You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Πραγματικά καλό κλασικό ξύρισμα
- Μέλος που άνοιξε το νήμα johnkayliaris
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 2K
- Εμφανίσεις 131K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Johnny Red
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 13 Οκτ 2011
- Κριτικές
- 10
- Like
- 113
- Πόντοι
- 236
Καλή,χρυσή,κορυφαία η Merkur 34 αλλά δεν είναι και η μοναδική για αρχάριους!
Υπάρχουν και οι Parker,η Lord L6(ξεφτίλα η τιμή της αλλά και ελαφριά),η Muhle R89,η Edwin Jagger 89(άπειρες επιλογές λαβής),η Feather Popular.
Απαράδεκτες από super market(Al Shabab!!!!) και Hondos.
Εγώ πάντως έχω αυτήwww.wellshaved.gr/edwin-jagger-afety-razor-de89li14bl.html]http://www.wellshaved.gr/edwin-jagger-afety-razor-de89li14bl.html,απλά[/URL] γιατί η Merkur δεν με βόλευε στο κράτημα...
Μια σταλιά λαβή(7.5cm)με το μικρό δάχτυλο να αιωρείται!Και δεν έχω μεγάλο χέρι.
Ήμουν και μαθημένος από την Fusion,άρα τα 2cm έπαιξαν σοβαρό ρόλο.
Τώρα περί ξυραφιών,πάρε διάφορες μάρκες για να δεις τι θα κάτσει καλύτερα στο ΔΙΚΟ σου πρόσωπο!
Από μάρκες,δόξα το θεό.....Astra,Personna,Wilkinson,Gillette,Bic,Rapira,Feather,Voskhod και και και......
Φίλος μου όταν δοκίμασε τις Personna,νόμιζε πως ξέχασε να βάλει στη μηχανή(Merkur 34HD) το ξυραφάκι!!!
Με τρίχες σαν συρματόβουρτσα,οι εν λόγω λάμες μόνο τον αφρό έκοβαν...Εγώ ακόμα δεν τις δοκίμασα.
The Saint*
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 28 Ιουλ 2010
- Κριτικές
- 90
- Like
- 37.482
- Πόντοι
- 25.467
Ναι για κλασικο ξυρισμα.
H υποκειμενική μου εκτίμηση-συμβουλή:
1.- α) Κεφαλή μηχανής : ikon ShaveCraft 101 "Dual"
Mικτή κεφαλή. Από την μια πλευρά ανοιχτού τύπου (οpen comp) και από την άλλη πλευρά κλειστού τύπου (closed comp). Ομολογουμένως πρόκειται πέρι ακριβής κεφαλής. Φρονώ όμως ότι αξίζει τα λεφτά της επειδή έχουμε να κάνουμε με μια στιβαρή κατασκευή από μασίφ αλουμίνιο αεροπορικού τύπου, που είναι συνάμα πολύ "ψαγμένη" και καλοσχεδίασμενη γεωμετρικά, που το φινίρισμα της είναι άψογο και, που κυρίως συνδιάζει δύο μηχανές σε μια. Η συμπεριφορά της δε αλλάζει από ήπια (πλευρά closed comp)- ελαφρώς επιθετική(πλευρά open comp)σε ελαφρώς επιθετική (πλευρά closed comp)- επιθετική (πλευρά open comp) ανάλογα με το ξυραφάκι που θα επιλέξετε να της τοποθετήσετε. (Από τοτε που την προμηθεύτηκα αποτελεί την κύρια μηχανή μου για απλά μεν, αλλά καθαρά δε, "καθημερινά" ξυρίσματα. Για τα πιο "επισημα" χρησιμοποιώ πάντα straight razor)
1.- β) Λαβή μηχανής: Οποιαδήποτε της ikon, καθώς και όλες οι λαβές των εταιριών Muhle και Edwin Jagger.
2.- Ξυραφάκια : Αρχίστε δοκιμάζοντας τα: Bolzano Superinox, Voskhod, Astra Platinum, Personna Platinum, Gillette Silver Blue, Polsilver Super Iridium και Feather.
3.- Προετοιμασία για ξύρισμα (χωρίς να είναι πάντως απολύτως απαραίτητο αυτό το βήμα ): Proraso preshave ή Floid preshave oil.
4.- Πινέλο : Αν δεν έχετε πολύ σοβαρά προβλήματα ερεθισμών δέρματος, η καλύτερη λύση είναι τα πινέλα από τρίχα χοίρου. Μειονέκτημα, ότι στην αρχή είναι σκληρά και θέλουν λίγο "στρώσιμο". Αξιόπιστα πινέλα από τρίχα χοίρου και σε αρκετά λογικές τιμές είναι τα πινέλα χοιρου της ιταλικής omega. (προσωπικά θα σας συμβούλευα να μην ξοδέψετε πάνω από 10-12 Ευρώ για πινέλο χοίρου, είναι κοροϊδία).
5.- Κρέμα ξυρίσματος: proraso ή cella, ή αν θέλετε κάτι πιο "premium", Truefitt & Hill Authentic No.10.
6.- Ένα αιμοστατικό ή ένα Alum Block.
7.- Ένα οποιδήποτε after shave που να καλύπτει τις ανάγκες του δέρματός σας.
Μπηκα στο σιτε της Feather στην Ιαπωνια και ειδα την Feather Popular πλαστικη με μεταλο αυτη τη ειναι ανοικτου η κλειστου τυπου ειναι καλη αξιζει να την αγορασω;
Καποια αλλη ποιο φτηνη για καλο καθημερινο ξυρισμα απο αλλες μαρκες muhle,merkur,parker,fatip,feather;
Καποια αλλη ποιο φτηνη για καλο καθημερινο ξυρισμα απο αλλες μαρκες muhle,merkur,parker,fatip,feather;
The Saint*
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 28 Ιουλ 2010
- Κριτικές
- 90
- Like
- 37.482
- Πόντοι
- 25.467
Μπηκα στο σιτε της Feather στην Ιαπωνια και ειδα την Feather Popular πλαστικη με μεταλο αυτη τη ειναι ανοικτου η κλειστου τυπου ειναι καλη αξιζει να την αγορασω;
]
Closed comp. Καλή κατασκευή, αλλά καμία σχέση με την ανοξείδωτη. Προσωπικά δεν θα έδινα χρήματα για μια πλαστική μηχανή.
Όλες καλές είναι αναλόγως με το τι ζητάτε. Ρίξτε μια ματιά και στις Edwin Jagger.
Και η Feather AS-D2 κορυφη ειναι αλλα εχει 185euro;
Δεν ξερω ποια να παρω;
Δεν μπορεις να μου προτεινεις ενα καλο μοντελο απο καθε μια απο της μαρκες αυτες κλειστου η ανοιχτου;
muhle
merkur
fatip
Δεν ξερω ποια να παρω;
Δεν μπορεις να μου προτεινεις ενα καλο μοντελο απο καθε μια απο της μαρκες αυτες κλειστου η ανοιχτου;
muhle
merkur
fatip
Επισκέπτης
η μαλακια ξερεις ποια ειναι; οτι στην ουσια δεν ξερεις αν θελεις ανοικτου ή κλειστου τυπουΚαι η Feather AS-D2 κορυφη ειναι αλλα εχει 185euro;
Δεν ξερω ποια να παρω;
muhle
merkur
fatip
Αν παρεις κλειστου τυπου και σου φανει πολυ προστατευτικη μετα θα θες να παρεις πιο επιθετική
Απ την αλλη ακου και το ενστικτο σου αν το εμπιστευεσαι γενικώς
The Saint*
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 28 Ιουλ 2010
- Κριτικές
- 90
- Like
- 37.482
- Πόντοι
- 25.467
Και η Feather AS-D2 κορυφη ειναι αλλα εχει 185euro;
Δεν ξερω ποια να παρω;
muhle
merkur
fatip
Αντελήφθην. Και πεινάτε και καυλώνετε.
Πάρτε μια Lord με 7-8 ευρώ για να δοκιμάσετε αν σας ταιριάζουν οι DE safety razors και μετά τα ξαναλέμε.
Ναι οτι πληρωνεις παιρνεις στη ζωη απο τις ξυριστηκες μηχανες;
Αλλα ποιες ξυριστικες προτειμουν οι περισσοτεροι ανοιχτου η κλειστου;
Σε αυτες τις μαρκες που εγραψα ποιες προτεινετε ειναι για κλασικο καθημερινο ξυρισμα;
hairmaker.gr
wellshaved.gr
Σε αυτες τις μαρκες που εγραψα ποιες προτεινετε ειναι για κλασικο καθημερινο ξυρισμα;
hairmaker.gr
wellshaved.gr
The Saint*
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 28 Ιουλ 2010
- Κριτικές
- 90
- Like
- 37.482
- Πόντοι
- 25.467
Ναι οτι πληρωνεις παιρνεις στη ζωη απο τις ξυριστηκες μηχανες;
hairmaker.gr
wellshaved.gr
Δείτε,
Αυτό που προσπαθούμε εγώ και ο κ. Βαρδάμης να σας δώσουμε να καταλάβετε, είναι το ότι καθείς έχει τα δικά του γένια, το δικό του δέρμα, την δική του συχνότητα ξυρίσματος, τις δικές του απαιτήσεις από μηχανές, ξυραφάκια, πινέλα, κρέμες, σαπούνια κ.λπ. και συνεπώς βολεύεται με διαφορετικά προϊόντα. Γενικώς όλα τα είδη ξυρίσματος είναι πολύ υποκειμενικη υπόθεση.
Και για να σας δώσω ένα παράδειγμα : Οι περισσότεροι προτιμούν την closed comp Merkur 34c HD την οποία και θεωρούν κορυφαία. Εγώ πάλι την θεωρώ ανεπαρκή για τα δικά μου γούστα, γιατί ακόμα και με πολύ επιθετικά ξυραφάκια έπρεπε να κάνω τρία περάσματα συν αρκετές διορθώσεις για να πάρω ένα απλώς αξιοπρεπές αποτέλεσμα.
Επίσης, οι περισσότεροι που έχουν χρησιμοποιήσει την Fatip originale (open comp) την θεωρούν ακραία επιθετικό σφάχτη ακομα και με mild ξυραφάκια. Εγώ πάλι την είχα βολευτεί αφάνταστα.
st@rdust
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Δεκ 2006
- Like
- 1.428
- Πόντοι
- 366
απ τη χρηση της συγκεκριμενης, κι εγω αυτο ακριβως διαπιστωνω...θελει πανω απο δυο περασματα και διορθωσεις...Και για να σας δώσω ένα παράδειγμα : Οι περισσότεροι προτιμούν την closed comp Merkur 34c HD την οποία και θεωρούν κορυφαία. Εγώ πάλι την θεωρώ ανεπαρκή για τα δικά μου γούστα, γιατί ακόμα και με πολύ επιθετικά ξυραφάκια έπρεπε να κάνω τρία περάσματα συν αρκετές διορθώσεις για να πάρω ένα απλώς αξιοπρεπές αποτέλεσμα.
βεβαια, χρησιμοποιω ξυραφακια της περσονα...
κατι που να δινει ενα πιο επιθετικο τονο στο ξυρισμα εχεις να μου προτεινεις; (δηλαδη αλλη μαρκα ξυραφιου)
The Saint*
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 28 Ιουλ 2010
- Κριτικές
- 90
- Like
- 37.482
- Πόντοι
- 25.467
απ τη χρηση της συγκεκριμενης, κι εγω αυτο ακριβως διαπιστωνω...θελει πανω απο δυο περασματα και διορθωσεις...
βεβαια, χρησιμοποιω ξυραφακια της περσονα...
κατι που να δινει ενα πιο επιθετικο τονο στο ξυρισμα εχεις να μου προτεινεις; (δηλαδη αλλη μαρκα ξυραφιου)
Αρκετά.
Αναφέρω με φθίνουσα σειρά επιθετικότητας (καθαρά προσωπική εκτίμηση):
Feather, Permasharp Super, Polsilver Super Iridium & Gillette Silver Blue.
st@rdust
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Δεκ 2006
- Like
- 1.428
- Πόντοι
- 366
την φεδερ ειχα κι εγω στα υποψιν!Αρκετά.
Αναφέρω με φθίνουσα σειρά επιθετικότητας (καθαρά προσωπική εκτίμηση):
Feather, Permasharp Super, Polsilver Super Iridium & Gillette Silver Blue.
μερσι μεσιε, θα δοκιμαστει στην επομενη ξυριστικη μου!
Δηλαδη να παρω την ικον ντουαλ 101 με οτι λαβη θελω που μου προτεινες επειδη ειναι ανοικτου και κλειστου τυπου;
Ενω η μερκουρ 34c κλειστου και η φατιπ οριγκιναλε ανοικτου πρεπει να τις παρεις και τις δυο δηλαδη πειραματα ενω η ικον 2 σε 1;
Η να παμε σε ρυθμιζομενες ειναι καλυτερες;
Ενω η μερκουρ 34c κλειστου και η φατιπ οριγκιναλε ανοικτου πρεπει να τις παρεις και τις δυο δηλαδη πειραματα ενω η ικον 2 σε 1;
The Saint*
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 28 Ιουλ 2010
- Κριτικές
- 90
- Like
- 37.482
- Πόντοι
- 25.467
Δηλαδη να παρω την ικον ντουαλ 101 με οτι λαβη θελω που μου προτεινες επειδη ειναι ανοικτου και κλειστου τυπου;
Για να τελειώνουμε κάποια στιγμή.
Αν θέλετε κάτι για καθημερινό ξύρισμα, προτιμήστε κλειστού τύπου μηχανή. Με πιο δημοφιλείς την 34c της Merkur και την DE89BL της Edwin Jagger.
Αν πάλι θέλετε κατί για 2-3 φορές την εβδομάδα, προτιμήστε ανοιχτού τύπου μηχανή. Με πιο δημοφιλείς την R41 της Muhle και την 15c της Μerkur.
Επισκέπτης
εγω δε συμφωνω μ αυτο...Για να τελειώνουμε κάποια στιγμή.
Αν θέλετε κάτι για καθημερινό ξύρισμα, προτιμήστε κλειστού τύπου μηχανή. Πιο δημοφιλής η 34c της Merkur και η DE89BL της Edwin Jagger.
Αν πάλι θέλετε κατί για 2-3 φορές την εβδομάδα, προτιμήστε ανοιχτού τύπου μηχανή. Πιο δημοφιλής η R41 της Muhle και η 15c της Μerkur.
Ξυριζομαι σχεδον καθημερινα (5-6 φορες την βδομαδα) με το dx ας πουμε
The Saint*
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 28 Ιουλ 2010
- Κριτικές
- 90
- Like
- 37.482
- Πόντοι
- 25.467
εγω δε συμφωνω μ αυτο...
Ξυριζομαι σχεδον καθημερινα (5-6 φορες την βδομαδα) με το dx ας πουμε
Ούτε εγώ, αλλά μου έχει ζαλίσει το θυμιατό...
Επισκέπτης
Ούτε εγώ, αλλά μου έχει ζαλίσει το θυμιατό...
H υποκειμενική μου εκτίμηση-συμβουλή:
1.- α) Κεφαλή μηχανής : ikon ShaveCraft 101 "Dual"
Mικτή κεφαλή. Από την μια πλευρά ανοιχτού τύπου (οpen comp) και από την άλλη πλευρά κλειστού τύπου (closed comp). Ομολογουμένως πρόκειται πέρι ακριβής κεφαλής. Φρονώ όμως ότι αξίζει τα λεφτά της επειδή έχουμε να κάνουμε με μια στιβαρή κατασκευή από μασίφ αλουμίνιο αεροπορικού τύπου, που είναι συνάμα πολύ "ψαγμένη" και καλοσχεδίασμενη γεωμετρικά, που το φινίρισμα της είναι άψογο και, που κυρίως συνδιάζει δύο μηχανές σε μια. Η συμπεριφορά της δε αλλάζει από ήπια (πλευρά closed comp)- ελαφρώς επιθετική(πλευρά open comp)σε ελαφρώς επιθετική (πλευρά closed comp)- επιθετική (πλευρά open comp) ανάλογα με το ξυραφάκι που θα επιλέξετε να της τοποθετήσετε. (Από τοτε που την προμηθεύτηκα αποτελεί την κύρια μηχανή μου για απλά μεν, αλλά καθαρά δε, "καθημερινά" ξυρίσματα. Για τα πιο "επισημα" χρησιμοποιώ πάντα straight razor)
1.- β) Λαβή μηχανής: Οποιαδήποτε της ikon, καθώς και όλες οι λαβές των εταιριών Muhle και Edwin Jagger.
2.- Ξυραφάκια : Αρχίστε δοκιμάζοντας τα: Bolzano Superinox, Voskhod, Astra Platinum, Personna Platinum, Gillette Silver Blue, Polsilver Super Iridium και Feather.
3.- Προετοιμασία για ξύρισμα (χωρίς να είναι πάντως απολύτως απαραίτητο αυτό το βήμα ): Proraso preshave ή Floid preshave oil.
4.- Πινέλο : Αν δεν έχετε πολύ σοβαρά προβλήματα ερεθισμών δέρματος, η καλύτερη λύση είναι τα πινέλα από τρίχα χοίρου. Μειονέκτημα, ότι στην αρχή είναι σκληρά και θέλουν λίγο "στρώσιμο". Αξιόπιστα πινέλα από τρίχα χοίρου και σε αρκετά λογικές τιμές είναι τα πινέλα χοιρου της ιταλικής omega. (προσωπικά θα σας συμβούλευα να μην ξοδέψετε πάνω από 10-12 Ευρώ για πινέλο χοίρου, είναι κοροϊδία).
5.- Κρέμα ξυρίσματος: proraso ή cella, ή αν θέλετε κάτι πιο "premium", Truefitt & Hill Authentic No.10.
6.- Ένα αιμοστατικό ή ένα Alum Block.
7.- Ένα οποιδήποτε after shave που να καλύπτει τις ανάγκες του δέρματός σας.
Λεω να παρω αυτη που μου προτεινατε 2 σε 1 την ικον.
Ευχαριστω.