θα σου πω την εμπειρια μου απο πριν 5 χρονια που τραβιομουν με μια ουκρανη. Πρωτον θα πρεπει να πας στο τοπο της..να την τσεκαρεις οσο μπορεις και ειναι εφικτό, δευτερον θα σου κοστισει ακριβα το σπορ (και δεν νομιζω να αξιζει, εκτος αν εισαι τοσο καψουρης). το ποιο δυσκολο πραγμα ειναι η visa, και αυτη κοστιζει αρκετα. Για να παρει Ελληνικη visa το βρίσκω αδυνατον, εκτος αν βγαλει μια τουριστικη (για 15 μερες δηλαδη και αυτο μεσω γραφειο τουρισμου Μουζενιδης ειναι ο ποιο δικτυωμενος για τις περιοχες που αναφερεσαι). τωρα αν παμε για αλλου ειδους visa, που σημαινει μεγαλυτερη διαρκεια παραμονης (εως 180 ημερες το χρονο αν θυμαμαι καλα σε χωρα shengen ) θα πρεπει να βγαλει απο εκει..μεσω γραφειου παλι που θα φτιαξουν μουφα χαρτια και θα παρει visa πολωνιας ή εσθονιας αναλογα με το γραφειο ..το κοστος μαζι με το ταξιδι υπολογιζε γυρω στο χιλιαρικο. Γιατι το θεμα δεν ειναι οτι πηρε τη visa αλλα για να σου ερθει θα πρεπει να ερθει απο τη χωρα που εχει βγαλει την visa (π.χ να φυγει απο Ουκρανια να παει Πολωνια και απο εκει αεροπορικος Ελλαδα ή με λεωφορειο).
εν κατακλείδι... για μενα δεν αξιζει ...τα λεφτα ειναι πολλα..για αυτο που θα παρεις..εκτος οπως ειπα αν εισαι καψουρης... αλλα για την εποχη που ζουμε ειναι πολλα τα λεφτα.. γιατι μεσα σε ολα αυτα δεν εχω υπολογισει το κοστος του να πας εσυ εκει να την γνωρισεις. βαλε αν μιλαμε για Ουκρανια μια 600αρα για 4 ημερες (με διαμονη σε διαμερισμα που ειναι και γαματα και πολυ ποιο φτηνα, εγω έμενα σε ενα 120 τετραγωνικα ...δεν παιζοταν το απολυτο bachelor σπιτι ..και εδωσα 100 δολαρια την ημερα (ηθελα λουσα ..και τοτε ας πουμε ημουν ποιο ανετος οικονομικα). τωρα οσον αφορα για τα κοριτσια του ανατολικου μπλοκ ... μπορω να πω οτι μου αλλαξε μια φιλοσοφια και τροπο ζωης...πως απο τα ποιο μικρα και ανουσια πραγματα για μας ..αυτοι οι ανθρωποι παιρνουν χαρα. μεγαλο διδαγμα. οι κοπελες παντως ειναι απαιτητικες (οχι χρηματικα εκτος αν εχεις πεσει σε κωλοπετσομενη) απλα θελουν να της φροντιζεις συνεχεια με απλα πραγματα και να δειχνεις οτι γουσταρεις τρελλα που εισαι μαζι τους και αυτες με τη σειρα τους το αναταπωδιδουν πλουσιοπαραροχα σε ολους τους τομεις.
ελπιζω να βοηθησα λιγο
Αν και δεν πολυκαταλαβαίνω το νόημα του θέματος (τι πα να πει πως κατεβάζεις γυναίκες από Ουκρανία στην Ελλάδα, τι είναι, εμπορεύματα και θες να τις εκτελωνίσεις;) θα απαντήσω σε εσένα τύπε μιας και έγραψες εμπεριστατωμένη απάντηση.
Λοιπόν τα πράγματα δεν είναι όπως τα περιγράφεις, είναι πολύ πιο απλά και με λιγότερο κόστος. Για παράδειγμα, 600 ευρώ στην Ουκρανία δεν τα χαλάς με τίποτα, η πτήση από Ελλάδα είναι δεν είναι 100 ευρώ, το κόστος ζωής εκεί είναι εξεφτυλιστικό, όσο για τη διαμονή με 100 δολλάρια τη μέρα νοικιάζεις έπαυλη
μπορείς να βρείς αξιοπρεπέστατα διαμερίσματα στο κέντρο στο 1/4 της τιμής αυτής.
Τώρα όσον αφορά τη Σένγκεν βίζα, οι Ρωσίδες παίρνουν εύκολη 6μηνη βίζα από Φινλανδία από οτι έχω ακούσει. Αυτό που ξέρω 100% από προσωπική εμπειρία, είναι πως εύκολη Σένγκεν βίζα διαρκείας δίνει η Ισπανία: 6μηνη με 90 μέρες παραμονής στο πρώτο ταξίδι, 12μηνη με 180 μέρες παραμονής στο δεύτερο ταξίδι. Να έχετε υπόψη σας πως οι 180 μέρες πρέπει να ισομοιραστούν στα δυο εξάμηνα.
αυτή τη στιγμή, 18 Μαρτίου στη Μόσχα έχει -5 και χιονίζει... Ήμαρτον...