Jason.vavv
Μέλος
- Εγγρ.
- 30 Νοε 2016
- Μηνύματα
- 534
- Κριτικές
- 1
- Like
- 394
- Πόντοι
- 26
Νομίζω ότι συμφωνούμε,απλώς θέλεις να μου την πεις.Ναι στο δικό μου μυαλό δημοκρατία είναι το να παίρνεις σύνταξη ΑΝΆΛΟΓΑ με τις εισφορές, ένσημα, κρατήσεις που σου εκαναν.Την άποψή μου για το τι θεωρώ δημοκρατία την έγραψα παραπάνω. Εγώ υιοθετώντας το δικό σου σκεπτικό ρωτάω:To τι σύνταξη θα πάρει είναι γνωστό σε κάθε εργαζόμενο στη γη. Τη σύνταξη το κράτος την έδωσε σε αγρότες που δεν είχαν καταβάλλει εισφορές, όπως και σε χιλιάδες αγρότισσες που επίσης δεν είχαν καταβάλλει εισφορές. Με δική του απόφαση, δε μιλάμε για κάποιους πονηρούς που πρέπει το κράτος να ψάξει να βρει. Οι εισφορές ΟΓΑ για δεκαετίες ήταν πολύ χαμηλές. Θα ήταν παράλογο κάποιος να παίρνει σύνταξη ισόποση με κάποιον άλλον που κατέβαλλε διπλάσιες ή τριπλάσιες και βάλε εισφορές. Η εκκλησία ασφάλισε τους παππάδες στον ΟΓΑ ακριβώς γιατί τα ασφάλιστρα ήταν γελοία.
Τώρα αν εσύ πιστεύεις ότι είναι δημοκρατικό να παίρνεις σύνταξη 600 ή 800 ευρώ με εισφορές που ήταν περίπου στα 60 και 80 ευρώ το μήνα και τις κατέβαλλες αν και όποτε θυμόσουν, μάλλον έχεις λάθος εντύπωση για το τι εστί δημοκρατικό.
1.Καλως η κακώς το ότι οι εισφορές είναι χαμηλές τις καθόριζε το κράτος. Αυτές είναι. Υποθέτω (δεν ξέρω, δεν είμαι αγρότης) με το σκεπτικό ότι το εισοδημα του αγρότη εξαρτάται από τον καιρό. Δεν είναι δημόσιος υπάλληλος βρέξει χιονίσει να πληρώνεται. Σε κάθε περίπτωση, με 350 ευρώ σύνταξη δεν ζεις.
2. Άρα ο βουλευτής που έκανε δύο θητείες γιατί να παίρνει βουλευτική σύνταξη;
3. Γιατί να παίρνει ο άλλος σύνταξη μετά από 2 χρόνια; στο μεταξύ πώς θα ζήσει;
Σχολιο:Ναι, καλύτερα να πάρει σύνταξη ο αγρότης που δεν την αξίζει, δηλαδή 350 ευρώ, παρά σύνταξη και εφαπαξ (άλλο ανέκδοτο αυτό) το κάθε παράσιτο.