Νέα

Πόσα χρόνια έχετε να πάτε να ψηφίσετε;

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ποσά χρόνια έχετε να πάτε να ψηφίσετε;

• Ψηφίζω πάντα

• Δεν ψηφίζω ποτέ, μένω εξωτερικό

• Δεν ψηφίζω ποτέ, δεν με ενδιαφέρει

• Δεν ψηφίζω ποτέ, είμαι ετεροδημότης

• Αναλόγως με τις καύλες μου

• Έχω να ψηφίσω από την εποχή του Μαρκεζίνη

Τα αποτελέσματα είναι ορατά μόνο αφού ψηφίσεις.
Εγγρ.
28 Μαΐ 2011
Κριτικές
7
Like
14.001
Πόντοι
3.936
30-45% δεν πάει να ψηφίσει.

Οι τύποι του bourdela σε τι ποσοστό δεν ασκούν τα πολιτικά τους δικαιώματα κ γιατί;

filos78

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
11
Like
1.854
Πόντοι
5.975
Τελευταία φορά πρέπει να ήταν στις εκλογές του 2007 (εννοείται ότι μετά είχα πάει για τσάρκα στη Φυλής...). Στο μεταξύ, βαρέθηκα να ψάχνω τι γελοιγραφία να ρίξω στην κάλπη και από τότε δεν ξαναπήγα...

troubaman

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
28
Like
10.415
Πόντοι
3.296
Η δημοκρατια εξυμνηθει απο την αρχαιοτητα ως το βελτιστο πολιτικο συστημα αντιπροσωπευσης εξουσιας.
Υποθετω οτι τηρουμενων των αναλογιων πληθυσμιακα και χρονολογικα και τοτε υπηρχαν τα προσωπικα συμφεροντα,τα ρουσφετια και η κακη ασκηση εξουσιας.
Επισης η αναπτυξη επιδρασεων απο "ξενες" κυβερνησεις δηλαδη η εξωτερικη πολιτικη,αλλα στα πλαισια της αλληλεπιδρασης πολεων-κρατων.
Αξιζει καποιος να διαβασει πως λειτουργουσε η δημοκρατια στην αρχαια Αθηνα.
Το πολιτιστικο εργο των σοφων εκεινης της εποχης μας δινει μια εικονα.
Ωστοσο μην μπερδευεστε,αυτο δε σημαινει απαραιτητα πως ηταν σοφοτεροι και ηθικοτεροι ως συνολο.
Απο τις μεταρρυθμισεις του Σολωνα και του Κλεισθενη πανε 2500 χρονια.
Το δημοκρατικο πολιτιτευμα παρα τα αρνητικα του στη συγχρονη εποχη εκριθη ως το βελτιστο συστημα παραγωγης πολιτισμου και διασφαλισης ισονομιας των πολιτων.
Ενα απο τα αρνητικα στην πραξη ειναι οτι ο λαος κατευθυνεται ειτε απο οικογενεικες παραδοσεις ειτε απο προσωπικα συμφεροντα για να επιλεξει ποιος θα ανεβει στην εξουσια...
Ενω αντιστοιχα η ευθυνη βαραινει και τους πολιτικους των οποιων το κινητρο ειναι η αποκτηση προσωπικης εξουσιας και δυναμης παρα η αληθινη επιθυμια να βοηθησουν τον τοπο ουσιαστικα.

Φυσικα ο προεκλογικος τους λογος ειναι δομημενος εξυπνα και ομορφα ωστε να ξεγελα μια και επι της ουσιας επιχειρηματολογει επικαλούμενος μισες αληθειες,ενω χρησιμοποιει εκφρασεις εντυπωσιασμου

Για να εχει βαρος η ψηφος μας λοιπον,οφειλουμε να συμψηφιζουμε εκτος απο το αυτονοητο προσωπικο συμφερον μας(δε το αγνοω καθολου)το καλο των παιδιων μας αλλα και του τοπου μας.
Αυτο παει να πει υγιης ψηφος.
Ψηφιζω κανονικα,γιατι αν ολοι ριχναμε λευκο τοτε θα οδηγουσαμε στη δυναμη των ολιγων να αποφασισουν και θα τειναμε σε ενα "ολιγαρχικο" καθεστως
Ελπιζω να μην κουρασα απλα εκρινα πως η μονολεκτικη απαντηση στο θεμα δε θα ειχε ουσια.

Τελευταία τροποποίηση:

EvilPlasma

Ανώτατος
Εγγρ.
21 Δεκ 2007
Κριτικές
97
Like
11.523
Πόντοι
17.885
Εχω κάπου 6-7 χρόνια!
Καλώς ή κακώς όταν ένα "κυρίαρχο" κράτος καταθέτει τον ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ για να εγκριθεί (στην Ε.Ε) Τότε έχει απωλέσει ένα σημαντικότατο κομμάτι της εθνικής του κυριαρχίας.
Ο εκάστοτε πρωθυπουργός είναι απλά ένας "επαρχος" ο οποίος και ελέγχεται από τις Βρυξέλλες.
Εαν ήταν να ψήφιζα για Γερμανό καγκελάριο ή κάτι που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να κάνει κουμάντο και εδώ σαφέστατα και να πήγαινα, κατά τ άλλα αγαπητοί συναγωνιστές μπουρδελιάρηδες, μην απατάστε, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ? ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΧΡΥΣΕΣ ΑΥΓΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ...ΟΛΟΙ θα έπαιρναν εντολές απ έξω και θα κάναν ΜΟΚΟ! Το μόνο που αλλάζει είναι η εκάστοτε δεξια/αριστερή "πινελιά" που εισπράτουμε, ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΞΕΝΟΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ

• Ουάου
Αντιδράσεις: j 1973

maradona7

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
15 Ιουν 2022
Κριτικές
148
Like
12.003
Πόντοι
30.733
Μια φορα εχω παει φιλαρακο μου πιτσιρικας και απο τοτε δε ξαναψηφισα ποτε μου . Ειχα στειλει και ενα κολλητο ενδιαμεσα να δωσει χαρτι γιατρου μια αλλη φορα που ειχαν τη φαεινη ιδεα να με καλεσουν για εφορευτικη

Οσο για το λογο , θεωρω αφενος απολυτα διεφθαρμενο το εγχωριο πολιτικο συστημα ( μιζες παντου , κακοδιαχειριση που οδηγησε σε πτωχευση εν τελει και κανενας δεν εχει παει φυλακη ) και αφετερου δε με ταιζει κανενας και χαρη δε χρωσταω σε κανεναν επισης .

Τελος θα σου πω πως ημουν βεβαιος πριν την ενταξη στο ΔΝΤ οτι η χωρα θα κηρυξει πτωχευση οταν η διεθνης συγκυρια δε θα ναι ευνοικη λογω του μεγαλου δανεισμου και θεωρω οτι ειμαστε πολυ τυχεροι που ανηκουμε στην ΕΕ . Αυτα και γνωμη μου μη τσακωνεστε για τα πολιτικα και ποιος θα κραταει τη κουταλα , δεν αξιζει

xratsas

Σεβαστός
Εγγρ.
8 Μαΐ 2019
Κριτικές
18
Like
1.925
Πόντοι
1.191
εγω που ειμαι ονειροπολος εξακολουθω να πιστευω οτι η ψηφος εχει δυναμη...μπορουμε να αλλαζουμε προσωπα και να στελνουμε μηνυματα με συμμετοχη ολων μας.. ο καθενας που δεν παει να ψηφισει και του φταει αυτος που κυβερνα ειναι αξιος της μοιρας του..

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
29.243
Πόντοι
10.336
η ψήφος υποχρεωτική δεν είναι ?
Ha Ha Smile GIF by The Tonight Show Starring Jimmy Fallon

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Κριτικές
6
Like
3.684
Πόντοι
736
η ψήφος υποχρεωτική δεν είναι ?
Αυτό κυκλοφορούσε όντως αλλά δεν είμαι σίγουρος απο ποιόν και γιατί , ίσως απο τα κανάλια για να πάει ο κόσμος να ψηφίσει , για να μην υπάρχει μεγάλο ποσοστό αποχής ; Αλήθεια αν υποθέσουμε οτι φτάσει κάποτε η αποχή στο 90% παράδειγμα , θα μετρήσουν κανονικά τα αποτελέσματα έχοντας ψηφίσει μόνο το 10% ; Ξέρει κανείς ;

poutsolis

Μέγας
Εγγρ.
25 Ιουν 2008
Κριτικές
22
Like
1.107
Πόντοι
4.360

dimitris(2)

Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2020
Like
113
Πόντοι
1
εγώ είμαι 32 και έχω ψηφήσει μία φορά στη ζωή μου και αυτή με το ζόρι

Manimal

Ανώτατος
Εγγρ.
9 Φεβ 2020
Κριτικές
7
Like
38.928
Πόντοι
10.411
Από το 2004

Poutsoxistis

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουλ 2022
Like
866
Πόντοι
81
Είναι δικαίωμα μου σαν Έλλην πολίτης να μετέχω στην πιο δημοκρατική διαδικασία.δεν υπάρχουν τέλειοι πολιτικοί γιατί είναι μέρος της κοινωνίας και αντικατοπτριζουν την κοινωνία.....οπότε μην απορούμε.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
Αυτό που πρέπει να σκεφτεί κανείς είναι το εξής : Αν δεν πας να ψηφίσεις θάβεις η επί της ουσίας βοηθάς το πρώτο κόμμα? Δεν θα ήταν καλύτερα να το ρίξεις σε ένα μικρό κόμμα λιγότερο διαπλεκόμενο και πιο κοντά στις απόψεις σου ώστε να υπάρχει πολυφωνία στην Βουλή?

Και επειδή οι πολιτικοί που έχουμε είναι τομάρια όρθια και δεν έχουν τσίπα πάνω τους ώστε αν πχ δουν 60% αποχή να διορθωθούν...ακόμα και το 40 και το 30% να ψηφίσει..πάλι κυβέρνηση θα βγει...

Όποτε το πιο σωστό είναι το ρίχνεις με καθαρή σεινηδηση για να υπάρχει πολυφωνία...και ας λένε τα κομματόσκυλα ότι πρέπει να υπάρχει αυτοδυναμία...αυτοδυναμία για να μας γαμησουν πιο ασαλιωτα θέλουν...

OP
OP
Διαγραμμένο μέλος 112207
Εγγρ.
28 Μαΐ 2011
Κριτικές
7
Like
14.001
Πόντοι
3.936
Αυτό που πρέπει να σκεφτεί κανείς είναι το εξής : Αν δεν πας να ψηφίσεις θάβεις η επί της ουσίας βοηθάς το πρώτο κόμμα? Δεν θα ήταν καλύτερα να το ρίξεις σε ένα μικρό κόμμα λιγότερο διαπλεκόμενο και πιο κοντά στις απόψεις σου ώστε να υπάρχει πολυφωνία στην Βουλή?

Και επειδή οι πολιτικοί που έχουμε είναι τομάρια όρθια και δεν έχουν τσίπα πάνω τους ώστε αν πχ δουν 60% αποχή να διορθωθούν...ακόμα και το 40 και το 30% να ψηφίσει..πάλι κυβέρνηση θα βγει...

Όποτε το πιο σωστό είναι το ρίχνεις με καθαρή σεινηδηση για να υπάρχει πολυφωνία...και ας λένε τα κομματόσκυλα ότι πρέπει να υπάρχει αυτοδυναμία...αυτοδυναμία για να μας γαμησουν πιο ασαλιωτα θέλουν...
Μπορείς και να αντιμετωπίσεις το Ερντογαν με κεραλυφές.

Είναι και αυτό μια άποψη.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom