Δεν είπα ότι για εσένα απαγορεύεται.
Για τον πλοιοκτήτη καπετάνιο αναφέρομαι που νομίζω του ακυρώσαν τα ένσημα όσο εργαζόταν στην εταιρία του.
Για εσένα ειπα ότι η πραγματικότητα ειναι διαφορετική από αυτή που αποδεικνύεις στην εφορία.
Από αυτή την άποψη περιορίζεται η φόρα που έχεις για νουθεσίες.
παίκτη μου προσπάθεια ολων είναι να ελαχιστοποιήσουν με νόμιμο τρόπο τους φόρους που πληρώνουν... δεν γνωρισα 64 χρόνια τώρα κανέναν που να θέλει να τους μεγιαστοποιήσει...
κάνοντας λοιπόν χρήση των διατάξεων των νόμων μπορείς να αποφύγεις να πληρώνεις πχ 45% φόρο και να πληρώνεις πχ 15% φόρο...
για παράδειγμα ο μισθός που βάζω είναι 12.500 λιρες τον χρόνο που είναι αφορολόγητες... έχω στην μισθοδοσία και την γυναίκα μου με άλλες 12.500 τον χρόνο... οπότε αυτόματα αφιαρούνται από τα έσοδα 25.000 τον χρόνο...
έχω pension plan στο οποίο εισφέρω 200 λίρες τον μήνα από τον μισθό μου και η εταιρεία εισφέρει 800 (το τετραπλάσιο ενώ έχει το δικαίωμα μέχρι πενταπλάσιο)... όταν λήξει το pension plan θα το εισπράξω και θα φορολογηθεί με 10%
οπότε έχω αλλες 12000 λίρες τον χρόνο εξοδα στην εταιρεία...
το νοίκι μου είναι 2000 λίρες τον μήνα και επειδή το ακίνητο νοικιάζεται ως επαγγελματική στέγη δικαιούμαι έκπτωση όλον τον ΦΠΑ και το 75% του ενοικίου δηλαδή 1500 λίρες τον μήνα οπότε έχω έξοδα 18000 λίρες τον χρόνο..
βάλε επαγγελματική ασφάλεια 1000 λίρες τον χρόνο, λογιστή με τα έξοδα δημοσιεύσεων 2500 λίρες τον χρόνο, PTT (επικοινωνίες και ταχυδρομικά) 1000 λοιπές δαπάνες (μεταφορικά, καφέδες, φαγητά) 3000 7500 λίρες ...
αρα η εταιρεία έχει έξοδα τον χρόνο 12.500 (μισθός μου) +12.500 (μισθός συζύγου) +9600 (συνταξιοδοτικό πρόγραμμα) + 18000 (νοικια, φώτα, ιντερνετ κλπ) + 7500 διάφορα τα πάγια εξοδα ανέρχονται σε 60.500 λίρες τον χρόνο..
έχω έναν τζίρο γυρω στις 230.000 λίρες τον χρόνο για τις οποίες πληρώνω σε συνεργάτες γύρω στις 250 μέρες εργασίας με 400 λίρες την μέρα (πραγματικά αυτά) δηλαδή 100.000 λίρες ... οι αμοιβές αυτές πληρώνονται μέσω της βουλγάρικης εταιρείας οπότε συνολο εξόδων έχω 160.000 λίρες και κέρδος γύρω στις 70.000 λίρες...
η βουλγάρικη εταιρεία μου κόβει τιμολόγια 140000-160000 λίρες οπότε εμφανίζει κέρδη γύρω στις 60.000 στην Βουλγαρία και στην Αγγλία εμφανίζω κέρδη γύρω στις 15.000-20.000
συνεπώς πληρώνω στην Αγγλία γύρω στις 4000-5000 φόρο ενώ στην Βουλγαρία δεν κάνω διανομή κερδών (το χρήμα είναι στην τράπεζα στον λογαριασμό της εταιρείας) και ο φόρος είναι γύρω στις 3.000 τον χρόνο...
όταν με το καλό κλείσω το μαγαζί στην Αγγλία (πράγμα το οποίο θα γίνει σύντομα) θα γίνω φορολογικός κάτοικος Βουλγαρίας θα κάνω διανομή κερδών της εταιρείας (κάπου 250 χιλιάρικα έχουν μαζευτεί) θα πληρώσω σαν φορολογικός κάτοικος Βουλγαρίας 12% φόρο σε αυτά και τα υπόλοιπα θα μπούνε στην τσέπη... αμέσως μετά θα γίνω φορολογικός κάτοικος Ελλάδος και θα έχω σαν εισόδημα την σύνταξη μου, κάποια νοίκια και κάποια μερίσματα απο δύο εταιρείες στις οποίες έχω μικρή συμμετοχή για τα οποία θα φορολογούμαι... όλα τα υπόλοιπα έχουν ήδη φορολογηθεί όταν έπρεπε εκεί που έπρεπε..
αυτά...
ΥΓ με το που θα κλείσω την εταιρεία στην Αγγλία θα σταματήσω να πληρώνω και το pension το οποίο όμως θα το πάρω με την συμπλήρωση των 65 ετών δηλαδή σε 10 μήνες... έχει μαζευτεί ενα κεφάλαιο της τάξης των 60χιλιάδων (5 χρόνια από 1000 λίρες τον μήνα) το οποίο έχει αυγατίσει σε 73.000 ... τα πρώτα 15.000 είναι αφορολόγητα και στα ρέστα ο φόρος είναι 10% οπότε κάνε τον λογαριασμό σου
αυτά τα ολίγα... τι να κάνουμε δηλαδή αφού οι νόμοι το επιτρέπουν να μην το χρησιμοποιήσω ????