Νέα

Προκαλεί η Ένωση Αθέων, Διοργανώνει πάρτι με κοψίδια την Μεγάλη Παρασκευή!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Ampelale
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 84K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.931
Πόντοι
3.656
Προς οικονομια της συζητησης θα συμφωνησω μαζι σου ότι η δημιουργια του συμπαντος οφειλεται στο Big bang.
Μπορεις να μου αποδειξεις επιστημονικά τι ηταν και πως δημιουργηθηκε αυτη η συμπυκνωμενη αρχικη ενεργεια που προκαλεσε την εκρηξη? Επιστημονικά. Οχι wikipedia, Ντόκινς κτλ

Αν θέλεις πραγματικά να μάθεις, μπες σε σελίδα Αστροφυσικών και κάνε την ερώτηση. Εκεί θα πάρεις τεκμηριωμένες απαντήσεις, το αν αμπορείς να τις καταλάβεις είναι άλλο θέμα. Όσο για το αν μπορέί η όχι η Επιστήμη να απαντήσει σε οτιδήποτε, αυτό είναι το λογικό σφάλμα της άγνοιας όλων των πιστών. Δεν γνωρίζω, ΑΡΑ το έκανε ο Θεός μου. Τίποτα άλλο από ανοησίες και λάθη δεν γράφει η θεόπνευστη Βίβλος. Και κάθε φορά που η επιστήμη δίνει την εξήγηση, υποχωρούν και λένε. Εντάξει, το εξήγησες. Αλλά αυτό, δεν μπορείς να το εξηγήσεις. Και όταν η επιστήμη το εξηγήσει λένε. Καλά, το δέχομαι. Το άλλο όμως; και υποχωρούν συνέχεια. Η διαμάχη μεταξύ Επιστήμης και θρησκείας έληξε, όταν ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ να βάλουν αλεξικέραυνα στους Ναούς τους. Στην αρχή έκαναν πορείες, για να μην μπουν στα καμπαναριά. Η Επιστήμη όμως λειτουργεί. Οι προσευχές, όχι, έτσι αναγκάστηκαν από την πραγματικότητα να συμβιβαστούν. Christian Churches vs. the Lightning Rod πηγή

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.931
Πόντοι
3.656
Kαι τον θεο ποιος τον εκανε?

Τα διπλά κριτήρια των χριστιανών. Ποιος έφτιαξε το Σύμπαν; Ο ΘΕΟΣ ΜΟΥ. Τον Θεό σου ποιος τον έφτιαξε; Αυτός προυπήρχε. Και γιατί να μην προυπάρχει και το Σύμπαν; Γιατί έτσι πιστεύω. Και γιατί να μην έφτιαξε το Σύμπαν μια κουφή, τυφλή δύναμη, όπως ας πούμε οι εκρήξεις ηφαιστείων στη Γη και η κίνηση των Τεκτονικών πλακών δημιουργούν νησιά και χωρίζουν Ηπείρους; Γιατί έτσι πιστεύω. Και γιατί είσαι σίγουρος ότι ο Θεός σου συνεχίζει να υπάρχει, αφού δεν μας δίνει πια κανένα στοιχείο ύπαρξης, όπως στο παρελθόν; Γιατί έτσι πιστεύω. Και γιατί όλοι οι αγράμματοι πιστεύουν στην ύπαρξη θεών κι ο μεγαλύτερος Αστροφυσικόσ, ο Χώκινγκ δεν μπόρεσε να δει την ύπαρξη του θεού σου; εεεεεεεεε δεν ξέρω. Και γιατί ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ Κάτοικοι της γης είναι ανίκανοι να δουν αυτό το Θεό που βλέπεις εσύ, αλλά πιστεύουν άλλες θεότητες; Εγώ είμαι εκλεκτός!!!!!!!!!!!!! και η προσπάθεια λογικής συζήτησης λήγει άδοξα

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.931
Πόντοι
3.656
Μιλαγα με μια συναδελφο που εχασε προσφατα τον πατερα της. Συζηταγαμε τι γινεται ο ανθρωπος αμα πεθανει, περι ψυχης. Οποτε γυρναει και μου λεει καποια στιγμη, Ετσι τα βρηκαμε, ετσι τα τηρουμε. Για τη πιστη. Ειναι προσωπικο θεμα.

Πόσο μεγαλύτερος ψεύτης και υποκριτής μπορεί να είναι κάποιος που δηλώνει .....Ετσι τα βρηκαμε, ετσι τα τηρουμε. ..... Γιατί δεν φέρνει νερό με τη στάμνα από τη βρύση; Γιατί επενέβησαν οι λογικοί άνθρωποι και έφεραν με χιλιάδες τεχνολογικές / επιστημονικές ανακαλύψεις καθαρό νερό στο σπίτι της. Γιατί δεν ζυμώνει το ψωμί; Γιατί επενέβησαν οι λογικοί άνθρωποι και έφτιαξαν χιλιάδες μηχανές και μπορεί να αγοράζει κάθε μέρα φρέσκο ψωμί από το φούρνο της γειτονιάς της. Γιατί δεν κόβει ξύλα για να ψήσει το φαγητό της και να ζεσταθεί το χειμώνα;  Γιατί επενέβησαν οι λογικοί άνθρωποι και έφεραν με χιλιάδες τεχνολογικές / επιστημονικές ανακαλύψεις πετρέλαιο / φυσικό αέριο στο σπίτι της. Γιατί δεν οργώνει με μουλάρια / βόδια και δεν θερίζει με δρεπάνι και δεν αλωνίζει στο αλώνι; Γιατί επενέβησαν οι λογικοί άνθρωποι και έφτιαξαν τρακτέρ και θεριζοαλωνιστικές μηχανές, τις οποίες εξελίσουν συνεχώς και συντηρούν και τις τροφοδοτούν με καύσιμα. Αυτά για τη λογική που (δεν) έχουν οι πιστοί

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.931
Πόντοι
3.656
Ναι. Για την ακρίβεια είναι ανύπαρκτος και δημιούργημα της ανθρώπινης φαντασίας.

Σωστός. Στην πραγματικότητα, το ότι  οι περισσότεροι άνθρωποι πίστευαν κατά καιρούς σε κάποια θρησκεία, είναι επιχείρημα υπέρ της Αθεΐας. Για τον απλούστατο λόγο ότι ΚΑΜΙΑ Ανθρώπινη Κοινωνία δεν συμφωνεί με οποιαδήποτε άλλη στον αριθμό των θεών, στο ποιες ιδιότητες έχουν, τι θέλουν από εμάς και με ποιο τρόπο θέλουν να τους λατρεύουμε. Και μέσα στις ίδιες τις θρησκείες υπάρχουν διαφορές που επιλύονται όχι με διάλογο και Αγάπη, αλλά με φρικτή βία, μίσος, βασανιστήρια, σφαγές. Και ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΥΧΑΙΑ οι Παράδεισοι υπόσχονται στους πιστούς αυτά που δεν μπορούν να απολαύσουν στην τωρινή ζωή τους. Οι Μουσουλμάνοι θα έχουν βουνά από πιλάφι, λίμνες από μέλι, ποτάμια από κρασί. Θα πίνουν χωρίς να μεθάνε όσο θέλουν, τώρα όμως απαγορεύεται. Τα πάντα θα είναι πράσινα και θα φυσάει δροσερό αεράκι. Ας πούμε δεν ήταν έτσι ο Παράδεισος των Βίκινγκς. Συνεχείς μάχες και στο τέλος ήττα, με γενναιότητα

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.931
Πόντοι
3.656
οσο μαλακια ειναι ειναι το να ισχυριζεται καποιος οτι υπαρχει θεος, αλλο τοσο μαλακια ειναι και το αναποδο
διοτι πολυ απλα δεν εχει απαντηθει το προαιωνιο ερωτημα, τι προκαλεσε την δημιουργια του συμπαντος
ο ανθρωπος δεν τα ξερει ολα και ουτε μπορει να τα κατανοησει ολα διοτι πολυ απλα το μυαλο του εχει πεπερασμενες δυνατοτητες, απλως ο ανθρωπος ερευνά...
αρα δεν υπαρχε απαντηση σε αυτο το ερωτημα

Έγραψες ...οσο μαλακια ειναι ειναι το να ισχυριζεται καποιος οτι υπαρχει θεος, αλλο τοσο μαλακια ειναι και το αναποδο... Απάντησέ μου λοιπόν, αλλά με στοιχεία σε παρακαλώ, Ποιος Θεός / Θεά/ Θεοί από όλους είναι ο πραγματικός; Ο Βάαλ; Η Ιστάρ; Ο Μίθρας; Ο Σέραπις; Ο Θεός της Βίβλου; Ο Αλλάχ; Ο Σίβα; Ο Βράχμα; Ο Βισνού; Η Κάλι; Ο Δίας; Ο Θώρ; Ο Όντιν; Η Φρέγια; Ο Μεγάλος Μανιτού;  Κάποιος άλλος / άλλη /άλλοι Θεός / Θεά / Θεοί που αγνοώ; Μπορείς να είσαι πιο συγκεκριμένος για να μάθω κι εγώ αυτό που εσύ ξέρεις με σιγουριά;

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.931
Πόντοι
3.656
Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα για να μην υπάρχει Θεος.

Πες μου ένα ερώτημα στο οποίο η θρησκεία απέδειξε ότι η Επιστήμη είναι λάθος. Το ότι η Επιστήμη έχει αποδείξει σε δεκάδες περιπτώσεις ότι αυτά που δίδασκε η χριστιανική θρησκεία τουλάχιστον είναι λανθασμένα, είναι πασιφανές, αν θέλεις αναφέρω παραδείγματα.

Εγγρ.
25 Δεκ 2014
Like
192
Πόντοι
6
Δεν θελω να μπω στο site των αστροφυσικων.

Θελω να μου το εξηγησεις εσυ που πιστευεις στο big bang και που παραθετεις τις γαματες πηγες σου απο το wikipedia

Αν δεν μπορεις να μου το εξηγησεις τοτε μαλλον η πιστη σου δεν εχει γερες βασεις και ειναι απλα μια επινοηση

Εγγρ.
25 Δεκ 2014
Like
192
Πόντοι
6
Πες μου ένα ερώτημα στο οποίο η θρησκεία απέδειξε ότι η Επιστήμη είναι λάθος. Το ότι η Επιστήμη έχει αποδείξει σε δεκάδες περιπτώσεις ότι αυτά που δίδασκε η χριστιανική θρησκεία τουλάχιστον είναι λανθασμένα, είναι πασιφανές, αν θέλεις αναφέρω παραδείγματα.

Ανεφερε μου μερικα παραδειγματα

Εγγρ.
25 Δεκ 2014
Like
192
Πόντοι
6
Τα διπλά κριτήρια των χριστιανών. Ποιος έφτιαξε το Σύμπαν; Ο ΘΕΟΣ ΜΟΥ. Τον Θεό σου ποιος τον έφτιαξε; Αυτός προυπήρχε. Και γιατί να μην προυπάρχει και το Σύμπαν; Γιατί έτσι πιστεύω. Και γιατί να μην έφτιαξε το Σύμπαν μια κουφή, τυφλή δύναμη, όπως ας πούμε οι εκρήξεις ηφαιστείων στη Γη και η κίνηση των Τεκτονικών πλακών δημιουργούν νησιά και χωρίζουν Ηπείρους; Γιατί έτσι πιστεύω. Και γιατί είσαι σίγουρος ότι ο Θεός σου συνεχίζει να υπάρχει, αφού δεν μας δίνει πια κανένα στοιχείο ύπαρξης, όπως στο παρελθόν; Γιατί έτσι πιστεύω. Και γιατί όλοι οι αγράμματοι πιστεύουν στην ύπαρξη θεών κι ο μεγαλύτερος Αστροφυσικόσ, ο Χώκινγκ δεν μπόρεσε να δει την ύπαρξη του θεού σου; εεεεεεεεε δεν ξέρω. Και γιατί ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ Κάτοικοι της γης είναι ανίκανοι να δουν αυτό το Θεό που βλέπεις εσύ, αλλά πιστεύουν άλλες θεότητες; Εγώ είμαι εκλεκτός!!!!!!!!!!!!! και η προσπάθεια λογικής συζήτησης λήγει άδοξα

Δηλαδη εσυ πιστευεις οτι δημιουργηθηκε το συμπαν απο τη μεγαλη εκρηξη. Στη συνεχεια δημιουργηθηκαν καποιοι μονοκυτταροι οργανισμοι και αργοτερα καποιοι πολυκυτταροι. Πολυ αργοτερα αυτοι οι πολυκυτταροι οργανισμοι δημιουργησαν τον ανθρωπο και τα ζωα.

Ο ανθρωπος ηταν πιο μαγκας η κωλοφαρδος και εξελιχθηκε στα εκατομμύρια χρονια ενω τα ζωα που προυπηρχαν εμειναν στασιμα στην εξελιξη.

Αρα αν οι κατσικες ηταν πιο κωλοφαρδες και εξελιξιμες θα μπορουσαμε να ειμασταν κατσικες η πιθηκοι και να εχουμε προδευσει και ακομα περισσοτερο στην επιστημη.

Για φαντασου. Μπραβο ρε Μποκολε, δεν το ειχα σκεφτει ετσι. Μου ανοιξες τους οριζοντες

singer

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Κριτικές
5
Like
7.509
Πόντοι
1.056
Όταν σταματάει η λογική εμφανίζεται ο θεός.
Έζησα από μικρό παιδί σε πολύ θεοσεβούμενο περιβάλλον και μέσα στις έκκλησίες αλλά ποτέ δεν με έπεισε κάτι
για την ύπαρξη του θεού. Όλα αυτά τα παραδείγματα που προσπαθούσαν να με πείσουν με φαινόντουσαν από αστεία έως γελοία.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Όταν σταματάει η λογική εμφανίζεται ο θεός.
Έζησα από μικρό παιδί σε πολύ θεοσεβούμενο περιβάλλον και μέσα στις έκκλησίες αλλά ποτέ δεν με έπεισε κάτι
για την ύπαρξη του θεού. Όλα αυτά τα παραδείγματα που προσπαθούσαν να με πείσουν με φαινόντουσαν από αστεία έως γελοία.

και το άγνωστο πως το εξηγείς ???

singer

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Κριτικές
5
Like
7.509
Πόντοι
1.056
και το άγνωστο πως το εξηγείς ???
Υπάρχουμε και μεις που δεν νιώθουμε την ανάγκη να δώσουμε όνομα και μορφή σε ότι δεν μπορούμε να εξηγήσουμε
για να μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι.

acapoeira

Μέλος
Εγγρ.
11 Νοε 2017
Like
233
Πόντοι
86
Λεει οτι θα κρίθεις οταν φτάσει η ωρα σου. Κάποιος που μετανόησε έχει συγχώρεση.

Για πιο πραγμα να μετανοήσω ρε φίλε, που γαμάω χωρις να σκοπεύω στην τεκνοποίηση
η που τα υλικα αγαθα που εχω αποκτήσει δεν τα εχω χαρίσει στην εκκλησια η στους ''φτωχούς''

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Υπάρχουμε και μεις που δεν νιώθουμε την ανάγκη να δώσουμε όνομα και μορφή σε ότι δεν μπορούμε να εξηγήσουμε
για να μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι.

συνεπώς εξηγείς το άγνωστο με άγνοια... θεός σου λοιπόν η άγνοια...

st@rdust

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2006
Like
1.444
Πόντοι
366
συνεπώς εξηγείς το άγνωστο με άγνοια... θεός σου λοιπόν η άγνοια...
ο,τι να ναι...κλασικο τραμουντανικο ποσταρισμα

απ το να το εξηγει με παραμυθια, ειναι πιο κοντα στη λογικη....
και τι θα πει "εξηγεις το αγνωστο με αγνοια"; το αγνωστο αγνοια θα εχει

και ντε και καλα να χωσεις παλι μεσα τη λεξη "θεος"...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
ο,τι να ναι...κλασικο τραμουντανικο ποσταρισμα

απ το να το εξηγει με παραμυθια, ειναι πιο κοντα στη λογικη....
και τι θα πει "εξηγεις το αγνωστο με αγνοια"; το αγνωστο αγνοια θα εχει

και ντε και καλα να χωσεις παλι μεσα τη λεξη "θεος"...

και ποιός σου είπε να χώσεις την λέξη Θεός ? μπορείς να χώσεις την λέξη πχ "φύση", "ύλη" κλπ...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Πολλά που ήταν άγνωστα χθες έγιναν γνωστά  σήμερα τα άγνωστα του σήμερα θα γίνουν γνωστά αύριο
η γνώση πάντα θα εμπλουτίζεται δεν θα σταματάει στο άγνωστο.

επαναλαμβάνω... η ιδέα του Θεού, της ανώτερης δύναμης, του κάτι άλλου θα πάψει να υπάρχει όταν θα πάψει να υπάρχει κάτι άγνωστο... αλλά επειδή αυτό δεν πρόκειται να συμβεί δεν πρόκειται να πάψει να υπάρχει η ιδέα του Θεού, της ανώτερης δύναμης κλπ κλπ κλπ

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom