Νέα

Ποσο ασφαλης ειμαι Φυλης Μεταξουργειο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα anergos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 229
  • Εμφανίσεις 14K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
Τωρα θα σου ελεγα κατι για την θεια σου αλλα θα δειξω εγκρατεια !!!!!  :birdman:

ΟΛΟΙ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ  :birdman:
να γεμισει η γη με αχαχουχακια δηλαδη τυπε? :grin:
%CE%9B%CE%91%CE%A7%CE%95%CE%99%CE%9F%CE%A0%CE%A9%CE%9B%CE%97%CE%A3__%CE%9B%CE%9F%CE%A5%CE%A3%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%A3.jpg

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866

Συνημμένα

• ΛΑΧΕΙΟΠΩΛΗΣ.jpg
    ΛΑΧΕΙΟΠΩΛΗΣ.jpg
    117,2 KB · Εμφανίσεις: 41

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
800αρα σου κανει τυπε?
Δεν φαινονται τα λαχεια αυτα.....

Ηθελα πολυ να τα δω ..... να δω τι ειδους λαχεια ηταν.....

Μονοκομματα σε ενα κουπονι λαχεια ειναι αυτα....

Η του στολου ειναι
Η αρχαιοτητων
Η συντακτων

Και η φωτο φαινεται τελη της  δεκαετειας του 50 αρχες του 60

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
34
Πόντοι
166
Σ εψαχνα εξω απο το Νεον αυτες τις μερες..

Σε ξεκαρφωσα λινατσα και εξαφανιστηκες

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
Δεν φαινονται τα λαχεια αυτα.....

Ηθελα πολυ να τα δω ..... να δω τι ειδους λαχεια ηταν.....

Μονοκομματα σε ενα κουπονι λαχεια ειναι αυτα....

Η του στολου ειναι
Η αρχαιοτητων
Η συντακτων

Και η φωτο φαινεται τελη της  δεκαετειας του 50 αρχες του 60
O τυχερός παντοπώλης και το λαχείο που γλίτωσε από τα δόντια ενός γαϊδάρου
του Ελευθερίου Γ. Σκιαδά.

Η σκηνή, πέρα για πέρα αληθινή, διαδραματίζεται στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη και Φιλελλήνων, παραμονή Πρωτοχρονιάς του 1912. Στη μια πλευρά του δρόμου βρισκόταν το περίφημο για την εποχή του Παντοπωλείο του Γ. Φούντα και στην άλλη ένα μικρό γαλακτοπωλείο. Έξω από το τελευταίο… στάθμευε ο γάιδαρος του γαλατά, επί του οποίου φορτώνονταν τα γεμάτα γάλα δοχεία για να διανεμηθούν στη γειτονιά.
Παραμονή Πρωτοχρονιάς λοιπόν, περνούσε από εκεί ένας λουστράκος κρατώντας το μακρύ καλάμι όπου είχε τοποθετημένα προς πώληση τα περίφημα Λαχεία του Εθνικού Στόλου. Καθόταν ο μικρός και χάζευε τον τρόπο που φορτωνόταν το γάλα στον γάιδαρο. Ο τελευταίος, προφανώς πεινασμένος, είδε τα πράσινα λαχεία, ίσως να τα πέρασε για «λάχανα» και δεν άργησε να αρπάξει ένα, χωρίς να τον αντιληφθεί ο μικρός λούστρος. Σίγουρα δεν θα το τραγάνιζε εάν δεν αντιλαμβανόταν την… κλοπή ο παντοπώλης Φούντας.
Και ενώ ο λαχειοπώλης οδυρόταν και χτυπούσε τον γάιδαρο με το καλάμι του για να πάρει το λαχείο που χανόταν σιγά σιγά στο στόμα του τετράποδου, ο Φούντας ψύχραιμος κατόρθωσε να του το αποσπάσει, έστω και μισομασημένο. Φρόντισε μάλιστα ο παντοπώλης να αγοράσει το λαχείο καταβάλλοντας το κόστος του που ήταν ένα μονόδραχμο. Και όταν το απόγευμα κυκλοφορούσαν τα έκτακτα παραρτήματα των εφημερίδων με τους τυχερούς αριθμούς, έκπληκτος διαπίστωνε ο παντοπώλης Φούντας πως ο αριθμός του λαχείου κέρδιζε το ένα τέταρτο του Λαχείου του Εθνικού στόλου που αντιστοιχούσε στο σεβαστό ποσόν των είκοσι χιλιάδων δραχμών.
Το πανηγύρι που στήθηκε την Πρωτοχρονιά του 1912 στο Παντοπωλείο του Φούντα ήταν πρωτόγνωρο, όπως και η χαρά του μικρού λούστρου που συμμετείχε σ’ αυτό έχοντας εισπράξει και ένα γερό μπαξίσι. Και η εφημερίδα «Ακρόπολις» φρόντιζε να διασώσει τις μικρές ανθρώπινες στιγμές και να τις παραδώσει στην ιστορία.

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366

Η σκηνή, πέρα για πέρα αληθινή, διαδραματίζεται στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη και Φιλελλήνων, παραμονή Πρωτοχρονιάς του 1912. Στη μια πλευρά του δρόμου βρισκόταν το περίφημο για την εποχή του Παντοπωλείο του Γ. Φούντα και στην άλλη ένα μικρό γαλακτοπωλείο. Έξω από το τελευταίο… στάθμευε ο γάιδαρος του γαλατά, επί του οποίου φορτώνονταν τα γεμάτα γάλα δοχεία για να διανεμηθούν στη γειτονιά.
Παραμονή Πρωτοχρονιάς λοιπόν, περνούσε από εκεί ένας λουστράκος κρατώντας το μακρύ καλάμι όπου είχε τοποθετημένα προς πώληση τα περίφημα Λαχεία του Εθνικού Στόλου. Καθόταν ο μικρός και χάζευε τον τρόπο που φορτωνόταν το γάλα στον γάιδαρο. Ο τελευταίος, προφανώς πεινασμένος, είδε τα πράσινα λαχεία, ίσως να τα πέρασε για «λάχανα» και δεν άργησε να αρπάξει ένα, χωρίς να τον αντιληφθεί ο μικρός λούστρος. Σίγουρα δεν θα το τραγάνιζε εάν δεν αντιλαμβανόταν την… κλοπή ο παντοπώλης Φούντας.
Και ενώ ο λαχειοπώλης οδυρόταν και χτυπούσε τον γάιδαρο με το καλάμι του για να πάρει το λαχείο που χανόταν σιγά σιγά στο στόμα του τετράποδου, ο Φούντας ψύχραιμος κατόρθωσε να του το αποσπάσει, έστω και μισομασημένο. Φρόντισε μάλιστα ο παντοπώλης να αγοράσει το λαχείο καταβάλλοντας το κόστος του που ήταν ένα μονόδραχμο. Και όταν το απόγευμα κυκλοφορούσαν τα έκτακτα παραρτήματα των εφημερίδων με τους τυχερούς αριθμούς, έκπληκτος διαπίστωνε ο παντοπώλης Φούντας πως ο αριθμός του λαχείου κέρδιζε το ένα τέταρτο του Λαχείου του Εθνικού στόλου που αντιστοιχούσε στο σεβαστό ποσόν των είκοσι χιλιάδων δραχμών.
Το πανηγύρι που στήθηκε την Πρωτοχρονιά του 1912 στο Παντοπωλείο του Φούντα ήταν πρωτόγνωρο, όπως και η χαρά του μικρού λούστρου που συμμετείχε σ’ αυτό έχοντας εισπράξει και ένα γερό μπαξίσι. Και η εφημερίδα «Ακρόπολις» φρόντιζε να διασώσει τις μικρές ανθρώπινες στιγμές και να τις παραδώσει στην ιστορία.
Μαλιστα...... παμπαλαιο λαχειο αυτο !!!!!

Το φανταστηκα αλλα με μπερδευαν τα ρουχα και ειδικα οι πιετες στο παντελονι του μικρου

Δεν γνωριζα οτι του στολου ηταν τετραδες !!!!!!!

Το παλαιοτερο λαχειο που εχω στην κατοχη μου ειναι του 1932 !!!!!!!!

Του στολου και των συντακτων δεν εχω βρει ακομη !!!!!!!!!!!

μενιοσ33

Μέλος
Εγγρ.
19 Φεβ 2013
Like
0
Πόντοι
1

Ο γαϊδαράκος όμως δε χάρηκε . Αρπαξε το ξύλο του. :(

Κολοκοτρώνη και Φιλελλήνων τώρα είναι ένα σουβλατζίδικο που φαίνεται καλό.

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
Ο γαϊδαράκος όμως δε χάρηκε . Αρπαξε το ξύλο του. :(

Κολοκοτρώνη και Φιλελλήνων τώρα είναι ένα σουβλατζίδικο που φαίνεται καλό.
κρεας απο αλογο και γαιδαρο θα πουλανε τυπε :grin:
τοχει το σημειο φαινεται :grin:

KRITIKOS1985

Σεβαστός
Εγγρ.
6 Ιουν 2011
Κριτικές
55
Like
371
Πόντοι
1.640

maturelover2013

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2013
Κριτικές
14
Like
70
Πόντοι
11
δλδ θες να μου πεις οτι υπερβαλω?γι'αυτο βγαλατε το συμπερασμα  οτι εγω δεν εχω παει σε αυτα τα μερη?

KRITIKOS1985

Σεβαστός
Εγγρ.
6 Ιουν 2011
Κριτικές
55
Like
371
Πόντοι
1.640
δλδ θες να μου πεις οτι υπερβαλω?γι'αυτο βγαλατε το συμπερασμα  οτι εγω δεν εχω παει σε αυτα τα μερη?
Κατά τη γνώμη μου υπερβάλεις.

Μπορεί να έχεις πάει δεκάδες φορές,αλλά μάλλον σαν άνθρωπος είσαι πολύ προσεκτικός κ ψιλοφοβιτσιάρης...

Έχω τσαρκάρει δεκάδες φορές στην 3 βάρδια ας πούμε (που είναι κ η πιο επικίνδυνη),κ δεν έχω πάθει το παραμικρό...

Σύμπτωση;

maturelover2013

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2013
Κριτικές
14
Like
70
Πόντοι
11
και επειδη δε σου εχει τυχει,παει να πει οτι αποκλιεται να σου τυχει στο μελλον?αμα ημουνα ψιλοφοβιτσιαρης δεν θα ειχα παει δεκαδες φορες οπως λες.επειδη ειμαι μεγαλυτερος απο σενα εχω δει περισσοτερα και επετρεψε μου να επιμενω στην αποψη μου.

speres

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2013
Like
6
Πόντοι
16
10 χρονια που παω σε αυτα τα μερη δεν εχει τυχει το παραμικρο.

δεν ειπα να πας βραδυ μονος στο μεταξουργειο,εκει σαφως κι εχεις πιθανοτητες καλες να στην πεσουν.

αυτο ομως το ξεκαθαρισα απ την αρχη.

πολλοι κανουν σα να ειναι αβατο η φυλης.κατι που απλα δεν ισχυει.

Παρόμοια θέματα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom