Νέα

Πώς ξυρίζεστε;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα tkinaliss
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 242
  • Εμφανίσεις 20K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Δεν είπα όχι. Αλλά έχω 4 set (ένα στο σπίτι, ένα στο γραφείο, ένα στη γκαρσονιέρα, και ένα στο τσαντάκι ταξειδιού), οπότε 4 x 12 = 48.
Αλλά δε γαμιέται, μια μάπα την έχουμε, χαλάλι της να την προσέχουμε λιγάκι...
Σοβαρολογείς? Όταν την είδα είπα: "μπα, μαλακίες, sales argument είναι, τι να την κάνει τη μπαταρία το ξυραφάκι!" και πήρα την απλή.
Τώρα που θα αγοράσω και για τα άλλα set να πάρω αυτή με τη μπαταρία?

6 λεπίδες. Με την έκτη μάλιστα, μπορεί να κόψεις και λίγο κρέας, αν δεν είσαι προσεκτικός κάτω απο τη μύτη, και την "τραβάς" προς τα πάνω...
Είναι καλή αυτή με την μπαταρία....Ναι 6 λεπίδες έχει, 5 μπροστά και μία 1 πίσω για πιό στοχευμένο ξύρισμα όπως είπες μουστάκι κλπ...

peskandritsos

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2007
Κριτικές
8
Like
3
Πόντοι
6
Φαλτσετα σε μπαρμπερη= ολα τα λεφτα

Cjgrove9

Μέλος
Εγγρ.
18 Δεκ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Εγώ έχω κάνει το καλύτερο!Όταν μου πρωτοβγήκαν γένια τα ξύρισα και μετά όπως είναι φυσικό ξαναβγήκαν.Όμως ξυριζόμουν κάθε 2 εβδομάδες και μετά το πήγα κοντά 1 μήνα,με αποτέλεσμα να κάνουν να βγούν τα γένια κοντά 3 εβδομάδες.ʼκουσα ότι αν τα ξυρίζεις συνέχεια δυμναμώνει η τρίχα και βγαίνουν πιο γρήγορα.Το συνιστώ ανεπιφύλακτα

xagnostos2006

Ανώτερος
Εγγρ.
1 Μαρ 2006
Κριτικές
12
Like
1.619
Πόντοι
5.965
Το καλύτερο ξύρισμα είναι μετά το μπάνιο που το δέρμα έχει απορροφήσει την υγρασία.
Ξυράφι μιας χρήσης απλό, πχ. Gillete με δυο λεπίδες. Κρατάει πολύ παραπάνω από τα Mach και συναφή και ξυρίζει καλύτερα και βαθύτερα.
Αφρό ή κάτι παρόμοιο δε χρησιμοποιώ. Μόνο ξυράφι και νερό. Αν χρησιμοποιήσω βάζω κρέμα Κολυνός μπλέ.
Μετά ξέπλυμα με κρύο νερό.
After shave δε βάζω.
Το καλύτερο ξύρισμα και στρώνει και ωραία επιδερμίδα.

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
22
Πόντοι
66
Εγώ έχω κάνει το καλύτερο!Όταν μου πρωτοβγήκαν γένια τα ξύρισα και μετά όπως είναι φυσικό ξαναβγήκαν.Όμως ξυριζόμουν κάθε 2 εβδομάδες και μετά το πήγα κοντά 1 μήνα,με αποτέλεσμα να κάνουν να βγούν τα γένια κοντά 3 εβδομάδες.ʼκουσα ότι αν τα ξυρίζεις συνέχεια δυμναμώνει η τρίχα και βγαίνουν πιο γρήγορα.Το συνιστώ ανεπιφύλακτα
ναι αλλα ξερεις οτι φενεται μια αηδια να χεις στο προσωπο σου τριχες ξεκαρφωτες..??συνηθως το μουστακι και στα πλαγια οι φαβοριτες ειναι που ξεκινουν να βγαινουν οι τριχες...!!αν καποιος ειναι σε αυτο το σταδιο και μενει 3 βδομαδες αξυριστος  θα φενεται ενα χαλι....η τριχα επειδη δεν εχει δυναμωσει βγαινει σαν μαλι..!!

backdoor

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2006
Like
6
Πόντοι
16
Μετα το μπανιο ζεστη πετσετουλα στο προσωπο , πινελο αφρο με σαπουνι Black Label (Yardley) the best...ξυραφακι Gillete διπλο κατα προτιμηση...ξεπλυμα με δροσερο νερακι...και μετα μονο Balsam...δερμα κουκουλι... :rockon:

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
22
Πόντοι
66
Μετα το μπανιο ζεστη πετσετουλα στο προσωπο , πινελο αφρο με σαπουνι Black Label (Yardley) the best...ξυραφακι Gillete διπλο κατα προτιμηση...ξεπλυμα με δροσερο νερακι...και μετα μονο Balsam...δερμα κουκουλι... :rockon:
εγω παντως προτιμω τα ξυραφακια της mach III ειναι τα καλυτερα...!!εχω ξυριστει και με gilete με δυο λεπιδες και δεν μαρεσε οπως και αυτα με την μια λεπιδα σε βιασυνη  επειδη δεν ειχα ξυραφακια...!!τα ασπρα με το πορτοκαλι καπακι...!!σφαχτηκα..!!
αυτα τα χρησιμοποιουνε πολλυ οι γκομενες στα ποδια..!!

backdoor

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2006
Like
6
Πόντοι
16
εγω παντως προτιμω τα ξυραφακια της mach III ειναι τα καλυτερα...!!εχω ξυριστει και με gilete με δυο λεπιδες και δεν μαρεσε οπως και αυτα με την μια λεπιδα σε βιασυνη  επειδη δεν ειχα ξυραφακια...!!τα ασπρα με το πορτοκαλι καπακι...!!σφαχτηκα..!!
αυτα τα χρησιμοποιουνε πολλυ οι γκομενες στα ποδια..!!
Ας με διορθωσουν και οι παλαιοτεροι...σημασια παιζει ο αφρος-πινελο...να ανοιξουν οι ποροι και να μαλακωσουν τα γενια..η τριχα να ειναι τελειως χαλαρη και εκτος του αδενα...φυσικα το ξυραφακι πρεπει να ειναι καυτο...και δουλεμενο....οχι μονη λεπιδα...και οχι απο αυτα που ξυριζονται οι γκομενες...τα ASTOR και τα WILKINSON τα παλια για παραδειγμα τα μονα με τις ξυριστικες μηχανες (θα θυμονται οι παλιοι) εκαναν το καλυτερο ξυρισμα...και οπως μου ειχε πει ενα μπαρμπερης ...Το ξυρισμα ειναι ΙΕΡΟΤΕΛΕΣΤΕΙΑ....οχι βιασυνες...θα σφαχτεις... :rockon: :rockon:

TheBlade

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Ήμουν κι εγώ κλασσικός με Mach3, (ΠΟΛΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ) και διάφορους αφρούς που είχα δοκιμάσει κατά καιρούς.
Το προβλημα με τους αφρούς, είναι πως στεγνώνουν γρήγορα....μην ξεχνάτε πως ουσιαστικά είναι αεροζόλ....πόση υγρασία να περιέχει ;
Κάποια στιγμή έκανα ένα πείραμα, με την ίδια μηχανή, αλλά με πινέλο και κρέμα ξυρίσματος Nivea....
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ !!!
ΒΡΗΚΕ Η ΛΕΠΙΔΑ ΤΗ ΧΑΡΑ ΤΗΣ !
Φανταστική υγρή και απαλή αίσθηση, αλλά η κρέμα ΔΕΝ ΣΤΕΓΝΏΝΕΙ.
Μένει ίδια μέχρι το τέλος.
Το ξυραφάκι γλυστράει, ξυρίζει φανταστικά, και (μάλλον λόγω μειωμένης αντίστασης), δεν φθείρεται ! Ούτε θυμάμαι από πότε έχω να αλλάξω...λεπίδες.
Το πρόσωπο μου μέτά ; ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΦΡΟΥΣ.

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
φαλτσέτα μπαρμπέρη καλά ακονισμένη σε δέρμα .. σαπούνι σπλέντιτ του αλεπουδέλη σε σκόνη.. αλουμινένιο δοχειάκι για την σαπουνάδα.. βούρτσα από αλογότριχα (μαλακή) .. να δείτε ξύρισμα.. 

Pistonizer

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουν 2007
Like
2
Πόντοι
1
Ας μου επιτραπεί συνάδελφοι να διευρύνω και εγώ λίγο ακόμα την θεματολογία:

για να μην φαίνομαι αξύριστος, πρέπει να ξυρίζομαι κάθε ημέρα και μάλιστα "κόντρα" (έχω δύσκολα και πυκνά γένια....και φυσικά μετά το "κόντρα" είμαι ξεσκισμένος..)

τι χρησιμοποιείτε εσείς ρε συνάδελφοι?
ποια ξυραφάκια?
ποιους αφρούς?
ποια aftershave?
πως δεν σφάζεστε?
κανένα χρήσιμο tip για το ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ξύρισμα?

έχω ήδη δοκιμάσει τα ακριβότερα ξυραφάκια από Ζιλέτ και Γουίλκινσον....
έχω σκεφτεί μέχρι και να δοκιμάσω τα ξυράφια του μπαρμπέρη...δεν ξέρω βέβαια εάν θα είναι καλύτερα ή εάν θα με αποτελειώσουν...

Με κουτάλι και μπεσαμέλ...

Εγγρ.
17 Αυγ 2006
Like
1
Πόντοι
0
Μαγκες θελω το εξης. Θελω να παρω μηχανη ξυρισματος μιας και ειμαι 19 και απο τα 14 παλευω με τα ξυραφακια, αλλα κυριως το θελω γιατι οταν αφηνω γενια μετα δεν κοβονται με καμια παναγια ,θελω 3 ξυραφακια για να τα κοψω τελειως

Μου χουν πει πως οι μηχανες ξυρισματος δεν ειναι καλες γι αυτο το σκοπο,δεν ξερω αν ισχυει, και μου παν να προτιμησω μηχανη κουρεματος. Το οτι τη θελω κυριως για γενια δεν αναιρει το οτι ισως να θελω να ξυριζομαι και κανονικα στο μελλον κτλ.      Θα ηθελα να μου προτεινετε καποιο συγκεκιρμενο μοντελο που σας εχει ικανποιησει και ξερετε πως ειναι καλο και γενικα να μην ειναι πολυ ακριβη αν γινεται.Μεχρι 55-60 ευρα ας πουμε.Δωστε κ λινκ αμα μπορειτε

Ευχαριστω :)

Galb

Μέλος
Εγγρ.
30 Δεκ 2005
Κριτικές
8
Like
38
Πόντοι
16
Μαγκες θελω το εξης. Θελω να παρω μηχανη ξυρισματος μιας και ειμαι 19 και απο τα 14 παλευω με τα ξυραφακια, αλλα κυριως το θελω γιατι οταν αφηνω γενια μετα δεν κοβονται με καμια παναγια ,θελω 3 ξυραφακια για να τα κοψω τελειως

Μου χουν πει πως οι μηχανες ξυρισματος δεν ειναι καλες γι αυτο το σκοπο,δεν ξερω αν ισχυει, και μου παν να προτιμησω μηχανη κουρεματος. Το οτι τη θελω κυριως για γενια δεν αναιρει το οτι ισως να θελω να ξυριζομαι και κανονικα στο μελλον κτλ.       Θα ηθελα να μου προτεινετε καποιο συγκεκιρμενο μοντελο που σας εχει ικανποιησει και ξερετε πως ειναι καλο και γενικα να μην ειναι πολυ ακριβη αν γινεται.Μεχρι 55-60 ευρα ας πουμε.Δωστε κ λινκ αμα μπορειτε

Ευχαριστω :)
Καλά ρε μην σπαταλάς τα λεφτά σου άδικα.Να ξυρίζεσαι πιο συχνά και καλά είναι και τα ξυραφάκια.50-60 ευρώ που δίνεις πέρνα από τον δρόμο της ηδονής και πέρνα αξέχαστα και άσε τα μούσια να σε φαγουρίζουνε ...

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
43
Πόντοι
2.157
το θρεντ συγχωνευτηκε.

φιλε giorgospapadopoulos2006 εδω θα βρεις πολλες αποψεις..

tempelakos

Μέλος
Εγγρ.
11 Δεκ 2007
Like
0
Πόντοι
0
Βασικός σύμμαχος στο σκληρό γένι είναι βασικά το κόντρα ξύρισμα. Οσο πιο πολύ χρησιμοποιείς κόντρα ξύρισμα τόσο πιο πολύ αγριέυει το γένι και μετά δεν το πιάνει ούτε το ξυράφι του κουρέα. Ακόμα και με το ξυράφι του κουρέα να μάθαινε κανείς πάλι θα πρεπε να παίρνει τα γένια όπως πάει η τρίχα και όχι αντίθετα. Κάτι που κάνω εγώ πάντα στο ξύρισμα είναι να βρέχω τα γένια με ζεστό νερό και όταν βάζω τον αφρό - noxzema κατά προτίμηση - τον αφήνω λίγο να δράσει για να μαλακώσει περισσότερο το γένι και μετά αρχίζω το ξύρισμα. Ούτε μηχανή μου έκανε διότι μου άφηνε υπολείμματα ούτε και ξυράφια με 3 ή 4 λεπίδες. Πάντως είχα σκεφτεί και εγώ σε κάποια φάση το ξυράφι του κουρέα με το οποίο είχα κάποια εξοικείωση μικρός αλλά είναι πάρα πολύ κουραστικό το παναθεματισμένο και θέλει απόλυτα σταθερό χέρι αλλιώς σου κόβει φιλέτο καλύτερα κι από νυστέρι.

johnaras3pman

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
0
παιδες το δκο μου ξυρισμα γινετε στεγνο χωρις τιποτα!! εγω και το ξυραφακι μου (το οποιο ειναι bik μιας χρησης με την μεταλικη μπαρα πολυ καλο) ποτε κοντρα και μετα οποσδηποτε nivea after save και κολονια.
αα και ποτε κοντρα θα χαλασει το δερμα!!!!

sonyp900

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
25
Πόντοι
66
παιδες το δκο μου ξυρισμα γινετε στεγνο χωρις τιποτα!! εγω και το ξυραφακι μου (το οποιο ειναι bik μιας χρησης με την μεταλικη μπαρα πολυ καλο) ποτε κοντρα και μετα οποσδηποτε nivea after save και κολονια.
αα και ποτε κοντρα θα χαλασει το δερμα!!!!

Κοντράρεσαι με τον Ράμπο που ξυρίζεται κυνηγημένος στο δάσος με το μαχαίρι???

lefteris38

Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2005
Like
843
Πόντοι
96
Ξεκινησα με Μπλε Gillete G2 αλλα μετα και για πάνω απο 10 χρόνια ξυριζόμουν με πινέλο και φαλτσετα. Οχι αυτη που εχουν οι κουρείς αλλά αυτή που ... ειχαν. Δλδ οχι αυτη με το ανταλλακτικο ξυράφι, αλλα την άλλη με το μονιμο.
Ο λόγος ήτανε συναισθηματικός μιας και μου την είχε δωσει ο πατέρας μου. 2 φορές το χρόνο την πήγαινα σε ειδικό μαστορα που ακόνιζε ψαλίδια και μετα την ακόνιζα εγώ τρίβοντας την πανω σε ενα ειδικό δερμάτινο λουρί.
Οταν βγήκε στη συνταξη ο ακονιστής ημουνα να σκάσω. Κάποια στιγμη η γυναικα μου μου εκανε δωρο μια ηλεκτρική Phillips σειρα 7. Εκανα επανασταση. Ημουνα της αντιληψης οτι αντρας που δεν βαζει ξυραφι στη μουρη του, μπορει να το κάνει και με χαλάουα, σαν τα πόδια και τα μουνια των γυναικών.
Τελικα συμβιβάστικα οχι με ...χαλάουα, αλλα με την Phillips. Καθε μέρα ξυρισμα, φουλ κόντρα και προσωπάκι σαν το δερμα μωρου.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom