tramountana
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 2 Φεβ 2010
- Κριτικές
- 2
- Like
- 2.725
- Πόντοι
- 1.306
Σταυράκη παπαριές μάντολες...
1ον) «Βαφτίζουν» τα παιδιά (σωματική βία με αναγκαστική αποδοχή και του συγγενικού τους περιβάλλοντος) σε ηλικία που αυτά δεν καταλαβαίνουν τίποτα.
Κανένας δεν υποχρεώνει τους γονείς να βαφτίσουν τα παιδιά τους...
2ον) Εφαρμόζουν τη σωματική βία (μετάληψη: κατάποση αμφιβόλου καθαρότητας ουσίας που όμως επιβάλλεται με το επιχείρημα ότι πρόκειται περί «μυστηρίου» και «θείας» πράξεως, άρα οι απόψεις περί σιχαμάρας (το ίδιο κουτάλι όλοι) καταπιεζόμενες, δεν ισχύουν).
γιαυτό και λέγονται πιστοί ή οπαδοί... γιατί αυτό πιστεύουν... όπως κάποιοι πιστέυουν ότι ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα
3ον) Υποχρεώνουν τα σχολεία να διδάσκουν τα θρησκευτικά και τις θεωρίες που έχουν αυτοί καθιερώσει (μεταξύ των οποίων και την ανωτέρω περί μη σιχαμάρας).
Επίσης παπαριές... ο γονέας έχει το δικαίωμα με μια απλή δήλωση να μην παρακολουθεί το παιδι του τα μαθήματα
4ον) Έχουν ΜΜΕ που προπαγανδίζουν συνεχώς τις αξίες και θεωρίες τους, και με τον ένα ή άλλο τρόπο (διαπλοκή με την κρατική εξουσία) ΔΕΝ επιτρέπουν σε άλλες απόψεις να ακουστούν. Ή απολαμβάνουν δεσπόζουσας προβολής από τα κοινά ΜΜΕ.
Ανοιξε και συ ένα κανάλι,.. μπορείς
5ον) Έντεχνα συντηρούν στους οπαδούς τους την πεποίθηση ότι αυτοί και μόνο είναι οι εκπρόσωποι του «αληθινού» θεού. Όποιος διατυπώσει άλλη άποψη είναι «άθεος» (κακό αυτό) ή «αιρετικός» (ακόμα χειρότερο αυτό).
Το ίδιο ισχύει και για τους ιδιοκτήτες των ποδοσφαιρικών ομάδων
6ον) Προσωπικά, όποτε έχω διατυπώσει τις αθεϊστικές μου απόψεις σε «πιστό» έχω δεχθεί εκπληκτική επίθεση. Δε ξέρω αν το σύστημά τους με φακελώνει κι όλας. Και το ίδιο ισχύει και εδώ, σε αυτό το site, και όσοι παρακολουθούν από παλιά, ξέρουν τι εννοώ.
Συμπέρασμα (του άθεου):
Δε με πειράζει ο καθένας να πιστεύει ότι θέλει.
Δε με πειράζει ο καθένας να αφήνει την περιουσία του επίσης όπου θέλει: Στη Μητρόπολη, στα παιδιά του, η στην ποδοσφαιρική του ομάδα, το ίδιο μου κάνει.
Με πειράζει όμως εγώ για κάθε δραχμή (συγγνώμη ευρώ) που βγάζω, να καλούμαι να πληρώνω ΕΠΑΧΘΗ φόρο, για να «συμμετέχω στα κοινά», και οι «εκπρόσωποι του θεού» που διαχειρίζονται πόρους ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟΥΣ από τους δικούς μου (επ ωφελεία τους βέβαια) να μην πληρώνουν δραχμή (συμμετέχοντας στα κοινά) φόρο.
Ούτε όταν τους αποκτούν (με όποιο τρόπο: δωρεές, κληρονομιές. Εγώ πληρώνω φόρο για να κάνω δωρεά στο παιδί μου).
Κανονικά και με τον νόμο σύμφωνα με τα όσα ισχύουν για όλα τα φιλανθρωπικά ιδρύματα
Ούτε όταν οι περιουσίες τους αποδίδουν εισόδημα (νοίκια, παραχωρήσεις, εκμεταλλεύσεις, κλπ).
παπαριές... μια χαρά φορολογούνται σύμφωνα με τους συντελεστές που ισχύουν για ολους τους πολίτες
Ούτε όταν η επαγγελματική δραστηριότητα τους φέρνει εισοδήματα (παγκάρι, τάματα, τελετές, έρανοι, κλπ).
Κατευθείαν 10% στην πηγή... δεν τα ξέρεις καλά
Ούτε όταν εκποιούν την περιουσία τους (πώληση των αποκτηθέντων).
Κανένας έλληνας πολίτης δεν πληρώνει φόρο όταν πουλά ακίνητο (ή κινητό).. πάντα πληρώνει αυτός που αγοράζει
Με πειράζει που είναι ανεξέλεγκτοι.
Και δεν υπαινύσσομαι ότι σε αυτούς θα έπρεπε να υπάρχει έλεγχος ή φορολόγηση περισσότερη από ότι σε μας τους υπόλοιπους.
Η ίδια να υπάρχει.
Αλλά να υπάρχει.