήκαν εδώ και 17 αιώνες;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom