1. Ναι άλλα έρχονται πλέον 3.4 δις απ τις συντάξεις που θα δώσουν περιθωριο για μειώσεις φόρων
2. Όπως παραπάνω
3. Και θα μειωθούν κι άλλο. Η τελική αναλογία μακροχρόνια θα πάει 10-7-5 Για Μισθός ΙΤ-Μισθός ΔΥ-Σύνταξη κατά μέσο όρο
4. Ανακοίνωσαν και οι δυο και πρέπει να γινουν. Αναμένουμε αν το τηρήσουν
5. Η μείωση της ανεργίας σημαινει και μείωση της προσφοράς, που μαζί με την επερχόμενη ανάπτυξη με δημιουργία θέσεων θα αυξήσει τους μισθούς και άτυπα
6. Καλή μελέτη:
7. Η ανεργία μειώθηκε την τελευταία χρονιά και αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω, παρά το ότι η φυγή στο εξωτερικό έχει ισορροπήσει (να μην πω έχει αρχίσει να αντιστρέφεται). Φυσικά στο 19% περιλαμβάνονται και άπειροι που δουλεύουν μαυρα και και φαίνονται σαν άνεργοι
8. 4.10 εμείς, 2.98 η Ιταλία δηλαδή κλαιν μαιν
9. Εδω δεν μπορώ να επιμένω, γιατί είναι προφανής η εύνοια ακόμα και τώρα. Ωστόσο και αυτοί βρίσκονται σε κατάσταση στασιμότητας και μόλις πάρει μπρος η οικονομία θα βρεθούν αμέσως πίσω απ τον Ιδιωτικό Τομέα. Ήδη ξέρω παραδείγματα που λυσσομανούν (με 500-600) σε σχέση με παλιούς μισθούς. Αυτοί θα φύγυν μόνοι τους αν μπορούν να βρουν στον ΙΤ 1000ρικο. Γενικά ο κρατισμός και το κατα πόσο τα πολιτικά λαμόγια θα συνεχίσουν η όχι να τον ευνοούν, θα κρίνει και το αν η χώρα πετάξει η όχι
10. Εδώ σηκώνει πολλή ανάλυση, αλλά πραγματικά από άποψη τουριστικού προιόντος η Ελλάδα είναι πάρα πολύ μπροστά σχεδόν από όλους, ακόμα και με τις β-class υπηρεσίες και υποδομές που παρέχει σε πολλές περιπτώσεις, κυρίως λόγω των πολλών νησιών αλλά και της ιστορίας της
Για να τα δουμε συνολικα. Η οποια βελτιωση στους δεικτες δεν οφειλεται στην αναπυξη της οικονομιας, αλλα στην υπερφορολογηση που γινεται οχι εις βαρος νεου παραχθεντος πλουτου, αλλα αυτου του ιδιου το κεφαλαιου. Εν ολιγοις για να το πω παραστατικα για να δημιουργηθει το πλεονασμα η χωρα τρωει βαζει οχι απο αυτο που παραγει αλλα απο τις ιδιες της τις "σαρκες". Πραγμα που αφαιρει δυνατοτηα μελλοντικα να παραξει πλουτο.
Εξαλλου για ποιον ακριβως λογο μετα απο 8 χρονια προγραμματων δημοσιονομικης διορθωσης και -υποτιθεται μεταρρυθμισεων- να χρειαζονται 30 δις (!!!) μαξιλαρακι ασφαλειας? Εαν πραγματι η χωρα οικονομικα βρισκοταν υπο συνθηκες και πορεια βελτιωσς και εξομαλυνσης ο πρωτος που θα το αφουγκραζουαν αυτο δε να ηταν ουτε εγω ουτε εσυ που καθομαστε και αμπελοφιλοσοφουμε πινωντας καφε για να περασει η ωρα, αλλα ο κατεξοχην ενδιαφερομενος που θα εβαζε τα ωραια του δισεκατομμυρια, δηλαδη ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ. Αλλα μαλλον οι εκπροσωποι των αγορων δε συμμεριζονται την ιδια αισιοδοξια και για αυτο το λογο ειναι ακρως απαγορευτικο για τη χωρα να πορευτει ετσι οπως εχουν κανει ανστιστοιχα αλλες χωρες οχι μονο αμεσως μετα την εξοδο απο προγραμματα, αλλα και πριν την τυπικη ληξη αυτων.
Δευτερον στα στοιχεια που παραθεστεις, και τα οποια οπως ειπαμε αποτυπωνουν το δημοσιονομικο στριμωγμα με την απομυζηση καθε ικμαδας παραγωγικης δυναμεως στη χωρα και απομειωση κεφαλαιου και οχι καποια ισχνη εστω οικονομικη αναπτυξη, παρελειψες να παραθεσεις το εμπορικο ελλειμα και το υψος των επενδυσεων. Ο βασικοτερος δεικτης που δειχνει πως παει μια οικονομια ειναι το εμπορικο ισοζυγιο και εαν μετα απο 8 χρονια συνεχους μειωσης τοσο της εσωτερικης ζητησης οσο και των εργατικων μισθων επιμενει και μεγαλωνει ενα εμπορικο ελλειμα 20 δις που ειναι γιγαντιο , αυτο κατι δειχνει. Και οχι μονο κατι δειχνει αλλα πρεπει να ειναι κοκκινος συναγερμος δυνατη καμπανα. Δειχνει οτι παρα τη μειωση των εισαγωγων, οι εξαγωγες εχουν μειωθει ακομη περισσοτερο , δεν εχει γινει καμια απολυτως επενδυση παραγωγικη ο παραγωγικος ιστος εχει ξεχαρβαλωθει και αλλο. Επισης το ποσοστο της βιομηχανιας ως ποσοστο του ΑΕΠ εχει πεσει στο 12 % με πτωτικη ταση. Δε θα σου πω για ποσοστο επενδυσεων σε τεχνολογικους τομεις, ουτε σε ερευνα και τεχνολογια ,γιατι θα τα βαψουμε μαυρα κυριακατικα.
Οπως για τους δημοσιους υπαλληλους αυτο που μετραει ειναι τι ποσοστο των δημοσιων δαπανων κατευθυνεται για μισθος ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ δημοσιων υπαλληλων. Οπως και γενικα τι ποσοστο του ΑΕΠ αποτελει δημοσιες δαπανες.
Για τις συνταξεις οπως εξηγησα, το γεγονοτς οτι θα μειωθουν πρωτον εχει προυπολογιστει προφανως στους υπολογισμους για το μαξιλαρακι, αλλα και ετσι να μην ειναι, δεν ειναι ενα ποσοστο που προκυπτει απο καποια πραγματικη παραγωγη στην οικονομια. Απλα ειναι η αναιρεση μιας υποσχεσης ενος αναξιοπιστου κρατους προς τους δικαιοχους μιας παροχης οτι απλα αυτη δε μπορει να γινει. Σα να εχω εγω στα ταμεια μου 1000 ευρω να σου λεω για τα επομενα 5 χρονια το μηνα θα σου δινω απο 300 το μηνα και μετα απο λιγο να ρχομαι και να σου λεω ξερεις θα σου δινω απο 20 τελικα γιατι δε βγαινω.
Για την ανεργια που υπαρχει η πηγη της ισορροπησης η και αντιστροφης (?!)του ρευματος φυγης? Εαν υπαρχει παντως ενα φρενο ειναι γιατι δεν υπαρχουν πλεον ατομα αλλα για να φυγουν. Ας πουμε οτι επιστρεφουν οι μισοι απο οσο εργατικο δυναμικο εφυγε και η ανεργια θα χτυπησει το 40 %. Παντως σε παραπεμπω στις επενδυσεις που ειπαμε και πριν, χωρις επενδυσεις η εστω αποσβεση χαμενου κεφαλαιου νεες θεσεις εργασιας απο μονες τους δεν θα ανοιξουν.
Ανακοινωσεις εγιναν απο την κυβερνηση. Κανε απο περιεργεια το εξης πειραμα . Ψαξε τα τελευταια 20 χρονια ας πουμε ποσες ανακοινωσεις και τι εγιναν απο κυβερνησεις η κομματα και τι ποσοστο αυτων εκπληρωθηκαν ακριβως οπως ανακοινωθηκε. Ειδικα δε οσον αφορα φορολογικα ζητηματα.
Οι Δ.Υ. υπαλληλοι δε θα αφησουν καμια θεση για να πανε στονΙΤ με χιλιαρικο γιατι στον ΙΤ μπορει αυριο η εταιρεια να πει βαζω λουκετο η παω στην Ρουμανια η την Εσθονια η κανω περικοπες προσωπικου . Στο δημοσιο οσο απαγορευεται η απολυση υπαλληλου θα υπαρχει παντα καθως εχει ο αλλος ενα μισθο, ασφαλιση , περιθαλψη καθολου ελεγχο . Αν μειωθει σε τετοιο βαθμο ο μισθος, απλα θα φουντωσει η διαφθορα, η ο Δ.Υ. θα κανει και μια μαυρη εργασια. Το δημοσιο θα παψει να ειναι ελκυστικο μονο αν αλλαξει εντελως η διαρθρωση του κα η σχεση εργασιας. Χλωμο το βλεπω με μια κυβερνηση η οποια αδυνατει να απομακρυνει ακομη και καταδικασθεντες για χρηματισμο υπεξαιρεση κλπ. η οσους εχουν απομακρυνθει τους επανπροσλαμβανει ( για να μη μιλησουμε για αξιολογηση, αποδοση κλπ ).
Ολα αυτα λοιπον δεν αλλαζουν επι ΣΥΡΙΖΑ οι παραμετροι που επιφερουν την οικονομικη καθηλωση ειναι οι ιδιοι και δεν αναμενεται να αλλαξουν ουτε με τη ΝΔ του Κουλη, ουτε με το νεο κεντροαριστερο εξαμβλωμα που μαγειρευεται απο τους Γ. Παπανδρεου και Λαλιωτη με τη συμμετοχη του Κιναλ ποταμιου " σοσιαλδημοκρατικου" συριζα κλπ.
Οσο λοιπον δεν αλλαζουν καποιες συγκεκριμενες παραμετροι δε θα αλλαξουν και τα αποτελεσματα. Μην εχετε αυταπατες και βλεπετε το προσωρινο " συμμαζεμα' της υπερφορολογησης ως βελτιωση (!!!) της οικονομιας και αισιοδοξες (!!!!) προοπτικες!