υπο τον ορο οτι θα βαλω μουνι θα γινω γκομενα φιλε
Ναι μονο που πριν λίγα χρόνια, ούτε μουνί μπορούσες να βάλεις, και ακόμα κι αν έβαζες, γκόμενα δε γινόσουν. Υπάρχει διαφορά
υπο τον ορο οτι θα βαλω μουνι θα γινω γκομενα φιλε
Το μισθολογικό κόστος των συσκευαστηρίων, είναι αυτή τη στιγμη ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΟ με το 1991 (26.18 το μεικτό ημερομίσθιο σήμερα, ακριβώς ίδιο σε δραχμές ήταν τότε) και πουλάν προιόντα σε χώρες που απ το 1991 έως ήμερα έχουν τρελή ανάπτυξη και άνοδο τιμών (Αγγλία, Γερμανία, κλπ). Ειλικρινά λες να αξίζουν λύπηση;
Είμαστε ακριβώς επάνω στην στροφή. Είναι καθαρα θέμα θέλησης από δω και πέρα. Αν θέλουν να στρώσουν το κράτος και να εκτιναξουν την οικονομία, πλέον γίνεται πολύ εύκολα. Αν πάλι θέλουν να συντηρήσουν αυτή τη σαπίλα, πάλι μπορούν.
List of countries by GDP (PPP) per capita - Wikipedia
en.wikipedia.org
Δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ τυπε, φανατικός ΤΖΗΜΕΡΟΣ είμαι
Στο δια ταύτα, στα λόγια μου ερχεσαι. Όλα όσα αναφέρεις, βελτιώνονται με μέτρα στήριξης του ΙΤ:
κοστος χρηματος: Άνετα μέσω επιδοτήσεων, ΕΣΠΑ, επιδοτήσεις επιτοκίων, κλπ
κοστος μεταφορων: Μεγάλο ζήτημα, ωστόσο δεν έχουμε μεγάλη διαφορά με την υπόλοιπη Ευρωπη
κοστος φορολογικο: Φυσικά και πρέπει να αντιμετωπιστεί με πληθώρα μέτρων. Πρώτο απ όλα η παύση επιδότησης των ταμειών συνταξης ΔΕΗ-ΟΤΕ και φορολογικά δώρα στις επιχειρήσεις
Δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ τυπε, φανατικός ΤΖΗΜΕΡΟΣ είμαι
Στο δια ταύτα, στα λόγια μου ερχεσαι. Όλα όσα αναφέρεις, βελτιώνονται με μέτρα στήριξης του ΙΤ:
κοστος χρηματος: Άνετα μέσω επιδοτήσεων, ΕΣΠΑ, επιδοτήσεις επιτοκίων, κλπ
κοστος μεταφορων: Μεγάλο ζήτημα, ωστόσο δεν έχουμε μεγάλη διαφορά με την υπόλοιπη Ευρωπη
κοστος φορολογικο: Φυσικά και πρέπει να αντιμετωπιστεί με πληθώρα μέτρων. Πρώτο απ όλα η παύση επιδότησης των ταμειών συνταξης ΔΕΗ-ΟΤΕ και φορολογικά δώρα στις επιχειρήσεις
Σόρρυ φίλε, αλλά είσαι εντελώς άσχετος και προσπαθείς με αφελή επιχειρήματα να υποστηρίξεις την άποψή σο1υ.
1. Για τις χώρες προορισμού είναι άσχετο το πόσο εσύ πληρώνεις, αλλά σε ποια τιμή μπορούν να πουλήσουν τα SM και κυρίως πόσο πουλάνε οι ανταγωνιστικές χώρες.
2. Στα φρούτα ένα μεγάλο μέρος είναι το κόστος στον αγρότη, αυτό είναι σταθερό από το 1991; Η μήπως το μεταφορικό κόστος (περίπου το 20-25% της τιμής);
3. Αφού ισχυρίζεσαι ότι τα συσκευαστήρια είναι ΠΟΛΥ κερδοφόρα και θα γλυτώσουν μάλιστα και φορολογία, μπορείς να μου κατονομάσεις 3 από αυτά;
... οι όποιες αισιόδοξες προβλέψεις σας φαίνονται εξωγήινες ...
δεν ειναι σανος ρε φιλε νομιζεις οτι υπαρχουν πολλοι μαλακες στην ελλαδα?..απλα αυτοπαραμυθιαζονται πολλοι και εν μερει δεν ειναι και παραλογο..ειναι σαν τους ισοβιτες ενα πραγμα που μια παραμυθοελπιδα αποφυλακισης πρεπει να την διατηρουν ..καλα οι γκομενες δεν το συζηταω..ελαδαρα ποτε δεν πεθαινει και ετσιμε τα μνημονια δανειζομαστε με 1-3 %
τωρα που θα μας βγαλει ο καταληψιας στις αγορες θα παμε στο 4-5% (και αν μεινει τοσο λιγο)
και εισαι αισιοδοξος
μωρε μπραβο σανο....
δεν ειναι σανος ρε φιλε νομιζεις οτι υπαρχουν πολλοι μαλακες στην ελλαδα?..απλα αυτοπαραμυθιαζονται πολλοι και εν μερει δεν ειναι και παραλογο..ειναι σαν τους ισοβιτες ενα πραγμα που μια παραμυθοελπιδα αποφυλακισης πρεπει να την διατηρουν
...
Επιμένω, οι συνθήκες πλέον είναι πολύ καλές, αυτό που χρειάζεται είναι σωστός χειρισμός
Έχουν φύγει οι καλύτεροι πτυχιούχοι
για το εξωτερικό, και συνολικά έχουν φύγει
πάνω από 500.000 έλληνες στο εξωτερικό.
Οι επιχειρήσεις φεύγουν συνεχώς για το εξωτερικό
για Αλβανία, Σκόπια, Κύπρο κτλ.
ΚΛΕΙΝΟΥΝ συνεχώς επιχειρήσεις.
ΚΑΜΙΑ σοβαρή ξένη επένδυση δεν έχει γίνει στην Ελλάδα
τα τελευταία 3 χρόνια.
ΑΛΛΑΖΟΥΝ συνέχεια τους φορολογικούς νόμους και τις διαδικασίες
και έχουν τρελλάνει τους επιχειρηματίες και τους
αυτοαπασχολούμενους.
Οι μόνοι που φέρνουν λεφτά στην Ελλάδα είναι κάποιοι
Τούρκοι, για να γλυτώσουν από τον Ερντογάν και
κάποιοι Κινέζοι, για να πάρουν βίζα
Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ και η φοραπαοφυγή έχουν αυξηθεί πολύ
τα τελευταία 3 χρόνια, ακόμα και στα ταξί , αν
πηγαίνεις κοντά δεν βάζουν ταξίμετρο !
Την αισιοδοξία που την βρίσκουν ;
καλως φιλος μακαρει να πεσεις μεσα τι να πωΦίλε εργάζομαι στο εξωτερικό και πληρώνω σχεδόν μηδέν φόρους Ελλάδα, οπότε αντικειμενικά δεν πρέπει να με πολυκαίει
Σωστος χειρισμος ειναι αδυνατον, πια, να γινει.
Απο οποιαδηποτε κυβερνηση!
Τονιζω : χειρισμος! οΧΙ ΠΛΑΝΟ! Πλανο, ναι μπορει να γινει (οπως μπορει να κανει ο καθε ΤΖΗΜΕΡΟΣ για να ικανοποιησει τον κοσμο του) - αντε ομως καντο εφαρμογη στην πραξη.
Οποιοι λενε οτι μπορουν να κανουν τον σωστο χειρισμο ΛΕΝΕ ΨΕΜΜΑΤΑ (ειτε ηθελημενα, ειτε απο αγνοια) και το μονο που θελουν ειναι να ανεβουν στην διοικηση της καταστασης για να γλειψουν, κι αυτοι, επιτελους, το κουταλι με το μελι, που τοσο καιρο τους το εχουν στερησει άλλοι (αδικως, κατ αυτους!)
υπαρχουν πολλλλλλλα συμφεροντα και βαθειες νοοτροπιες ΠΑΝΤΟΥ απο τους πολιτικους μεχρι τον επιχειρηματια και τον τελευταιο υπαλληλο/ψηφοφορο. ΔΥ/Δεη-οτε-ογα μγ κκ σσ πττ κλπ κλπ +Ξενα συμφεροντα, +βλαχοκαγκουριά των πολιτών, ανατολιτικη νοοτροπια, οικογενειοκρατια, κακομοιρισμος και φυσικα , πια, απιστευτη "κουραση" και θλιψη στον κοσμο της ελλαδας που καταληγει σε μοιραλατρισμο (δικαιολογημενα, εν μερει)
βρισκομαστε ακριβως πανω στο εξης παραδειγμα:
το καραβι εχει ηδη μια ταχυτητα και ενα αζιμουθιο,
ο μοχλος της δυναμης της μηχανης δεν υπακουει (τεινει να μενει στην ιδια θεση η ισχυς)
και το πηδαλιο εχει κολλησει (αλλα του λες αλλα κανει, χωρις αντιστοιχια στις κινησεις που του διαταζεις, δεν ακουει οπου και να σπρωξεις την λαγουδερα, το πηδαλιο που ειναι κατω, μεσα στα νερα παει σε αλλη θεση)
πορεια λοιπον, μπορω να χαραξω κι εγω. αληθεια λεω!
αντε ομως βαλε το καραβι να την ακολουθησει !!!
θελει καποιος πανω σε αυτο το παραδειγμα να μας πει τι ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ?
η αισιοδοξια που ειναι? στο οτι ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ να παμε το καραβι στις Σευχελλες?
ΜΠΟΡΟΥΜΕ? αυτη ειναι η διαφορά!!!
Τι να πέσει μέσα ρε φίλε Πίτα ;
Για να ανακάμψει η Ελληνική Οικονομία πρέπει
να γίνουν πολλά μέτρα,
είναι σαν μια παρτίδα σκάκι που χάνεις και για να
πετύχεις ισοπαλία, πρέπει να αναλάβει την
υπεράσπισή σου ένας γκραν μαίτρ του σκακιού,
ένας κορυφαίος παίκτης.
Εδώ οι πολιτικοί είναι παίκτες Γ' κατηγορίας,
δεν έχουν τη δυνατότητα να παίξουν για να
έρθει ισοπαλία, δλδ για να μη χειροτερέψουμε,
όσον αφορά για ... ανάπτυξη...