αυτό το λινκ ελπιζω να σε ξεμπερδεψει.
δεν υπαρχει 100% ουτε καπιταλιστικο ουτε σοσιαλιστικο μοντελο,τα περισσοτερα μοντελα είναι μιξ που χρησιμοποιουν οι χωρες,αλλες τεινουν περισσοτερο στον καπιταλισμο,αλλες προς τον σοσιαλισμο.
εμενα να ξεμπερδεψει η εσενα;
καταρχας είναι ευχαριστο ,ότι ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ δεχεσαι την θεση ότι είναι μικτ συστηματα,που μεχρι σημερα δεν το δεχοσουνα
εσυ ελεγες επιμονα ότι οι σκανδιναβικες χωρες είναι σοσιαλιστικες και σου απαντουσα ότι ειτε σοσιαλιστικες ειτε σοσιαλδημοκρατικες τις πουμε είναι στο πλαισιο του καπιταλισμου
το λινκ το λεει με άλλο τροπο
λεει ότι στις ΣΧ εχουμε και σοσιαλισμο και καπιταλισμο
αυτό με μια λεξη είναι σοσιαλδημοκρατια δηλαδή καπιταλισμος με ανθρωπινο προσωπο
για κυττα το ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΛΙΝΚ τι λεει
Οι κυβερνήσεις της Νορβηγίας, της Σουηδίας και της Δανίας – που γενικά θεωρούνται σοσιαλιστικές – παρέχουν υγειονομική περίθαλψη, εκπαίδευση και συντάξεις. Ωστόσο, σε αυτές τις χώρες παρατηρούνται μεγάλες εισοδηματικές ανισότητες. Υπολογίζεται ότι το 65% του πλούτου ανήκει μόνο στο 10% του πληθυσμού, κι αυτό είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του καπιταλισμού.
τι σου ελεγα εγω καπιταλισμος με ανθρωπινο προσωπο
τα ιδια ισχυαν και ισχυουν στην ελλαδα,σε μικροτερο βαθμο κοινωνικης πολιτικης λογω των μνημονιων
για κυττα τι λεει για τις ηπα που θεωρουσες ακρατο καπιταλισμο αλλα είναι καπιταλισμος
εγω στα εχω γραψει αυτά για την περιθαλψη των ηνωμενων πολιτειων
ι Ηνωμένες Πολιτείες, που από καιρό θεωρούνταν το πρότυπο του καπιταλισμού, δεν κατατάσσονται ούτε στις 10 πιο καπιταλιστικές χώρες, σύμφωνα με τον οργανισμό Heritage Foundation. Οι Η.Π.Α κατεβαίνουν κλίμακα στον Δείκτη Οικονομικής Ελευθερίας που παρέχεται από το εν λόγω οργανισμό, λόγω του επιπέδου κυβερνητικής ρύθμισης των επιχειρηματικών επενδύσεων.
Πράγματι, το αμερικανικό Σύνταγμα θέτει ως στόχο του έθνους την προώθηση της γενικής ευημερίας. Για να το πετύχουν αυτό, στις Ηνωμένες Πολιτείες λειτουργούν ορισμένα προγράμματα κοινωνικής προστασίας όπως το Social Security, το Medicare, ή η βοήθεια στέγασης.
αυτά ελεγες για τις ΗΠΑ;
αρα από εδώ και περα συμφωνα με το λινκ που μου εβαλες αν εσυ και ο συριζα θελεις να γινουμε σαν τις ΣΧ, θα συνεχισουμε να εφαρμόζουμε σε μεγαλυτερο η μικροτερο βαθμο μειγμα καπιταλισμου και σοσιαλισμου όπως λεει το ΛΙΝΚ σου η αλλοιως σοσιαλδημοκρατια η καπιταλισμο με ανθρωπινο προσωπο
αυτά τα τελευταια είναι ιδιο πραγμα με άλλη ονομασια και είναι τμημα του ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
κυττα τι μπορει να κανει συμφωνα με το λινκ σου μια σοσιαλιστικη κομμουνιστικη προοπτικη
Ο υπερπληθωρισμός και η επιδείνωση των συνθηκών υγείας στο πλαίσιο της σοσιαλιστικής οικονομικής πολιτικής του Προέδρου Nicolás Maduro οδήγησαν περίπου 3 εκατομμύρια ανθρώπους στη μετανάστευση.