Η μονη προϋπόθεση για να εισαι στην πολιτικη, ειναι να σε επιλεξει ο λαος. Τελεία και παύλα. Προϋπηρεσία ας ζητανε οι εργοδοτες στις επιχειρησεις τους. Το θεωρω εντελώς ασχετο. Εκτός αν εχει αποδειχθεί απο καπου, ότι οσοι εχουν στην πλατη τους 30 χρονια δουλειας ειναι καλυτεροι πολιτικοί από άλλους που δεν εχουν τοσα.
Alex, θα διαφωνήσω κι εγώ με σένα ως προς το εξής, λες για δημοκρατία.
1.Ξέρεις κανένα σοβαρό κράτος να έχει τέτοιον άθλιο νόμο περί ευθύνης υπουργών;
2.Ξέρεις καμμια σοβαρή δημοκρατία όπου ο βουλευτής αλλάζει κόμμα εν μέσω βουλευτικής θητείας;
3. Ξέρεις πουθενά αλλού να εχει ψηφιστεί νόμος για το ακαταδιωκτο των γιατρών; (μιλάω γι αυτόν τον νόμο που αφορά τα μέλη των υγειονομικών επιτροπών για τα εμβόλια).
4. Ξέρεις κανένα σοβαρό κράτος που να μην έχει συνταγματικό δικαστήριο;
5. Το τρίτο μνημόνιο ψηφίστηκε από υπηρεσιακή κυβέρνηση, ήταν απόφαση του λαού; Αντε τα δύο πρώτα μνημόνια να πούμε ότι ψηφίστηκαν από εκλεγμενες κυβερνήσεις, το τριτο όμως;
6. Ε να σου πω και κάτι; Ναι, για υπουργό υγείας προτιμω έναν γιατρό πάρα έναν μπασκετμπολιστα ή δικηγόρο.
Δεν είναι τυχαίο που μας κυβερνούν οι τράπεζες, για να διιευθυνεις ένα κατάστημα πρέπει να έχεις τα προσόντα. Εξάλλου ξέρεις ότι αν κάνεις μαλακια, εφυγες.
Με αυτά τα παραδείγματα θέλω να πω ότι οι κηφηνες στην Ελλάδα δεν θέλουν να υπηρετούν το λαό, αλλά μόνο να διασφαλίζουν προνόμια ώστε να μην ξαναβρεθουν στην ανεργία. Είμαστε μια χώρα κατά βάση αγροτική και δεν ξέρω πόσους αγρότες ή κτηνοτροφους βουλευτές έχουμε. Είναι αντιπροσωπευτικοτητα αυτό; είναι δημοκρατία;
Να πω και το τελευταίο : είναι δημοκρατία να παίρνει ο συνταξιούχος του ογα 350 ευρώ και ο βουλευτής μισθό 6,5-7 χιλιάρικα;
Εγώ άλλα πράγματα έμαθα ότι είναι δημοκρατία. Αυτά είναι η δική μου πραγματικότητα βέβαια, τώρα κάποιος άλλος μπορεί να τα βλέπει πιο χαλαρά.