δηλώνω τα εισοδήματα που αποκτώ στην Ελλάδα μέχρι δεκάρας (κάτι νοίκια, κάτι μερίσματα) και φορολογούμαι γιαυτά στην Ελλάδα ως φορολογικός κάτοικος εξωτερικού (Αγγλίας) και τα εισοδήματα που αποκτώ στην Αγγλία τα οποία όμως δεν φορολογούνται διότι ήδη έχουν φορολογηθεί στην Αγγλία στην οποία είμαι φορολογικός κάτοικος...
στην Αγγλία δηλώνω σαν φορολογικός κάτοικος Αγγλίας τα εισοδήματα που αποκτώ στην Αγγλία συν τα εισοδήματα που αποκτώ στην Ελλάδα τα οποία επειδή έχουν ήδη φορολογηθεί στην Ελλάδα δεν φορολογούνται στην Αγγλία (σύμβαση αποφυγής διπλής φορολογίας λέγεται)..
εισοδήματα από την εταιρεία στην Βουλγαρία δεν έχω διότι η εταιρεία δεν μοιράζει μερίσματα (ακόμη) για φορολογικούς λόγους... όταν θα χρειαστεί να πάρω τα κέρδη που έχουν συσσωρευτεί θα κάνω φορολογική μετακόμιση στην Βουλγαρία, θα πάρω τα κέρδη και θα φορολογηθώ εκεί (10% ανεξαρτήτως υψους) και θα δηλώσω και το οποιο εισόδημα έχω στο διάστημα αυτό στην Ελλάδα (το οποίο δεν θα φορολογηθεί γιατί έχει ήδη φορολογηθεί στην Ελλάδα)...
τι δεν καταλαβαίνεις από όλα αυτά ?
Δεν είπα ότι δεν καταλαβαίνω, ρώτησα γιατί δεν είχε διευκρινιστεί.
Αν όντως μένεις κατά το μεγαλύτερο μέρος στην Αγγλία, ορθά δηλώνεις με ένα-δυο απορίες ακόμη:
Θεωρητικά θα πρέπει να δηλώνεις και την δραστηριότητα της Βουλγάρικης εταιρίας ανεξάρτητα αν δεν αποδίδει εισόδημα και το ποσό που παραμένει σαν διαθέσιμο κεφάλαιο ή αποθεματικό (πως τα λεν).
Θα πρέπει να αποδεικνύεις ότι η διοίκηση και το κύριο μέρος της δραστηριότητας είναι στη Βουλγαρία.