Για να γράψω κάποια πράγματα που ξέχασα.
Γράφτηκε ότι ο τσίχλα είδα στον Μόγιες κάποιον που μπορεί να συνεχίσει πάνω σ αυτό που έχει χτίσει ο ίδιος και στο μέλλον να χτίσει. Και πως η σημερινή Έβερτον είναι ουσιαστικά έργο του Μόγιες.
1ον Συμφωνώ ότι ο Μόγιες έχτισε αυτή την Έβερτον. Αλλά στα 4-5 χρόνια που ήταν σ αυτή ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δε μπόρεσε να κερδίσει τη Μαντσεστερ. Ούτε μια ισοπαλία κάτι τέλος πάντων. Α! Και φυσικά ούτε κουβέντα να διεκδικεί μ αξιώσεις μια θέση για το Τσ Λου (άσχετα αν πιστεύω ότι δε θα τα καταφέρει πιστεύω ότι θα το παλέψει μ αξιώσεις). Ο νέος όμως προπονητής της Έβερτον ΧΩΡΙΣ τον Φελαϊνί (ΑΝ έχεις δει έστω ένα παιχνίδι της Έβερτον πέρσι ή πρόπερσι μπορείς να καταλάβεις τον ρόλο που έπαιζε ο παίχτης αυτός στην Εβερτον) τ έχει καταφέρει αυτά. Παράλληλα ο Μόγιες Μ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΥΛΙΚΟ με το περσινό ΧΩΡΙΣ Ν ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α στον τρόπο λειτουργίας της ομάδας τ πάει Σ-Κ-Α-Τ-Α. Γιατί δε νομίζω ότι οι φίλαθλοι θα έλεγαν το καλοκαίρι "με τον Μόγιες θα παλέψουμε για τη 10η θέση με τη Σουόνσι". Όποιος πει κάτι τέτοιο τότε ΑΣΦΑΛΩΣ και δεν είναι φίλαθλος της ομάδας και λέει τριάρια. Προσπαθώ να θυμιθώ πότε ήταν η τελευταία φορά που η Μαν Γιουν έπαιζε τα τελευταία 15-20 χρόνια στο γήπεδο της έχανε με 0-1 και στο 85 έφυγαν 15χιλιάδες κόσμος (φυσικά όχι για να προλάβουνε το τρένο) Και η απάντηση είναι Π-Ο-Τ-Ε. Γιατί πολύ απλά είχαν εμπιστοσύνη ότι η ομάδα θα το παλέψει θα παίξει επιθετικά και ότι γίνει. Και ήταν εκεί να τη στηρίξουν. Με τον Μόγιες στον πάγκο ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ. Είναι 85ο λεπτό και ξέρουν ότι η ομάδα ΑΠΛΑ ΘΑ ΧΑΣΕΙ και δε θα κάνει ΤΙΠΟΤΑ για να γυρίσει το ματς.
Την ίδια στιγμή στο Εμιρειτς το σκορ είναι 1-1 είμαστε στο 95 (τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων) ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΑΡΣΕΝΑΛ δε φεύγει (πλέον). ΓΙΑΤΙ; Γιατί ξέρουν ότι η ομάδα θα κάνει τ αδύνατα δυνατά για να πάρει το παιχνίδι (άσχετα αν δε το πήρε).
Όμως τι λέει ο Ελληναρας ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ; Βλέπει ότι η ομάδα του στην Αγγλία πάει σκατά (είπαμε παλεύει για τη 10η θέση με Χαμ και Σουόνσι δηλαδή πόσο χάλια θέλετε να πάει; Να παλεύει με τη Φούλαμ για τον υποβιβασμό;;;; ) ότι ο νεος προπονητής ΑΠΛΑ δε τ έχει, και πως η ΠΡΩΗΝ ομάδα του ΝΕΟΥ του προπονητή τα πάει θαυμάσια (σε σύγκριση με το μπάτζετ τόσο των από πάνω της ομάδων όσο και των απο κάτω της) και τι λέει;
"Η σημερινή έβερτον είναι προϊόν του ΝΕΟΥ μας προπονητή. Ο παλιός δεν έχει κάτι ΤΙΠΟΤΑ καινούργιο" Και όταν του λες πως η ΠΡΩΗΝ ομάδα του ΝΕΟΥ του προπονητή με τον καινούργιο στον πάγκο πετάει ενώ με τον παλιό ήταν σε ρηχά νερά πετάει και μια ωραία χαριτωμενιά και τέλος καθάρισε. Λες και Αγγλικό ποδόσφαιρό δε βλέπουμε στην Ελλάδα. Όοοοοοοοοοοοοοοοχι! Δεν υπάρχει ΝΟΒΑ. Δεν υπάρχει ΚΑΝ τηλεόραση. Από το ράδιο μαθαίνουμε τα νέα και τ αποτελέσματα.
Για να μη το κουράζω. Ο Μόγιες ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΝ. ΓΙΟΥΝ. Και αυτό το καταλαβαίνεις όταν έχει ΗΔΗ βρωμίσει ο τόπος ότι θέλει να πάρει τον Σνάιντερ για 20εκ ευρώ και σαν δικαιολογία λένε "τον ήθελε ο σερ Αλεξ....πριν 2 χρόνια". ΑΝ πιστεύεται ότι ο Μόγιες θα βελτιώσει τη θέση σας με την αγορά του Σνάιντερ τότε δικαίωμά σας. Εγώ Λίβερπουλ είμαι και αν μη τι άλλο θέλω να δω τη Μαν Γιουν να πέφτει χαμηλά. Γιατί; Γιατί πολύ απλά δεν αντέχω του αλλαζόνες. Δεν αντέχω τους φιλάθλους της Μαν. Γιουν που πριν από 30 χρόνια ήταν οπαδοί μιας μικρομεσαίας ομάδας να νομίζουν πως μετά απ τη Μαν Γιουν το χάος και πως μας κάνουν και χάρη που μας μιλάνε. Οι ΕΛΛΗΝΕΣ (δε ξέρω πως είναι οι Άγγλοι) οπαδοί της Μαν Γιουν ΘΥΜΙΖΟΥΝ σε πολλά πράγματα τους οπαδούς του ΟΣΦΠ.
Αυτά.
You never walk alone ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε