Νέα

Προκαλεί η Ένωση Αθέων, Διοργανώνει πάρτι με κοψίδια την Μεγάλη Παρασκευή!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Ampelale
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 84K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.929
Πόντοι
3.656
Μποκολος σέβομαι την στάση αθεϊσμού σε οποιονδήποτε και δικαίωμα σου χωρίς καμία αμφισβήτηση. Απο την αλλη δεν κατανοείς (παλι δικαίωμα σου) την πίστη μας. Όμως να φτάνεις στο επίπεδο της διαστρέβλωσης της αλήθειας και και να ερμηνεύεις την ιστορία όπως ΝΟΜΙΖΕΙΣ δεν σε κάνει ούτε εξυπνότερο ούτε περισσότερο μορφωμένο απο εμας τους πιστούς.

Έχουμε Δημοκρατία και το μέσον είναι Δημόσιο. Οι αοριστολογίες δεν βοηθούν κανένα. Εξήγησέ μου που διαστρέβλωσα την αλήθεια, αλλά συγκεκριμένα. Να είσαι σίγουρος ότι θα αποδεχτώ τα λάθη μου, θεωρώ ότι έφτασα με μελέτη στο σημείο αυτό, κι όχι με φανατισμό. Σε αντίθεση με μένα, οι πιστοί απλά ακολούθησαν τη θρησκεία της μητέρας τους, εκτός από κάποιους που αλαξοπίστησαν ενήλικοι γιατί είχαν μεγάλα οφέλη. Δεν είμαι περισσότερο έξυπνος από το μέσο πιστό. Περισσότερο διαβασμένος, είμαι. Και ναι, οι πιστοί δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για τη θρησκεία που υποτίθεται ότι πιστεύουν. Αν ψάξεις στο Internet υπάρχει μια έρευνα για το τι ξέρουν οι Χριστιανοί για τη Θρησκεία τους, η οποία απέδειξε ότι οι Χριστιανοί είναι ουσιαστικά αγράμματοι, για αυτή. Ο Stephen Prothero, professor and chair of the religion department at Boston University έγραψε το βιβλίο  religious illiteracy στο οποίο επισημαίνει ότι το υποτιθέμενα πιο θρησκευόμενο έθνος του Δυτικού κόσμου, οι Η.Π.Α. είναι ουσιαστικά ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ για τη θρησκεία που υποτίθεται ότι πιστεύει. π.χ. οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι η γυναίκα του Νώε ήταν η Ζαν ντ’ Αρκ,  νομίζουν ότι τα Σόδομα και τα Γόμορρα ήταν ανδρόγυνο, και η πλειοψηφία των Αμερικανών δεν μπορεί να πει ΕΝΑ Ευαγγέλιο. Μόνο ένας στους τρεις ξέρει ότι την επί του όρους ομιλία την κήρυξε ο ίδιος ο Χριστός και νομίζουν ότι στη Βίβλο υπάρχει το γνωμικό ότι ο Θεός βοηθάει αυτούς που βοηθάνε τον εαυτό τους. Απεύθυνε έκκληση σε αυτούς που δηλώνουν Χριστιανοί να διαβάσουν τι λέει η Θρησκεία τους. Δεν είναι ανάγκη να είσαι καθηγητής Πανεπιστημίου για να δηλώσεις ότι αν δεν ξέρεις τι είπε ο Ιησούς, δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι έχεις προσωπική σχέση μαζί του.  Το πρόβλημα της άγνοιας των Χριστιανών είναι τόσο προφανές που ο πάπας Βενέδικτος XVI είπε ότι η άγνοια της πίστης θέτει τους Χριστιανούς στον κίνδυνο να ακολουθήσουν μια θρησκεία δικής τους κατασκευής (για να μην κουράζεστε να το ψάχνετε VATICAN CITY (CNS) -- Ignorance of the faith puts Christians at risk of following a "do-it-yourself" religion, Pope Benedict XVI said.) 

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.929
Πόντοι
3.656
Εγω νομίζω οτι ολοι πιστευουμε όντας μικροι αυτά που μας μαθαίνουν , και τα παιδιά κάποιου που ειναι πορωμένος με το παλιό ημερολόγιο παράδειγμα , θα πιστεύουν στο παλιό ... Επίσης αν μας είχαν μάθει απο μωρά οτι η γη είναι σταθερη και επίπεδη θα κοιτούσαμε σαν τρελό έναν που θα ισχυριζόταν οτι ισχύει το παρόν αποδεκτό μοντέλο. Ετσι δεν είχε γίνει και με τον γαλιλαίο ;

Μα γι αυτό αρχίζουν τη θρησκευτική κατήχηση από την εποχή που τα παιδιά δεν έχουν αναπτύξει κριτική σκέψη, ώστε να δεχτούν αδιαμαρτύρητα και χωρίς αντιρρήσεις τη θρησκεία του περιβάλλοντός τους. Η πλύση εγκεφάλου αποδεικνύεται τρομερά δυνατή. Και η διαμάχη για το Ημερολόγιο, δείχνει την απόλυτη έλλειψη λογικής από την οποία υποφέρουν οι πιστοί. Το Παλαιό Ημερολόγιο το καθιέρωσε ο Ιούλιος Καίσαρας, ο οποίος όχι μόνο ήταν πολυθεϊστής, αλλά διέδιδε ότι αποθεώθηκε (έγινε Θεός). Κάποιος Πάπας έβαλε να μετρήσουν, είδε ότι δεν υπήρχε ισημερία, γιατί το ημερολόγιο έχανε λίγο, και το διόρθωσε. Ε, αφού το είπε κάποιος Πάπας, δεν μπορεί, σίγουρα είναι δαιμονικό. Κι ακολουθούν το Παλιό, ημερολόγιο, του Ειδωλολάτρη. Για τέτοια τύφλωση μπροστά στην πραγματικότητα μιλάμε. Αν δεν είναι ικανοί να δουν την ισημερία, τι περιμένεις για τα άλλα κομμάτια της ζωής τους; Θα προσκυνάνε ταριχευμένα λείψανα νομίζοντας ότι έχουν ιαματικές ικανότητες   

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.929
Πόντοι
3.656
Εγω άρχισα να πιστεύω πραγματικά (πάντα δήλωνα χριστιανός αλλά τυπικά) μετα τα 30 μου.

Η αλυσίδα σκέψης του Ορθόδοξου Έλληνα Χριστιανού, με λίγα λόγια. Ένα τέλειο πνεύμα, ενώ δεν υπήρχε τίποτα, κατασκεύασε τρισεκατομμύρια Γαλαξίες, στους οποίους περιέχεται ένας αριθμός πλανητών που δεν τον χωράει ο νους μας. Από αυτό το σχεδόν άπειρο πλήθος των πλανητών, διάλεξε και δημιούργησε ζωή σε ένα και μόνο Πλανήτη, αυτόν που κατοικώ ΕΓΩ. Στη συνέχεια, δημιούργησε δισεκατομμύρια μορφές ζωής με το λόγο του, αλλά ένα και μόνο είδος το έπλασε με τα (πνευματικά) χέρια του, του φύσηξε τη ζωή και το προίκισε με ψυχή, το είδος στο οποίο ανήκω ΕΓΩ. Οι άνθρωποι ΟΛΟΙ τον ξέχασαν, εκτός από τους Εβραίους. Τελικά (για να συγχωρέσει την ανθρωπότητα) έστειλε τον Άγγελό του, γκάστρωσε μια παρθένα, αυτή γέννησε τον εαυτό του, βασανίστηκε και σταυρώθηκε σα θυσία στον ίδιο του τον εαυτό, αναστήθηκε και θα παρουσιαστεί και για 2η φορά, ώστε να μας κρίνει. Όμως, σε τελική ανάλυση με αυτό το τέλειο πνεύμα δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του οι Πολυθεϊστές, από τους Μονοθεϊστές οι Ιουδαίοι δεν τον κατάλαβαν καλά, οι Μουσουλμάνοι το ίδιο (αφού δεν λατρεύουν τον Ένα και Μοναδικό Αληθινό Θεό), και από τις δεκάδες χιλιάδες εκδοχές του Χριστιανισμού που εξαφανίστηκαν και υπάρχουν ακόμα, η μόνη που τον κατάλαβε πραγματικά είναι αυτή στην οποία είμαι ενταγμένος ΕΓΩ, η οικογένειά μου και ο κύκλος μου. Περιμένει λοιπόν να τον πιστέψω, ΕΓΩ, αλλιώς θα τιμωρηθώ με τις φωτιές της Κόλασης χωρίς τέλος χρόνου. Τόσος κόπος, για να σωθούν ελάχιστοι άνθρωποι μέσα στους οποίους ανήκω κι ΕΓΩ, από τα τόσα δισεκατομμύρια κατοίκων της Γης. Λογικό το βρίσκω. Οι ψευδαισθήσεις των ανθρώπων που πιστεύουν ότι είναι ο Μέγας Ναπολέων, ωχριούν μπροστά του.

Εγγρ.
25 Δεκ 2014
Like
192
Πόντοι
6
Η αλυσίδα σκέψης του Ορθόδοξου Έλληνα Χριστιανού, με λίγα λόγια. Ένα τέλειο πνεύμα, ενώ δεν υπήρχε τίποτα, κατασκεύασε τρισεκατομμύρια Γαλαξίες, στους οποίους περιέχεται ένας αριθμός πλανητών που δεν τον χωράει ο νους μας. Από αυτό το σχεδόν άπειρο πλήθος των πλανητών, διάλεξε και δημιούργησε ζωή σε ένα και μόνο Πλανήτη, αυτόν που κατοικώ ΕΓΩ. Στη συνέχεια, δημιούργησε δισεκατομμύρια μορφές ζωής με το λόγο του, αλλά ένα και μόνο είδος το έπλασε με τα (πνευματικά) χέρια του, του φύσηξε τη ζωή και το προίκισε με ψυχή, το είδος στο οποίο ανήκω ΕΓΩ. Οι άνθρωποι ΟΛΟΙ τον ξέχασαν, εκτός από τους Εβραίους. Τελικά (για να συγχωρέσει την ανθρωπότητα) έστειλε τον Άγγελό του, γκάστρωσε μια παρθένα, αυτή γέννησε τον εαυτό του, βασανίστηκε και σταυρώθηκε σα θυσία στον ίδιο του τον εαυτό, αναστήθηκε και θα παρουσιαστεί και για 2η φορά, ώστε να μας κρίνει. Όμως, σε τελική ανάλυση με αυτό το τέλειο πνεύμα δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του οι Πολυθεϊστές, από τους Μονοθεϊστές οι Ιουδαίοι δεν τον κατάλαβαν καλά, οι Μουσουλμάνοι το ίδιο (αφού δεν λατρεύουν τον Ένα και Μοναδικό Αληθινό Θεό), και από τις δεκάδες χιλιάδες εκδοχές του Χριστιανισμού που εξαφανίστηκαν και υπάρχουν ακόμα, η μόνη που τον κατάλαβε πραγματικά είναι αυτή στην οποία είμαι ενταγμένος ΕΓΩ, η οικογένειά μου και ο κύκλος μου. Περιμένει λοιπόν να τον πιστέψω, ΕΓΩ, αλλιώς θα τιμωρηθώ με τις φωτιές της Κόλασης χωρίς τέλος χρόνου. Τόσος κόπος, για να σωθούν ελάχιστοι άνθρωποι μέσα στους οποίους ανήκω κι ΕΓΩ, από τα τόσα δισεκατομμύρια κατοίκων της Γης. Λογικό το βρίσκω. Οι ψευδαισθήσεις των ανθρώπων που πιστεύουν ότι είναι ο Μέγας Ναπολέων, ωχριούν μπροστά του.

Προς οικονομια της συζητησης θα συμφωνησω μαζι σου ότι η δημιουργια του συμπαντος οφειλεται στο Big bang.

Μπορεις να μου αποδειξεις επιστημονικά τι ηταν και πως δημιουργηθηκε αυτη η συμπυκνωμενη αρχικη ενεργεια που προκαλεσε την εκρηξη? Επιστημονικά. Οχι wikipedia, Ντόκινς κτλ

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
Προς οικονομια της συζητησης θα συμφωνησω μαζι σου ότι η δημιουργια του συμπαντος οφειλεται στο Big bang.

Μπορεις να μου αποδειξεις επιστημονικά τι ηταν και πως δημιουργηθηκε αυτη η συμπυκνωμενη αρχικη ενεργεια που προκαλεσε την εκρηξη? Επιστημονικά. Οχι wikipedia, Ντόκινς κτλ
Η πλακα ειναι οτι σου πετανε ενα big bang και μετα χαμογελανε αυταρεσκα οτι σε κατατροπωσαν. Ε ωραια, και το big bang ποιος το εκανε?

Εκει που κομπλαρουν ειναι οτι πρεπει να αποδειξουν επιστημονικα οτι απο το μηδεν προεκυψε ενα.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
Αλλά σε 2ο βαθμό, τι δουλειά έχει ένας Ορθόδοξος Χριστιανός σε σάιτ με μπουρδέλα; Η θέση σου στην κόλαση είναι εγγυημένη. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΣΤ. ΠΑΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Α' ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6, στίχος 9 Ή δεν ξέρετε ότι οι άδικοι τη βασιλεία του Θεού δε θα την κληρονομήσουν; Μην πλανάστε. ούτε πόρνοι ούτε ειδωλολάτρες ούτε μοιχοί ούτε θηλυπρεπείς ομοφυλόφιλοι ούτε αρσενοκοίτες ομοφυλόφιλοι. Αφού συμμετέχεις σε σάιτ με θέμα την πορνεία, την έχεις βάψει. θα κοιμάσαι καλά μέχρι τότε; ή θα ξυπνάς μούσκεμα στον ιδρώτα σκεφτόμενος τα καζάνια της κόλασης μέσα στα οποία θα βράζεις;
Δεν βαρεθηκες να λες την ιδια παπαριά διαρκως?

acapoeira

Μέλος
Εγγρ.
11 Νοε 2017
Like
233
Πόντοι
86
Η πλακα ειναι οτι σου πετανε ενα big bang και μετα χαμογελανε αυταρεσκα οτι σε κατατροπωσαν. Ε ωραια, και το big bang ποιος το εκανε?

Εκει που κομπλαρουν ειναι οτι πρεπει να αποδειξουν επιστημονικα οτι απο το μηδεν προεκυψε ενα.

Kαι τον θεο ποιος τον εκανε?

acapoeira

Μέλος
Εγγρ.
11 Νοε 2017
Like
233
Πόντοι
86
Εμενα τυποι μου προκαλει αποστροφή οτι προερχεται απο την Μ. Ανατολή
Μια χαρα ειμασταν ως στρατιώτες, ως επιστημονες και ως γαμιάδες
Οι αρετες του αρχαιου κοσμου υποσκαφθηκαν απο τους απλυτους μεσανατολιτες
Μας πήρε πολλούς αιώνες να φερουμε τον χριστιανισμο στα ευρωπαικά στανταρ και σημερα να ειναι αποδεκτος
Στην αρχικη του μορφή ομως κατεστρεψε το δυτικο πνευμα
Ισως και αυτος να ηταν ο λογος της διαδωσης του στην Δύση

acapoeira

Μέλος
Εγγρ.
11 Νοε 2017
Like
233
Πόντοι
86
Ο θεος δεν φτιαχτηκε, ειναι.

Tωρα κοιταζα για τις βορειες σταυροφοριες
Για το πως οι χριστιανοι εσφαζαν τους Βαλτικους επειδη ηταν παγανιστες..
Η αρχική μορφη του χριστιανισμου ηταν πολύ χειροτερη απο το σημερινο ισλαμ

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Μιλαγα με μια συναδελφο που εχασε προσφατα τον πατερα της. Συζηταγαμε τι γινεται ο ανθρωπος αμα πεθανει, περι ψυχης. Οποτε γυρναει και μου λεει καποια στιγμη, Ετσι τα βρηκαμε, ετσι τα τηρουμε. Για τη πιστη. Ειναι προσωπικο θεμα.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
Μιλαγα με μια συναδελφο που εχασε προσφατα τον πατερα της. Συζηταγαμε τι γινεται ο ανθρωπος αμα πεθανει, περι ψυχης. Οποτε γυρναει και μου λεει καποια στιγμη, Ετσι τα βρηκαμε, ετσι τα τηρουμε. Για τη πιστη. Ειναι προσωπικο θεμα.
Τον Ιουλιο του 2017 ειχα βγει με φιλους για φαγητο. Ημασταν εξι φιλοι, που γνωριζομαστε απο το σχολειο.
Στις αρχες Αυγουστου μαθαινω εμβροντητος οτι ο ενας απο αυτους πεθανε στον υπνο του. 43 ετων, απο καρδια.
Παμε στην κηδεια και μετα παμε οι 5 πλεον για καφε, σε πολυ βαρια ατμοσφαιρα. Και θυμαμαι φευγοντας ειπε ενας "μακαρι να υπαρχει κατι μετα".

acapoeira

Μέλος
Εγγρ.
11 Νοε 2017
Like
233
Πόντοι
86
Τον Ιουλιο του 2017 ειχα βγει με φιλους για φαγητο. Ημασταν εξι φιλοι, που γνωριζομαστε απο το σχολειο.
Στις αρχες Αυγουστου μαθαινω εμβροντητος οτι ο ενας απο αυτους πεθανε στον υπνο του. 43 ετων, απο καρδια.
Παμε στην κηδεια και μετα παμε οι 5 πλεον για καφε, σε πολυ βαρια ατμοσφαιρα. Και θυμαμαι φευγοντας ειπε ενας "μακαρι να υπαρχει κατι μετα".

Γινε καλος μουσουλμανος να παρεις 72 παρθενες

Οι θρησκειες της Μ. Ανατολής αυτο σου λένε
Να εισαι καλος πιστος και θα ανταμειφθεις μετά..
Φοβερό κολπο

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Οι ορθολογιστες, οι λογικοι οπως τους αρεσει καλυτερα, λενε, -Εχεις κανει εγχειρηση με ολικη ναρκωση; -Ναι. -Ξυπνας μετα, τραγικη εμπειρια. Φρικτη. Προσπαθεις να επανελθεις στον κοσμο. Ε, απλως αμα επελθει το μοιραιο δε θα ξυπνησεις ποτε, κλεινει η τηλεοραση. Ο ανθρωπος εχει απο τα αρχαια χρονια εμφυτη την αναγκη να πιστεψει καπου. Οπως βαζαν ενα βοδι και το προσκυναγανε οπως μας μαθαινανε στα βιβλια στο σχολειο. Οπως ειπα, η πιστη ειναι κατι το προσωπικο. Δε υπαρχει πλευρα, στρατοπεδο να διαλεξεις, ουτε χωρος αντπαραθεσης. Κανεις δεν ειναι σιγουρος για το τι ισχυει ωστε να μπορει να το πει κατηγορηματικα και εμφατικα οπως κανουν οι αθεοι τελευταια. Ευχομαι απλως να μην ειναι ετσι οπως τα λενε.

acapoeira

Μέλος
Εγγρ.
11 Νοε 2017
Like
233
Πόντοι
86
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι φοβαστε τοσο τον θανατο
Ενταξει και εγω τον φοβαμαι αλλά μπορω να σκεφτω περισσοτερα πραγματα που με τρομαζουν περισσοτερο

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
Αμ το αλλο?
Φοβομαστε τωρα τον Ιουλιο να παμε για φαγητο, μην τυχον παλι τον Αυγουστο μεινουμε τεσσερις.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι φοβαστε τοσο τον θανατο
Ενταξει και εγω τον φοβαμαι αλλά μπορω να σκεφτω περισσοτερα πραγματα που με τρομαζουν περισσοτερο
Οπως?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom