Νέα

Προκαλεί η Ένωση Αθέων, Διοργανώνει πάρτι με κοψίδια την Μεγάλη Παρασκευή!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Ampelale
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 84K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.308
Πόντοι
5.006
ΔΕΝ είναι "φιλοσοφικό " το θέμα της ύπαρξης μιας "ευφυίας"
που κατηύθυνε την εξέλιξη.

Είναι καθαρά ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ζήτημα.

Με βάση τα μαθηματικά των πιθανοτήτων, είναι
πολύ μικρή η πιθανότητα να δημιουργήθηκε "τυχαία" η ζωή
και να εξελίχτηκε η ζωή τόσο, ώστε να σχηματιστεί "τυχαία"
ο ανθρώπινος εγκέφαλος.

ΔΕΝ πρέπει να μπερδεύεις τους παπάδες , με το ζήτημα
της ύπαρξης μιας παγκόσμιας "ευφυϊας" που κατηύθηνε την εξέλιξη.

Μπορεί να μην σου αρέσει κανένα σύστημα θρησκευτικό.

Το βιβλίο του Dawkins για παράδειγμα
υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει Θεός...διότι
λένε βλακείες οι παπάδες !!!

220px-The_God_Delusion_UK.jpg

Είναι ΑΣΧΕΤΟ το τι λένε οι παπάδες, με την  ύπαρξη ή μη ύπαρξη
ευφυούς οντότητας που κατευθύνει το φαινόμενο της ζωής.
ΔΕΝ έχει σχέση με το τι λένε οι παπάδες.

Υπάρχουν ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ  επιχειρήματα για την ύπαρξη ευφυούς
οντότητας.
Π.χ. το γεγονός ότι έχει ΑΥΞΗΘΕΙ ο αριθμός των ανθρώπων
είναι ΑΝΤΙΘΕΤΟ με το 2ο Θερμοδυναμικό αξίωμα
με βάση το οποίο με την πάροδο του χρόνου αυξάνεται
η εντροπία ( αταξία ) του συστήματος.
Και μπορεί μεν αυτό να ισχύει σε κλειστά συστήματα,
αλλά πάλι δεν εξηγείται πως η έξωθεν προσφερόμενη ενέργεια
καταλήγει σε μείωση της εντροπίας ( η ζωή είναι "τάξη"
ενώ μετά το θάνατο , τα συστατικά του σώματος
περιέρχονται σε "αταξία" )

και αυτή την "ανωτερη ευφυια" που λες ποιος την δημιουργησε?γιατι είναι απιθανο με βαση τον νομο των πιθανοτήτων που λες να δημιουργηθηκε τυχαια... :wanker:

irobot

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2017
Like
479
Πόντοι
36
Πολύ ''Χριστιανικό'' αυτό φίλε !! :grin: :grin: :grin:

Και κυρίως προοδευτικό !!! :grin: :grin:

Μήπως είσαι παπαδοπαίδι του Αμβρόσιου ??? :grin: :grin: :grin:

μεταξύ καταιργαρέων ειλικρίνια ...... θα σου κένω οτι το χειρότερο ωστα να επικρατήσει η δική μου άποψη δεδομένου οτι πρεσβεύ το ορθό το τίμιο το Χριστιανικό και δεν δέχομαι διαφωνίες ...

όσο για τον Αμβρόσιο έχει όλο το δίκιο του Θεού και τ6ων ανθρώπων ....  

και ναι ειναι χριστιανικο και προοδευτικό διοτι το πρεσβεύω εγω !!

dude33

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2007
Like
767
Πόντοι
146
θρησκευτική αστυνομία θεμάτων ηθικής ανάταησης ώστε να βρεθούμε εκεί που είναι το πεπρώμένο μας - το πεπρώμένο της φυλής ..... μπροστά απολους τους τριτοκοσμικούς απολίτιστους που μας ενοχλούν κάθε στιγμή ...... ελπίζω να το εγκρίνετε διοτι οι αρνητές βρίσκονται αυτόματα στην απέναντι όχθη και θα υποστούν τις συνεπειες απο κάθε πλευρά ....
Αν δεν τρολάρεις πρέπει να είσαι πολύ βλαμμένος.Επιπέδου Ελένης Λουκά και βάλε!

irobot

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2017
Like
479
Πόντοι
36
Αν δεν τρολάρεις πρέπει να είσαι πολύ βλαμμένος.Επιπέδου Ελένης Λουκά και βάλε!

τα λεγόμενα σου σε χαρακτηρίζουν ..... τι να σου πω οταν φτύνεις τον απάναντι και τον βρίζεις αποκαλώντας τον βλαμμένο ,,,,, Θεέ μου και Κύριε..... δες τον και τιμώρησέ τον οπως εσυ νομίζεις ..... και μάθε οτι οι παρακλήσεις μου συμβαίνουν στη ζωή σου

irobot

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2017
Like
479
Πόντοι
36
μεταξύ καταιργαρέων ειλικρίνια ...... θα σου κάνω οτι το χειρότερο ωστε να επικρατήσει η δική μου άποψη δεδομένου οτι πρεσβεύω το ορθό το τίμιο το Χριστιανικό και δεν δέχομαι διαφωνίες ...

όσο για τον Αμβρόσιο έχει όλο το δίκιο του Θεού και των ανθρώπων ....  

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
μεταξύ καταιργαρέων ειλικρίνια ...... θα σου κένω οτι το χειρότερο ωστα να επικρατήσει η δική μου άποψη δεδομένου οτι πρεσβεύ το ορθό το τίμιο το Χριστιανικό και δεν δέχομαι διαφωνίες ...

όσο για τον Αμβρόσιο έχει όλο το δίκιο του Θεού και τ6ων ανθρώπων ....  

Φίλε τα επιχειρήματά σου είναι συντριπτικά !!! :grin: :grin: :grin:

Αλλά κυρίως και πάνω απο όλα Χριστιανικά !!! :grin: :grin:

Αλλωστε ολοκληρος ΕΣΥ πως θα μπορούσες να δεχθείς διαφωνίες !!! :grin: :grin: :grin:

ΥΓ. Είναι φανερό ότι δεν κάνεις λάθη αλλά πρόσεξε μην ξανακάνεις παράθεση τον εαυτό σου χωρίς κείμενο !! :grin: :grin:

vril

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Δεκ 2010
Κριτικές
11
Like
12.615
Πόντοι
5.060
Αυτό με την εντροπία και τον Θεο έχει καταντησει αηδία. Εχει κατακλυστεί όλο το Ιντερνετ απο επιχειρήματα και επεξηγήσεις για την εντροπία σε συνάρτηση με την ύπαρξη ή όχι του Θεού.

Η μαλακία με το Ιντερνετ είναι ότι μας έχει κάνει όλους γνώστες σε όλα. Αυτός που έχεις απέναντί σου στο τσατ και μιλάτε για εντροπία, σχετικότητα, φιλοσοφία, οικονομία, κοινωνιολογία κτλ. μπορεί να έχει Phd στις Υψηλές Ενέργειες ή να είναι Γιδοβοσκός. Δεν υπάρχει κάποιο τεστ για να καταλάβεις εάν είναι το ένα ή το άλλο.  :tn04:
Άσε που μπορεί να κρύβεται και chat bot από πίσω που να περάσει το test Turing. :2funny:

vril

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Δεκ 2010
Κριτικές
11
Like
12.615
Πόντοι
5.060
και αυτή την "ανωτερη ευφυια" που λες ποιος την δημιουργησε?γιατι είναι απιθανο με βαση τον νομο των πιθανοτήτων που λες να δημιουργηθηκε τυχαια... :wanker:
Πες τα ρε τύπε. Όπως δέχονται οι θρησκευόμενοι ότι ο θεός είναι αυτοδημιούργητος, έτσι θα έπρεπε και να δέχονται ότι η ζωή και το σύμπαν είναι αυτοδημιούργητα.

irobot

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2017
Like
479
Πόντοι
36
Φίλε τα επιχειρήματά σου είναι συντριπτικά !!! :grin: :grin: :grin:

Αλλά κυρίως και πάνω απο όλα Χριστιανικά !!! :grin: :grin:

Αλλωστε ολοκληρος ΕΣΥ πως θα μπορούσες να δεχθείς διαφωνίες !!! :grin: :grin: :grin:

ΥΓ. Είναι φανερό ότι δεν κάνεις λάθη αλλά πρόσεξε μην ξανακάνεις παράθεση τον εαυτό σου χωρίς κείμενο !! :grin: :grin:

υπογράμμισα απλώς τα λεχθέντα και την βαρύτητά τους .... τωρα αν τα πάρεις σοβαρά υπόψη η όχι δικό σου το πρόβλημα καταδικές σου οι συνέπειες ..... θυμίσου το οταν σου τύχει το μοιραίο ..... και απόλυτα Χριστιανικό ..... ολα μα όλα έχουν συνέπειες πίστεψέ το

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
υπογράμμισα απλώς τα λεχθέντα και την βαρύτητά τους .... τωρα αν τα πάρεις σοβαρά υπόψη η όχι δικό σου το πρόβλημα καταδικές σου οι συνέπειες ..... θυμίσου το οταν σου τύχει το μοιραίο ..... και απόλυτα Χριστιανικό ..... ολα μα όλα έχουν συνέπειες πίστεψέ το

Εχω συγκλονιστεί και έχω κρατήσει αναλυτικές σημειώσεις φίλε !!! :grin: :grin:

Οτι πείς !!! :grin: :grin:

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
Η πίστη είναι κάτι βαθιά προσωπικό θέμα και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με ιστορικά γεγονότα, λογική του καλού και του κακού κτλπ. Γιαυτό λέγετε πίστη και αυτή είναι η ''ομορφιά'' της. Δεν μπορεί να σε ρωτήσει κανείς γιατί πιστεύεις στον Χριστό, στον Αλάχ, στου Δωδεκάθεο ή στις Ιερές Αγελάδες.. γιατί η απάντηση είναι πάντα γιατί έτσι μου αρέσει.

Λόγω του ότι ο άνθρωπος από την φύση του ζητά στην ζωή του έναν συνδυασμό της ανακάλυψης της αλήθειας με το αίσθημα της ασφάλειας μιας ανώτερης δύναμης που δίνει νόημα ζωή και τα πάθη του από Θρησκείες στον κόσμο άλλο τίποτα. Ανάλογα με το επίπεδο του κάθε πολιτισμού διαφέρουν και αυτές. Δεν είναι σωστό να μπερδεύει κανείς την Θρησκεία με την πίστη. Το ένα είναι μέσον χειραγώγησης του κόσμου και το άλλο μέσον απελευθέρωσης του καθενός.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Κάποιος να σε πληροφορήσει ότι οι αργίες θεσμοθετήθηκαν από το κράτος, κι όχι από την Εκκλησία. Και ναι θα συγκεντρωνόμαστε όταν και όποτε θέλουμε ΦΑΝΕΡΑ, ενώ εσύ και όμοιοί σου θα κρύβεστε και θα το κάνετε κρυφά, σα γνήσιοι υποκριτές που είσαστε. Και δεν πήγαμε έξω από Εκκλησία, σε ψητοπωλείο πήγαμε, όπως δεκάδες χιλιάδες Χριστιανοί. Και για 4η φορά, δηλώνεις Ορθόδοξος Χριστιανός ναι ή όχι;
Φυσικα εχεις δικαιωμα να κανεις ό,τι γουσταρεις. Οπως κι εμεις εχουμε καθε δικαιωμα να θεωρουμε οτι αυτος που δρα για να προκαλεσει τα πιστευω του αλλου ειναι απλως καραγκιοζης. Ειδικα μαλιστα οταν ξερει οτι αυτη η προκληση δεν θα αντιμετωπισει καποια συνεπεια ουσιαστική. Τζαμπα μαγκιες δηλαδη.

palikariomorfo

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουν 2015
Like
26
Πόντοι
1
Ρε alex71 που ειναι ο λακης? δεν σου λειπει εσενα??

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
τα λεφτα που συντηρουν τις θρησκείες προερχονται ειτε από φορολογιση των πολιτων με σκοπο την διατηρηση μιας αυθαίρετης παραλογης δοξασίας, ειτε από δωρεες ανθρωπων που πιστεψαν-εξαπατηθηκαν ότι οι δοξασιες αυτές ανταποκρίνονται στην πραγματικοτητα. σε κάθε περιπτωση πρόκειται για ανηθικη δραστηριοτητα που θα επρεπε να διώκεται από τον νομο όπως ακριβως διώκονται οι καφετζούδες-οι χειρομάντες-οι αστρολογοι και αλλοι απατεωνες. αλλα δυστυχως απαγορευση εγινε μονο σε κομμουνιστικα καθεστώτα στα αλλα λογω παραδοσης υπαρχει ανοχη εως και παραδοχή από το κρατος ότι η εν λογω δοξασια της πλειοψηφιας είναι νομιμη-σωστη και την πληρωνει και από πανω.
Ω ρε μαλακιες. Δηλαδη στη Σοβιετικη Ενωση που η θρησκεια ηταν διωκομενη επι 80 χρονια, απο ποιον φορολογουμενο παρεμεινε ζωντανη η ορθοδοξη θρησκεια και παρεμειναν ορθοδοξοι οι ρωσοι?

Εγγρ.
25 Δεκ 2014
Like
192
Πόντοι
6
θρησκευτική αστυνομία θεμάτων ηθικής ανάταησης ώστε να βρεθούμε εκεί που είναι το πεπρώμένο μας - το πεπρώμένο της φυλής ..... μπροστά απολους τους τριτοκοσμικούς απολίτιστους που μας ενοχλούν κάθε στιγμή ...... ελπίζω να το εγκρίνετε διοτι οι αρνητές βρίσκονται αυτόματα στην απέναντι όχθη και θα υποστούν τις συνεπειες απο κάθε πλευρά ....

Δεν ειπα εγω κατι τετοιο. Απλα θα πρεπει να ξερουν αυτοι που προκαλουν οτι μπορει να υπαρχει και αντιδραση. Ο καθενας εχει την ελευθερια της επιλογης. Εγω δεν αντιτεθηκα σε οσους εφαγαν κρεας την Μ. Παρασκευη παρα μονο σε αυτους που το εκαναν για να προκαλεσουν. Και το προβλημα μου δεν ειναι οτι εφαγαν κρεας. Οποτε αυτο που λεω ειναι οτι οταν σκοπος σου ειναι να προκαλεσεις τοτε να κερεις οτι μπορει να υπαρξει και καποια μορφη αντιδρασης αοπο αυτον που προκαλεσες.

John Dick

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Νοε 2015
Like
2.908
Πόντοι
506
η πατριδα εχει βγαλει εναν θεομπαιχτη αθεο κατσαπλια που κοριδευει τους παντες και τα παντα

Σου έχω πει ότι εσύ δεν έχεις καμία σχέση με τη σύγχρονη κεντροαριστερά και αυτό φαίνεται σε κάθε ποστάρισμα που κάνεις. Είσαι κλασικός θρησκόληπτος και οπισθοδρομικός Δεξιός. Ψάξτο λίγο καλύτερα.  :idiot:

John Dick

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Νοε 2015
Like
2.908
Πόντοι
506
Κεντροαριστερά και Εκκλησία: Έβαλε ο Θεός το χέρι του;

"Ο Γιώργος Καμίνης που είχε την ευθύνη του προγράμματος του Κινήματος Αλλαγής έχει ταχθεί υπέρ του διαχωρισμού κράτους - εκκλησίας. Το ίδιο και ο Νίκος Ανδρουλάκης που είχε την ευθύνη της διακήρυξης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος που είχε την ευθύνη για το καταστατικό, ενώ υπέρ του διαχωρισμού τάσσεται και ο Σταύρος Θεοδωράκης."

The Third Man

Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2015
Like
132
Πόντοι
6
Τύποι λύθηκε ο Πίκερ, άντε να τον μαζεύεις τώρα  :S

irobot

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2017
Like
479
Πόντοι
36
Δεν ειπα εγω κατι τετοιο. Απλα θα πρεπει να ξερουν αυτοι που προκαλουν οτι μπορει να υπαρχει και αντιδραση. Ο καθενας εχει την ελευθερια της επιλογης. Εγω δεν αντιτεθηκα σε οσους εφαγαν κρεας την Μ. Παρασκευη παρα μονο σε αυτους που το εκαναν για να προκαλεσουν. Και το προβλημα μου δεν ειναι οτι εφαγαν κρεας. Οποτε αυτο που λεω ειναι οτι οταν σκοπος σου ειναι να προκαλεσεις τοτε να κερεις οτι μπορει να υπαρξει και καποια μορφη αντιδρασης αοπο αυτον που προκαλεσες.

δεν πειράζει .... οποιος πειράχτηκε να πιει ξύδι .... τα όρια της ελευθερίας έχουν επεκταθεί και έχουν φτάσει στα όρια της ελέυθεριότητας και στόχος μας είναι να περιορίσουμε την ελευθερία του ατόμου εκεί οπου δεν μας συμφέρει .... και το συμφέρον δεν αγγίζει μονο την προσωπικη θρησκευτικότητα του καθενός αλλά και θέματα που άπτονται τα όρια της γνωμης της επιλογης και των κατευθύνσεων των συνανθρώπων .... πρέπει να κατευθυθομενα μεσα απο ενα αόρατο τουνελ εκεί που συμφερει αυτους που ορίζουν προσωπα και πράγματα ..... για περισσότερα ψάχτο μονος σου.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom