θα τον παρω τον λεφτη στη δουλεια να του δινω 2 χιλιαρικα το μηνα να σας το παιζει αριστερος καπιταλιστης
λιγα του δινεις - καντο 10 χιλιαρικα να μην εχει προβληματα το πεντι
θα τον παρω τον λεφτη στη δουλεια να του δινω 2 χιλιαρικα το μηνα να σας το παιζει αριστερος καπιταλιστης
υπηρχε καθεστως καταπιεσης κι ανελευθεριας εξ ου κι η ζυγαρια γερνει απεναντι..ο σταλιν ειναι η βασικη αιτια αποτυχιας του μοντελου κατα την γνωμη μουΓιατί τότε δεν ψηφίζουν πάλι κομμουνισμό.
Δεν τα κατέχω καλά τα πολιτικά αλλά ξέρω ότι κατά τον Β'ΠΠ πολέμησαν πολλοί Σοβιετικoί κατά της χώρας τους.
Μάλλον δεν θα περνούσαν και πολύ καλά στην Σοβιετία
ναι κ να πληρωνεις το νερο κ το ρευμα σε 3πλασιες τιμες απ οτι τωρα
γιναν αυτα σε ολες τις αποτυχια χωρες βουλγαρια σλοβακια λατβια κλπ,κ η πρακτικη εδειξε αυξηση εως 300% τιμων κ τιποτα περαιτερω
υπηρχε καθεστως καταπιεσης κι ανελευθεριας εξ ου κι η ζυγαρια γερνει απεναντι..ο σταλιν ειναι η βασικη αιτια αποτυχιας του μοντελου κατα την γνωμη μου
εναντιον πολεμησαν οι ουκρανοι εσ εσ απο λβοβ κλπ κατσαπλιαδες οι οποιοι θεωρουσαν οτι κανουν εθνικοαπελευθερωτικο αγωνα
ναι κ να πληρωνεις το νερο κ το ρευμα σε 3πλασιες τιμες απ οτι τωρα
γιναν αυτα σε ολες τις αποτυχια χωρες βουλγαρια σλοβακια λατβια κλπ,κ η πρακτικη εδειξε αυξηση εως 300% τιμων κ τιποτα περαιτερω
κοιταξε απο την οπτικη τους εχουν ενα δικιοAγώνα ζωής μάλλον έκαναν.
Η σοβιετία τους είχε αφήσει να πεθάνουν από λιμό πριν μερικά χρόνια.
Επίσης πολλοί εθελοντές στον γερμανικό στρατό ήταν από τις βαλτικές χώρες που είδαν την σοβιετία να κατακτά τις χώρες τους και να στέλνει τις οικογένειες τους στα γκούλαγκ
το λιμανι δεν ειναι δημοσιο αγαθο ουτε η ολυμπιακηναι ακριβως αυτο το παραδειγμα βλεπω στην ελλαδα - πουληθηκε η κρατικη ολυμπιακη (αληθεια λες να εχει λειψει σε κανεναν τοσα χρονια ?) και τριπλασιαστηκαν οι τιμες των εισητηριων απο τους κακους ιδιωτες, το ιδιο εγινε και με τον κρατικο ποτε, το ιδιο και με το κομματι του κρατικου ολπ που δωθηκε στους κινεζους κλπ κλπ
οταν θα καρπωνομαι την υπεραξια της εργασιας του λεφτη που θα με καθιστα μεγιστανα του μπου θα κλαιςρε καταπιεστή του εργαζόμενου … μόνο δύο χιλιάρικα ????
ρε ρουφάς το αίμα του εργαζόμενου λέφτη με το μπουρί παλιοκαπιτάλα…
το ιδιο γινεται και στην ελλαδα τραμου με την τηλεφωνια...κατι που δεν γινεται με το νερο και το ρευμα
αυτες οι υπερβολες στην ρητορεια της πρωην αριστερας ειναι αστειες οντωςοταν θα καρπωνομαι την υπεραξια της εργασιας του λεφτη που θα με καθιστα μεγιστανα του μπου θα κλαις
παλι καλα που για να φανε τα συριζοσκυλα γλυτωσε κ κατι..ελπιζω δηλ...εεε πως να γίνει με το νερό και το ρεύμα αφού η ΕΥΔΑΠ και η ΔΕΗ είναι κρατικές ??
ειδικά η ΔΕΗ που έχει να ταίζει ένα κάρο τεμπέληδες… (όχι δηλαδή ότι δεν ταίζει και η ΕΥΔΑΠ αρχής γενομένης από τον γκόμενο της Δούρου που μας τον κατσικώσανε σαν διευθύνοντα σύμβουλο με προυπηρεσία σερβιτόρου)….
το λιμανι δεν ειναι δημοσιο αγαθο ουτε η ολυμπιακη
αν τριπλασιασει τις τιμες στ αρχιδια μας..δεν αγοραζουμε
νερο ρευμα κλπ ομως ειναι ανελαστικα εξοδα
παραδειγμα ιδιωτικοποιησης σρην βουλγαρια προσφατο με ττην εκει δεη ,αυξηθηκε 130% το ρευμα σε 15μηνες
οποτε αντε γεια..
δεν ειπα δημοσιο αγαθο,που ειναι,ειπα ανελαστικο εξοδοτι ακριβως οριζεται ως δημοσιο αγαθο ? (αν θυμαμαι καλα σε σενα το εχω ξαναγραψει - θελω και εγω την πισινα μου να την αδειαζω και να την ξαναγεμιζω με φρεσκο νερακι καθε μερα - αυτο γιατι να μην το εχω δωρεαν αφου ειναι δημοσιο αγαθο ?)
κοιταξε απο την οπτικη τους εχουν ενα δικιο
ομως τα ιδια κ χειροτεροι ειναι κι αυτοι οπως δειχνει η προσφατη ιστορια τους τωρα που πηραν την εξουσια,,,
οποτε ειχαν δκιο η αδικο τοτε?κρινε μονος σου
οι βαλτικες χωρες εχουν καταστραφει..αναπτυξη σαν του σαμαρα ισως εχουν..αλλα ειναι ξεπατωμενες εντελως πλεον...Απ'ότι ξέρω οι βαλτικές χώρες αναπτύσονται ραγδαία.
Ενας κολλητός είναι ερευνητής σε πανεπιστήμιο στην Φιλανδία και μου λέει για την άριστη συνεργασία που έχουν ειδικα με τους Εσθονούς. Για Ουκρανία δεν ξέρω και πολλά.
Γενικά έχω την εικόνα ότι ειδικά οι πρώην σοβιετικές χώρες που συνορεύουν με ευρώπη δεν θέλουν να έχουν καμμία σχέση με το κομμουνιστικό παρελθόν τους και εργάζονται σκληρά για να πετύχουν τα ευρωπαικά στάνταρντ
δεν ειπα δημοσιο αγαθο,που ειναι,ειπα ανελαστικο εξοδο
οσο για την πισινα απλο ειναι το θεμα,
κλιμακωτα τιμολογια
εφαρμοζονται σχεδον σε ολες τις κανονικες χωρες που εχουν δημοσια διαχειρηση στο νερο,, ;)
υγ.πισινα 2χ2 που λεμε?
συμφωνω απολυτα σε συμπιεση μισθων κ κοστους αλλα σε δημοσιες εταιρειες...οχι λαμογια τυπου μπομπολα τιγρη κλπ σαλιγκαρωνστις "κανονικες" χωρες που αναφερεις οι επιχειρησεις μεταφορας του νερου (ή οποιου αλλου "δημοσιου" αγαθου θελεις) ειναι συνηθως αν οχι συνεχως κερδοφορες (εστω και με ενα ευρω) και δεν βαζουν χερι στα λεφτακια του φορολογουμενου (ακομα και του ανεργου) για να καλυψουν τα ελλειματα τους - και αν παρουσιασουν τρελα ελλειματα κλεινουν (απολυοντας και το προσωπικο τους) για να μην επιβαρυνουν αλλο το φορολογουμενο