raopau
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 14 Δεκ 2012
- Μηνύματα
- 41.049
- Like
- 23.037
- Πόντοι
- 5.006
τυπε εγω δεν ξερω καλα το κορανι...αλλα απ οτι φαινεται εσυ το ξερεις καλυτερα απο ολους τους παρακατω (μεχρι και η ΧΑΜΑΣ καταδικασε την επιθεση!!!!!!)....οποτε καταληγουμε στο εξης συμπερασμα: το πραγματικο ισλαμ ειναι ΕΤΣΙ οπως το πιστεουν τα τζιχαντια και ο τραμουντανας..η ΧΑΜΑΣ, το ισλαμικο κομα της Τυνησιας και της ΑΙγυπτου, η Αλ Άζχαρ, CFCM και οι λοιποι μουσουλαμνοι ανα την υφηλιο ειναι ΒΟΥΔΙΣΤΕΣ...μπορείς να παραθέσεις ένα εδάφιο από τα ευαγγέλια που να υποδεικνύει τα βασανιστήρια ??
μάλλον όχι λάκη
ενώ στο κοράνι υπάρχει το σχετικό εδάφιο
Καταδικάζουν μουσουλμανικές χώρες και οργανώσεις
Η Σαουδική Αραβία καταδίκασε με ισχυρούς όρους την «δειλή τρομοκρατική επίθεση», λέγοντας ότι «την απορρίπτει η πραγματική ισλαμική θρησκεία, όπως και οι άλλες θρησκείες».
«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την τρομοκρατία. Τασσόμαστε κατά οποιασδήποτε μορφής τρομοκρατίας, ανεξαρτήτως του από πού προέρχεται και ποια είναι τα κίνητρά της», δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα.
Ο Τσαβούσογλου απέρριψε κάθε σύνδεση μεταξύ του Ισλάμ, την οποία χαρακτήρισε «θρησκεία ειρήνης», και της βίας.
«Δεν είναι σωστή προσέγγιση να σχετίζεται το Ισλάμ με την τρομοκρατία [...] υπάρχουν επίσης τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν διαπραχθεί από πιστούς άλλων θρησκειών», υπογράμμισε.
Όπως και ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο υπουργός Εξωτερικών κατήγγειλε την αύξηση του «ρατσισμού», «της ξενοφοβίας και της ισλαμοφοβίας» στην Ευρώπη, ζητώντας μια κοινή αντίδραση εναντίον αυτής της μάστιγας.
Ο Αραβικός Σύνδεσμος και το πανεπιστήμιο Αλ Άζχαρ, ο ύπατος θεσμός του σουνιτικού Ισλάμ, καταδίκασαν την «τρομοκρατική» επίθεση εναντίον του Charlie Hebdo.
Το Αλ Άζχαρ εξέφρασε τη λύπη του για την «εγκληματική» επίθεση, υπογραμμίζοντας ότι το Ισλάμ καταδικάζει τη βία. Η παναραβική οργάνωση, που εδρεύει και αυτή στη Γάζα, καταδίκασε επίσης «με τον εντονότερο τρόπο την τρομοκρατική επίθεση», η οποία στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι καταδίκασε την επίθεση υπογραμμίζοντας ότι η αιγυπτιακή κυβέρνηση «βρίσκεται στο πλευρό της Γαλλίας» και σημειώνοντας ότι «απαιτείται μια κοινή διεθνής προσπάθεια» για να μπει τέλος στην τρομοκρατία.
Στην Τυνησία, ο πρόεδρος του ισλαμιστικούς κόμματος Ενάχντα, ο Ρασίντ Γανούσι, δήλωσε «συγκλονισμένος από τη θρασύδειλη, εγκληματική επίθεση εναντίον των δημοσιογράφων και του προσωπικού της Charlie Hebdo».
Το γαλλικό Συμβούλιο Μουσουλμανικής Πίστης (CFCM), που εκπροσωπεί τους μουσουλμάνους της Γαλλίας, καταδίκασε τη «βάρβαρη» επίθεση, λέγοντας ότι «συνιστά μια επίθεση εναντίον της δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας».
Ο πρόεδρός του, ο μουφτής του Μεγάλου Τεμένους του Παρισιού Νταλίλ Μπουμπακέρ, αναμένεται να μεταβεί στον τόπο της τραγωδίας αργότερα την Τετάρτη, όπως έγινε γνωστό από πηγές του περιβάλλοντός του.
Το CFCM, το οποίο εκπροσωπεί τη μεγαλύτερη μουσουλμανική κοινότητα στην Ευρώπη, εξέφρασε επίσης την αλληλεγγύη του στα θύματα και τις οικογένειές τους. «Καλούμε όσους παραμένουν προσηλωμένοι στις αξίες της Δημοκρατίας να αποφύγουν τις προκλήσεις, μοναδική χρησιμότητα των οποίων είναι να ρίξουν λάδι στη φωτιά», συνεχίζει η ανακοίνωση καλώντας επίσης «τη μουσουλμανική κοινότητα να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτική απέναντι σε πιθανές απόπειρες χειραγώγησής της από ομάδες με εξτρεμιστικούς στόχους, όποιες κι αν είναι αυτές».
Την επίθεση καταδίκασε με ανακοίνωσή της και η Ένωση Ισλαμικών Οργανώσεων της Γαλλίας (UOIF) που πρόσκειται στους Αδελφούς Μουσουλμάνους.