Μου το λετε ολοι με εναν τροπο, λες και τα λεφτα που δινει για μισθοδοσια το Δημοσιο χανονται για παντα. Και πρεπει παλι ο ιδιωτικος τομεας να τα "ξαναγεννησει" εξ αρχης. Συγνωμη αλλά ποσα απο τα λεφτα της μισθοδοσιας γυρνανε παλι στο Δημοσιο μεσα στον ιδιο μηνα? Και πόσα απο αυτα γινονται δουλειες ιδιωτικου τομεα και εισφορες και νεα φορολογια, και, και?
Τι παει να πει εσοδα=εξοδα και κερδη/ζημίες?
Δηλαδη για τα 100 ευρω μισθοδοσιας ενος δημοσιου υπαλληλου, πρεπει να παρεις 100 ευρω απο τον πλουτο του ιδιωτικου τομεα? Παρακαλω? Απο πού κι ως που? Ο ΔΥ δεν πληρωνει στην εμμεση φορολογια το 90% του μισθου του με τον κυκλο του χρηματος?
Εγω ξερω ενα κύριοι.
Οτι ο ΔΥ μού λεει πλεον δεν μπορω να σε πληρωσω γιατι περικοπηκε ο μισθος μου. Ωραια, θα εισπραξω κι εγω ο δικηγορος λιγοτερα. Θα πληρωσω λιγοτερο φορο. Θα αποδωσω λιγοτερο ΦΠΑ. Θα ψωνισω κι εγω λιγοτερο, θα απολυσει το καταστημα που ψωνιζω εναν υπαλληλο.
Αυτα τα απλα δεν εχει καταφερει να μου τα εξηγησει κανενας.
Πάμε ένα ένα. Με τον ίδιο τρόπο που ξοδεύουν οι ΔΥ, θα ξόδευαν τα ΙΔΙΑ ποσά οι ιδιωτικοί. Το ζήτημα είναι ΓΙΑΤΙ οι ΔΥ να παίρνουν κατά κανόνα για ελαφρύτερη και ασφαλέστερη δουλειά ΠΕΡΙΣΣΟΥΕΡΑ από τοςυ ιδιωτικούς;
Ποσοι ΙΥ έπαιρναν τους μισθούς των ΔΕΚο την δεκαετία 200-2010 ή και σήμερα;
Το 90% που αναφέρει, δεν ξέρω που το βρήκες. Όμως επειδή ταξίδευα επαγγελματικά στο εξωτερικό συναντούσα συνεχώς Έλληνες εκδρομε΄΄ις που στην πλειοψηφία τους ήταν φοροφυγά΄δες (μια πληγή που οι ΔΥ την αφήνανε επίτηδες ανοικτοί) και ΔΥ κυρίως των ΔΕΚο. Οι αγορές που κάνανε αυτοί, τα ξενοδοχεία κλπ, ήταν απλά που ΔΕΥΓΑΝΕ διαπαντός από την Ελλάδα. Φυσικά και οι εδώ απλώς αγοράζαμε εισαγόμενα (δες εμπορικά ισοζύγια). Επομένως τα λεφτά ΔΕΝ γυρίζανε γύρω - γύρω.
Αν έξοδα μεγαλύτερα από έσοδα, τότε υποχρεωτικά δανεισμός, έως ότου γίνεις αφερέγγυος και ΔΕΝ σε δανείζουν πι.α Σου θυμίζει κάτι;
Δηλαδή τώρα μόνο ο ΔΥ δεν μπορεί να σε πληρώσει;
Σε τελική ανάλυση δεν απαντάς σε μια βασική ερώτηση. Από που ως που και σε ποια χώρα οι ΔΥ αμοίβονται περισσότερο από τους ΙΥ, όπως συμβαίνει εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια σε μας;
Στο λέω από ιδία πείρα όταν το 2005-10 στην εταιρεία μου οι νέοι που έπαιρναν 1.500 ΚΑΘΑΡΑ, σκεφτόταν να την κάνουν για το δημόσιο, που με τα επιδόματα θα έφταναν το ίδιο ποσό. Ένας που πήγε στην ΔΕΗ κιόλας έφτασε στα 2.000 στα 35του.