Νέα

Πόσα χρήματα πρέπει να έχουμε στην άκρη;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα voltairos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 101
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

stadeos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2010
Like
2.076
Πόντοι
216
Στη άκρη σημαίνει για περίπτωση ανάγκης όπως ασθένεια/ αδυναμία εργασίας, κάποιο ποσό για επισκευή σπιτιού ή μηχανής/αυτοκινήτου κλπ
Όσοι έχετε παιδιά βάλτε +30.000 για τις σπουδές επαρχία.
Εγώ στην άκρη έχω 4.000. Παιδιά δεν έχω, αυτοκίνητο/μηχανή δεν έχω, σπίτι δικό μου έχω αλλά είναι 2αρι διαμέρισμα οπότε δεν έχει σοβαρά έξοδα και έχω και ένα καλούλι μισθό. Δυστυχώς μου φεύγουν σχεδόν 70% στο φαγητό γιατί τρώω μόνο έξω.
Εσείς;

Tα χρήματα που ΜΠΟΡΕΙΣ να έχεις στην άκρη για θέμα-θέματα υγείας είναι σχεδόν πάντα λίγα.Μιλάω εκ πείρας καθότι είχα μαζέψει εδώ και δεκαετίες κοντά στα είκοσι χιλιάρικα για να ψιλο-ανακαινίσω το σπίτι μου και να κάνω και δύο-τρία ταξιδάκια ζωής με χαμηλό προϋπολογισμό αλλά ήρθανε οι ρευματισμοί και τα γαστρεντερολογικά προβλήματα λόγω φαρμάκων και τα λεφτά ξοδεύτηκαν εν ριπή οφθαλμού!

Christos Savvidis

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2018
Like
823
Πόντοι
146
Χαχαχα όχι ευτυχώς είμαι μια χαρά στην υγεία μου. Αμάξι δεν έχω επειδή μένω κέντρο Αθήνα και η δουλειά είναι 15 λεπτά με τα πόδια. Μάλιστα είχα βγάλει δίπλωμα για αμάξι πριν 1 χρόνο αλλά δε το αξιοποίησα τελικά. Το μόνο που με ενοχλεί κατά μία έννοια είναι ότι μετράει πολύ στις γκόμενες. Μηχανή δίπλωμα δε θέλω να βγάλω γιατί έχω δει live άσχημο ατύχημα και μου έχει αφήσει ψυχολογικό

Αμαξι, ειναι must αν θες να παιζεις μπαλα τυπε. Δεν παιζει να κανεις παιχνιδι χωρις αμαξι.

Μηχανη, αφηνεις απλα τους αλλους να παρουν, μεινε μακρυα απο κατι τετοιο. Ειδικα στην Ελλαδα με την οδηγικη "παιδεια" που υπαρχει γυρω μας.

Christos Savvidis

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2018
Like
823
Πόντοι
146
ρε μεγάλε, πραγματικά νομίζεις ότι τα περισσότερα μέλη του Μπου, όπως εγώ ας πούμε, που ψάχνουμε πουτάνες των 20€, μπορούμε να βάλουμε 30.000€ στην άκρη; Ειδικά όσοι έχουμε χωρήσει, έχουμε ξεπουπουλιαστεί, κι ας είχαμε καλό μισθό. Όσο για σένα, είναι ανόητο να τρως μόνο έξω, κι όχι μόνο για να βάλεις λεφτά στην άκρη. Κινδυνεύει η υγεία σου, αν δεν ελέγχεις τα υλικά. Το διαδίκτυο είναι γεμάτο απλές συνταγές μαγειρικής. Ξεκίνα από τα πολύ απλά (κρέατα με πατάτες στη γάστρα) και μάθε λίγες συνταγές. Έτσι θα 'χεις την υγειά σου, θα 'χεις και τα τάληρά σου

:hi: :hi: :hi:

Christos Savvidis

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2018
Like
823
Πόντοι
146
Tα χρήματα που ΜΠΟΡΕΙΣ να έχεις στην άκρη για θέμα-θέματα υγείας είναι σχεδόν πάντα λίγα.Μιλάω εκ πείρας καθότι είχα μαζέψει εδώ και δεκαετίες κοντά στα είκοσι χιλιάρικα για να ψιλο-ανακαινίσω το σπίτι μου και να κάνω και δύο-τρία ταξιδάκια ζωής με χαμηλό προϋπολογισμό αλλά ήρθανε οι ρευματισμοί και τα γαστρεντερολογικά προβλήματα λόγω φαρμάκων και τα λεφτά ξοδεύτηκαν εν ριπή οφθαλμού!

Τωρα εισαι καλα στην υγεια σου φιλε;

stealthgas

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2014
Κριτικές
3
Like
496
Πόντοι
36
Για να μην απαντάει
ρε μεγάλε, πραγματικά νομίζεις ότι τα περισσότερα μέλη του Μπου, όπως εγώ ας πούμε, που ψάχνουμε πουτάνες των 20€, μπορούμε να βάλουμε 30.000€ στην άκρη; Ειδικά όσοι έχουμε χωρήσει, έχουμε ξεπουπουλιαστεί, κι ας είχαμε καλό μισθό. Όσο για σένα, είναι ανόητο να τρως μόνο έξω, κι όχι μόνο για να βάλεις λεφτά στην άκρη. Κινδυνεύει η υγεία σου, αν δεν ελέγχεις τα υλικά. Το διαδίκτυο είναι γεμάτο απλές συνταγές μαγειρικής. Ξεκίνα από τα πολύ απλά (κρέατα με πατάτες στη γάστρα) και μάθε λίγες συνταγές. Έτσι θα 'χεις την υγειά σου, θα 'χεις και τα τάληρά σου

Ρε φιλε ο βασιλακης καιλας εισαι ;

Dimitris 67

Μέλος
Εγγρ.
30 Νοε 2017
Like
70
Πόντοι
0
Σαράντα χιλιάρικα σε τραπεζική θυρίδα και 2-3 χιλιάρικα έξω για κάποια έκτακτη αναγκη, η δική μου καβατζα.

Σώμα

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Αυγ 2019
Κριτικές
11
Like
406
Πόντοι
291
Εγώ έχω αρκετά λεφτά στην άκρη, αλλά ψάχνω να τα επενδύσω, γιατί λεφτά που μένουν στην τράπεζα χάνουν αξία λόγω του πληθωρισμού και του opportunity cost.
Πάντως πουτάνες γαμάω μόνο με 10, το πολύ 20 ευρώ γιατί έχω φτύσει αίμα να τα βγάλω και δε θα μου τα φάει η κάθε κάργια.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556

Christos Savvidis

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2018
Like
823
Πόντοι
146
Εγώ έχω αρκετά λεφτά στην άκρη, αλλά ψάχνω να τα επενδύσω, γιατί λεφτά που μένουν στην τράπεζα χάνουν αξία λόγω του πληθωρισμού και του opportunity cost.
Πάντως πουτάνες γαμάω μόνο με 10, το πολύ 20 ευρώ γιατί έχω φτύσει αίμα να τα βγάλω και δε θα μου τα φάει η κάθε κάργια.

Στη περιπτωση που λες αληθεια, το νου σου.

Υπαρχουν πολλοι τροποι στο να τα χασεις ολα σου τα λεφτα στο μπαμ.

Επενδυσεις κτλπ αν δεν εισαι γερος γνωστης της χ περιπτωσης, μεινε μακρυα γιατι αλλιως θα κλάψεις πικρα και θα χτυπας το κεφαλι σου.

:hi:

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
εγω νομιζω οτι το ποσα πρεπει να εχεις στην ακρη... εξαρταται απο το σε τι κρατος ζεις.
Στο ελλαντα οσα και να εχεις στην ακρη δε φτανουν. Καταρχας πρεπει να προσδιορισεις την "ακρη".
Αν η ακρη ειναι ομολογα ελληνικου δημοσιου, οσοι ειχαν τους τα ληστεψε η αριστερα (το δημοσιο).
Αν η ακρη ειναι η τραπεζα, κινδυνευεις πολυ επειδη αυτο το κωλοκρατος ειναι μονιμα χρεοκοπημενο και τρωει τα λεφτα των ιδιωτων.
Αν η ακρη ειναι το στρωμα, αν ειχαμε σοβαρο κρατος που παρειχε ασφαλεια αλλα και επετρεπε οπλοχρησια και οι νομοι ηταν υπερ του νομοταγους πολιτη και οχι υπερ του εγκληματια θα ελεγα οκ, και μαλιστα σε χρυσο ασημι, οχι χαρτια υγειας (ευρω).
Τωρα ενταξει εσυ μιλας για 4 χιλιαρικα που δε φτανουν στο ελλαντα για τιποτα σε περιπτωση αναγκης οποτε τα παραπανω δε σε αφορουν και πολυ, εκτος ισως για να τα παρεις και να μεταναστευσεις σε καμια σοβαρη χωρα μιας που εισαι νεος ακομα που εκει μπορει και να αξιζει να εχεις στην "ακρη", γενικα δηλαδη να εχεις μια αισθηση ασφαλειας για να κανεις προγραμματισμο ζωης.

Απο εκει και περα καλα κανεις και δεν εχεις αυτοκινητο, ειναι μεγαλο παθητικο, ιδιαιτερα αν εχεις τοσο μικρο μισθο που χρειαζεται το 70% αυτου μονο για το φαϊ σου.

Οτι περιουσιακο στοιχειο και αν εχεις βρισκεται παντα υπο κινδυνο, ειτε μικρο ειτε μεγαλο. Το μονο περιουσιακο στοιχειο που δε μπορει ποτε κανενας να σου κλεψει ειναι η μορφωση. Ακομη και ο ζαμπλουτος Ωνασης ελεγε παντα οτι ηθελε να εχει σπουδασει, ωστε να εχει ενα βραχιολι που δε μπορει ποτε κανενας να του κλεψει.

Mounokwlaraki

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2016
Κριτικές
62
Like
3.130
Πόντοι
7.216
Ωραίο θέμα!
Γενικά μου είναι αδιανόητο κάποιος που βγάζει από 1.000/μήνα και άνω να μην έχει χρήμα στην άκρη.
Και υπάρχει πολύς κόσμος που είναι έτσι. Που αν χάσει ας πούμε την δουλειά του ή σπάσει το πόδι του και δεν μπορεί να πάει στην δουλειά, τον επόμενο μήνα θα ψάχνει στα σκουπίδια για φαγητό. Οι περισσότεροι βέβαια που λειτουργούν έτσι έχουν την καβάντζα της οικογένειας.
Προσωπικά πάντως μου φαίνεται αδιανόητο ένας νέος 25-35 ετών να βασίζεται στους γονείς του.
Εγώ δουλεύω από τα 13 μου (τα καλοκαίρια) και από τότε μεγάλο μέρος των χρημάτων που έβγαζα τα κρατούσα.

Τώρα όσον αφορά το πόσον αυτό καθε αυτό, είναι πολύ σχετικό, ειδικά τις ημέρες μας που έχουμε περάσει και μια 10ετή κρίση.
Εγώ π.χ. προ κρίσης είχα μια 50.000 στην άκρη (ήμουν 28 τότε). Κάποια στιγμή μεσα στην κρίση έφτασα να έχω 5.000! :S
Και δεν τα έφαγα σε μαλακίες, για να προλάβω κάποιους. Ελεύθερος επαγγελματίας στην Ελλάδα της κρίσης γαρ.

Τεσπά όλα είναι θέμα προγραμματισμού, εσόδων και φυσικά τύχης.
Τα έσοδα-μισθός για εμένα έχουν 2-3 κλίμακες.
1η κάτω του 1.000. Εκεί δεν σου φτάνει να αποταμιευσεις εκτός αν ζείς με γονείς.
2η 1-2.000 εκει αναλογα το ύψος πρέπει κάτι να αποταμιευσεις. Έστω και 50 ευρώ το μήνα.
3η από 2.000 και πάνω. Εκεί πιστεύω οτι πρέπει να αποταμιεύσεις τα πάντα ανω του διχίλιρου.
2.000 στην ελλάδα του 2020 είναι υπέραρκετά να κάνεις μια χαρά ζωή, να μην σου λείπει τπτ
Δεν πιάνω καθόλου τους τύπους με εξωφρενικούς μισθούς/ έσοδα άνω του 5.000 το μήνα γιατί ως τρελή μειοψηφία δεν έχει νόημα.

irobot

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2017
Like
479
Πόντοι
36

50 - 100k euro το ελάχιστο που πρέπει να διαθέτεις στον λογαριασμό σου για κάθε άμεση αναγκη.

Σώμα

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Αυγ 2019
Κριτικές
11
Like
406
Πόντοι
291
Στη περιπτωση που λες αληθεια, το νου σου.

Υπαρχουν πολλοι τροποι στο να τα χασεις ολα σου τα λεφτα στο μπαμ.

Επενδυσεις κτλπ αν δεν εισαι γερος γνωστης της χ περιπτωσης, μεινε μακρυα γιατι αλλιως θα κλάψεις πικρα και θα χτυπας το κεφαλι σου.

:hi:

Μα δεν κατάλαβες τι σου λέω. Δεν έχει σχέση με το αν θέλω να επενδύσω ή όχι. Εννοείται πως δε θέλω, γιατί δε μου αρέσουν τα ρίσκα.
Αλλά λεφτά που μένουν στην άκρη χάνουν αξία κάθε μέρα. Και υπάρχουν επενδύσης με πολύ μικρό ρίσκο και καλή απόδοση.
Πάντως τώρα που έχουν πέσει όλα είναι η καλύτερη στιγμή για αγορές.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Ωραίο θέμα!
Γενικά μου είναι αδιανόητο κάποιος που βγάζει από 1.000/μήνα και άνω να μην έχει χρήμα στην άκρη.
Και υπάρχει πολύς κόσμος που είναι έτσι. Που αν χάσει ας πούμε την δουλειά του ή σπάσει το πόδι του και δεν μπορεί να πάει στην δουλειά, τον επόμενο μήνα θα ψάχνει στα σκουπίδια για φαγητό. Οι περισσότεροι βέβαια που λειτουργούν έτσι έχουν την καβάντζα της οικογένειας.
Προσωπικά πάντως μου φαίνεται αδιανόητο ένας νέος 25-35 ετών να βασίζεται στους γονείς του.
Εγώ δουλεύω από τα 13 μου (τα καλοκαίρια) και από τότε μεγάλο μέρος των χρημάτων που έβγαζα τα κρατούσα.

Τώρα όσον αφορά το πόσον αυτό καθε αυτό, είναι πολύ σχετικό, ειδικά τις ημέρες μας που έχουμε περάσει και μια 10ετή κρίση.
Εγώ π.χ. προ κρίσης είχα μια 50.000 στην άκρη (ήμουν 28 τότε). Κάποια στιγμή μεσα στην κρίση έφτασα να έχω 5.000! :S
Και δεν τα έφαγα σε μαλακίες, για να προλάβω κάποιους. Ελεύθερος επαγγελματίας στην Ελλάδα της κρίσης γαρ.

Τεσπά όλα είναι θέμα προγραμματισμού, εσόδων και φυσικά τύχης.
Τα έσοδα-μισθός για εμένα έχουν 2-3 κλίμακες.
1η κάτω του 1.000. Εκεί δεν σου φτάνει να αποταμιευσεις εκτός αν ζείς με γονείς.
2η 1-2.000 εκει αναλογα το ύψος πρέπει κάτι να αποταμιευσεις. Έστω και 50 ευρώ το μήνα.
3η από 2.000 και πάνω. Εκεί πιστεύω οτι πρέπει να αποταμιεύσεις τα πάντα ανω του διχίλιρου.
2.000 στην ελλάδα του 2020 είναι υπέραρκετά να κάνεις μια χαρά ζωή, να μην σου λείπει τπτ
Δεν πιάνω καθόλου τους τύπους με εξωφρενικούς μισθούς/ έσοδα άνω του 5.000 το μήνα γιατί ως τρελή μειοψηφία δεν έχει νόημα.

Δεν ειναι μονο τα μετρητα που λειτουργουν ως ασφαλεια σε ενδεχομενη αναγκη. Αν καποιος εχει 3 ακινητα και μηδεν μετρητα, μπορει ανα πασα στιγμη να πουλησει η να υποθηκευσει ενα ακινητο και να βρει αμεσα 50, 100, 200.000 ευρω, αναλογως το ακινητο
Το ιδιο και για μετοχες, ομολογα, επιχειρησεις, οχηματα, αυλες αξιες, κλπ
Γενικα, το ποστ σοου ειναι σωστο, καπου εκει κυμαινονται τα νουμερα, αναλογα και με τις οικογενειακες αναγκες του καθενος

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Αμα θες γκόμενες,γούστα και πληρώνεις ενοίκιο εξωτερικό,τα 4000 το μήνα είναι το μίνιμουμ και δε σου περισσεύει τίποτα.
Αν παραιτηθείς από τα γούστα μπορείς να αποταμιεύεις και 3000 ευρώ ανά μήνα κάνοντας οικονομία αλλά το θέμα είναι τι να τα κάνεις αφού γερνάς.
Αν δε γαμήσεις στα 45,μαζεύεις για να γαμήσεις στα 50?
Γενικά δεν έχω μετανιώσει για τα λεφτά που έφαγα στις γκόμενες παρόλο που μπορεί να είναι και 200000 ευρώ μέχρι τώρα.Αλλά δε θα προτιμούσα να ψωλάρω τώρα και να ήμουν τότε αγάμητος.
Ο μόνος τρόπος δηλαδή για να κάνεις οικονομία είναι να
1.Παντρευτείς ή
2.Να γαμάς μπορδέλα ή
3.Να γίνεις Mgtow και εντελώς αγάμητος,αντικίνητρο φάση που πιθανότατα θα μειώσεις και τις ώρες εργασίας και θα καταντήσεις ψωλάς.
Αλλιώς τα σκας κανονικά.

Christos Savvidis

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2018
Like
823
Πόντοι
146
Μα δεν κατάλαβες τι σου λέω. Δεν έχει σχέση με το αν θέλω να επενδύσω ή όχι. Εννοείται πως δε θέλω, γιατί δε μου αρέσουν τα ρίσκα.
Αλλά λεφτά που μένουν στην άκρη χάνουν αξία κάθε μέρα. Και υπάρχουν επενδύσης με πολύ μικρό ρίσκο και καλή απόδοση.
Πάντως τώρα που έχουν πέσει όλα είναι η καλύτερη στιγμή για αγορές.

Αυτο παθαινουν οσοι ειναι απληστοι και θελουν τις "ασφαλεις" λυσεις.

Προσεχε να μη κλαψεις.

Ευχομαι να μη με θυμηθεις ποτε και ολα να πανε καλα και να αυξησεις το κεφαλαιο σου ωστε να εισαι χαρουμενος.

Mounokwlaraki

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2016
Κριτικές
62
Like
3.130
Πόντοι
7.216
Δεν ειναι μονο τα μετρητα που λειτουργουν ως ασφαλεια σε ενδεχομενη αναγκη. Αν καποιος εχει 3 ακινητα και μηδεν μετρητα, μπορει ανα πασα στιγμη να πουλησει η να υποθηκευσει ενα ακινητο και να βρει αμεσα 50, 100, 200.000 ευρω, αναλογως το ακινητο
Το ιδιο και για μετοχες, ομολογα, επιχειρησεις, οχηματα, αυλες αξιες, κλπ
Γενικα, το ποστ σοου ειναι σωστο, καπου εκει κυμαινονται τα νουμερα, αναλογα και με τις οικογενειακες αναγκες του καθενος
Δεν έχουν καμία σχέση τα μετρητά με την περιουσία.
Και στο λέει κάποιος που έχει και από αυτήν.
Όταν βρεθείς στην ανάγκη θα την σκοτώσεις για να πάρεις μετρητό.
Προφανώς και μετράει αλλά καλό είναι να πουλάς όταν δεν χρειάζεσαι χρήμα.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 193184

Επισκέπτης
     Εγώ ακολουθώ τον κανόνα των εκαττομυριούχων... τον κανόνα 50-30-20

50% στον τραπεζικό λογαριασμό. Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων πάει στον τραπεζικό λογαριασμό προκειμένου να εξυπηρετήσει τωρινές ανάγκες, είτε να γίνει μακροπρόθεσμη αποταμίευση.

30% για lifestyle. Αυτά τα χρήματα πάνε σε ρούχα, παπούτσια ή σε πιο μεγαλόπνοα σχέδια, όπως η αγορά ενός διαμερίσματος.

20% για διασκέδαση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα χρήματα για διακοπές, συναυλίες και ό,τι άλλο έχετε στο μυαλό σας. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, πως ο εαυτό σας χρειάζεται να ανταμειφθεί μετά από τόση δουλειά.

Υ.Γ. Το μόνο που με απασχολεί πια, είναι που θα βρω κανένα μύριο για να μπορέσω να τον εφαρμόσω!!

Monocle

Μέλος
Εγγρ.
12 Νοε 2019
Like
113
Πόντοι
16
    Εγώ ακολουθώ τον κανόνα των εκαττομυριούχων... τον κανόνα 50-30-20

50% στον τραπεζικό λογαριασμό. Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων πάει στον τραπεζικό λογαριασμό προκειμένου να εξυπηρετήσει τωρινές ανάγκες, είτε να γίνει μακροπρόθεσμη αποταμίευση.

30% για lifestyle. Αυτά τα χρήματα πάνε σε ρούχα, παπούτσια ή σε πιο μεγαλόπνοα σχέδια, όπως η αγορά ενός διαμερίσματος.

20% για διασκέδαση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα χρήματα για διακοπές, συναυλίες και ό,τι άλλο έχετε στο μυαλό σας. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, πως ο εαυτό σας χρειάζεται να ανταμειφθεί μετά από τόση δουλειά.

Απο κανα σαιτ lifestyle το αντέγραψες;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom