mariath
Μέλος
- Εγγρ.
- 29 Απρ 2009
- Κριτικές
- 6
- Like
- 146
- Πόντοι
- 16
Δεν πιστεύω σε αυτά που διαβάζω... ΈΛΕΟΣ... Προφανώς ανήκεις στην ελίτ αυτού του κράτους. Τι απόψεις Τσολάκογλου είναι αυτές; Οι φτωχοί να πεθάνουν μας λες για να ζήσεις εσύ οι τραπεζίτες και όλο το σκυλολόι. Έννοια σου και ο καλός Θεούλης έχει προβλέψει να έχουμε ημερομηνία λήξης είτε φτωχοί και ζητιάνοι είτε Ρόθτσιλντ.
Δηλαδή η Γερμανία που της επέβαλαν αυτά που έπρεπε έκανε καλά που δεν τα πλήρωσε γι'αυτό τα ξανά έκανε 2η φορά και πρέπει εμείς να τα παραγράψουμε. Η Ελλάδα όμως πρέπει να πληρώσει γιατί λες τα πήρε. Η Γερμανία δεν λεηλάτησε την περιουσία των κρατών στους πολέμους; Έχεις δει ποτέ σου κανένα ντοκιμαντέρ με την διαστροφή τους πάνω στους ανθρώπους; Έχεις δει ανατινάξεις σε γέφυρες όπως στον ισθμό που έριξαν μετά και τα βαγόνια μέσα στο κανάλι, ξεθεμελίωμα χωριών κτλ, αυτά μήπως τα πλήρωσαν ποτέ που θες να μας το παίξεις και τιμητής στο ποιος θα ζήσει και ποιος όχι;
Να τα πιστέψεις.
Δεν είπα να πεθάνει κανένας.
Αλλά σε ρωτάω κι εσένα, όπως ρώτησα και τον άλλο τον έξυπνο (και έκανε γαργάρα την απάντηση) δυο νούμερα:
1) Πες μου, ποιο πιστεύεις ότι είναι το ποσοστό του ΑΕΠ (στην Ελλάδα) που πρέπει να πηγαίνει "στον κρατικό κορβανά". Για όλες τις δουλειές που κάνει αυτός με τους φόρους που μαζεύει.
Στην Ελλάδα σήμερα τα νούμερα είναι: 170δις ΑΕΠ, 85δις προϋπολογισμός, άρα φόροι = 50% της παραγωγής.
2) Πες μου, ποιο πιστεύεις ότι είναι το ποσοστό εισοδήματος κάποιου με ΠΟΛΥ μεγάλο εισόδημα (ανώτατη κλάση) που πρέπει "ο δημόσιος κορβανάς" να του παίρνει υπό μορφήν φόρων.
Αν δεν τα ξέρεις, οι ανώτατες κλίμακες σήμερα είναι (αθροιζόμενες η μια συν την άλλη):
Εισοδήματος 45%
Αλληλεγγύης 10%
Μερισμάτων 39,7%
(Σύνολο 94,7%)
Και από το 5,3% υπόλοιπο που του μένει για ξόδεμα αυτουνού, το 24% του το παίρνει πάλι ο "κορβανάς", γιατί βέβαια πληρώνει ΦΠΑ σε αυτά που καταναλώνει.
Πάμε τώρα στη Γερμανία.
Δεν είπα αν έκανε καλά ή άσχημα που δεν τα πλήρωσε. Κι αν θέλεις την προσωπική μου άποψη, δηλαδή αν εγώ ήμουν ο δικαστής που θα αποφάσιζε αν θα τα πληρώσει (όπως αποφάσισε το πρώτο δικαστήριο, των αποζημιώσεων) ή θα τους τα χαρίζαμε, θα έβγαζα απόφαση να τα πληρώσουν μέχρι τελευταίας δεκάρας. Ακριβώς για τους λόγους που λες: Για τις ζημιές που έκαναν.
Αυτό που είπα είναι ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ το μεν ένα χρέος να προέρχεται από πολεμικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις, και το άλλο να είναι από δανεισμό, στο οποίο έχουν μπεί υπογραφές του δανειζόμενου ότι θα τα επιστρέψει, και μάλιστα τότε, και τότε, και τότε. Αυτό, σαν απάντηση των.... απόψεων (τύπου Ζωής) ότι το χρέος είναι... επαχθές και επονείδιστο, και όλες αυτές οι ανοησίες.
Για να στο προχωρήσω και παραπέρα (περί Γερμανίας), αν πέρναγε από το χέρι μου εγώ δεν θα τους άφηνα ΠΟΤΕ να ξαναγίνουν ένα ενιαίο κράτος. Σας νικήσαμε, σας μοιράσαμε, θα παραμείνετε έτσι στον αιώνα τον άπαντα, γιατί αν ξαναγίνετε ισχυροί υπάρχει κίνδυνος να την ξανακάνετε (τρίτη φορά). Οπότε μοιρασμένοι στα δύο (όπως μέχρι το 1989) και υπό κατοχή των νικητών. Αυτό θα έκανα.
Μη συγχέεις όμως αυτές τις απόψεις με "την αριστερά" (που δε σημαίνει τίποτα σαν όρος), ή με το να ταϊζονται κοπρίτες από φόρους άλλων.
Αυτό, δεν το δέχομαι.