Νέα

Πώς ξυρίζεστε;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα tkinaliss
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 242
  • Εμφανίσεις 20K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Βαρέθηκα να διαβάσω όλες τις απαντήσεις,οπότε αν γράψω κάτι παρόμοιο συγχωρέστε με!

Λοιπόν,το καλύτερο ξύρισμα γίνεται μετά το μπάνιο.Έχεις ήδη πλύνει το πρόσωπο με ζεστό νερό,βάζεις τον αφρό (εγώ χρησιμοποιώ Gillete Gel) και αρχίζεις με την εξής σειρά:1)Μάγουλα 2)Λαιμός 3)Μουστάκι 4)Σαγόνι.Η σειρά είναι επειδή πρώτα μαλακώνουν τα μάγουλα και τελευταίο το σαγόνι που έχει τα πιο σκληρά γένια.Ξυρίζεσαι πάντα προς τα κάτω.Μόλις ξυριστείς καλά,ξεπλένεις το ξυράφι (χρησιμοποιώ mach turbo) και με βρεγμένο πρόσωπο,ξυρίζεσαι κόντρα.Αποκτά ένα απαλό δέρμα και για 2 μέρες είσαι εντάξει.Αυτό κάνω εγώ!

sargiris

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Μαΐ 2006
Κριτικές
8
Like
764
Πόντοι
366
Φιλε dstp συμφωνώ μαζί σου. Κι εγώ χρόνια τώρα πάντα έτσι ξυρίζομαι και μάλιστα χωρίς να στεγνώσω καθόλου το πρόσωπο μου. Τα γένια είναι πολύ μαλακά και το δέρμα αρκετα ελαστικό ώστε να μην κολλά το ξυράφι.
Εναλλακτικά μπορεις να βάλεις στο πρόσωπο για 3-4 λεπτα μια βρεγμένη με ζεστό νερο πετσέτα. Θα δείς πολύ καλά αποτελέσματα ειμαι σίγουρος.

sonyp900

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
25
Πόντοι
66
Βλέπω ότι η Μαχ3 έχει πέραση ;)

demis42

Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Βρε  παιδια με τηs  τριχεs  ασχολησται,η να βρουμε κανενα ομορφο μουνακι,και να μη το ακρηβωπληρωνουμαι,λεs και το εχουνε χρησο.

Επισκέπτης
Όπως ακριβώς τα είπες dstp. Μπανάκι, ένα  απλό πέρασμα και μετά κόντρα. Εγώ αν δεν τα πάρω κόντρα το μεσημέρι θέλω πάλι ξύρισμα. Τώρα που λόγω δουλειάς δεν έχω τέτοιο πρόβλημα ξυρίζομαι 2-3 φορές εβδομαδιαίως. Στο στρατό όταν ήμουν ΥΕΑ ξυριζόμουν δις ημερησίως (κυρίως ως Α) για να τα βγάλω πέρα με τις καμπάνες...

OP
OP
tkinaliss

tkinaliss

Ανώτατος
Εγγρ.
26 Μαΐ 2006
Κριτικές
46
Like
10.061
Πόντοι
10.413
οι αξυρισιές δεν παίζουν για 2 λόγους:

1ον. λόγω δουλειάς (μόνο ίσως τις Παρασκευές μπορώ να χαλαρώνω...αλλά και τότε μιλάμε γίνομαι ΠΟΛΥ αγριόφατσα...)

2ον. πριν από 6-7 χρόνια που κατέβηκα από Αγγλία Ελλάδα για τις γιορτές (ήμουν φοιτητής), μόλις με είδε η δικιά μου με γένια 2 μηνών έπαθε πλάκα...στην κυριολεξία φοβήθηκε και δεν μπορούσε να με πλησιάσει....βέβαια είχε σκοτεινιάσει και λίγο και στο παρκάκι ο φωτισμός ήταν ανεπαρκής....αλλά το σίγουρο ήταν πως ήταν ΣΟΚ για την δικιά μου....το θυμάμαι σαν τώρα....

OP
OP
tkinaliss

tkinaliss

Ανώτατος
Εγγρ.
26 Μαΐ 2006
Κριτικές
46
Like
10.061
Πόντοι
10.413
έχω φωτογραφία από την ορκωμοσία στον στρατό όπου φαίνομαι καρα-αξύριστος παρόλο που είχα ξυριστεί το πρωί της ίδιας ημέρας....
γενικά έχω σκούρο και ζόρικο γένι παρόλο που είμαι καστανός και γλόμπος (τα μαλλιά τα ξυρίζω κάθε ΣΚ στα 3mm)....
από όλα όσα αναφέρετε, δεν έχω δοκιμάσει τον αφρό με πινέλο και το  ξουράφι του κουρέα (αφρούς, gel και after shave έχω δοκιμάσει πολλά...)..

troll

Μέλος
Εγγρ.
28 Νοε 2005
Like
58
Πόντοι
0
προσωπικα πλενω πρωτα το προσωπο ολο με σαπουνι ειδικο για προσωπο και ξεπλενω με πολυ νερο ...μαλακωνουν ετσι αρκετα ...αφρος παντα με πινελο και ξυραφακι μακ 3 το πολυ για 3 - 4 ξυρισματα και παντα πριν το ξεπλενω με μπολικο οινοπνευμα.... μετα αφτερσαιβ σε κεμωδη μορφη .... παλια χρησομοποιουσα προιοντα απο σουπερμαρκετ ...το τελευταιο καιρο μου εκανε δωρο μια κοπελια μια σειρα της κλινικ (μη γελατε ρε) και ειδα τεραστια διαφορα .....μπορει να στοιχιζει κατι παραπανω αλλα τουλαχιστον γλυτωνω αυτα τα σπυρακια απο το ξυρισμα που τις πρωτες 2 μερες με ταλαιπωρουραν αφανταστα ...α ξεχασα ..και ποτε κοντρα εστω και αν χρειαζετε να ξυριζομε καθε μερα

SpermBob

Τιμημένος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
30
Πόντοι
16
Είχα διαβάσει παλία ένα άρθρο για το ξύρισμα που έλεγε στο τέλος να βρέχεις μια πετσέτα με νερό, να την στίβεις καλά και να την ραντίζεις με κωλόνια μυρτώ (που το θυμήθικα έ ??  :grin:) στην συνέχεια να την βάλεις στον φούρνο μικροκυμμάτων για μερικά δευτερόλεπτα και έτσι όπως είναι ζεστή - ζεστή να την βάλεις στο πρόσωπο σου... Απίστευτη αίσθηση !!

Επισκέπτης
εξω ξυραφι εχω να χρησιμοποιησω πολλα χρονια!!εχω μηχανι που αφηνει γενεια  3-4 ημερων!!

mikrosgr

Τιμημένος
Εγγρ.
30 Νοε 2006
Κριτικές
1
Like
71
Πόντοι
16
εξω ξυραφι εχω να χρησιμοποιησω πολλα χρονια!!εχω μηχανι που αφηνει γενεια  3-4 ημερων!!

philips / philishave /qg3080 

εαν εχεις αυτην , εχουμε την ιδια , δεν ειναι καταπλικτικη ?

Επισκέπτης
δεν ξερω αν ειναι αυτη!!παντως θελω να εχω γενια,δεν μπορω καθολου το ξυραφι!!

OP
OP
tkinaliss

tkinaliss

Ανώτατος
Εγγρ.
26 Μαΐ 2006
Κριτικές
46
Like
10.061
Πόντοι
10.413
philips ή braun?
έχω χρόνια να παίξω με ηλεκτρικές....
δεν είμαι σίγουρος πόσο βαθιά μπορούν να ξυρίσουν τελικά...
ρε λες να ξαναδοκιμάσω μηχανή?
μία αδιάβροχη που ξυρίζεσε μέσα στο ντους είναι philips?

doctor pank

Μέλος
Εγγρ.
31 Δεκ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Βασικά άμα έχεις σκληρά γένια δεν υπάρχει γιατριά.

OP
OP
tkinaliss

tkinaliss

Ανώτατος
Εγγρ.
26 Μαΐ 2006
Κριτικές
46
Like
10.061
Πόντοι
10.413
γιατριά μπορεί να μην υπάρχει, αλλά αν το καλοσκεφτείς για τα φράγκα μας οι εταιρείες όλο και κάτι νέο βγάζουν....
φυσικά παίζουν και πολλά μάρκετινγκ tricks με τα οποία μας παραμυθιάζουν....
για παράδειγμα, δεν θυμάμαι πόσα διαφορετικά είδη ανταλλακτικών έχει βγάλει η Ζιλέτ (τα οποία είναι το προϊόν της όποιας εξέλιξης στο απαλό ξύρισμα)....
κάτι σαν τα increment versions στο software ή τα τσουτσουνο-facelifts που κάνουν στα οχήματα....

Επισκέπτης
Πρόταση του Λάκη. Έχω πολύ σκληρά γένια, ξυρίζομαι πολύ συχνά και έχω να κοπώ από την ... Ολυμπιάδα! Δεν κάνω πλάκα.

1)Ξυριστική μηχανή παλιού τύπου με τα ξυραφάκια τα δίκοπα. Είναι πολύ φθηνά τα ξυραφάκια και κόβουν τρελά. Τα χρησιμοποιείς μόνο 2 φορές το καθένα και μετά πέταμα. Προτιμούνται τα wilkinson.

2)Ποτέ κόντρα. Με κοφτερό ξυραφάκι και σωστό ξύρισμα και μαλάκωμα με τον αφρό είναι μια χαρά το κανονικό. Στα μάγουλα δηλαδή προς τα κάτω όπως και στο λαιμό μέχρι τη μέση και στο κάτω μέρος προς τα πάνω. Αν θέλετε γίνεται και δύο φορές την ημέρα χωρίς ερεθισμούς.

3)Αφρό με πινέλο και φτιαγμένο από σαπούνι ξυρίσματος. Όχι κρέμα σε μορφή πάστας. Σαπούνι ξυρίσματος πολύ καλή περίπτωση είναι το Wilkinson που είναι πολύ φθηνό. Το βρίσκω μόνο στο Χόντο στην Ιπποκράτους.Είναι σε πλαστικό κουτί. Είναι σκληρό σαπούνι. Βρέχεις το πινέλο με ζεστό νερό και το τρίβεις μέσα στο σαπούνι. Όσο τρίβεις τόσο πιο πυκνός αφρός.Τον κάνεις όπως θέλεις. Επιπλέον είναι ο φθηνότερος. Κάνει λιγότερο από 2 ευρώ και κρατά τουλάχιστον 8 μήνες με ένα ξύρισμα την ημέρα τουλάχιστον.

theofilos

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
6
Λάκη, γιατί δεν δοκιμάζεις και τα ...κονσερβοκούτια; Απ ότι λέγανε οι παλιότεροι, είναι αποτελεσματικά!  :)

Επισκέπτης
Λάκη, γιατί δεν δοκιμάζεις και τα ...κονσερβοκούτια; Απ ότι λέγανε οι παλιότεροι, είναι αποτελεσματικά!  :)

Ας είναι καλά αυτοί οι παλιότεροι! Αν δεν ήταν αυτοί, η ιδεολογία τους και οι χώρες στις οποίες εφαρμόστηκε η ιδεολογία τους, τα μπουρδέλα, τα κωλόμπαρα, τα στριπτητζάδικα και οι πηδηχτρώνες θα ήταν κλειστά λόγω ... Έλλειψης προσωπικού! Μην ξεχνάμε ότι τις γυναίκες τους, τις κόρες τους και τις αδελφές τους γαμάμε για ταρίφες από 10 εώς 500 ευρώ!

Ούτε αυτό το φόρουμ θα μπορούσε να υπάρχει αν δεν ήταν τα συντρόφια και η ιδεολογία τους!

theofilos

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
6
Ας είναι καλά αυτοί οι παλιότεροι! Αν δεν ήταν αυτοί, η ιδεολογία τους και οι χώρες στις οποίες εφαρμόστηκε η ιδεολογία τους, τα μπουρδέλα, τα κωλόμπαρα, τα στριπτητζάδικα και οι πηδηχτρώνες θα ήταν κλειστά λόγω ... Έλλειψης προσωπικού! Μην ξεχνάμε ότι τις γυναίκες τους, τις κόρες τους και τις αδελφές τους γαμάμε για ταρίφες από 10 εώς 500 ευρώ!

Ούτε αυτό το φόρουμ θα μπορούσε να υπάρχει αν δεν ήταν τα συντρόφια και η ιδεολογία τους!

Υποκλίνομαι στη σοφία σου!  :)

Επισκέπτης
λακη μην συγχεεις ιδεολογιες με την πορνεια!!παντου ,σε ολες τις χωρες εχουν πορνεια,οτι πολιτευμα και αν εχουν!!!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom