Λοιπόν, για να ξέρουμε και τί λέμε...
Εσύ σχολίασες το αν υπάρχει σκάνδαλο ή όχι και αποφάνθηκες για το 2ο. Κι εγώ σου είπα πως δεν είναι έτσι αφού στην Αμερική η Novartis έχει καταδικαστεί. Μετά πετάχτηκε ο ηλίθιος και είπε πως ότι έγινε δεν αφορά πολιτικούς.
Σε ρωτάω λοιπόν πάλι:
1) Είναι ή δεν είναι σκάνδαλο;
2) Δεδομένου ότι το ζήτημα αφορά δεκάδες εκατοντάδες γιατρούς σε δεκάδες νοσοκομεία, υπάρχουν ή όχι και πολιτικές ευθύνες; Γιατί μπορεί να μη τα πήρε ο Μπουμπούκος όπως λέει, αλλά στην τελική κάποιος φέρει ευθύνη βρε αδερφέ για το σύστημα υγείας.
Bonus question: Μπορείς να μου δείξεις πού ακριβώς στο κείμενο που παρέθεσες λέει ότι ΔΕΝ εμπλέκονται πολιτικοί;
(που στο κάτω κάτω... στ' αρχίδια μου τί λέει η ανακοίνωση της Novartis. Αυτοί πριν 3 χρόνια μπορεί να λέγαν και ότι είναι αθώοι. Αλλά δεν είναι!)
1 η novartis δεν καταδικάστηκε στις Ηνωμένες πολιτείες αλλά έκανε μία συμφωνία και έδωσε χρήματα προφανώς για να μην καταδικαστεί
2 οι Αμερικανοί σε αυτό το κείμενο που είναι η απόφαση λένε τους λόγους για τους οποίους έλαβε πρόστιμο η novartis και γράφει τι συνεβη και όχι τι δεν συνεβη
According to its admissions:
Between 2012 and 2015, Novartis Greece conspired with others to violate the FCPA by engaging in a scheme to bribe employees of state-owned and state-controlled hospitals and clinics in Greece in order to increase the sale of Novartis-branded pharmaceutical products. Novartis Greece paid for those employees to travel to international medical congresses, including events held in the United States, as a means to bribe these officials in exchange for increasing the number of prescriptions they wrote for Lucentis, a prescription drug that Novartis Greece sold. Novartis Greece employees traveled to the United States facilitated the provision of the improper benefits to publicly employed Greek health care providers.
Αυτό είναι μέρος του κειμένου και όπου και να δεις λέει ότι γιατροί και άνθρωποι που δούλευα στο νοσοκομείο προσεγγίστηκαν novartis και τους δωροδόκησαν η και γιατροί που δεν δούλευα στο νοσοκομείο τους δωροδόκησαν για να γράφουν τα φάρμακά τους
3Ο ΣΥΡΙΖΑ και η αριστερά έγραφε ότι το FBI και το υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ έλεγε για ανώτερος αξιωματούχος στην Ελλάδα και λοιπά πού είναι αυτό δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο απολύτως τίποτα
Εδώ θα τρελαθούμε
Ποιος είπε άραγε ότι οι Αμερικανοί είπαν ότι σε αυτό το σκάνδαλο εμπλέκονται Έλληνες ανώτεροι αξιωματούχοι ο ΣΥΡΙΖΑ και το επαναλαμβάνετε και πολύ εδώ στο στο μπου πολλοί από σας
εγώ θα αποδείξω ότι δεν έγινε αυτό ή εσείς θα βρείτε το κείμενο που το λέει αυτό και θα το βάλετε;
Έχω την επίσημη απόφαση που λέει ότι η νοβαρτις θα πληρώσει πρόστιμο επειδή δωροδόκησε γιατρούς
ΈΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΤΊΣΤΟΙΧΟ ΓΙΑΠΟΛΙΤΙΚΟΥς;
4 πριν από μερικές σελίδες εδώ στο μου σε άλλο μήνυμα μου έγραψα σαφώς ότι το θέμα novartis είναι σκάνδαλο αλλά αφορά γιατρούς και αυτό λέει και αυτή η έκθεση του υπουργείου δικαιοσύνης των ΗΠΑ γιατρούς και ανθρώπους που δούλευαν στα νοσοκομεία αυτό λέει γιατρούς γιατρούς γιατρούς σκάνδαλο γιατρών
5 φυσικά και υπάρχει πολιτική ευθύνη αλλά όχι μόνο για τη novartis αυτό που έγινε με τη novartis δεν έγινε τώρα ούτε έγινε για μία φαρμακευτική εταιρεία το καναν όλες τις φαρμακευτικές εταιρείες για πάρα πολλά χρόνια και όλες οι κυβερνήσεις που έχουν περάσει έχουν πολιτική ευθύνη για αυτό
Αλλά όπως λέει η απόφαση αυτή η ανωτέρω λέει ότι αυτά γινόντουσαν από το 12 έως και το 15 μάντεψε ποιος ήταν το 15 κυβέρνηση άρα έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτική ευθύνη και επί της εποχής του γινόντουσαν αυτά τα πράγματα
6 και θα πω μία προσωπική εμπειρία που το έχω ξαναγράψει όχι μία φορά πάνω από δύο φορές δεν θυμάμαι ακριβώς πόσες φορές
το 1979 προσελήφθην σε μία εταιρεία και έπρεπε να οργανώσω το εργαστήριο τους και να πουλάω μικρόβιολογικά προϊόντα
Ενώ στην οργάνωση του εργαστηρίου πήγαινα μία χαρά όταν πήγαινα να πουλήσω προϊόντα έλεγα εδώ το καλό πράγμα γιατί ήταν πράγματι καλά τα προϊόντα και όλοι μου λέγανε ναι ναι είναι καλά αλλά είναι ακριβά μέσα σε δύο μήνες δεν είχα πουλήσει τίποτα σε δύο μήνες με διώξανε δικαίως από την πλευρά τους
Πριν να με διώξουν είχα μιλήσει με ένα φίλο που ήταν ιατρικός επισκέπτης και του είχα πει τι συμβαίνει και του λέω δεν μου λες μήπως αυτά γίνονται επειδή δεν δωροδοκώ έμμεσα ή άμεσα και τι μου απάντησε
πού πας ρε καραμήτρο
Παρόλα αυτά εγώ δεν ήμουνα της λογικής ότι έπρεπε να δωροδοκήσει για να πουλήσεις και έτσι απολύθηκα
Προφανώς δεν είχα οικογένεια και δεν με ένοιαζε γιατί τότε βρίσκαμε εύκολα δουλειά αν όμως ήταν συνθήκες που οι δουλειές ήταν δύσκολες και είχα και οικογένεια δεν ξέρω τι θα έκανα
Με αντικατέστησε μία κυρία συνάδελφος στην οποία είδα τυχαία μετά από κάποιους μήνες στο δρόμο της λέω τι κάνεις πολύ καλά μου λέει λέω είσαι σε αυτή την εταιρεία μου λέει ναι πουλάς πουλάω δωροδόκεις δωροδοκώ Όλα πήγαιναν καλά
Ήταν κοινό μυστικό ότι όλες οι φαρμακευτικές εταιρείες μέσω των ιατρικών επισκεπτών και όχι μόνο δωροδοκούσαν επί πάρα πολλά χρόνια της τους γιατρούς έτσι ώστε να γράφουν τα φάρμακά τους όχι άμεσα συνήθως αλλά έμμεσα με ταξίδια σε διάφορες χώρες για να παρακολουθήσουν παραδείγματος χάρη εκπαιδευτικά συνεδρία και με παρόμοια πολλά πολλά πολλά τέτοια
Έπρεπε να φτάσουμε στο να φτάσουμε στα μνημόνια και στην πίεση των ξένων έτσι ώστε αυτό τουλάχιστον να ελαττωθεί που δεν ξέρω αν έχει και μηδενιστεί εντελώς