Νέα

Πραγματικά καλό κλασικό ξύρισμα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα johnkayliaris
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 131K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
πολλές άγνωστες λέξεις για μάρκες και λεπίδες  :grin:
θα πάω μες την βδομάδα στις διευθύνσεις που μου γραψες
και θα πάρω μια "shavette"

thnx man !

υγ: ελπίζω όμως να μη χρειαστεί να ξανακατέβω να πάρω ράμματα
απο τον χαρμάνη  :-

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Tη merkur την πηρα γυρω στα 25 ευρω αν θυμαμαι καλα απ το Μιχαηλιδη και τη σαβετα γυρω 5-6 ευρω απ τον Τσομπαρη.
ρε μάγκες οι μηχανές αυτές δεν έχουν ένα προστατευτικό σιδεράκι και καλά για να μην κόβεσαι από το ξυράφι;
ρωτάω γιατί έχω μία αντίστοιχη καμιά 25αριά ετών, αθάνατες είναι, και δεν έχει το σίδερο, το οποίο είναι πάρα πολύ βολικό.

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
Εαν ομως τελικα σου αρεσει αυτος ο τροπος ξυρισματος, πετας τη σαβετα και μετα πας σε κανονικη φαλτσετα οπως αυτη η thiers issard spartacus που ποσταρα παραπανω...
Εκει ξεφευγεις στο κοστος(μια καλη φαλτσετα ξεκιναει απο 100ευρω τουλαχιστον) και φυσικα χρειαζεσαι και δερμα για να την ακονιζεις.

Αλλα μιλαμε για αλλο επιπεδο, αλλη ποιοτητα κατασκευης, αλλο ζυγισμα ,αλλο κοψιμο και φυσικα ειναι και ενα στολιδι που με σωστη συντηρηση θα το χεις για 10 ζωες.

προλαβαίνεις τις ερωτήσεις μου!
κατάλαβα ότι υπάρχουν οι σαβέτες (με ανταλλακτικές λεπίδες) και οι φαλτσέτες ( με μόνιμη λεπίδα)
όμως το θέμα είναι πως θα ακονίζεις τη φαλτσέτα;
Γνωμη μου ειναι να μην παρεις την πιο φθηνη σαβετα(οπως εκανα εγω που πηρα του 5ευρου...) διοτι εχουν κακιστο ζυγισμα και πολυ κακη ποιοτητα κατασκευης. Δωσε κατι παραπανω να παρεις κατι λιγο πιο βαρυ και με καλυτερη ποιοτητα κατασκευης. Μην ξεφυγεις ομως στα λεφτα γιατι υπαρχει ενδεχομενο να μη σου αρεσει αυτος ο τροπος ξυρισματος οποτε ενδεχεται να παν χαμενα.

Στα πρωτα ξυρισματα, κανε μονο τα μαγουλα, μην πας σε μουστακι και λαιμο γιατι ειναι 100% σιγουρο οτι θα σφαχτεις.

οκ μια μέτρια σαβέτα για αρχή  ;)

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
37.949
Πόντοι
42.697
παντα στο ξυριζμα ΟΠΟΙΟΝ αφρο και αν εχω χρησιμοποιησει την επομενη μερα ειχα κοκκινιλες και μικρα σπυρακια..
ετσι στην πορεια κατηργησα το ξυραφι και αγορασα μηχανη με την οποια εκοβα τα γενια πολυ κοντα (3 ημερων)

σε προσφατο επαγγελματικο ταξιδι στη Γερμανια χρειαστηκε να ξυριστώ
πηγα στο σουπερ μαρκετ και αγορασα αντι για αφρο ενα ειδικο σαπουνακι ξυρισματος willkinson
αυτο
3499969224718402066.jpg

και after shave κρεμα αυτην
http://[URL unfurl="true"]www.rossmannversand.de/DesktopModules/WebShop/images/full/320092_1.jpg[/img[/URL]]

και τα 2 προιοντα γαμανε.
Το σαπουνακι αυτο ειναι πολυ φθηνο, κανει λιγο και καλο αφρο και το κυριοτερο δεν ερεθιζει καθολου
το αφτερ σειβ επισης ειναι κορυφαιο και φθηνο
καμια κοκκινιλα/ερεθισμος/ σπυρακι.

δεν ξερω αν αυτα τα 2 προιοντα κυκλοφορουν στην ελληνικη αγορα αλλα νομιζω οτι π χοντος η καποια εξειδικευμενα μαγαζια τουλαχιστον το σαπουνι θα το εχουν.

ξυραφακι χρησιμοποιω ενα απλο bic με 3 λεπιδες

majestic69

Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2009
Κριτικές
4
Like
277
Πόντοι
36
με αυθεντικο πρασινο σαπουνι εχεις ξυριστει ποτε?

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
παντα στο ξυριζμα ΟΠΟΙΟΝ αφρο και αν εχω χρησιμοποιησει την επομενη μερα ειχα κοκκινιλες και μικρα σπυρακια..
ετσι στην πορεια κατηργησα το ξυραφι και αγορασα μηχανη με την οποια εκοβα τα γενια πολυ κοντα (3 ημερων)

σε προσφατο επαγγελματικο ταξιδι στη Γερμανια χρειαστηκε να ξυριστώ

Εννοείται.

Η μόνη περίπτωση για να μην είσαι σαν τον Βελουχιώτη.

Ναι ξυρίσου με πράσινο σαπούνι να γίνει το μαγουλάκι σου σαν τον κώλο της μαϊμούς.

majestic69

Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2009
Κριτικές
4
Like
277
Πόντοι
36
ρε μαγκες στα παλια τα χρονια εχετε ιδεα με τι υγρο ξυριζοντουσαν?

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
37.949
Πόντοι
42.697
Οχι πρασινο σαπουνι για ξυρισμα, δεν κανει καλη δουλεια.

Οσο για τα χημικα που λες συμφωνω, υπαρχουν ειδικα σαπουνια για ξυρισμα, οπως π.χ αυτο το Proraso που χρησιμοποιω και εγω.

ΠΑΡΑ πολυ καλο και πολυ φθηνο (3κατι ευρω στο Hondos Center ομονοια)

ετσι
η καλη κρεμα και το καλο σαπουνι κανουν πολυ καλυτερη δουλεια απο τους αφρους και τα τζελ

majestic69

Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2009
Κριτικές
4
Like
277
Πόντοι
36
Δηλαδή νομίζεις ότι οι αρχαίοι Έλληνες είχαν πράσινο σαπούνι;

Ή ξυραφάκια;

δεν μιλαω για τους αρχαιους ελληνες .μιλαω για τον παππου σου και τον προπαππου σου.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Τι να σου πω ρε φιλε δεν εχω δοκιμασει να ξυριστω με πρασινο σαπουνι, αλλα παλια που επλενα τη μαπα μου με πρασινο σαπουνι, την αφυδατωνε πολυ.
Και δε θες αφυδατωμενο δερμα οταν ξυριζεσαι.

Το πράσινο σαπούνι είναι πολύ δραστικό για την αφαίρεση των λιπών.

Γι' αυτό και παλιότερα το χρησιμοποιούσαν για την μπουγάδα.

Για το πλύσιμο του κεφαλιού επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί γιατί στο κεφάλι έχουμε την μεγαλύτερη παραγωγή σμήγματος.

Από εκεί και πέρα από το πρόσωπο δεν θέλεις κάτι που να αφαιρεί όλα τα λίπη γιατί η λεπίδα θέλει κάτι για να γλιστράει.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom