Νέα

Πόσο σύντομα μπορώ να φύγω από δουλειά χωρίς νομικές συνέπειες;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα FanisChristo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 124
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

FanisChristo

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2010
Like
6
Πόντοι
6
Πρόκειται να ξεκινήσω σε 10 μέρες δουλειά ως Finance Assistant σε εταιρία..Ωστόσο υπάρχει πιθανότητα για κάτι μεγάλο το Σεπτέμβρη μια καλή θέση σε πολύ μεγάλη εταιρία..Αν ας πούμε ξεκινήσω να δουλεύω από τις 15 Ιουλίου έχω το δικαίωμα να παραιτηθώ 10 Σεπτέμβρη ώστε να πάω στην άλλη αν τελικά με θέλουν τότε;

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.810
Πόντοι
6.515
Πρόκειται να ξεκινήσω σε 10 μέρες δουλειά ως Finance Assistant σε εταιρία..Ωστόσο υπάρχει πιθανότητα για κάτι μεγάλο το Σεπτέμβρη μια καλή θέση σε πολύ μεγάλη εταιρία..Αν ας πούμε ξεκινήσω να δουλεύω από τις 15 Ιουλίου έχω το δικαίωμα να παραιτηθώ 10 Σεπτέμβρη ώστε να πάω στην άλλη αν τελικά με θέλουν τότε;

τι σε κανει να πιστευεις οτι εισαι στο σωστο site τυπε?

Επισκέπτης

νομίζω ο υπάλληλος φεύγει όποτε θέλει χωρίς νομικές κυρώσεις

gusmx5

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
69
Πόντοι
16
μπορεις να κανεις οτι θελεις και απο οτι ξερω δεν εχει νομικες συνεπειες.Το μονο που μπορουν να σου κανουν ειναι να μη σε πληρωσουν οσο δουλεψες.
Αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος...μη λεω μαλακειες,αλλα απο τα χρονια που δουλευα υπαλληλος,πριν φτιαξω το μαγαζι μου,ειχα φυγει απο απειρες δουλειες και μου κλασαν μια μαντρα...

OP
OP
F

FanisChristo

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2010
Like
6
Πόντοι
6

Το site πέρα από σεξουαλικά μιλάει και για άλλα πράγματα.Είναι μεγάλο forum και καλύπτει από πολιτικά,θρησκευτικά,αθλητικά,παιχνίδια και ότι θες.

soul3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2010
Like
2.514
Πόντοι
456
Σε εταιρια που δουλευα παλαιοτερα οταν υπεγραψα την συμβαση ελεγε αν θυμαμαι καλα οτι αν θελησω να φυγω θα πρεπειαπλα να το πω περιπου 10-15 ημερες πριν χωρις να με δεσμευει ποσο θα κατσω.Αλλου μπορει να ισχυει κατι αλλο.Σε γενικες γραμμες δεν θα εχεις προβλημα εξαλλου απο τωρα μεχρι σεπτεμβρη ειναι αρκετο διαστημα.

canibal

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2012
Κριτικές
4
Like
26
Πόντοι
66

ας πούμε ότι νομικά δεν μπορείς...
να τους κάνεις να σε διώξουν αυτοί δεν μπορείς ?
αν δεν μπορείς να φύγεις μόνος σου πλάκωσε στις φάπες τον διευθυντή !!! πιάνει πάντα λένε.... :2funny:

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985

Ο σωστος ΜΠΟΥΡΔΕΛΙΑΡΗΣ, ομορφος τυπος και γαμιας, γνωριζει ΤΑ ΠΑΝΤΑ τυπε!
Απο θρησκευτηκα και πολιτικη μεχρι μπαλα και Business!

Eλληναρας γαρ!

Και ειναι και πολλοι!

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
21
Πόντοι
16

Σιγούρεψε πρώτα την 2η δουλειά, και φυγε απο την πρώτη ;)

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
γιατι να μην το εχεις τυπε? :think:

bull4cuck

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2012
Κριτικές
6
Like
600
Πόντοι
306

Μετά λόγου γνώσεως, δεν έχεις κανένα πρόβλημα να παραιτηθείς όποτε θέλεις από την εργασία σου.
Η εποχή της δουλείας έχει περάσει!

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
(1) το να φύγει κάποιος με σύμβαση αορίστου χρόνου μπορεί να το κάνει χωρίς καμμία έννομη συνέπεια (εκτός αν έχει υπογράψει κανένα χαρτί που να προβλέπει χρόνο προειδοποίησης)

(2) το να φύγεις από κάπου χωρίς να δώσεις έστω και 2 βδομάδες ειδοποίηση (υποθέτω ότι είσαι νεούλης οπότε δεν θα μιλήω για μεγαλα στελέχη που μιλάμε για δίμηνα, τρίμηνα και εξάμηνα) είναι αντιεπαγγελματικό και πιθανόν να το βρείς μπροστά σου στο μέλλον

(3) εφόσον φύγεις πριν την λήξη του διμήνου δεν έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα (από θέματα επαγγελματικής ηθικής) διότι το πρώτο δίμηνο θεωρείται δοκιμαστικός χρόνος τόσο για τον εργαζόμενο όσο και για τον εργοδότη...

chrysa82

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαρ 2013
Like
0
Πόντοι
16
Οι εταιρίες στην Ελλάδα πως μπορούν να σε διώχνουν ανά πάσα ώρα και στιγμή;όποτε γουστάρεις μπορείς να φύγεις!Το χω κάνει και γω.

OP
OP
F

FanisChristo

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2010
Like
6
Πόντοι
6
γιατι να μην το εχεις τυπε? :think:

Απλά κάποιες εταιρίες αν πας να τους πεις 1 βδομάδα πριν οτι θέλω να φύγω σκέφτηκα μην σου πουν και τι άρχισες δουλεια με μας αφού δεν ήσουν σίγουρος και έφυγες στους 2 μηνες...και σκέφτηκα μην μου κάνουν καταγγελία ότι δημιούργησα πρόβλημα στο σχεδιασμό και τη λειτουργία της επιχείρησης...

Βέβαια αν το πάρουμε το νόμο και από τις 2 πλευρές και ο εργοδότης πρέπει  όταν απολύει να το λέει 10-15 μέρες πριν αλλά σου δίνουν το χαρτί της απόλυσης εκεί που δεν το περιμένεις..

chrysa82

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαρ 2013
Like
0
Πόντοι
16
Απλά κάποιες εταιρίες αν πας να τους πεις 1 βδομάδα πριν οτι θέλω να φύγω σκέφτηκα μην σου πουν και τι άρχισες δουλεια με μας αφού δεν ήσουν σίγουρος και έφυγες στους 2 μηνες...και σκέφτηκα μην μου κάνουν καταγγελία ότι δημιούργησα πρόβλημα στο σχεδιασμό και τη λειτουργία της επιχείρησης...

Βέβαια αν το πάρουμε το νόμο και από τις 2 πλευρές και ο εργοδότης πρέπει  όταν απολύει να το λέει 10-15 μέρες πριν αλλά σου δίνουν το χαρτί της απόλυσης εκεί που δεν το περιμένεις..
Ναι κάτι το οποίο δεν ισχύει!!!

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866

σιγα ρε τυπε
τιποτα δεν σου κανουν
πεστο τους την τελευταια στιγμη
και καντους και κωλοδαχτυλο  :rockon:

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
36
Πόντοι
166
εαν σου κανουν ο,τι θα τους στειλουμε τον λιλα ενω εχουν μιτινκ οι εξεκιουτιβ μανατσερς

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
21
Πόντοι
16
(3) εφόσον φύγεις πριν την λήξη του διμήνου δεν έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα (από θέματα επαγγελματικής ηθικής) διότι το πρώτο δίμηνο θεωρείται δοκιμαστικός χρόνος τόσο για τον εργαζόμενο όσο και για τον εργοδότη...

Υπάρχει τετοιο πραμα στην Ελλάδα?  :2funny:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom