Νέα

Προγραμμα για hide ΙP/delete cookies

• Μέλος που άνοιξε το νήμα poulopaixtis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 57
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Δεν ειμαι ειδικος αλλα εκτος απο τους ιους υπαρχουν και αλλα κακοβουλα λογισμικα απο οσο γνωριζω trojans κ.α.

Γι αυτο και υπαρχουν και τα προγραμματακια τυπου adaware,spybot κ.τ.λ

Πολυ σωστος. Αλλα το προβλημα πλεον ειναι ηδη αρκετα μεγαλο
ωστε να μπορει να διορθωθει με ενα απλο αντι βαιρους.
Μπορεις να βαλεις μια user friendly διανομη λινουξ οπως ειναι το Ubuntu
ή το Mint.

Αν καποιος εχει συνηθισει στην νοοτροπια των πειρατικων οσα αντι βαιρους και να βαλει
δεν θα τον βοηθησουν και θα του τρωνε και τσαμπα πορους απο το συστημα του. Η λυση
βρισκεται στο να αλλαξει καποιος ριζικα την σκεψη του... πχ να βαλει λινουξ και να κατεβαζει μονο απο εμπιστες πηγες
-> τα αποθετηρια της διανομης του. Τα πειρατικα πρεπει να κοπουν. Εμφαση θα πρεπει να δινεται στην αξιοπιστια της πηγης
απο την οποια κατεβαζεις μεσω του ιντερνετ.

spanky

Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2011
Like
2
Πόντοι
16
Πολυ σωστος. Αλλα το προβλημα πλεον ειναι ηδη αρκετα μεγαλο
ωστε να μπορει να διορθωθει με ενα απλο αντι βαιρους.
Μπορεις να βαλεις μια user friendly διανομη λινουξ οπως ειναι το Ubuntu
ή το Mint.

Αν καποιος εχει συνηθισει στην νοοτροπια των πειρατικων οσα αντι βαιρους και να βαλει
δεν θα τον βοηθησουν και θα του τρωνε και τσαμπα πορους απο το συστημα του. Η λυση
βρισκεται στο να αλλαξει καποιος ριζικα την σκεψη του... πχ να βαλει λινουξ και να κατεβαζει μονο απο εμπιστες πηγες
-> τα αποθετηρια της διανομης του. Τα πειρατικα πρεπει να κοπουν. Εμφαση θα πρεπει να δινεται στην αξιοπιστια της πηγης
απο την οποια κατεβαζεις μεσω του ιντερνετ.
Εχω τα Windows XP (σπασμενα) για προστασια NOD32 (σπασμενο) και βρηκα το Spyware doctor (σπασμενο) απο ψαξιμο σαν καλυτερη επιπλεον προστασια.
Αυτο που προτείνεις ισως προκειται  για το ιδανικο αλλα εγω δε ζηταω και πολλα πραγματα απο ενα PC το κεφι μου μονο(βιντεο,ταινιες και τετοια)

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Εχω τα Windows XP (σπασμενα) για προστασια NOD32 (σπασμενο) και βρηκα το Spyware doctor (σπασμενο) απο ψαξιμο σαν καλυτερη επιπλεον προστασια.
Αυτο που προτείνεις ισως προκειται  για το ιδανικο αλλα εγω δε ζηταω και πολλα πραγματα απο ενα PC το κεφι μου μονο(βιντεο,ταινιες και τετοια)

Αν σε βολευουν τα παραπανω 3 κρατησε τα.
Αλλα αμα χρειαζεται να κανεις συχνα φορματ λογω ιων
που εχουν μπαστακωθει στον σκληρο και δεν λενε να φυγουν με τιποτα!

Τοτε θα ηταν καλυτερο να κοιταξεις την λυση του Λινουξ. Διοτι αποδεικνυεται πως
τα αντιβαιρους σε εκεινη την περιπτωση σου ειναι αχρηστα. Εφοσον το NOD32 ειναι κλειστου κωδικα
τρεχα γυρευε... ουτε στον πηγαιο του κωδικα δεν μπορεις να εχεις προσβαση αν θελεις να μελετησεις το πως λειτουργει.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Και ενα tip για γρηγοροτερο (και αρα αποδοτικοτερο) searching

H wikipedia (ξενογλωσση) διαθέτει για καθε προγραμμα τεκμηριωση (εκτος απο το ιδιο το επισημο σαιτ που προσφερει το προγραμμα)

Εστω το URL

Αν θελω να ψαξω για τα AMSN / MSN / NOD32 / GUI κτλπ...

τοτε απλα καθε φορα στο τελευταιο σημειο βαζω το pattern σαν προσθηκη στο ηδη υπάρχον URL στο πεδιο του browser

πχ  => AMSN (κατω απο τον φακελο wiki) στο σαιτ  :P

ομοιως

=> MSN
          << <<                     NOD32
                                          GUI

To URL πριν απο την εντονη γραφη δεν το πειραζω καθολου.

Π.Σ Ελπιζω να εχουν οριστει σωστα τα δικαιωματα στους φακελους και να μην γινει καποιος "χακερ" πειραζοντας αθελα του το URL  :2funny:

spanky

Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2011
Like
2
Πόντοι
16
:thumbsup:
Και ενα tip για γρηγοροτερο (και αρα αποδοτικοτερο) searching

H wikipedia (ξενογλωσση) διαθέτει για καθε προγραμμα τεκμηριωση (εκτος απο το ιδιο το επισημο σαιτ που προσφερει το προγραμμα)

Εστω το URL

Αν θελω να ψαξω για τα AMSN / MSN / NOD32 / GUI κτλπ...

τοτε απλα καθε φορα στο τελευταιο σημειο βαζω το pattern σαν προσθηκη στο ηδη υπάρχον URL στο πεδιο του browser

πχ  => AMSN (κατω απο τον φακελο wiki) στο σαιτ  :P

ομοιως

=> MSN
          << <<                     NOD32
                                          GUI

To URL πριν απο την εντονη γραφη δεν το πειραζω καθολου.

Π.Σ Ελπιζω να εχουν οριστει σωστα τα δικαιωματα στους φακελους και να μην γινει καποιος "χακερ" πειραζοντας αθελα του το URL  :2funny:
:thumbsup:

qertq

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2011
Κριτικές
1
Like
247
Πόντοι
36
Να πω και εγω την γνωμη μου

MAC για να αλλαξεις την mac σου σημαντικοτατο αλλιως δεν κανεις τιποτα !!!!!!!
ip hide για να κρυψεις την ip
tor  για αλλη ip μεσω αλλου δικτυου
proxy και παλι για να σε δουνε αλλου απο αλλο δικτυο αλλα και παλι μερικες φορες φαινεσαι
packet snifer το λεει μονο του
keylogger scrambler
mozila plug-ins για cookies-cache....
sandox   για sandbox
antiserach bar tool για το search bar και απο εκει σε παιρνουν χαμπαρι στο μπαμ οταν κανεις search
τα cookies delete απο τον mozila
αρκουν προς το παρον

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Βρε συ τωρα θα μου πεις παλι πως δεν καταλαβαινω και πως πηγαινω κοντρα
αλλα γιατι να αλλαξει την MAC διευθυνση του??? το εχω ακουσει και απο αλλους αυτο και δεν ειναι σωστο
διοτι η φυσικη διευθυνση ενος υπολογιστη δεν βγαινει σε καμια περιπτωση εκτος του τοπικου δικτυου
ειναι μονο για την τοπικη επικοινωνια ωστε να μην χρειαζεται  να γινεται επεξεργασια ως το επιπεδο δικτυου και τις IP :)
και αυτο για λογους περιττης επεξεργασιας σε πιο πανω επιπεδο της στοιβας TCP/IP.

Απο την αλλη εκτος τοπικων δικτυων δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις διευθυνσεις MAC γιατι οι δρομολογητες δουλευουν μονο με τις IP  .

Και δεν ειμαι ξερολας... απλα αυτα ειναι τα στοιχειωδη  :grin:

qertq

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2011
Κριτικές
1
Like
247
Πόντοι
36
Βρε συ τωρα θα μου πεις παλι πως δεν καταλαβαινω και πως πηγαινω κοντρα
αλλα γιατι να αλλαξει την MAC διευθυνση του??? το εχω ακουσει και απο αλλους αυτο και δεν ειναι σωστο
διοτι η φυσικη διευθυνση ενος υπολογιστη δεν βγαινει σε καμια περιπτωση εκτος του τοπικου δικτυου
ειναι μονο για την τοπικη επικοινωνια ωστε να μην χρειαζεται  να γινεται επεξεργασια ως το επιπεδο δικτυου και τις IP :)
και αυτο για λογους περιττης επεξεργασιας σε πιο πανω επιπεδο της στοιβας TCP/IP.

Απο την αλλη εκτος τοπικων δικτυων δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις διευθυνσεις MAC γιατι οι δρομολογητες δουλευουν μονο με τις IP  .

Και δεν ειμαι ξερολας... απλα αυτα ειναι τα στοιχειωδη  :grin:
σκεψου το λιγο και θα βρεις την απαντηση χωρις να σου πω τιποτα

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
σκεψου το λιγο και θα βρεις την απαντηση χωρις να σου πω τιποτα

Εγω δεν εχω να σκεφτω τιποτα. Εσυ το λες εγγυημενα λαθος.
Μαλλον θα πρεπει να διαβασεις για το πρωτοκολλο ARP.

Εκτος και αν μπορεις να μου αιτιολογησεις ολα οσα λες με λογικη και εγκυρη επιχειρηματολογια.
Τοτε οκ αλλα σου λεω εγγυημενα οτι εισαι λαθος!

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Παντως ορισμενοι κακως σπαζεστε οταν σας λενε πως εχετε αδικο και δεν ειναι σωστο αυτο που λετε
αν βεβαια και ο αλλος στο λεει με ωραιο τροπο. Δεν ειναι απιθανο φαινομενο καποιος να μην εχει καταλαβει κατι
παρολο που το διαβασε και να νομιζει αλλα τελικα απο αυτα που ισχυουν στην πραγματικοτητα.Ισα ισα ειναι καθημερινο φαινομενο και αν δεν υπηρχε δεν θα υπηρχαν ουτε οι αποριες.

Αν δεν μαθεις να δεχεσαι την αγνοια σου δεν θα αποκτησεις ποτε σωστη γνωση , αφηστε το κομπλεξ αν εχετε δεν βοηθατε τον εαυτο σας ετσι.
Φυσικα ολα αυτα δεν χρειαζονται σε καποιον που δεν εχει σκοπο να προοδευσει αυριο
μεσω της δουλειας του παρα τον ενδιαφερουν πιο παρασκηνιακα κολπα και ελιγμοι
ας πουμε πονηριες - κουτοπονηριες κτλπ  :2funny: :2funny: :2funny: ναι αλλα ακομη και αυτα τελειωνουν σιγα σιγα
στην Ελλαδα με αυτο το χαος που επικρατει... παλαιοτερα ναι ισχυαν. Πλεον οχι. Επομενως θα πρεπει να αρχισουμε
να γινομαστε πιο εφοδιασμενοι με ουσια και οχι με αερα ετσι?  :2funny: :2funny: :2funny:

jonbu

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2009
Κριτικές
21
Like
458
Πόντοι
31
Σε τι ακριβως εισαι ψαγμενος ρε φιλε? Στο να αναβεις και να σβηνεις το ρουτερ?  :2funny: :2funny: :2funny:
Και αυτο που λες ειναι μια μπουρδα και μιση. Δεν χρειαζεται να κλεισεις το ρουτερ για να αλλαξεις την IP που παιρνεις
για να βγεις στο ιντερνετ... εισαι ασχετος - απαιδευτος , ασχολεισαι και με χαζομαρες και επιμένεις κιολας 3 σε 1.

Μπορεις να μας το εξηγησεις λιγο αυτο, πως αλλαζεις δηλαδη την WAN IP σου χωρις να κανεις reset τον router?

spanky

Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2011
Like
2
Πόντοι
16
Τυποι μου ολο καθαριζω τον pc μου απο cookies και τετοια ενω αυτος συνεχιζει να σερνεται.Πρεπει να μου κλεβουν απο τη συνδεση γιατι δε ξερω αν εχω κωδικο η ειναι κλειδωμενο το modem μου.Βοηθεια κανεις?

Επισκέπτης
Τυποι μου ολο καθαριζω τον pc μου απο cookies και τετοια ενω αυτος συνεχιζει να σερνεται.Πρεπει να μου κλεβουν απο τη συνδεση γιατι δε ξερω αν εχω κωδικο η ειναι κλειδωμενο το modem μου.Βοηθεια κανεις?

Μάλλον έχεις "αρπάξει" κάποιο trojan/malware/virus κλπ.Κατέβασε αυτό εγκατέστησέ το,ενημέρωσε το και κάνε ένα search.

spanky

Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2011
Like
2
Πόντοι
16
Μάλλον έχεις "αρπάξει" κάποιο trojan/malware/virus κλπ.Κατέβασε αυτό εγκατέστησέ το,ενημέρωσε το και κάνε ένα search.
Δε νομιζω οτι ειναι αυτο διοτι το καθαρισα με καποια παρομοια προγραμματα.Αυτο που αναζητω ειναι ο τροπος να δω αν υπαρχει κωδικος στο μοντεμ μου και αν οχι να βαλω

BackTrack

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2010
Like
0
Πόντοι
1
Δε νομιζω οτι ειναι αυτο διοτι το καθαρισα με καποια παρομοια προγραμματα.Αυτο που αναζητω ειναι ο τροπος να δω αν υπαρχει κωδικος στο μοντεμ μου και αν οχι να βαλω

Τι εννοείς ακριβώς "αν υπαρχει κωδικος στο μοντεμ μου και αν οχι να βαλω" ? Εννοείς γενικότερα να βάλεις κωδικό στο modem σου, ώστε να μην μπορεί να μπει κάποιος ή να κλειδώσεις το Wireless σου ?

spanky

Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2011
Like
2
Πόντοι
16
Τι εννοείς ακριβώς "αν υπαρχει κωδικος στο μοντεμ μου και αν οχι να βαλω" ? Εννοείς γενικότερα να βάλεις κωδικό στο modem σου, ώστε να μην μπορεί να μπει κάποιος ή να κλειδώσεις το Wireless σου ?
Nαι παρατηρησα πως ειναι λιγο αργο το ιντερνετ μου και ψαχνω τον τροπο να καταλαβω αμα ειμαι θυμα πειρατιας η οχι για να το κλειδωσω.

BackTrack

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2010
Like
0
Πόντοι
1
Nαι παρατηρησα πως ειναι λιγο αργο το ιντερνετ μου και ψαχνω τον τροπο να καταλαβω αμα ειμαι θυμα πειρατιας η οχι για να το κλειδωσω.

Start >
Run >
Γράψε cmd και πάτα enter >
Δες τον αριθμό (ip), που γράφει δίπλα στο default Gateway.
Άνοιξε ένα παράθυρο browser και δώσε στην διεύθυνση τον αριθμό που είδες (Default Gateway).
Θα σου ανοίξει την σελίδα του modem σου. Συνήθως user και password αναγράφονται πάνω στο modem. Παλιότερα τα περισσότερα ήταν admin και admin. Μπες μέσα (αφού έδωσες τα σωστά στοιχεία για να μπεις), και ψάξε για ένα tab που (συνήθως) λέγεται administration. Εκεί μπορείς να αλλάξεις το password για να μπαίνεις στο modem σου. Εάν είναι παλιό modem με κλασικό password, καλό είναι να το αλλάξεις έτσι και αλλιώς. Καλό είναι να αλλάξεις και την πόρτα του (http) από 80 σε 8080 ή ότι άλλο θες εσύ, και όποτε θέλεις να το ξανανοίξεις να γράφεις  ΧΧΧ.ΧΧΧ.ΧΧΧ.ΧΧΧ:8080. Σε περίπτωση που δεν κατάλαβες κάτι από το τελευταίο, άστο για να μην μπερδευτείς..
Καλή συνέχεια...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom