Νέα

Πώς κόψατε το κάπνισμα; Συμβουλές - Τρόποι - Εμπειρίες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα hitman7771
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 87K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Aristarxos dj

Ανώτερος
Εγγρ.
13 Ιουν 2021
Like
20.995
Πόντοι
5.956
τυπε τι 10 τσιγαρα,τι 100....ο καρκινος δεν κανει διακρισεις:undecided:
εγω προσωπικα καπνιζα παλιοτερα μονο οποτε εβγαινα για ποτο(πιο τακτικα απ 'οτι σημερα), διοτι απλα δε μου αρεζε το αλκοολ.
δηλαδη για να πιω 2-3 ποτα,ηθελα να καπνισω κιολας. ειδαλλως δεν εχει νοημα. δεν κατεβαινε ευκολα ουτε η βοτκα,ποσο μαλλον το τζιν.

με λιγα λογια,τζαμπα και βερεσε καπνισα ο,τι καπνισα ο μαλακας! τωρα που βγαινω πιο αραια,παλι δε μπορω να μην καπνισω εστω 5-10 τσιγαρα τη φορα,αλλα ως εκει. ειμαι κοντα στο να το κοψω οριστικα (ακομη και οταν θα πινω αλκοολ)

π.χ. επι κορωνοιου που δεν εβγαινα σε μπαρακια ,δεν καπνισα σερι για 1μιση-2 χρονια.
επισης μια στο τοσο μετα απο φαγητο μεχρι σκασμου, ισως κανω ενα τσιγαρο.

καπνιζω τα marlboro light pocket ,που ειναι πιο μικρα.
Κι άλλοι μου έχουν πει ότι καπνίζουν ανά περιόδους..για ένα μήνα π.χ. και μετά το κόβουν..
Μου φαίνεται πολύ παράξενο αυτό..για εσάς σίγουρα είναι εύκολο να το ο κόψετε εντελώς..

Reznov

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Ιουν 2016
Like
24.325
Πόντοι
6.056
Κι άλλοι μου έχουν πει ότι καπνίζουν ανά περιόδους..για ένα μήνα π.χ. και μετά το κόβουν..
Μου φαίνεται πολύ παράξενο αυτό..για εσάς σίγουρα είναι εύκολο να το ο κόψετε εντελώς..
δεν καπνιζουν αυτοι ρε μαν τι να κοψουν το ενα τσιγαρο την εβδομαδα?

ολο το πακετο στο να κοψεις το γαμιδι ειναι στην ρουτινα που το εχεις συνδεσει με τα παντα πχ πινω καφε βλεπω ταινια περιμενω καπου τρωω γαμαω καθομαι αναπνεω θελω τσιγαρο :2funny:

5-6 τσιγαρα την μερα θες κανονικα τα αλλα 35 ετσι τα καις απο συνηθεια/μαλακια

kkgg

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2012
Κριτικές
1
Like
53
Πόντοι
1
Ήμουνα καπνιστής βαρύς 3 πακέτα την ημέρα, τουλάχιστον για 40 χρόνια.
Το έχω κόψει μαχαίρι εδώ και 6 χρόνια με βελονισμό.
Το έκοψα με μεγάλη άνεση χωρίς σύνδρομο στέρησης.

Aristarxos dj

Ανώτερος
Εγγρ.
13 Ιουν 2021
Like
20.995
Πόντοι
5.956
δεν καπνιζουν αυτοι ρε μαν τι να κοψουν το ενα τσιγαρο την εβδομαδα?

ολο το πακετο στο να κοψεις το γαμιδι ειναι στην ρουτινα που το εχεις συνδεσει με τα παντα πχ πινω καφε βλεπω ταινια περιμενω καπου τρωω γαμαω καθομαι αναπνεω θελω τσιγαρο :2funny:

5-6 τσιγαρα την μερα θες κανονικα τα αλλα 35 ετσι τα καις απο συνηθεια/μαλακια
Σωστό..
Πάντως σκέψου το ηλεκτρονικό..μετά από ένα διάστημα μου άρεσε περισσότερο από το κανονικό τσιγάρο.. άλλη κουλτούρα πρόσληψης νικοτίνης..πιο ευχάριστη, λιγότερο βρωμερή.. έχει γκατζετακια διάφορα, δε βρωμάει το σπίτι..πολλά πλεονεκτήματα..( σημειωτέον: κάπνιζα πολύ..πριν αρχίσω ηλεκτρονικό, κάπνιζα 1,5-2 πακέτα Πρινς μιντιουμ τη μέρα ..τώρα ούτε ηλεκτρονικό κάνω )

Reznov

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Ιουν 2016
Like
24.325
Πόντοι
6.056
Σωστό..
Πάντως σκέψου το ηλεκτρονικό..μετά από ένα διάστημα μου άρεσε περισσότερο από το κανονικό τσιγάρο.. άλλη κουλτούρα πρόσληψης νικοτίνης..πιο ευχάριστη, λιγότερο βρωμερή.. έχει γκατζετακια διάφορα, δε βρωμάει το σπίτι..πολλά πλεονεκτήματα..
συμφωνω

το ειπα δουλευει μια χαρα αν το εχεις αποφασισει ομως οτι δεν θα ξαναπαρεις ουτε τζουρα ποτε

σε εμενα δεν εκατσε γιατι ποτε δεν το αποφασισα πραγματικα και παλι 2 μηνες μια χαρα με πηγε απλα κολλησα και ειπα την μαγικη μαλακια "πιασε και ενα μαρλμπορο" :confused:

ekatse_i_koutsi_katsika

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2022
Like
1.181
Πόντοι
201
Bρε παιδιά μην το ταλαιπωρείτε. Είναι πολύ απλό και για αυτό είναι και εύκολο. ΘΕΛΩ - ΔΕΝ ΘΕΛΩ!!! Δεν υπάρχει δεν μπορώ και ηλεκτρονικά υποκατάστατα που κάνουν την δική τους (έστω μικρότερη αλλά πάντως κάνουν) ζημιά...

• Like
Αντιδράσεις: socos

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
29.266
Πόντοι
10.336
Bρε παιδιά μην το ταλαιπωρείτε. Είναι πολύ απλό και για αυτό είναι και εύκολο. ΘΕΛΩ - ΔΕΝ ΘΕΛΩ!!! Δεν υπάρχει δεν μπορώ και ηλεκτρονικά υποκατάστατα που κάνουν την δική τους (έστω μικρότερη αλλά πάντως κάνουν) ζημιά...
κοιτα, ειναι δεδομενη η θεληση να κοψεις, ή η αναφορα στην υγεια σου απο καποιο γιατρο και η αμεση αναγκη να κοψεις.
Το θεμα ειναι, οτι δεν ειναι ολοι το ιδιο αποφασισμενοι και το ιδιο "δυνατοι" για κοψιμο μαχαιρι. Γιαυτο συζηταμε και τις εναλλακτικες που υπαρχουν για μια ηπια μεταβαση απο καπνιστης σε μη καπνιστης, μην ξεχναμε οτι στο τελος της ημερας καθε καπνιστης ειναι πρεζακιας με προβλημα εθισμου, δεν προσπαθεις να διορθωσεις δηλαδη απλα ενα κακο συνηθειο (πχ δεν σηκωνω το καπακι της τουαλετας), αλλα πλεον μια ξεκαθαρα παθολογικη κατασταση (σωματικος και ψυχολογικος εθισμος σε ουσιες).

Και επειδη οι ουσιες αυτες ειναι και συνυφασμενες με την καθημερινοτητα μας, και νομιμες, και διαθεσιμες ανα πασα ωρα και στιγμη , και ελαχιστα κατακριτεες απο την κοινωνια, ολα αυτα συμβαλουν στο να δυσκολευεσαι ακομη περισσοτερο να ερθεις στα ισια σου. Δεν ειναι τυχαιο οτι πολλα νοσοκομεια (και δημοσια) εχουν ειδικοτητα ιατρειου "διακοπης καπνισματος". Ο σωματικος εθισμος ειναι μια βδομαδα δουλεια, ακομα και για τους βαρια καπνιστες. Ο ψυχολογικος εθισμος ομως, ειναι κτημα μιας ζωης.

Ειναι ευκολο να λες, αν θες να το κοψεις το κοβεις. Και για εναν χοντρο ειναι ευκολο να πεις, κοψε το φαι και ξεκινα τρεξιμο, ολοι ομως ξερουμε οτι το να χασεις κιλα και να αλλαξεις ριζικα συνηθειες απτη μια μερα στην αλλη για να φτασεις στο αποτελεσμα, ειναι δυσκολο.
Οποτε, οσοι δυνατοι, πειθαρχημενοι και αποφασισμενοι, το κοβουν μαχαιρι, ολοι οι υπολοιποι (η πλειοψηφια θα πω αυθαιρετα), ζητανε ενα μεταβατικο σταδιο και ενα στηριγμα.

ekatse_i_koutsi_katsika

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2022
Like
1.181
Πόντοι
201
κοιτα, ειναι δεδομενη η θεληση να κοψεις, ή η αναφορα στην υγεια σου απο καποιο γιατρο και η αμεση αναγκη να κοψεις.
Το θεμα ειναι, οτι δεν ειναι ολοι το ιδιο αποφασισμενοι και το ιδιο "δυνατοι" για κοψιμο μαχαιρι. Γιαυτο συζηταμε και τις εναλλακτικες που υπαρχουν για μια ηπια μεταβαση απο καπνιστης σε μη καπνιστης, μην ξεχναμε οτι στο τελος της ημερας καθε καπνιστης ειναι πρεζακιας με προβλημα εθισμου, δεν προσπαθεις να διορθωσεις δηλαδη απλα ενα κακο συνηθειο (πχ δεν σηκωνω το καπακι της τουαλετας), αλλα πλεον μια ξεκαθαρα παθολογικη κατασταση (σωματικος και ψυχολογικος εθισμος σε ουσιες).

Και επειδη οι ουσιες αυτες ειναι και συνυφασμενες με την καθημερινοτητα μας, και νομιμες, και διαθεσιμες ανα πασα ωρα και στιγμη , και ελαχιστα κατακριτεες απο την κοινωνια, ολα αυτα συμβαλουν στο να δυσκολευεσαι ακομη περισσοτερο να ερθεις στα ισια σου. Δεν ειναι τυχαιο οτι πολλα νοσοκομεια (και δημοσια) εχουν ειδικοτητα ιατρειου "διακοπης καπνισματος". Ο σωματικος εθισμος ειναι μια βδομαδα δουλεια, ακομα και για τους βαρια καπνιστες. Ο ψυχολογικος εθισμος ομως, ειναι κτημα μιας ζωης.

Ειναι ευκολο να λες, αν θες να το κοψεις το κοβεις. Και για εναν χοντρο ειναι ευκολο να πεις, κοψε το φαι και ξεκινα τρεξιμο, ολοι ομως ξερουμε οτι το να χασεις κιλα και να αλλαξεις ριζικα συνηθειες απτη μια μερα στην αλλη για να φτασεις στο αποτελεσμα, ειναι δυσκολο.
Οποτε, οσοι δυνατοι, πειθαρχημενοι και αποφασισμενοι, το κοβουν μαχαιρι, ολοι οι υπολοιποι (η πλειοψηφια θα πω αυθαιρετα), ζητανε ενα μεταβατικο σταδιο και ενα στηριγμα.
Καλέ μου φίλε, το έκοψα μέσα σε ένα βράδυ, καπνιστής σχεδόν 30 χρόνια και με σχεδόν 3 πακέτα την μέρα για πολλά πολλά χρόνια. Δεν κάπνισα ξανά ούτε μισό τσιγάρο εδώ και 6 χρόνια, ακόμα και όταν βίωσα το χειρότερο για κάθε άνθρωπο, που είναι ο χαμός του παιδιού του. Η δύναμη της ανθρώπινης θέλησης είναι τεράστια αρκεί να θέλεις πραγματικά. Ο κάθε είδους εθισμός κόβεται μόνο όταν πραγματικά θέλει ο άνθρωπος να τον κόψει και όχι να τον χρησιμοποιεί σαν δικαιολογία για τις πράξεις του...

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
29.266
Πόντοι
10.336
Καλέ μου φίλε, το έκοψα μέσα σε ένα βράδυ, καπνιστής σχεδόν 30 χρόνια και με σχεδόν 3 πακέτα την μέρα για πολλά πολλά χρόνια. Δεν κάπνισα ξανά ούτε μισό τσιγάρο εδώ και 6 χρόνια, ακόμα και όταν βίωσα το χειρότερο για κάθε άνθρωπο, που είναι ο χαμός του παιδιού του. Η δύναμη της ανθρώπινης θέλησης είναι τεράστια αρκεί να θέλεις πραγματικά. Ο κάθε είδους εθισμός κόβεται μόνο όταν πραγματικά θέλει ο άνθρωπος να τον κόψει και όχι να τον χρησιμοποιεί σαν δικαιολογία για τις πράξεις του...
μπραβο τυπε, και σου ειπα, οτι υπαρχουν ανθρωποι που ειναι δυνατοι και μπορουν να τα καταφερουν σε μια νυχτα, οπως εσυ, και υπαρχουν και ανθρωποι πιο αδυναμοι που θελουν μια ηπια μεταβαση σε κατι τοσο συνυφασμενο με την καθημερινοτητα τους.

Δεν γινεται η απαντηση σε ολα τα ερωτηματα να ειναι "αμα θελεις το κανεις αμα δεν θελεις δεν το κανεις". Αλλιως λειτουργει ο καθενας, και ειναι τουλαχιστον ανθρωπινο, καποιος να δυσκολευεται περισσοτερο απο καποιον αλλο να ξεκοψει απο μια ουσια που του προκαλει εθισμο. Τι να κανουμε;

Aristarxos dj

Ανώτερος
Εγγρ.
13 Ιουν 2021
Like
20.995
Πόντοι
5.956

Πολύ ακριβής η τοποθέτηση

Aristarxos dj

Ανώτερος
Εγγρ.
13 Ιουν 2021
Like
20.995
Πόντοι
5.956
Συλλυπητήρια για το παιδί σου..
η δική σου στάση, στο συγκεκριμένο θέμα, για μένα είναι αδύνατη..δε θα μπορούσα ποτέ να το χειριστώ όπως εσύ..

ekatse_i_koutsi_katsika

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2022
Like
1.181
Πόντοι
201
Συλλυπητήρια για το παιδί σου..
η δική σου στάση, στο συγκεκριμένο θέμα, για μένα είναι αδύνατη..δε θα μπορούσα ποτέ να το χειριστώ όπως εσύ..
Σ ευχαριστώ πολύ. Η αλήθεια είναι πως ο άνθρωπος εκπλήσσει τον ίδιο του τον εαυτό με τις δυνατότητες και ικανότητες που έχει και δεν τις είχε φανταστεί ποτέ...

Εγγρ.
18 Ιουλ 2022
Like
21
Πόντοι
0
Με τη βοηθεια ηλεκτρονικου τσιγαρου.

Ενα καλο ατμοποιητη τζουρατο τσιγαρισιο και καλα δυνατα υγρα, με δυνατη νικοτινη στην αρχη να ξεφυγεις απο την εξαρτηση.

nikos708

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Φεβ 2017
Κριτικές
131
Like
7.184
Πόντοι
17.576
ειχες ποτε θεματα δυσπνοιας-στυσης τυπε ? αθλουσουν -αθλεισαι καθολου?

κανενα τζοκινγκ η εστω περιπατο?
Στο παρελθόν ναι πολεμικές τέχνες αρκετά χρόνια υποβρύχιο ψάρεμα και άλλα πολλά...τα τελευταία 10 15 χρόνια όχι...αλλά γενικά είμαι φίλος με την θάλασσα και στο περπάτημα αν εξαιρέσεις το τελευταίο 6μηνο που είχα ένα τροχαίο καλά τα πάω.... πρόβλημα στύσης όχι δεν έχω τουλάχιστον μέχρι τώρα δύσπνοια είχα όσο καπνιζα και πολλές φορές και πόνο στο στήθος....τα τελευταία 4 χρόνια όχι έχουν φύγει σχεδόν όλα....

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
12 χρόνια κομμένο και από τότε ηλεκτρονικό...

• Like
Αντιδράσεις: Join.f

Paliotsarkadoros

Ανώτερος
Εγγρ.
17 Αυγ 2006
Κριτικές
28
Like
3.826
Πόντοι
7.185
Ήμουνα καπνιστής βαρύς 3 πακέτα την ημέρα, τουλάχιστον για 40 χρόνια.
Το έχω κόψει μαχαίρι εδώ και 6 χρόνια με βελονισμό.
Το έκοψα με μεγάλη άνεση χωρίς σύνδρομο στέρησης.
Για δώσε περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες, μου το είχε πετάξει και ο καρδιολόγος μου μεταξύ άλλων για το βελονισμό

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom