Νέα

Πόσο μακριά θα φτάσει ακόμα αυτή η ρεμούλα και η διαφθορά της ΝΔ;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα psaxnw(1)
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 884
  • Εμφανίσεις 38K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Εμπιστεύεστε την Κυβερνηση της ΝΔ?

• Ναι

Ψήφοι: 7 31,8%
  • Οχι

Ψήφοι: 14 63,6%
  • ΔΞ/ΔΑ

Ψήφοι: 1 4,5%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    22

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Τι να σου πω :2funny: αν με το καλημέρα, 19 χρονών παιδί, αρχίζουν να μου λένε για την Αθήνα :2funny: Υπάρχει κάποιο θέμα :idiot:
ακριβώς... δεκαετίες τώρα... και αυτό έχει καλλιεργηθεί από αμφότερες τις πλευρές.....

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Εγώ δεν έχω καλλιεργήσει τίποτα πάντως και κανένας από όσους ξέρω. Δεν καταλαβαίναμε τι μας έλεγαν στην αρχή :uglystupid: :headbang:  :helpplea:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Εγώ δεν έχω καλλιεργήσει τίποτα πάντως και κανένας από όσους ξέρω. Δεν καταλαβαίναμε τι μας έλεγαν στην αρχή :uglystupid: :headbang:  :helpplea:
Ετσι ακριβώς ένιωθα και γω στην ηλικία σου πριν από καμμιά 15αριά χρόνια που πήγαινα συχνά απάνω....

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Ποια ηλικία μου :2funny: :2funny: Μεγαλύτερος είμαι για το 90 μιλάω

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Χάνεις σε αντικειμενικότητα όταν στο μυαλό σου έχεις ταυτίσει τις έννοιες δικαιοσύνη με την αυτοδικία..
Για να υπάρξει φυλάκιση πρέπει πρώτα να υπάρξει δίωξη και δίκη...

Το αγγλοσαξωνικό δικαιικό σύστημα το λέει due process..
Θέλω να πιστεύω ότι από την αγγλοσαξωνική δικαιική παράδοση δεν έχεις συγκρατήσει μόνο το Νόμο του Λυντς...

Ούτε καν ο επιθεωρητής Κάλαχαν στο άβατάρ σου δεν πίστευε σε αυτόν το ΄νόμο.

Εισαι λίγο εκτός θέματος - ίσως και επίτηδες

Εχεις να σχολιάσεις κάτι σχετικό με όσα σου είπα ή απλά προσπαθείς να αλλάξεις θέμα;

Ασε με να σε βοηθήσω.

Συμφωνείς με όσα είπα ή διαφωνεις;

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Το πρόβλημα αυτού του τόπου δεν είναι ούτε τα Σκόπια, ούτε η Τουρκία ούτε οι μετανάστες.
Το πρόβλημα αυτής της χώρας είναι εσωτερικό, οικονομικό, αναπτυξιακό, μορφωτικό και διαρθρωτικό....

Ετσι ειναι

Εδω και παρα πολλά χρόνια

Ποτέ οι ικανοί δεν κυβέρνησαν εδω. Μόνον οι μέτριοι και οι ανίκανοι. Γιατί τέτοιοι χρειάζονται να ειναι μπροστά, για να κάνουν τη δουλειά τους οι ξύπνιοι στο παρασκήνιο.

Διώξεις και τρίχες κατσαρές. Πάρε κόσμε εικόνα και "ειδήσεις". Το τι θα γίνει μετα..θα το ξεχάσεις.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Στόχος να λειτουργήσουν το 2009
Νόμο που θα επιτρέπει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων ετοιμάζει η κυβέρνηση
Στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων προχωρά η κυβέρνηση, με στόχο η λειτουργία του πρώτου πριν από τη λήξη της κυβερνητικής θητείας, ει δυνατόν το 2009. Για τον σκοπό αυτό ήδη έχει προβεί σε συγκεκριμένες συντονισμένες κινήσεις, ενώ πιέσεις ασκούνται από τα ιδιωτικά κολέγια, τις Βρυξέλλες αλλά και από τις ΗΠΑ.
Στενότατος συνεργάτης του Πρωθυπουργού επιβεβαίωσε στα Νέα ότι σαφής πολιτική βούληση του κ. Καραμανλή -αυτό ήταν το μήνυμα που θέλησε να περάσει και με την ομιλία του στη Φλώρινα αλλά και με τη ομιλία του στη Βουλή την Παρασκευή- είναι η ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα.
Εκφράζοντας την απορία του για το γεγονός ότι «ο κ. Παπανδρέου υπαναχώρησε σε μία από τις βασικές του πεποιθήσεις έναντι των εσωκομματικών του πιέσεων», είπε πως ο Πρωθυπουργός δεν επιθυμεί «ημίμετρα» όπως θα ήταν τα μη κρατικά Πανεπιστήμια με τη μορφή Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, ενώ διαφώνησε με τις πρωτοβουλίες που φέρεται ότι αναλαμβάνει ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Κακλαμάνης για Πανεπιστήμιο του Δήμου. Ξεκαθάρισε πως «μιλούμε για ιδιωτικά Πανεπιστήμια, δηλαδή Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου».
Η ίδια πηγή έλεγε ότι στην απόφασή της να ιδρύσει ιδιωτικά ΑΕΙ, η κυβέρνηση έχει δύο «συμμάχους». Ο ένας είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, που έχει ξεκαθαρίσει ότι θεωρεί αντίθετη με το κοινοτικό Δίκαιο την ελληνική απαγόρευση της λειτουργίας ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Ο άλλος είναι η κοινή γνώμη, που -όπως πιστεύουν συνεργάτες του κ. Καραμανλή είναι βέβαιο ότι θα στηρίξει τις κυβερνητικές προθέσεις.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τέσσερις μόλις ημέρες μετά την απόρριψη της συνταγματικής αναθεώρησης του επίμαχου άρθρου 16 από την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, επανήλθε διευκρινίζοντας τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία μη κρατικών και μη κερδοσκοπικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
«Υπήρχε και υπάρχει η δυνατότητα νομοθετικής ρύθμισης, η οποία να ορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, με τη μορφή Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κ. Καραμανλής, απαντώντας στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» σε σχετικές ερωτήσεις των κ.κ. Αλέκας Παπαρήγα και Αλέκου Αλαβάνου.
Παράλληλα ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφή την πρόθεσή του να εφαρμόσει τον νόμο-πλαίσιο: «Θα εφαρμόσω στο ακέραιο τον νόμο-πλαίσιο» είπε χαρακτηριστικά.
Το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προχωρήσει ήδη στο στάδιο της επεξεργασίας του νόμου για τη λειτουργία των ιδιωτικών ΑΕΙ. Προχωρά όμως με πολύ προσεκτικά βήματα, στηριζόμενο πρωτίστως σε νομικές γνωμοδοτήσεις επί του θέματος, έτσι ώστε ο νόμος να καλύπτεται από το άρθρο 16 του Συντάγματος- που απαγορεύει την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ.
Για την κατάρτιση του νόμου υπάρχει συνεργασία όχι μόνο με τις Βρυξέλλες, αλλά κυρίως με προσωπικότητες του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς η κυριότερη ανησυχία των στελεχών του υπουργείου Παιδείας είναι μήπως ο νόμος ψηφιστεί μεν από τη Βουλή, αλλά στη συνέχεια καταπέσει στο ΣτΕ έπειτα από προσφυγή κάποιου πανεπιστημίου.

Και ας γυρίσουμε στο θέμα μας......
Με απλά λόγια.....
Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να νομοθετήσει γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι το νομοσχέδιο είναι αντισυνταγματικό, και εν συνεχεία θα προσπαθήσει να ελεγξει τη μη προσφυγή στο ΣτΕ μέσω του ελέγχου των πρυτάνεων... (Επεσαν κάτι ψιλές προχθές στη Θεσσαλονίκη.....)

Δημοκρατικά και θεσμικά, η σύγχρονη δεξιά για άλλη μια φορά ορίζει ως μεταρρύθμιση και επανίδρυση την αντισυνταγματική νομοθεσία και την απαξίωση των θεσμών.....

Δλδ η θέση του Κωστή για να είμαστε και πιο λαικοί.....
Είτε θέτε, είτε δε θέτε, εγώ σας γράφω όλους στ αρχίδια μου και ιδρύω πανεπιστήμια ιδιωτικού δικαίου........
Λέω ότι έχω και την έγκριση της κοινής γνώμης (και γω λέω ότι η κοινή γνώμη θεωρεί δίκαιο έναν αρχικό μισθό τα 700 Ευρώ) και δίδω την ανώτατη εκπαίδευση σε ολίγους να φάνε με χρυσά κουτάλια......

Κατά τα λοιπά το πρόβλημα με τα Πανεπιστήμια είναι οι 200 κουκουλοφόροι....
Χμ...................................................
:helpplea: :helpplea: :helpplea: :helpplea: :helpplea: :helpplea: :helpplea: :helpplea: :helpplea:

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
32
Πόντοι
366
Η μεταρρύθμιση και στην παιδεία θα συνεχιστεί είτε σας αρέσει είτε όχι! :grin:
Γιατί πότε άρχισε?Βρήκανε μια λέξη και την κοπανάνε! :jerking:

laplace

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2007
Like
22
Πόντοι
16
ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ:

Εισβολή σε σούπερ μάρκετ από ομάδα "οργισμένων καταναλωτών"
Περίπου 30 άτομα μπήκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο σούπερ μάρκετ "Σκλαβενίτης" επί της Χαριλάου Τρικούπη στο κέντρο της Αθήνας και αφαίρεσε τρόφιμα.

Εν συνεχεία η ομάδα μοίρασε τα τρόφιμα στους καταναλωτές στη λαϊκή αγορά της οδού Καλλιδρομίου.

Σε προκήρυξη που μοίρασαν αναφέρουν ότι εφήρμοσαν στην πράξη τη δική τους δέσμη μέτρων και υπογράφουν ως οργισμένοι καταναλωτές.
ΠΗΓΗ:ΣΚΑΙ

proto

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2006
Κριτικές
5
Like
5
Πόντοι
6

Περίπου 30 άτομα μπήκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο σούπερ μάρκετ "Σκλαβενίτης" επί της Χαριλάου Τρικούπη στο κέντρο της Αθήνας και αφαίρεσε τρόφιμα.

Εν συνεχεία η ομάδα μοίρασε τα τρόφιμα στους καταναλωτές στη λαϊκή αγορά της οδού Καλλιδρομίου.

Σε προκήρυξη που μοίρασαν αναφέρουν ότι εφήρμοσαν στην πράξη τη δική τους δέσμη μέτρων και υπογράφουν ως οργισμένοι καταναλωτές.

Ετσι πρεπει αντε γιατι σε λιγο θα λεμε και ευχαριστω που μας γαμανε με την ακριβεια.

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Την περίοδο του ψυχρού πολέμου, υπήρχαν πολλοί αναλυτές που πίστευαν ότι η απόλυτη ισορροπία δυνάμεων μεταξύ ΗΠΑ και ΕΣΣΔ θα εξασφάλιζε τη βέλτιστη σταθερότητα και ασφάλεια στον κόσμο. Όταν κατέρρευσε το "ανατολικό μπλοκ" και δεν υπήρχε πλέον αντίπαλο δέος, οι Αμερικανοί άρχισαν να κάνουν ό,τι θέλουν. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και με το ελληνικό δικομματικό σύστημα. Το ΠΑΣΟΚ εδώ και πολύ καιρό, δεν μπορεί να παίξει τον εξισορροπητικό ρόλο που θα έπρεπε να παίζει, με αποτέλεσμα η ΝΔ να κάνει ό,τι θέλει. Γι' αυτό παρατηρείται και το φαινόμενο τον Καραμανλή να τον απασχολεί περισσότερο ο Αλαβάνος παρά ο Γιωργάκης. 

pakara

Μέλος
Εγγρ.
5 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
Η μεταρρύθμιση και στην παιδεία θα συνεχιστεί είτε σας αρέσει είτε όχι! :grin:
Γιατί πότε άρχισε?Βρήκανε μια λέξη και την κοπανάνε! :jerking:
αφου ελυσαν ολα τα αλλα προβληματα επρεπε να γαμησουν, να βοηθησουν και την παιδεια.

οι ρομπεν των σιτηρων βγηκαν στους δρομους.

το κορυφαιο που διαβασα σημερα ειναι οτι με το νεο τελος κατοχης ακινητου θα πληρωσουν διαφορες επιχειρησεις ποσα απο 20.000 εως και 300000 €, ενδεικτικα εγραφε για θερμοκηπιο που του αναλογει 120.000€.
αλλος ενας εξαιροτικος νομος

laplace

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2007
Like
22
Πόντοι
16
Την περίοδο του ψυχρού πολέμου, υπήρχαν πολλοί αναλυτές που πίστευαν ότι η απόλυτη ισορροπία δυνάμεων μεταξύ ΗΠΑ και ΕΣΣΔ θα εξασφάλιζε τη βέλτιστη σταθερότητα και ασφάλεια στον κόσμο. Όταν κατέρρευσε το "ανατολικό μπλοκ" και δεν υπήρχε πλέον αντίπαλο δέος, οι Αμερικανοί άρχισαν να κάνουν ό,τι θέλουν. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και με το ελληνικό δικομματικό σύστημα. Το ΠΑΣΟΚ εδώ και πολύ καιρό, δεν μπορεί να παίξει τον εξισορροπητικό ρόλο που θα έπρεπε να παίζει, με αποτέλεσμα η ΝΔ να κάνει ό,τι θέλει. Γι' αυτό παρατηρείται και το φαινόμενο τον Καραμανλή να τον απασχολεί περισσότερο ο Αλαβάνος παρά ο Γιωργάκης. 
+1908

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Μπορεί κανεις να σκεφτεί ένα πράγμα στο οποίο η παρέα που ορισμένοι κύκλοι ονομάζουν "κυβέρνηση της χώρας" έχει βελτιώσει αποφασιστικά μετά απο 5 χρόνια στην εξουσία;

Οικονομία;

Εξωτερική πολιτική;

Κοινωνική συνοχή;

Παιδεία;

Ασφαλιστικό;

Δικαιοσύνη;

Περιβάλλον;

Οχι σοβαρά, μπορει να σκεφτεί κανεις; str81977 μήπως μπορεις να μας βοηθήσεις;

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Δυστυχώς τίποτα. Και το κακό είναι ότι υπάρχουν προκλήσεις και προβλήματα για σοβαρές Κυβερνήσεις και όχι βλαχοδήμαρχους

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
Μπορεί κανεις να σκεφτεί ένα πράγμα στο οποίο η παρέα που ορισμένοι κύκλοι ονομάζουν "κυβέρνηση της χώρας" έχει βελτιώσει αποφασιστικά μετά απο 5 χρόνια στην εξουσία;

Οικονομία;

Εξωτερική πολιτική;

Κοινωνική συνοχή;

Παιδεία;

Ασφαλιστικό;

Δικαιοσύνη;

Περιβάλλον;

Ναι θέλω κι εγώ να μας βοηθήσει ο εν λόγω.
Γιατί ψάχνω η δύστυχη, διαβάζω εφημερίδες (όχι Ελεύθερο Τύπο που τα γράφει αντικειμενικά) ξαναδιαβάζω αλλά απάντηση δε βρίσκω.
στρέιτ; καμμιά ιδέα;

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866

Οικονομία;

Εξωτερική πολιτική;

Κοινωνική συνοχή;

Παιδεία;

Ασφαλιστικό;

Δικαιοσύνη;

Περιβάλλον;

Εγώ μπορώ......
Η κυβέρνηση δουλεύει άριστα ως μεσιτικό γραφείο.

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16

Οικονομία;

Εξωτερική πολιτική;

Κοινωνική συνοχή;

Παιδεία;

Ασφαλιστικό;

Δικαιοσύνη;

Περιβάλλον;

Ενφό μου επιτρέπεις να προσθέσω και τον τομέα της "Υγείας" στη λίστα σου;

Stories

Νέο!

Stories