VasilisK85
Μέλος
- Εγγρ.
- 3 Οκτ 2013
- Like
- 0
- Πόντοι
- 0
Μην μασάτε παιδιά το κεφάλι πάνω και θα τους πάρουμε τα σώβρακα
ξαναδιαβασε τι εγραψα, η μαθε Ελληνικα.Από που και ως που τα 18500 χιλιάρικα ευρώ είναι 2000 ευρώ το μήνα; Δε ξέρω αλλά τα δικά μου μαθηματικά λένε ότι είναι 1500. Και μιλάμε για το 2013, όχι για το 14.
α) ο δείκτης κατα κεφαλήν αεπ όλα αυτά τα λαμβάνει υπόψινκαλα φανταζομαι τι θα παθεις αμα μαθεις οτι ο α) 13ος και 14ος μισθος ειναι Ελληνικη πατεντα, στο μεγαλυτερο μερος του υπολοιπου κοσμου ο εργαζομενος παιρνει 12 μισθους οσοι και οι μηνες του χρονου.
Και το διπλο τσοκομπλοκο που θα παθεις οταν μαθεις οτι ο β) μεσος ετησιος μισθος στην κατακαημενη Ελλαδα ειναι ακομα 2 χιλιαρικα μεγαλυτερος απο τους "τυχερους" Πορτογαλους.
Ναι σόρυ. Διάβασα λάθος.ρε σου λέει σε ετήσια βάση ο μέσος μισθός στην πορτογαλία είναι 16.500 στην Ελλάδα 18.500… όχι σε μηνιαία…
οχι μανα μου, απλα πας εκει που αξιζεις. Ο Πορτογαλος απο το 2008 παιζει γυρω στα 16 χιλιαρικα, εσυ το 2008 επαιρνες 22 χιλιαρικα το χρονο (με δανεικα κι αγυριστα) για να παραγεις αερα κοπανιστο. Αμα με το καλο παραξει η οικονομια σου πλουτο βγες και ζητα 40 χιλιαρικα.
Φυσικά και πρέπει να τηρούνται οι κανόνες. Ποιοι κανόνες όμως;
οχι μανα μου, απλα πας εκει που αξιζεις. Ο Πορτογαλος απο το 2008 παιζει γυρω στα 16 χιλιαρικα, εσυ το 2008 επαιρνες 22 χιλιαρικα το χρονο (με δανεικα κι αγυριστα) για να παραγεις αερα κοπανιστο. Αμα με το καλο παραξει η οικονομια σου πλουτο βγες και ζητα 40 χιλιαρικα.
Δεν είναι "Ελληνική πατέντα" ο 13ος μισθός. Υπάρχει και σε άλλες χώρες.
Ναι σόρυ. Διάβασα λάθος.
μπορω να μην ειμαι δουλοπρεπεις?
μια χαρα παραγει πλουτο η οικονομια απο τουρισμο αγροτικα ναυτιλεια και οποιες βιοτεχνειες μας εχουν επιτρεψει να υπάρχουν!
μπορω να ζω αξιοπρεπως πιστευω αλλα θέλω πολιτικους που να μην κατακλέβουν το κρατος οπως γίνεται τοσα χρονια!
θα διεκδικω να παιρνω παραπανω....θα κοιτω επανω οχι κατω............ακου ρε τι εισαι εσυ ο βαρδονογιαννης και θελεις να παμε ολοι στα 150 το μηνα!
θα στα λύσει και εσενα ο σαμαρας.......![]()
Και που λέει το λοιπόν η διακύρηξη της ΕΟΚ ότι θα πρέπει ένας λάος θα πρέπει να φτάνει σ επίπεδα πείνας αρκεί και μόνο να προστατεύονται τα δικαιώματα των τραπεζών μου λες;αυτούς που υπέγραψες όταν μπήκες στην τότε ΕΟΚ, αυτούς που υπέγραψες για να μπείς στο ευρώ… δεν σου φτάνουνε ??
αααα ναι και μην μου πείς ότι πρέπει να τηρούνται από όλους γιατί παρόλο που συμφωνώ θα σου πω ότι η Γαλλία για παράδειγμα που έχει μεγαλύτερο έλλειμα από το 3% που προβλέπει η συνθήκη του ευρώ δεν βγήκε στην γύρα με απλωμένο χέρι για δανεικά το 2010 σαν ζητιάνος όπως η Ελλάδα για να μπορέσει να πληρώσει τις υποχρεώσεις της
δικαιώματα έχεις όταν τηρείς τις υποχρεώσεις σου απέναντι στους άλλους… όταν δεν τις τηρείς τότε και οι άλλοι μπορούν να αρνηθούν κάθε υποχρέωση απέναντι σου...
Επίσης, από τα στοιχεία αυτά του ΙΚΑ μέχρι το Δεκέμβριο του 2013 προκύπτει ότι οι μισθοί διαμορφώνονται ως εξής:
Ανω των 4.000 ευρώ: 47.656 μισθωτοί
1.000 με 1.500 ευρώ: 367.836 μισθωτοί, ή 22,9%
751 με 1.000 ευρώ: 232.012 μισθωτοί, ή 14,5%
501 με 750 ευρώ: 257.087μισθωτοί, ή 16%
Εως 500 ευρώ: 372.808 μισθωτοί, ή 23,2%
Αθροίζοντας τα παραπάνω, με αμοιβές ως 1.000 ευρώ μικτά αμείβονται 861.907 μισθωτοί ή το 53,7%
Όχι δεν μπορείς!
Η λίστα που παρέθεσε έχει 30 χώρες κι εμείς είμαστε κάπου στην 20ή θέση.
Έχει αγώνα ακόμα μέχρι να πατώσουμε.
Άμα κόψουμε ένα μισθό, άνετα πέφτουμε 5 θέσεις.
Νομίζω αξίζει τον κόπο...
υπάρχουν και αυτοί που δεν υπάγονται στο ΙΚΑ όπως πχ μηχανικοί, γιατροί, δημόσιοι υπάλληλοι, στρατιωτικοί, δικαστικοί κλπ
και αν δεν κάνω λάθος στο μισθοδοτικό κόστος που λαμβάνει υπόψιν ο ΟΟΣΑ υπολογίζει και τις εργοδοτικές εισφορές (χωρίς να είμαι σίγουρος γιαυτό)
Να ξεκαθαρίσουμε ότι πλέον η κυβέρνηση ΔΕ ΜΙΛΑΕΙ για κούρεμα άρα και για χάρισμα χρημάτων;απο την αλλη βεβαια ο Εσθονος των 12 χιλιαδων το χρονο με το ζορι σου δανειζει χρημα (και συ θεωρεις οτι πρεπει και να στο χαριζει)
Να ξεκαθαρίσουμε ότι πλέον η κυβέρνηση ΔΕ ΜΙΛΑΕΙ για κούρεμα άρα και για χάρισμα χρημάτων;
Και που λέει το λοιπόν η διακύρηξη της ΕΟΚ ότι θα πρέπει ένας λάος θα πρέπει να φτάνει σ επίπεδα πείνας αρκεί και μόνο να προστατεύονται τα δικαιώματα των τραπεζών μου λες;
Iταλια, Μεξικο, Νικαραγουα, Χιλη, Κολομβια, Αργενινη, Φιλιππινες και Βραζιλια δινουν 13ς. Καμια αλλη? Και καμια που να δινει 14 μισθους?