Νέα

Πραγματικά καλό κλασικό ξύρισμα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα johnkayliaris
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 131K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26
Τι γαμάτο thread είναι αυτό....???

Λοιπόν, ύστερα από 15 σχεδόν χρόνια που έχω καταργήσει τα ξυραφάκια μιας χρήσης νομίζω ότι αρχίζουμε και επεκτεινόμαστε εμείς οι "μαχαιροβγάλτες" :P :P :P

Ας συνεισφέρω κι εγώ τον οβολό μου στους απανταχού νεόπες στο παραδοσιακό ξύρισμα.Έχουμε και λέμε:

Ξυράφια

1.Ξυριστική μηχανή ασφαλείας ή double edge safety razor όπως θα τη βρείτε στο ιντερνετ.Ο καλύτερος τρόπος μετάβασης από το bic η τη max ή τη fusion στο παραδοσιακό ξύρισμα.Θυμίζει πολύ το bic και με λίγη προσοχή θα τη χρησιμοποιήσεις από την πρώτη φορά χωρίς να σφαχτείς.

2.Σαβέτα.Το ξυράφι των μπαρμπέρηδων που παίρνει ανταλλακτικά λεπίδες.Εδώ τα πράγματα γίνοται λίγο αιματηρά...Την πρώτη φορά που θα τη χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να πάρεις το χρόνο σου και να έχεις προετοιμάσει το πρόοσωπό σου κατάλληλα.
Συμβουλή:Η σαβέτα δεν κοστίζει τα 1000 γρόσια αλλά ότι πληρώνεις παίρνεις.Και είναι καλύτερο να δώσεις μια φορά 20-25 ευρώ να πάρεις μια σαβέτα της προκοπής που θα σε βοηθήσει να μάθεις να ξυρίζεσαι και θα διαπιστώσεις την απολαυσή ενός καλού ξυρίσματος παρά 5 ευρώ και να τη χρησιμοποιήσεις μια φορά ή να ξαναγοράσεις κι άλλη κι άλλη μέχρι να βρείς την καλή.Άσε που δε γεμίζει και το ντουλάπι του μπάνιου - κάτι που θα συμβεί αναπόφευκτα με τα υπόλοιπα προιόντα.Εγώ την καλύτερη σαβέτα που έχω την πήρα από τον πατέρα μου και είναι του 1961 παρακαλώ!!!Τη χρησιμοποιώ 3 φορές την εβδομάδα μια δεκαετία τουλάχιστον και πιο πριν βρισκόταν στο κουτί με τα εργαλεία.Μετά από ένα πλύσιμο καλό ήταν σαν καινούργια και δεν είχε ίχνος σκουριάς.Γράφει πάνω Soligen West Germany...Το δε ζύγισμά της το κατάλαβα από την πρώτη φορά που ξυρίστηκα!!!

3.Φαλτσέτα ή μαχαίρι.Μου έκαναν κάποτε δώρο φίλοι ένα dovo  5/8 με λαβή από έβενο.Το δοκίμασα 3-4 φορές και το έβαλα ξανά στη θήκη του.Δεν ήθελα να ξυρίζομαι με ένα αντικείμενο που κοστίζει 200+ ευρώ και να έχω το άρχος μήπως χτυπήσω και καταστρέψω πουθενά τον αίθέρα.Άσε που, όπως και τα πινέλα, ένα ξυράφι δε φτάνει όταν μιλάμε για φαλτσέτα.Πρέπει να έχεις 2 ή συνηθέστερα 4 για να κάνεις τη δουλειά  σου άμα υποθέσουμε ότι ξυρίζεσαι κάθε μέρα.Κι αυτό γιατί η λεπίδα πρέπει να ξεκουράζεται τουλάχιστον 24 ώρες μετά το ξύρισμα αλλιώς πάει στα σκουπίδια στο χρόνο πάνω το ξυράφι.Από την εμπειρία μου με τη φαλτσέτα έχω να πω πάντως ότι αν είναι ακονισμένη καλά από επαγγελματία που του έχεις περιγράψει πως θες να σου την ακονίσει το ξύρισμα δεν υπάρχει!!!Μιλάμε ότι νιώθεις όχι Άγγλος λόρδος, τουλάχιστον Κάρολος της Αγγλίας!!!

Αυτά τα ολίγα...θα επανέλθω κάποια στιγμή,αν ενδιαφέρει κανέναν, για πολύ πολυ περισσότερα, για πινέλα, σαπούνια, κρέμες, after shave.... και κυρίως για το πως πρέπει να γίνεται το καλό ξύρισμα!!!

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.105
Πόντοι
5.006
προτεινω να αλλαξει ο τιτλος του θρεντ...
οταν εισαι στην κεντρικη σελιδα του forum το θρεντ αυτο εμφανίζεται με το εξης τιτλο : "πραγματικα καλο κλασ... "
οποτε αυτοματως το μυαλο μου παει σε ποιοτικο θρεντ με τιτλο "πραγματικο καλο κλασιμο" και εν τελει απογοητευομαι  :'(

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
19
Πόντοι
5.825
προτεινω να αλλαξει ο τιτλος του θρεντ...
οταν εισαι στην κεντρικη σελιδα του forum το θρεντ αυτο εμφανίζεται με το εξης τιτλο : "πραγματικα καλο κλασ... "
οποτε αυτοματως το μυαλο μου παει σε ποιοτικο θρεντ με τιτλο "πραγματικο καλο κλασιμο" και εν τελει απογοητευομαι  :'(

Χαχαχα...

Gamiseta21

Νέο Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2014
Like
0
Πόντοι
0
Καλησπέρα εγώ ξυρίζομαι 7 χρόνια περίπου με straight razors και έχω περίπου 15.
Εκτός από δέρμα χρειάζεται και πέτρα ακονίσματος.
Ο τροχιστής πρέπει να είναι μάστορας.
Ότι πληροφορίες χρειαστείτε στείλε μνμ.
Τα λέμε....

paixnidinaginete

Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Μια φορα τον μηνα παω σε μπαρμπερη.

Δυστηχως ενω εχει φαλτσετες μου ειπε οτι απαγορευετε . μονο με ανταλακτικο (βεβαια αμα το καλοσκεφτεις σωστο ειναι)

Εχω παει μεχρι τωρα σε κανα δυο (το ψαχνω γενικα) και προς στιγμην παω σε εναν στο χαλανδρι αστερι! (αν εχει καποιος να προτεινει καλοδεχουμενος )

Αλλα το ξυρισμα που εκανα σε μια τρυπα που με εστειλαν στην Κωνσαντινουπολη δεν υπηρχε λεμε (με εστειλε τουρκος φιλαρακι εκει... καμια σχεση με τα τουριστικα) φωτιες  και κερια αποτριχωσης στα ζυγωματικα ...ειχα παθει αμοκ λεμε (και εκει με ανταλακτικο φυσικα)

παντως βγαινεις απο τον μπαρμπερη και λαμπεις.  :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
επιτρέψτε μου δύο λόγια , μετά το πρώτο μου (2ωρο) ξύρισμα
με μια shavette dovo που αγόρασα 22ευρώ στην αθήνα :

τεχνική:
χρειάζεται συγκεκριμένη τεχνική και δεν έχει καμμία σχέση με τους υπόλοιπους
τρόπους ξυρίσματος , πρέπει να μάθει κανείς να πιάνει το εργαλείο , αλλιώς
θα παιδευτεί , θα κοπεί και δεν θα ξυριστεί καλά(όπως εγώ)

λεπίδα:
είναι πολύ βασικό να έχει κανείς μια λεπίδα που να κόβει
γιατί αν έχει κανείς σκληρά γένια και φτηνές λεπίδες
και δεν θα ξυριστεί και θα κοπεί (όπως εγώ)

αφρός
θα ψάξω να βρώ άλλο τροπο εκτός του αφρού για να γλιστράει
καλύτερα η σαβέτα στο δέρμα , γιατί ο αφρός φαίνεται ότι
δεν δουλεύει καλά.

αυτά τα προς το παρόν, και παρά τις δυσκολίες τεχνικής
πιστεύω ότι θα βελτιωθούμε γιατί γουστάρουμε : αντικομφορμιστικές και αντιεμπορικές συμπεριφορές ...και στο ξύρισμα !

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.116
Πόντοι
12.756
Μια φορα τον μηνα παω σε μπαρμπερη.

Δυστηχως ενω εχει φαλτσετες μου ειπε οτι απαγορευετε . μονο με ανταλακτικο (βεβαια αμα το καλοσκεφτεις σωστο ειναι)

Εχω παει μεχρι τωρα σε κανα δυο (το ψαχνω γενικα) και προς στιγμην παω σε εναν στο χαλανδρι αστερι! (αν εχει καποιος να προτεινει καλοδεχουμενος )

Αλλα το ξυρισμα που εκανα σε μια τρυπα που με εστειλαν στην Κωνσαντινουπολη δεν υπηρχε λεμε (με εστειλε τουρκος φιλαρακι εκει... καμια σχεση με τα τουριστικα) φωτιες  και κερια αποτριχωσης στα ζυγωματικα ...ειχα παθει αμοκ λεμε (και εκει με ανταλακτικο φυσικα)

παντως βγαινεις απο τον μπαρμπερη και λαμπεις.  :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

οποτε παω Λονδινο περναω απο εκει , μονο Τουρκοι Αιγυπτιοι κτλ δουλευουν εκει , ειναι αφεντιες στο ξυρισμα , κανουν και αυτα που λες , με φωτιες κτλ , και στα ζυγωματικα και στα αυτια , σου κανει γενικο σερβις , κανει και το μασαζακι και μετα βγαινεις στο δροσερο αερακι του Λονδινου και νιωθεις καθε βαθμο θερμοκρασιας στο πετσι της φατσας σου ...

Εχει πλακα γιατι πληρωνα παντα με μια καρτα της τραπεζας Κυπρου που ειχα και με κοιταγαν καλα καλα τα μουνια οι Τουρκοι ..

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
...το χεις σπουδάσει αδερφέ  :grin:

κοίτα θα πειραματιστώ  για αρχή, με πιο κοφτερές λεπίδες και με κρέμες ξυρίσματος ει δυνατόν για ευαίσθητα
δέρματα (μιας και όπως λές και όπως κατάλαβα ο αφρός είναι άχρηστος για τέτοιο ξύρισμα) και μετά βλέπουμε τι τροποποιήσεις θα
χρειαστούν, πάντως θα το συνεχίσω γιατί είναι πιο οικονομικό και δεν τρέχεις κάθε 3 και λίγο για ξυραφάκια...

thnx μπρο  :thumbsup: :cool2:

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26
Χαίρομαι που βλέπω ενδιαφέρον...

Λοιπόν συνεχίζω από εκεί που σταμάτησα:

Ξυράφια μάρκες

1.Ξυριστική μηχανή ασφαλείας.Από τις πιο κοινές και εύκολες να βρεθούνε είναι οι merkur. Είναι καλές αλλά όχι συγκλονιστικές.Επειδή θα αγοράσεις μια φορά - εκτός αν έχεις το μικρόβιο και σε πιάσει καταναλωτική μανία, πράγμα πολύ συνηθισμένο - καθώς αν την προσέχεις μπορείς να την περάσεις στα παιδιά σου ας αραδιάσουμε μερικές αξιόλογες μαρκες: edwin jagger (αγγλική), feather stainless steel (γιαπωνέζικη) , muhle(γερμανική).Μπορείς βέβαια να βρείς και κινέζικες, κορεάτικες κτλ αλλά δεν τις συνιστώ λόγω ποιότητας κατασκευής. Δεν κάνουν ιδιαίτερα ακριβά και η κάθε εταιρεία βγάζει πολλά μοντέλα.
Υπάρχουν 3 πράγματα που έχουν σημασία στη μηχανή.
Πρώτον αν έχουν σταθερή κλήση στη λεπίδα ή ρυθμιζόμενη.
πχ ρυθμιζόμενης
www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_noss/279-9794722-9966315?url=search-alias%3Ddrugstore&field-keywords=Merkur%20Futur]http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_noss/279-9794722-9966315?url=search-alias%3Ddrugstore&field-keywords=Merkur%20Futur[/url]
πχ σταθερής
www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_ss_i_1_5?url=search-alias%3Ddrugstore&field-keywords=edwin+jagger+de89&sprefix=edwin%2Cdrugstore%2C234&rh=n%3A65801031%2Ck%3Aedwin+jagger+de89]http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_ss_i_1_5?url=search-alias%3Ddrugstore&field-keywords=edwin+jagger+de89&sprefix=edwin%2Cdrugstore%2C234&rh=n%3A65801031%2Ck%3Aedwin+jagger+de89[/url]

Η θέση της λεπίδας έχει σημασία γιατί προσδιορίζει αν θα είναι πολύ επιθετικό το ξύρισμα ή όχι.Όταν λέμε επιθετικό ξύρισμα εννοούμε αν θα τα παίρνει πάρα πολύ βαθιά.Αυτό είναι κάτι που θέλουμε αλλά επιθετικές μηχανες με επιθετικες λεπίδες, ο συνδυασμός μηχανής λεπίδας είναι πολύ σημαντικός, θα κόψουν φέτες μπέικον από τα μάγουλά σας.

Δεύτερον ο τρόπος εισαγωγής της λεπίδας, αν ανοίγουν σε στυλ πεταλούδας πχ gillete fatboy ή αν ξεβιδώνουν και από πάνω ή αν γίνονται μόνο 3 κομμάτια όπως η edwin jagger de89 κτλ.

Τρίτον το σιδεράκι ασφαλείας αν έχει δόντια(open comb) ή αν είναi σχετικά ίσιο( closed comb).Αυτές με τα δοντάκια κάνουν πολύ επιθετικό ξύρισμα, αυτές με το ίσιο σιδεράκι όχι τόσο αν και εξαρτάται και από το μοντέλο.Ιδιαίτερα επιθετική μηχανή είνai η R41 της Muhle.

Γενικά οι επιθετικές μηχανές είναι πιο κατάλληλες για ανθρώπους που ξυρίζονται μια φορά την εβδομάδα και χρείαζονται ζόρικο μηχάνημα αλλά αν προσπαθήσετε να ξυριστείτε με 2 μερών γένεια, ακόμα κι αν τη χρησιμοποιείτε 15 χρόνια, πιθανότατα θα κοπείτε.

Για να επιλέξετε μηχανή 2 πράγματα παίζουν ρόλο εκτός από τον τύπο της.Το πιο σημαντικό είναι το βάρος, όσο πιο βαριά τόσο καλύτερη, και δεύτερο το φινίρισμα ώστε να μη θαμπώσει και μαυρίσει στην πορεία.Επίσης καλό είναι να μην την αγοράσετε από amazon αν δεν την έχετε πιάσει καθόλου στο χέρι σας για να δείτε αν σας βολέυει.Πηγαίνετε σε ένα μαγαζί και κάντε δοκιμές.

Εγώ χρησιμοποιώ περίπου 5 χρόνια την edwin jager de89 χωρίς ραβδώσεις στο στέλεχος.Είναι αρκετά βαριά, λύνεται στα τρία και δεν έχει κινούμενα μέρη δύσκολα προσβάσιμα για να τα σκουπίσω και έχει το πιο super φινιρισμα που θα βρείτε σε μηχανή.Μπορώ να ξυριστώ κοιτώντας την!!!

2.Σαβέτα.Υπάρχουν οι συρταρωτές και οι πλακέ.Τις συρταρωτές όσοι τις έχετε και είστε νέοπες πετάξτε τις ή αφηστε τις να παίρνετε κανένα σβέρκο του αδερφου ή του πατέρα σας (μπέμπα ακούς;;;). Αγοράστε μια πλακέ, κι εδώ το βάρος παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο, και θα με θυμηθείτε.Σημαντικό σημείο στην αγορά σας εκτός από το βάρος να είναι εμπροσθοβαρής η σαβέτα.

Ιδιαίτερη περίπτωση σαβέτας είναι η dovo.Είναι πολυ καλή αλλά δεν είναι αρκετά βαριά.Προτιμήστε μια μεταλλική και όχι απλή λαμαρίνα.Μια καλή σαβέτα για αρχή είναι η parker. Το κόστος γύρω στα 25 ευρώ.

3.Φαλτσέτα.Εδώ ανεβαίνουμε σε κόστος.Επειδή θα πρέπει να αγοράσεις 4 ξυράφια για να ξυρίζεσαι κάθε μέρα, και επειδή το κάθε ξυράφι έχει το δικό του ζύγισμα καλό είναι τα να σκεφτείτε 2 φορές προτού μπείτε στη διαδικασία.Μιλάμε άλλωστε μαζί με λουριά, πάστες, λάδια κτλ για κανένα χιλιάρικο.Ενδεικτικά όμως θα πω προτιμήστε τα ξυράφια 5/8 (είναι το μήκος της λεπίδας) και με στρογγυλεμένη άκρη όχι μυτερή για να μη φάτε κανένα αυτί.Και ποτέ ανοξείδωτες δεν κόβουν με την καμία.Μόνο ανθρακούχο χάλυβα!!!
Μάρκες dovo απαραιτήτως, Thiers Issard πολύ καλές επίσης αν και έχουν μυτη.

Τώρα για λεπίδες...Όπως καταλαβαίνετε γίνεται ο χαμός.Αρχίζω:
Feather κορυφαίες αλλά μόνο για έμπειρους "μαχαιροβγάλτες" και αφού έχετε μάθει να χρησιμοποιείτε τη μηχανή ή τη σαβέτα σας.Αλλιώς..μπέικον!!

bolzano πολύ καλές αν και όχι συγκλονιστικές μετρια επιθετικές
personna ομοίως με παραπάνω
shark ένα κλίκ καλύτερες από ότι οι 2 προηγούμενες αλλά όχι κορυφαία επίδοση
elios ελληνικές δεν αξίζουν πολύ απαλές
astor ελληνικές πολύ επιθετικές.Αξίζουν για μεγάλες αξυρισίες στη σαβέτα.Σε 2 μερών γένεια θα κοπείτε αν βιάζεστε.Δεν τις βάζουμε σε επιθετική μηχανή γιατί αλλιώς ...μπέικον.
bic είναι οι άστορ για εξαγωγή
asta platinum ίσως το πιο vfm λεπίδι.Όσο επιθετικό χρειάζεται,κόβει τα γένια και συγχωρεί τις απότομες κινήσεις.Προτείνεται για αρχάριους.Και οι μπαρμπέρηδες αυτές χρησιμοποιούν.
astra keramic platinum δεν πρέπει να κυκλοφορούν πλέον αλλά τις αναφέρω γιατί είναι μακράν οι καλύτερες που έχω πετύχει και είχα αγοράσει στοκ οπότε έχω ακόμα.Όπως οι από πανω αλλά ακόμα καλύτερες
derby τούρκικες πολύ απαλές και ελαφρώς για τον πούτσο.Αν και έχουν κατακτήσει τις αγορές στο εξωτερικό ενδείκνυται μόνο για μηχανή και όχι για σαβέτα και φυσικά όχι για σκληρά ή πολλών ημερών γένεια
wilkinson τσάμπα λεφτά κόβουν και δεν κόβουν
merkur μην πλησιάζετε χειρότερα από παραπάνω και κάνουν κι ένα σκασμό λεφτα.Παίρνεις καλύτερα τις feather με τα ίδια λεφτά

Γενικά αν χρησιμοποιείτε καλή μηχανή οι λεπίδες βοηθούν αλλά δεν πολυκινδυνεύεις.Στη σαβέτα παίζουν μεγαλύτερο ρόλο λόγω εξοικείωσης που απαιτείται με τον τρόπο ξυρίσματος.

Άλλη φορά για τα υπόλοιπα...

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26
Και συνεχίζω...

Πινέλα

Το βασικό εδώ είναι να κρατάνε πολύ νερό ώστε να κάνουν πλούσιο αφρό και να μη χρειάζεται ανάμεσα σε κάθε πέρασμα να ξαναχτυπάς αφρό ή να χρησιμοποιείς κουπάκι για να φτιάξεις τον αφρό σου, αν κάνεις αφρό κατευθείαν στο πρόσωπο.

3 ειδών ανάλογα με την τρίχα τους:
1.Συνθετικά.Ύπάρχουν πολυ καλά κομμάτια αλλά γενικώς δεν τα συστήνω επειδή είναι ενα - ισως και περισσότερα  - κλικ κάτω απο την ποιότητα της φυσικής τρίχας και βρίσκεις πιο vfm φυσικά πινέλα.

2.Γουρούνι.Είναι δεύτερης ποιότητας πινέλα με σκληρή τρίχα και δεν κρατάνε τόσο πολύ νερό όσο το 3.Είναι τα πινέλα που χρησιμοποιούν κατα κόρον οι μπαρμπέρηδες και συγκεκριμένα:

www.amazon.com/Omega-Shaving-Brush-10048-Bristle/dp/B003BWNR9A]http://www.amazon.com/Omega-Shaving-Brush-10048-Bristle/dp/B003BWNR9A[/url]

επειδή εδώ τον ασβό δεν τον ξέραμε πριν μερικά χρόνια.Κάτι που δεν αναφέρει κανείς στο ιντερνετ είναι ότι επειδή είναι πιο σκληρά κάνουν καλύτερη απολέπιση από ότι ο ασβός κια γι' αυτό αξίζουν.Μάρκα μια: OMEGA!!!

3.Ασβός.Εδώ σταματάμε.Τα καλύτερα που κυκλοφορούν.Ξεκινάς από 10 ευρώ μέχρι 50-100 και βλέπουμε.Διακρίνονται σε 3 κατηγορίες.Pure badger, best badger και silvertip που έχει διχρωμία στο θύσανο.Δε θα πω μάρκες αν και οι γερμανικές και οι εγγλέζικες είναι κορυφαίες γιατί γίνεται χαμός.Κι εγώ ακόμα ενημερώνομαι.Συμβουλή: όσο πιο μεγάλος ο θύσανος τόσο το καλύτερο.
Έχω να πω να μην τσιγκουνευτείτε, σε λογικά πλαίσια, γιατί ένα καλό πινέλο με καλό καθαρισμό και συντήρηση μπορεί να σας βγάλει άνετα 10 χρόνια.Μην ξεχνάτε ότι η φτήνια τρώει τον παρά σε τέτοιες περιπτώσεις.

Σαπούνια, κρέμες

Γενική αρχή είναι ότι τα σαπούνια κρατάνε περισσότερο από τις κρέμες.Επειδή όμως μιλάμε για 6-18 μήνες που θα σας βγάλει το κάθε σαπούνι - κρέμα ανάλογα τη χρήση μη σας πιάσει αμοκ και αγοράζετε ότι βλέπετε μπροστά σας γιατί θα γεμίσετε τα ντουλάπια του μπάνιου.
Η κρέμα τελειώνει πιο γρήγορα αλλά κάνει πιο εύκολα αφρό ενώ το σαπούνι πιο αργά αλλά θέλει περισσότερο χτύπημα και δίνει πιο πλούσιο και πυκνό αφρό.Τον πυκνό αφρό τον θέλουμε επειδή κολλάει πάνω στα γένεια και γλιστρά καλύτερα το ξυράφι, που σημαίνει λιγότερους ερεθισμούς.
Από μάρκες proraso καλή και φτηνή, taylor of old bond street lime ή σανταλόξυλο λίγο πιο ακριβή αλλά τα αξίζει τα λεφτά της, και το απόλυτο εργαλείο Mitchell's Wool Fat Shaving Soap φτιαγμένο από λανολινη!!Μιλάμε για best of the best!!!Γενικά προτιμάτε σαπούνια φτιαγμένα από ζωικά λιπαρά επειδή έχουν καλύτερη συμπεριφορά στο δερμα και δίνουν πιο πυκνό αφρό.Ότι έχει επίσης λανολίνη μέσα μπορεί να είναι ακριβό αλλά αξίζει!!!

Το πράσινο σαπούνι που αναφέρθηκε δεν κάνει.Οι παππούδες μας το χρησιμοποιούσαν επειδή δεν είχαν άλλο.Το σπλέντιντ, το παραδοσιακό σαπούνι των μπαρμπέρηδων σε σκόνη αξίζει μόνο για την καλτίλα, δεν είναι και η καλύτερη επιλογή.

Αυτά από υλικά.Την επόμενη φορά θα πω πως γίνεται η σωστή διαδικασία.Και φυσικά μετά από το επόμενο post θα σταματήσετε να πηγαίνετε σε μπαρμπέρηδες και να σας ρημάζουν το δέρμα.

billy13

Τιμημένος
Εγγρ.
23 Μαρ 2008
Κριτικές
123
Like
205
Πόντοι
3.090
Τυπε εισαι φοβερος  :rockon: :rockon:

Οσο για το Mitchells wool fat ειναι το επομενο που σκοπευω να αγορασω. Ημουνα αναμεσα σαυτο και την taylor, και προτιμησα τη δευτερη.

Το πινελο και το δικο μου ΟΜΕGA ειναι. Φθηνο μεν (κατω απο 10ρικο το πηρα απ το Μιχαηλιδη), αλλα ειμαι πολυ ευχαριστημενος.

Μικρέ,ΟΚ το δέρμα σου τώρα?

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26
Η καλυτερη ωρα ειναι ΑΜΕΣΩΣ μετα απο ενα ζεστο μπανιο οπου θα εχεις πλυνει καλα το προσωπο σου και λογω ζεστης η τριχα θα εχει μαλακωσει και θα ανοιξουν οι ποροι του δερματος σου.

Εαν τα γενια σου ειναι πολυ πυκνα και σκληρα θα σου προτεινα αφου πλυνεις τη μουρη σου κατα τη διαρκεια του ντους, να απλωσεις λιγο conditioner μαλλιων στην περιοχη της γενειαδας και να το αφησεις εκει για λιγη ωρα. Μαλακωνει πολυ τις τριχες και μετεπειτα θα βοηθησει τη λεπιδα να γλυστραει πιο ευκολα.

Οταν ξυριζεσαι με straight razor, ειναι πολυ σημαντικο να δημιουργεις λεια επιφανεια για την λεπιδα.
Αυτο θα το πετυχεις τραβοντας το δερμα με το χερι σου.
Θελει μικρες κινησεις και να μην περνας πολλες φορες απ το ιδιο σημειο (ειδικα στην αρχη)

Αρχηγέ επειδή βλέπω ότι σε ενδιαφέρει διάβασε το επομενο Post για τη διαδιακασία - όταν ξεβαρεθώ και το γράψω - γιατί ήδη μετράω 3 λάθη σε αυτά που κανεις....!!!

Αν δε δοκιμάσεις κάτι μη βάζεις Ευαγγέλιο ότι μαλακία θα πει ο καθένας στο ιντερνετ...

Φιλικά πάντα ;) ;) ;) ;)

Εγγρ.
21 Νοε 2013
Like
1
Πόντοι
16
τα αρχιδια πως τα ξυριζετε?

Μηχανή μετά ξυράφι για τη λεπτομέρεια και τέλος τα περνάω με λίγη aqua velva για να ψηθούν και να αποκτήσουν τη βελούδινη υφή που γουστάρουν τα μουνάκια.

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
ερωτήσεις προς φαλτσε-σαβετό-φιλους :

α) την αριστερή πλευρά του προσώπου , με ποιό χέρι την ξυρίζετε ?

β) μπορεί κανείς να ξυριστεί κόντρα με σαβέτα/φαλτσέτα ή πάντα στη φορά των γενιών ?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom