Για συνταξεις οχι, δεν μιλησα. Οι συνταξεις ειναι κατι πολυ διαφορετικο. Για τους μισθους ειπα, των δημοσιων υπαλληλων. Οτι ειναι δομικο λαθος να μειωνεις τους μισθους που ηδη εχεις απονειμει ως δημοσιο και εχει προσαρμοσθει αναλογα η οικονομια, γιατι ετσι μοιραια καταβαραθρωνεις και την ιδιωτικη.
Και επιμένω οτι η ανεργια στον ιδιωτικο τομεα προερχεται κυριως απο τις περικοπες στο Δημοσιο. Εξαλλου δεν το λεω εγω, η πραγματικοτητα το λεει. Οταν εγιναν περικοπες στους μισθους του δημοσιου, η ανεργια στον ιδιωτικο τομεα εγινε απο 8%, 28%. Και για οσους επιμενουν οτι οι περικοπές στους μισθους των δημοσιων υπαλληλων κανουν καλο στην ιδιωτικη οικονομια, να μου εξηγησουν γιατι δεν αναπτυχθηκε ραγδαια η ιδιωτικη οικονομια μετα το 2010 που κοπηκαν οι μισθοι 40%.
Οι μισθοι του δημοσιου τομεα επρεπε να μεινουν εκει που ηταν και ας αυξανοταν η φορολογια. Να κινηθει το χρημα γρηγοροτερα. Εγω μολονοτι δεν εχω οικονομικες γνωσεις, θυμαμαι το βασικο οτι για να παει καλα μια οικονομια πρεπει να κινηθει το χρημα γρηγοροτερα. Και υπαρχουν τροποι γι αυτο. Οχι να περικοψεις τους μισθους. Στο κατω κατω ό,τι μισθο εδινες στους δημοσιους, το επαιρνες πισω με την εμμεση (κυριως) φορολογια. Καπου ειχα διαβασει οτι το κρατος για καθε 100 ευρω που δινει σε μισθους, παιρνει πισω τα 94 τουλαχιστον σε εμμεση φορολογια με τον κυκλο του χρηματος (και το 6% γινεται αποταμιευση, που και παλι μπορει να δοθει σε δανεια και να κινηθει η οικονομια). Αυτα νομιζω ελεγε και το ΠΑΣΟΚ το 2009 πριν εκλεγει, οτι οι περικοπες ειναι εκτος συζητησης επειδη θα πνιξουν την οικονομια. Μετα βεβαια ηρθε ο πανικος. Οτι επρεπε ντε και καλα να κλεισουν τα ελλειμματα. Ε ωραια. Και τωρα εχουμε πλεονασματα και νεκρη οικονομια. Και περιμενουμε κανενα κεφαλαιο απ εξω μπας και κινηθει τιποτα. Δεν ξερω. Εγω αλλιως τα βλεπω τα πραγματα.