Νέα

Πολιτική κρίση στην Ουκρανία

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 153K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Egeanboy

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2011
Μηνύματα
4.921
Like
258
Πόντοι
36
μπορει και να μην γινει τιποτα και αργοτερα να επιστρεψει ο Γιανακουβιτς.
Για την εξεγερση λεω που μαλιστα δημιουργει και παγκοσμιο παραδειγμα
εξεγερσης.
φίλε Democrat δεν χαλάρωσε....Δεν ήταν και η ....Γαλλική επανάσταση :2funny:
 

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Μηνύματα
9.436
Κριτικές
3
Like
3.398
Πόντοι
786
Όσο για το ερωτημά σου φίλε Obiwan είναι πολύ εύστοχο και πιθανώς ο Πορνομετανάστης να μπορέσει να δώσει κάποια εξήγηση...

Ναί, πάντως αισθητή καί ή απουσία τού σοφού διδασκάλου Ιωσήφ πού γνώριζε άπαντα τά Ουκρανικά γκομενικά, πολιτιστικά, μαζικο-ψυχολογικά, καί ιστορικά θέματα. :woldman:
 

nukteros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2010
Μηνύματα
5.312
Κριτικές
8
Like
2.198
Πόντοι
506
Νά ρωτήσω κάτι εσάς πού ξέρετε από τά μέρη εκεί; Πώς καί δέν εκκαθαρίστηκε μετά τόν πόλεμο τό αντισοβιετικό κομμάτι τού πληθυσμού τό τέρμα δυτικά πού είχε μέχρι πολεμήσει συνταγμένα στό πλευρό τών Γερμανών; Πώς επιβιώσανε εντωμεταξύ επί νίκης Στάλιν μέσα στή Σοβιετική τότε Ουκρανία αυτοί;
Ο Σταλιν μετα τον πολεμο το ειχε κανει αυτο αλλα αυτους που καθαρησε ειχαν συγγενεις και παιδια που εμειναν ζωντανοι και το μισος υπαρχει παντα ασχετα αν δεν εκδηλωνεται στα χρονια της CCCP .Ο χασαπης εχει ξεκληρισει παρα πολλους και αυτους που φταινε και αρκετους που δεν φταινε .Αυτος ειναι ο κυριος λογος του μισους προς τους ρωσους .Και επειδη ο Σταλιν διοικούσε απο το Κρεμλινο κανεις δεν εδωσε σημασια οτι το τερας δεν ειναι ρωσος αλλα γεννημα θρεμα γεωργιανο απόβρασμα .
 

nukteros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2010
Μηνύματα
5.312
Κριτικές
8
Like
2.198
Πόντοι
506
Και εδω που τα λεμε δεν εχουν τραβηξη και λιγα οι ουκρανοι . Στα χρονια του μεγαλου λιμου που επεβαλε ο πουστης Σταλιν στην Ουκρανια 1932-1933 πεθαναν 7 εκατομμύρια  με τον πιο φρικτο τροπο .   Μητερες σκοτωνουν και μαγείρευαν τα παιδια τους για να μην πεθανουν της πεινας . Μετα τα γεγονοτα του μεγαλου λιμου οι ουκρανοι ειδαν τον Χιτλερ σαν σωτηρα και πολυ συνταχθηκαν μαζι του . Με λιγα λογια αν δεν υπηρχε ο Σταλιν δεν θα υπηρχε ποτε αυτο το μισος ουκρανων και ρωσων .
 

vonmakoulis

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2006
Μηνύματα
2.776
Like
6
Πόντοι
16
Νά ρωτήσω κάτι εσάς πού ξέρετε από τά μέρη εκεί; Πώς καί δέν εκκαθαρίστηκε μετά τόν πόλεμο τό αντισοβιετικό κομμάτι τού πληθυσμού τό τέρμα δυτικά πού είχε μέχρι πολεμήσει συνταγμένα στό πλευρό τών Γερμανών; Πώς επιβιώσανε εντωμεταξύ επί νίκης Στάλιν μέσα στή Σοβιετική τότε Ουκρανία αυτοί;
Οχι και δεν εκκαθαρίστηκε,
Αλλά ας πάρουμε από την αρχή τα πράγματα.
Μετά τον πόλεμο η Ουκρανία είχε τεράστιες απώλειες. Πάνω από 7.000.000 νεκρούς και ρημαγμένη  γή ,  πόλεις και  βιομηχανία.
Ο πατερούλης εξηγγειλε το τέταρτο πενταετές πρόγραμμα, το οποίο χοντρικά απέβλεπε:
α. στον εκβιομηχανισμό της Αν Ουκρανίας (που είχε τρομερή επιτυχία), β. στην ανάπτυξη της γεωργίας στην Δ. Ουκρανία  (που άργησε να αποδώσει καρπούς, ελλείψει εργατικών χειρών και λοιμού 1947-49, μόλις το 1960 και ύστερα άρχισε να παίρνει μπροστά), γ. τη Σοβιετοποίηση της Ουκρανίας (πέτυχε εν μέρει) και δ. την εξαφάνιση της Ουνίτικης εκκλησίας (απέτυχε -δυστυχώς).
Υπόψη ότι κυβερνήτης της Ουκρανίας (1939 – 1949 ?) είναι ο (Ουκρανός) Νικήτα Χρουστώφ.
Στα πλαίσια του (γ) λοιπόν  έγιναν μεγάλες εκκαθαρίσεις.  Οι πραγματικοί και οι υποτιθέμενοι συνεργάτες των Ναζί, οι αστοί εθνικιστές, και άλλοι ύποπτοι για απιστία -ουσιαστικά εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι- στάλθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Σιβηρία. Ουκρανοί συγγραφείς, καλλιτέχνες και επιστήμονες, οι οποίοι κατά τα χρόνια του πολέμου είχαν τη δυνατότητα να αναπτύσσουν πατριωτικά θέματα και συναισθήματα σε μια προσπάθεια κινητοποίησης ενάντια στους Γερμανούς, κατηγορήθηκαν για ουκρανικό εθνικισμό και υπέστησαν διώξεις.  Μιά “αντικοσμοπολιτική" εκστρατεία από το 1947 και έπειτα (με αφορμή το λοιμό της ιδίας χρονιάς) οδήγησε στην εξάλειψη  των όποιων πολιτιστικών ιδρυμάτων της αποδεκατισμένης εβραϊκής κοινότητας είχαν απομείνει.
 Αυτό ήταν και η κύρια αιτία αποτυχίας του (β) προγράμματος.
Εξ αιτίας όμως του Χρουστώφ  οι εκκαθαρίσεις στις τάξεις του κόμματος ήταν σχετικά ήπιες.
Παράλληλα ξεκίνησε μια σκληρή ιδεολογική εκστρατεία για την εξάλειψη των δυτικών επιρροών μαζί με μιά προσπάθεια  “Ρωσσοποίησης”  (με μεταφορά Ρώσσων προσφύγων πολέμου) που είχε σημαντική επιτυχία στην Αν. Ουκρανία (για αυτό και η απόλυτη επιτυχία του (α) προγράμματος).
  Η Σοβιετοποίηση της δυτικής Ουκρανίας όμως ήταν μια παρατεταμένη και βίαιη διαδικασία. Ο UPA, υπό τον Roman Shukhevych , συνέχισε αποτελεσματικές στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των σοβιετικών στρατευμάτων μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1950 οπότε και σκοτώθηκε . Η ένοπλη αντίσταση έλαβε συγκεκαλυμμένη στήριξη από τον τοπικό πληθυσμό της υπαίθρου, πικραμένο από την ταυτόχρονη αναγκαστική κολεκτιβοποίηση (β πρόγραμμα).   Επίσης σκληρά διώχθηκε , κατηγορούμενη  για υποκίνηση των ανταρτών και του ουκρανικού εθνικισμού γενικά, η ελληνική καθολική εκκλησία (έτσι αποκαλείται διεθνώς η Ουνία).  Ο Ουνίτης μητροπολίτης και ολόκληρη η ιεραρχία της Γαλικίας συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν σε μακροχρόνια φυλάκιση. Μετά τις συλλήψεις και τον εκφοβισμό του κλήρου, με εντολή Στάλιν, πραγματοποιήθηκε σύνοδος στο Λβωφ που διακήρυξε την «επανένωση» της ουκρανικής  ¨ελληνικής¨ καθολικής με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στα πλαίσια εφαρμογής του (γ και δ προγράμματος ) .
Κοντολογής  περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι εκτοπίστηκαν από τη δυτική Ουκρανία κατηγορούμενοι για αντιπατριωτική και εθνικιστική δράση, αριθμός που ασφαλώς θα ήταν μεγαλύτερος αν:  1. δεν έπρεπε να εφαρμοστεί και να αποδώσει καρπούς το (β) πρόγραμμα που απαιτούσε άφθονα εγρατικά χέρια και 2. ήταν άλλος κυβερνήτης στην Ουκρανία και όχι ο μετριοπαθής (και πάντα -υπογείως βέβαια- κόντρα στο Στάλιν) Χρουστώφ.
Αυτά πολύ περιληπτικά.
 

nukteros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2010
Μηνύματα
5.312
Κριτικές
8
Like
2.198
Πόντοι
506
Οσοι συνεργαστηκαν με τους γερμανους τους εκτελουσαν με συνοπτικες διαδικασιες μετα το τελος του πολεμου Μακη . Ειχαν γεμισει οι δρομοι κρεμαλες και πτωματα . Αλλα την Ουκρανια την ειχε ρημαξει το τερας πριν τον πολεμο .
 

vonmakoulis

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2006
Μηνύματα
2.776
Like
6
Πόντοι
16
ΟΚ αυτά είναι γνωστά και γίναν παντού εκτός από την Ελλάδα -τρομάρα μας. Στις εκκαθαρίσεις (μετακινήσεις πληθυσμών, εκτοπίσεις) αναφερόμουν που ήταν και η ερώτηση.
Τέρας, ποιό τέρας ?
 

nukteros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2010
Μηνύματα
5.312
Κριτικές
8
Like
2.198
Πόντοι
506

Συνημμένα

  • images0SABPVR1.jpg
    images0SABPVR1.jpg
    8,8 KB · Εμφανίσεις: 24
  • Stalin-Galaxy-92FM.jpg
    Stalin-Galaxy-92FM.jpg
    27,3 KB · Εμφανίσεις: 17

geroksouras

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
29 Δεκ 2013
Μηνύματα
5.370
Κριτικές
290
Like
37.851
Πόντοι
34.478
@vonmakoulis
εκτος απο την ελληνοκαθολικη εκκλησσια στην Δυτικη ουκρανια ηταν επεισης και η Ουκρανικη αυτοκεφαλη ορθοδοξη εκκλησια που ηθελε να ειναι εθνικη εκκλησια οπως η εκκλησια της ελλαδας η οποια αναγνωριστηκε απο τον Πατριαρχη Κων/πολεως Γρηγοριο τον 7ο το 1924 και ομοιως κυνηγιθηκε αγρια απο τον πατερουλη...και ουσιαστικα διαλυθηκε ...αλλα επανιδρυθηκε το 1990 χωρις να ισχυει η αυτοκεφαλια του 1924 αλλα μετεχει κανονικα σε συνοδους και ειναι διασπασμενη σε κανονικη και μη κανονικη ψιλομπαχαλο κατασταση( ειναι ενα απο τα θεματα που εχει το οικουμενικο πατριαρχειο με το πατριαρχειο Μοσχας  )
καθως υπαρχει και το Πατριαρχειο του κιεβου παλι ορθοδοξη εκκλησια η οποια δεν ειναι πουθενα και απο κανενανα αναγνωρισμενη (κατι σαν την ορθοδοξη εκκλησια της <<Μακεδονιας>>)

Υπαρχει δηλαδη το εξης παραδοξο εκκλησιαστικα στην χωρα
εχει 3 ορθοδοξες εκκλησιες εκ των οποιων η μια ανηκει στην εξουσια της Κωνσταντινουπολης, η αλλη στο Πατριαρχειο Μοσχας και η τριτη πουθενα
βαλε και τους ελληνο-καθολικους (ουνιτες) ενα τεραστιο μπαχαλο

ΥΓ: για οσους δεν γνωριζουν η Ελληνο-καθολικη εκκλησια (unite) εχει βυζαντινο λειτουργικο οπως ακριβως η ορθοδοξη εκκλησια αλλα ειναι σε πληρη κοινωνια με την Ρωμη
 

vonmakoulis

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2006
Μηνύματα
2.776
Like
6
Πόντοι
16
Σύντροφε, τα θρησκευτικά δεν είναι το φόρτε μου.
Αυτό δηλ. με το Πατριαρχείο Κιέβου τώρα το έμαθα (αν και δεν με εκπλήσσει καθόλου με τον παραλογισμό της χώρας).
Πάντως τα χρόνια του πολέμου ο πατερούλης ανασύστησε την ορθόδοξη εκκλησία προκειμένου να την χρησιμοποιήσει για να τονώσει το φρόνημα των Ρώσσων.  
 

vonmakoulis

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2006
Μηνύματα
2.776
Like
6
Πόντοι
16
Μεταφέρω από Russia today :
"Απολύτως κατανοητούς χαρακτηρίζει τους χειρισμούς της Μόσχας στο θέμα της Κριμαίας ο πρώην γερμανός Καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ. Σε άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, ο βετεράνος πολιτικός θεωρεί λογική την προσέγγιση του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην ουκρανική κρίση, επικρίνοντας ταυτόχρονα τις αντιδράσεις της Δύσης στο θέμα της επανένωσης της Κριμαίας με τη Ρωσία.  
Αναφερόμενος στις κυρώσεις που επιβάλλουν οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. βάζοντας στο στόχαστρο ρώσους πολιτικούς και επιχειρηματίες, τονίζει πως πρόκειται για «ηλίθια ιδέα». «Τα περιοριστικά μέτρα είναι συμβολικού χαρακτήρα, όμως εάν ληφθούν πιο σοβαρές οικονομικές κυρώσεις, θα πληγεί και η ίδια η Δύση, αντίστοιχα με τη Ρωσία» προειδοποιεί ο Σμιτ.
Λανθασμένη η απόφαση «απομόνωση» της Ρωσίας από το G7
«Η άρνηση των δυτικών χωρών να συνεργαστούν με τη Μόσχα στο πλαίσιο του G8 είναι μια λανθασμένη απόφαση. Θα ήταν ιδανικό να συνεργαστούν μαζί στην παρούσα φάση. Και πιο εποικοδομητικό για την προώθηση της ειρήνης από ότι οι απειλές για πιο σκληρές κυρώσεις» εξηγεί στο άρθρο του ο πρώην καγκελάριος, καταλήγοντας, πως ούτως ή άλλως το G8 δεν είναι τόσο σημαντικό όσο το G20 του οποίου μέλος παραμένει η Ρωσία.
«Η Ουκρανία έχει αναστατώσει τη Δύση»
Σύμφωνα με τον Χέλμουτ Σμιτ, η κατάσταση στην Ουκρανία είναι επικίνδυνη γιατί προκάλεσε σύγχυση και τρομερή αναστάτωση στην Δύση, οδηγώντας την σε επικίνδυνα μονοπάτια προπαγάνδας. Ο πρώην καγκελάριος δεν προβαίνει σε υποθέσεις για την δυνατότητα ανάπτυξης των ρωσικών στρατευμάτων στην ανατολική Ουκρανία, σημειώνει όμως πως η Δύση «καλό θα ήταν να μην τροφοδοτεί τις ορέξεις της Ρωσίας»."
 

geroksouras

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
29 Δεκ 2013
Μηνύματα
5.370
Κριτικές
290
Like
37.851
Πόντοι
34.478
Σύντροφε, τα θρησκευτικά δεν είναι το φόρτε.
Αυτό δηλ. με το Πατριαρχείο Κιέβου τώρα το έμαθα (αν και δεν με εκπλήσσει καθόλου με τον παραλογισμό της χώρας).
Πάντως τα χρόνια του πολέμου ο πατερούλης ανασύστησε την ορθόδοξη εκκλησία προκειμένου να την χρησιμοποιήσει για να τονώσει το φρόνημα των Ρώσσων. 


ριξε μια ματια στα πρωτα 4
ουσιαστικα οι εκκλησιες 3 & 4 ειναι το ιδιο μεχρι το 1921 αλλα και διαφορετικες μετα το 1924 (το ψιλομπαχαλο που ελεγα)
 

democrat

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Δεκ 2006
Μηνύματα
1.873
Κριτικές
11
Like
10
Πόντοι
2.007
η δυτικη Ουκρανια ανηκει πολιτισμικα στην Δυση και δεν γουσταρει την Ρωσια.
Αντιθετα η Ελλαδα μια ανατολικο-αυταρχικη κοινωνια αν και συμπορευεται 200 χρονια
με την Δυση γουσταρει την ανατολη.
Αυτα ειναι τα καπριτσια της ιστοριας.
 

democrat

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Δεκ 2006
Μηνύματα
1.873
Κριτικές
11
Like
10
Πόντοι
2.007
ο φιλογερμανισμος των ουκρανων οπως και των φιλανδων κατα τον ΒΠΠ
οφειλεται κυριως στην κοντρα τους με τους ρωσους.
Το ιδιο και ο φιλογερμανισμος των ιρλανδων λογω της κοντρας με τους
βρετανους.
 

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Μηνύματα
9.436
Κριτικές
3
Like
3.398
Πόντοι
786
Με λιγα λογια αν δεν υπηρχε ο Σταλιν δεν θα υπηρχε ποτε αυτο το μισος ουκρανων και ρωσων .
Αυτά πολύ περιληπτικά.
Μάλιστα, ευχαριστώ Nukteros, Von, όπως καί όλο τό επιτελείο σλαβο-ανατολικών σπουδών τού Bou πού κατά καιρούς διαφωτίζει γιά τίς εκεί οικονομικές, κοινωνικές, γκομενικές, καί ιστορικές πτυχές. :rockon:
 

vonmakoulis

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2006
Μηνύματα
2.776
Like
6
Πόντοι
16

Egeanboy

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2011
Μηνύματα
4.921
Like
258
Πόντοι
36
Ιδού η καλύτερη (κατά την ταπεινή άποψή μου) ανάυιση για την Ουκρανική κρίση, σε δύο μέρη :  .
Φυσικά η ανάλυση είναι μαρξιστική πλην όμως αρκούντως αποστασιοποιημένη.
Διαβάστε την, ειλικρινά αξίζει.
Πολύ ενδιαφέροντα, όλα πλην των τελευταίων 2 παραγράφων που είναι οι γνωστές ανεφάρμοστες ουτοπικές :jerking:΄!!! Και μάλιστα γραμμένα ένα περίπου μήνα πιο πρίν! Αν και λίγο πολύ όλα έχουν ειπωθεί εδώ!

Παραθέτω και ένα απόσπασμα με ακριβώς αυτά που γράφω εδώ και 2 σελίδες ---->

"Τώρα, όσο και αν η ΕΕ θα ήθελε να προσελκύσει την Ουκρανία στη σφαίρα της επιρροής της, οι πολιτικοί στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο δεν έχουν κανένα συμφέρον να επιτρέψουν τις βίαιες αναταραχές στη χώρα αυτή να ξεφύγουν από κάθε έλεγχο, καταλήγοντας εκεί που μόνο ο «Θεός» ξέρει. Οι Αμερικανοί μπορούν να αντέξουν οικονομικά να είναι αισιόδοξοι, αλλά η Γερμανίδα Καγκελάριος έχει να ασχοληθεί με αρκετά προβλήματα όπως με τα ελλείμματα στην Ελλάδα και την Ισπανία και δεν θα δείξει ενθουσιασμό με την πληρωμή των λογαριασμών για την κυβέρνηση στο Κίεβο."
 

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Μηνύματα
14.808
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Πολύ ενδιαφέροντα, όλα πλην των τελευταίων 2 παραγράφων που είναι οι γνωστές ανεφάρμοστες ουτοπικές :jerking:΄!!! Και μάλιστα γραμμένα ένα περίπου μήνα πιο πρίν! Αν και λίγο πολύ όλα έχουν ειπωθεί εδώ!

Παραθέτω και ένα απόσπασμα με ακριβώς αυτά που γράφω εδώ και 2 σελίδες ---->

"Τώρα, όσο και αν η ΕΕ θα ήθελε να προσελκύσει την Ουκρανία στη σφαίρα της επιρροής της, οι πολιτικοί στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο δεν έχουν κανένα συμφέρον να επιτρέψουν τις βίαιες αναταραχές στη χώρα αυτή να ξεφύγουν από κάθε έλεγχο, καταλήγοντας εκεί που μόνο ο «Θεός» ξέρει. Οι Αμερικανοί μπορούν να αντέξουν οικονομικά να είναι αισιόδοξοι, αλλά η Γερμανίδα Καγκελάριος έχει να ασχοληθεί με αρκετά προβλήματα όπως με τα ελλείμματα στην Ελλάδα και την Ισπανία και δεν θα δείξει ενθουσιασμό με την πληρωμή των λογαριασμών για την κυβέρνηση στο Κίεβο."
Αυτο το κειμενο το εχει γραψει καποιος που στην καητερη περιπτωση να εχεις παει 2-3 φορες στην Ουκρανία και ειναι και πιθανον να μην ξερει λεξη Ρωσσικα.Η Ουκρανικη γλωσσα αν μπορει κανεις να την πει γλωσσα γιατι ειναι ενα κραμα 70% Ρωσσικα και 30 Πολωνικα και εχει πολυ λιγες λεξεις.Ολοι οι Ουκρανοι ακομα και οι πιο φανατικοι εθνικιστες αν προσεξατε μεταξυ τους μιλανε Ρωσσικα και οταν ειναι να κανουνε δηλωσεις αρχιζουν να μιλανε στα Ουκρανικα.Ενα αλλο παραδηγμα ο τυπος,δεν υπαρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ περιοδικο στα Ουκρανικα!Και να βγει δεν θα το αγωρασει κανενας!Ολα ειναι στα Ρωσσικα.Οσο για την Ουκρανικη (γλωσσα) διαφερει τοσο πολυ απο περιοχη σε περιοχη που δυσκολα συνενοουντε μεταξυ τους.
  Τωρα σχετικα με τη Ρωσσια.Δε νομιζω οτι η Ρωσσια εχει βλεψεις να παρει αυτη τη στιγμη την Ανατολικη Ουκρανια αλλα αν ο κοσμος ξεσηκωθει ειναι πολυ πιθανον να επεμβει.
  Ειναι πολυ πιθανον ο κοσμος να ξεσηκωθει γιατι υπαρχει μια πιθανοτητα να μην δωσουνε λεφτα στην Ουκρανια το ΔΝΤ και η Ε.Ε. εκτος αυτου κανουνε και λαθος υπολογισμους γιατι δεν υπολογιζουν την καταστροφικη πτωση της οικονομιας της Ουκρανιας!Ολα τα εργοστασια της Ουκρανιας πουλαγανε τα προιοντα τους στην Ρωσσια,καθως και ολα τα αγροτικα και γαλακτοκομικα προιοντα.Ειναι για  :2funny: να πιστευει κανεις οτι θα μπορεσουνε να τα πουλησουνε στην Ευρωπη ή στις Η.Π.Α  :2funny: Οι περισσοτερες βιομηχανιες και  βιοτεχνιες της Ουκρανιας θα κλεισουν γιατι με το που ενωθει τελωνειακα η Ουκρανια με την Ε.Ε. η Ρωσσια θα βαλει δασμους στα Ουκρανικα προ'ι'οντα.Η λογικη ειναι τουλαχιστον για καποιο χρονικο διαστημα να μην ενωθει η Ουκρανια τελωνιακα με την Ε.Ε αλλα τοτε γιατι κανανε ολη αυτη την Επανασταση :2funny:?
  Το αποτελεσμα αυτη τη στιγμη θα ειναι να γυρισει η Ουκρανια πολλους αιωνες πισω.Αν κανουνε και τη  :jerking: και βαλουνε βιζα στους Ρωσσους (ειναι πιθανον να τους το ζητησει το ΔΝΤ για να τους αποκωψει απο τη Ρωσσια) θα στερησουνε απο το Ουκρανικο Α.Ε.Π 30 Δις $ σε επισημα νουμερα αν βαλουμε και τα ανεπησημα λεφτα που στελνουν οι Ουκρανοι που δουλευουν παρανομα στη Ρωσσια (δεν ειναι δυσκολο γιατι οι Ουκρανοι μπορουνε να πανε στη Ρωσσια για 90 μερες χωρις βιζα με της ταυτοτητες τους) τοτε το ποσο ειναι πολλες φορες μεγαλητερο!
  Δεν ξερω ειναι η Ε.Ε και το ΔΝΤ διατεθημενα να δωσουνε για φετος τουλαχιστον πανω απο 30 Δις $ στην Ουκρανια? :think:Για να μην ξεσηκωθει ο κοσμος.Κατα τη γνωμη μου τοσα χρειαζονται ας λενε οτι φτανουν 17-18 Δις $.
 

vonmakoulis

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2006
Μηνύματα
2.776
Like
6
Πόντοι
16
Ρε Μήτσο, που κολλάει η παράθεση στα όσα (σωστά) γράφεις ?
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom