ο αγωνας συνεχιζεται εναντιον των αμερικανων αλλα χωρις τον τσιπρα
οι δηλωσεις του μετα την συναντηση με τραμπ
Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Αλέξης Τσίπρας. “Σας ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση και τη φιλοξενία. Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε πολύ εποικοδομητική συζήτηση σήμερα. Πιστεύω ότι είναι μια πάρα πολύ σημαντική συγκυρία για τη στρατηγική συνεργασία μας. Είμαι βέβαιος ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί προκειμένου να ενισχύσουμε αυτή τη συνεργασία. Η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος σε μια πάρα πολύ ευαίσθητη περιοχή, αλλά πάντα υπήρξε ένας αξιόπιστος σύμμαχος των ΗΠΑ και αξιόπιστος εταίρος“, είπε ο πρωθυπουργός, με τον Ντόναλντ Τραμπ να… παρεμβαίνει και να λέει: “Αυτό είναι αλήθεια. Είναι αλήθεια“.
Για να συνεχίσει ο Αλέξης Τσίπρας: “Επίσης μοιραζόμαστε κοινές αξίες. Μην ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα γεννήθηκαν η Ελευθερία και η Δημοκρατία, αξίες τις οποίες όλοι μας μοιραζόμαστε. Συνεπώς είμαι πολύ ευτυχής που βρίσκομαι εδώ, είναι τιμή για μένα. Σας ευχαριστώ!”.
“Η τιμή είναι δική μου. Σας ευχαριστώ!” απάντησε ο αμερικανός πρόεδρος και η μοναδική ερώτηση που του έγινε, αφορούσε στο Obamacare. Το οποίο χαρακτήρισε “ήδη νεκρό”, πριν οι δύο άνδρες περάσουν στην… δεύτερη φάση των συνομιλιών
και οι δευτερεσ δηλωσεις
την συνέχεια τον λόγο πήρε ο Αλέξης Τσίπρας: “Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται σήμερα ίσως στο καλύτερο επίπεδο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Και η στρατηγική μας συνεργασία βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και τροφοδοτείται από τη στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.
Η συνεργασία των ΗΠΑ με την Ελλάδα είναι σήμερα περισσότερο σημαντική από ποτέ και η Αθήνα προσβλέπει στην προσέλκυση σημαντικών αμερικανικών επενδύσεων”.
και δηλωσεις τραμπ
Τον λόγο πήρε ξανά πρώτος ο Ντόναλντ Τραμπ: “Εξαιρετικά καρποφόρα και εποικοδομητική συζήτηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Ευχαριστούμε τους Έλληνες για την φιλοξενία στην Βάση της Σούδας. Και να προσθέσω ότι η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες του ΝΑΤΟ που δίνουν 2% του ΑΕΠ τους για αμυντικές δαπάνες.
Για να συνεχίσει: “Όπως γνωρίζετε, η Ελλάδα έχει περάσει από πολλές δυσκολίες τα τελευταία χρόνια, αλλά κάνει σπουδαίο έργο για να επιστρέψει. Και σίγουρα θα επιστρέψει. Και εμείς συνεργαζόμαστε σε πολλούς και διάφορους τομείς, όπως είναι η αναβάθμιση των στόλων και συγκεκριμένα των αεροπλάνων F-16, ενός εξαιρετικού αεροσκάφους, όπου και θα υπάρξει μεγάλη αναβάθμιση
νομιζω πρεπει να σταλει μυνημα αν δεν εχει σταλει ηδη αποδοκιμασιας
ο αγωνας τωρα συνεχιζεται